DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
05-04-2015
broodje met champignons
ingrediënten:
2 broodjes naar keuze (nog af te bakken) - 500 gram champignons - 1 klontje boter - 100 gram gemalen kaas
bereiding:
snij de broodjes middendoor, borstel de champignons en snij in schijfjes, laat een klontje boter smelten en bak de champignons, als er vocht in de pan is door een zeef gieten en laten uitlekken,verwarm de oven op 200 graden, beleg de broodjes met de champignons en kruid met peper, strooi er de kaas over en bak tot de kaas gesmolten is en de broodjes krokant zijn, ongeveer 15 minuten.
1 pistolet - 1 snee breidelspek - ijsbergsla - honingmosterd dressing of een andere dressing naar smaak - 1 klein klontje boter
bereiding:
snij de pistolet open, bestrijk met dressing en leg er wat ijsbergsla op, snij het breidelspek in blokjes en bak bruin in het klontje boter, leg het warme breidelspek tussen het broodje.
spoel de abrikozen, halveer ze en haal de kern eruit, laat enkele minuten koken en zet de mixer erin, dan zijn de velletjes verdwenen, voeg de suiker bij en laat 4 minuten al roerend doorkoken tot de confituur dik van de lepel valt, vul de potjes, dek af en laat opstijven.
1 camembert in houten doosje - stokbrood of brood om te toasten
bereiding:
verwarm de oven op 180 graden,doe het papier van de kaas en plaats terug in het doosje, zet in een vuurvaste schaal, maak met een mesje een kruis in de bovenste korst van de kaas, zet ongeveer 15 minuten in de oven tot de kaas warm en gesmolten is, serveer met toast of stokbrood.
bereiding:snij de ajuin in fijne ringen en stoof in een beetje boter, kruid met peper en zout, bak de rundhamburger in een klontje boter bruin en gaar, rooster ondertussen kort het opengesneden broodje in de oven, bestrijk het onderste gedeelte van het broodje royaal met coctailsaus beleg met de geraspte wortel, hamburger, gestoofde uiringen en wat ketchup erop, dek af met de andere helft van het broodje.
ingrediënten: 4 sneetjes brood - 1 bolletje mozarella kaas - 1 tomaat - boter - 2 sneetjes gerookte italiaanse ham bereiding: besmeer de boterhammen aan beide kanten met boter en beleg met ham, schijfjes mozarella en tomaat, steek tussen de grill
ingrediënten: 250 ml melk - 4 soeplepels havermout - 1 soeplepel rozijnen - 1 soeplepel walnoten - suiker naar believen bereiding: voeg de havermout bij de koude melk en laat al roerend 5 minuten zachtjes koken, neem van het vuur, voeg er de suiker bij en laat nog 2 minuten zwellen, giet in een bord en strooi er de rozijnen en noten over
ingrediënten: 1 stronkje witloof - 1 klontje boter - peper - 2 sneetjes bayonnehesp - light room - gemalen kaas bereiding: snij het witloof in halve rondjes, bak het witloof in een klontje boter tot het lichtjes begint te kleuren, kruid met peper, doe het witloof in een ovenschaaltje, snij de hesp in niet te kleine stukjes en verdeel over het witloof, overgiet met wat room en bestrooi met gemalen kaas, zet 10 minuten in een warme oven op 200 graden, serveer met brood
ingrediënten: 100 gram surimi krabstaafjes - 1 hard gekookt ei - peper - zout - mayonaise bereiding: snij de krabstaafjes in fijne reepjes, plet het ei fijn, kruid met peper en zout en meng naar believen mayonaise bij
ingrediënten: 1 ciabattabroodje - 250 gram champignons - 1 klontje boter - gemalen kaas - peper - zout - citroen bereiding: borstel de champignons schoon, snij in schijfjes, smelt een klontje boter in een braadpan en bak de champignons tot het vocht verdampt is, kruid met peper en zout en doe er enkele druppels citroen bij, snij de broodjes overlangs door en beleg met de champignons, strooi er wat gemalen kaas over en zet een paar minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is
ingrediënten: 1 stokbrood - 2 sjalotjes fijngesneden - 400 gram rundgehakt - 4 sneetjes smeltkaas in reepjes gesneden - ketchup - zout - tabasco - 1 klontje boter bereiding: snijd het stokbrood in stukken en halveer in de lengte, laat de sjalotjes glazig worden in het klontje boter, enkele minuten, doe het gehakt erbij en bak rul, kruid met zout en enkele druppels tabasco, verdeel het gehakt over het brood en beleg met reepjes kaas, zet een paar minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is, werk af met ketchup
broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
ingrediënten: stokbrood - philadelphia kruidenkaas - gerookte zalm bereiding: snij stukken stokbrood in de lengte in 2 helften, bestrijk met de kruidenkaas en leg er de gerookte zalm bovenop
ingredïenten: 1 ciabatta broodje - 1 camembert in sneetjes gesneden - 2 koffielepels graantjes mosterd - 1 koffielepel vloeibare honing - 6 walnoten gehakt bereiding: snij het broodje in de lengte open,leg er de kaas op, meng de mosterd met de honing en smeer wat op de kaas, bestrooi met wat gehakte noten, zet het broodje een paar minuten onder de grill tot de kaas begint te smelten
ingredïenten: toastbrood - camembert - gekookte hesp - tomaat bereiding: leg op een sneetje toastbrood een sneetje hesp, bedek de hesp met fijne sneetjes camembert, leg er een schijfje tomaat op en dek af met een snede brood, bak tussen de grill
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.