Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    05-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje met champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    2 broodjes naar keuze (nog af te bakken) - 500 gram champignons - 1 klontje boter - 100 gram gemalen kaas

    bereiding:

    snij de broodjes middendoor, borstel de champignons en snij in schijfjes, laat een klontje boter smelten en bak de champignons, als er vocht in de pan is door een zeef gieten en laten uitlekken,verwarm de oven op 200 graden, beleg de broodjes met de champignons en kruid met peper, strooi er de kaas over en bak tot de kaas gesmolten is en de broodjes krokant zijn, ongeveer 15 minuten.


    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    26-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 blik tonijn in eigen nat - 1 stokbrood - enkele blaadjes salade - 1 tomaat - 1 gekookt ei - coctailsaus

    bereiding:

    laat de tonijn uitlekken en plet fijn met wat coctailsaus, snij het stokbrood midden door en beleg met de tonijn, sla, schijfjes tomaat en gekookt ei.


    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    12-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje met breidelspek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 pistolet - 1 snee breidelspek - ijsbergsla - honingmosterd dressing of een andere dressing naar smaak - 1 klein klontje boter

    bereiding:

    snij de pistolet open, bestrijk met dressing en leg er wat ijsbergsla op, snij het breidelspek in blokjes en bak bruin in het klontje boter, leg het warme breidelspek tussen het broodje.


    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    07-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.abrikozen confituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten

    1 kg abrikozen - 1 kg minutsuiker

    bereiding:

    spoel de abrikozen, halveer ze en haal de kern eruit, laat enkele minuten koken en zet de mixer erin, dan zijn de velletjes verdwenen, voeg de suiker bij en laat 4 minuten al roerend doorkoken tot de confituur dik van de lepel valt, vul de potjes, dek af en laat opstijven.


    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    31-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.warme camembert met toast
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 camembert in houten doosje - stokbrood of brood om te toasten

    bereiding:

    verwarm de oven op 180 graden,doe het papier van de kaas en plaats terug in het doosje, zet in een vuurvaste schaal, maak met een mesje een kruis in de bovenste korst van de kaas, zet ongeveer 15 minuten in de oven tot de kaas warm en gesmolten is, serveer met toast of stokbrood.


    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    27-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje met hamburger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 hamburgerbroodje - 1 rundhamburger - 1 ajuin - coctailsaus - 1 geraspte wortel - ketchup - 1 klontje boter

    bereiding:snij de ajuin in fijne ringen en stoof in een beetje boter, kruid met peper en zout, bak de rundhamburger in een klontje boter bruin en gaar, rooster ondertussen kort het opengesneden broodje in de oven, bestrijk het onderste gedeelte van het broodje royaal met coctailsaus beleg met de geraspte wortel, hamburger, gestoofde uiringen en wat ketchup erop, dek af met de andere helft van het broodje.


    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    30-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.italiaanse croque
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    4 sneetjes brood - 1 bolletje mozarella kaas - 1 tomaat - boter - 2 sneetjes gerookte italiaanse ham
    bereiding:
    besmeer de boterhammen aan beide kanten met boter en beleg met ham, schijfjes mozarella en tomaat, steek tussen de grill

    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.havermoutpap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    250 ml melk - 4 soeplepels havermout - 1 soeplepel rozijnen - 1 soeplepel walnoten - suiker naar believen
    bereiding:
    voeg de havermout bij de koude melk en laat al roerend 5 minuten zachtjes koken, neem van het vuur, voeg er de suiker bij en laat nog 2 minuten zwellen, giet in een bord en strooi er de rozijnen en noten over

    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    08-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloof met bayonnehesp en kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 stronkje witloof - 1 klontje boter - peper - 2 sneetjes bayonnehesp - light room - gemalen kaas
    bereiding:
    snij het witloof in halve rondjes, bak het witloof in een klontje boter tot het lichtjes begint te kleuren, kruid met peper, doe het witloof in een ovenschaaltje, snij de hesp in niet te kleine stukjes en verdeel over het witloof, overgiet met wat room en bestrooi met gemalen kaas, zet 10 minuten in een warme oven op 200 graden, serveer met brood                                                     

    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    02-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.surimi krabsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    100 gram surimi krabstaafjes - 1 hard gekookt ei - peper - zout - mayonaise
    bereiding:
    snij de krabstaafjes in fijne reepjes, plet het ei fijn, kruid met peper en zout en meng naar believen mayonaise bij

    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    26-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rozijnentoast met kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    rozijnenbrood - kaas
    bereiding:
    rooster het rozijnenbrood en dien op met een stukje kaas

    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    21-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ciabattabroodje met champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 ciabattabroodje - 250 gram champignons - 1 klontje boter - gemalen kaas - peper - zout - citroen
    bereiding:
    borstel de champignons schoon, snij in schijfjes, smelt een klontje boter in een braadpan en bak de champignons tot het vocht verdampt is, kruid met peper en zout en doe er enkele druppels citroen bij, snij de broodjes overlangs door en beleg met de champignons, strooi er wat gemalen kaas over en zet een paar minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is

    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    04-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje met gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 stokbrood - 2 sjalotjes fijngesneden - 400 gram rundgehakt - 4 sneetjes smeltkaas in reepjes gesneden - ketchup - zout - tabasco - 1 klontje boter
    bereiding:
    snijd het stokbrood in stukken en halveer in de lengte, laat de sjalotjes glazig worden in het klontje boter, enkele minuten, doe het gehakt erbij en bak rul, kruid met zout en enkele druppels tabasco, verdeel het gehakt over het brood en beleg met reepjes kaas, zet een paar minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is, werk af met ketchup

    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    18-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:
    stokbrood - philadelphia kruidenkaas - gerookte zalm
    bereiding:
    snij stukken stokbrood in de lengte in 2 helften, bestrijk met de kruidenkaas en leg er de gerookte zalm bovenop


    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    07-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ciabatta broodje met camembert
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingredïenten:
    1 ciabatta broodje - 1 camembert in sneetjes gesneden - 2 koffielepels graantjes mosterd - 1 koffielepel vloeibare honing - 6 walnoten gehakt
    bereiding:
    snij het broodje in de lengte open,leg er de kaas op, meng de mosterd met de honing en smeer wat op de kaas, bestrooi met wat gehakte noten, zet het broodje een paar minuten onder de grill tot de kaas begint te smelten

    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    05-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.croque camembert
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingredïenten:
    toastbrood - camembert - gekookte hesp - tomaat
    bereiding:
    leg op een sneetje toastbrood een sneetje hesp, bedek de hesp met fijne sneetjes camembert, leg er een schijfje tomaat op en dek af met een snede brood, bak tussen de grill

     



    Categorie:varia
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!