doe de boter in de braadpan en zet op een hoog vuur, snij de paling in stukken en kruid met peper, zout en viskruiden, rol de paling door de bloem, doe de paling in de warme pan en bak hem 2 à 3 minuten aan elke kant, neem de paling uit de pan en dep het vet uit de pan met keukenpapier, giet de groentebouillon, look en witte wijn in de pan, doe er de paling bij en laat tot de helft zachtjes inkoken, giet de room erbij en laat inkoken tot de saus indikt, werk af met de dragon.
1 kg rivierpaling schoon gemaakt en in stukken gesneden - 1 klont boter - 1 dl witte wijn - visbouillon - 2 sjalotjes - bloem - 1 handvol kervel - 1 handvol zurkel - platte peterselie - citroenmelisse - palingkruid of munt, citroen
bereiding:
doe de boter in de pan, rol de paling in de bloem en bak goed aan, doe er de fijn gesneden sjalotjes bij, giet er de witte wijn bij en laat verdampen, giet er visbouillon bij tot de paling bijna onderstaat, laat ongeveer 20 à 25 minuten sudderen tot de paling gaar is, doe al de groene kruiden in een blender met een klein beetje bouillon en mix fijn tot een puree, kruid met peper en zout en een beetje citroen, de kruiden puree pas bij de paling doen net voor je aan tafel gaat, nog eens goed laten doorwarmen en opdienen.
1/2 kg visfilet tong of andere platvis - boter - 1 lepel bloem - 1/2 liter visbouillon (1/2 liter water + visblokje) - 1 koffielepel mosterd - fijngesneden dragon naar smaak - een geutje halfvolle room - peper en zout
bereiding:
snij de visfilet middendoor en rol op met velkant naar binnen, zet in een vuurvaste schaal en giet er de helft van de bouillon bij, zet een 3 tal minuten in de microgolf, maak ondertussen een roux van boter en bloem en giet er de overige bouillon bij tot een gladde saus, voeg er de mosterd, dragon en een geutje room bij, schik de visrolletjes op een bord en giet er wat saus over.
ingrediënten: 1 stukje zalmfilet - 1 klontje boter - peper - zout - 1 eierdooier - 1 eetlepel planten extract (azijn dragon sjalotten peper) - 1 koffielepel boter bereiding: bak de zalmfilet in een klontje boter tot hij mooi gebakken is, kruid met peper en zout, voor de saus 1 eierdooier mengen met 1 eetlepel extract, niet laten koken, maar al roerend voldoende laten indikken, minstens 1 koffielepel boter toevoegen, eventueel nog een beetje room, saus over de vis gieten
ingrediënten: roodbaarsfilet - peper - zout - bloem - 1 klontje boter bereiding: wentel de vis in bloem, laat de boter op een middelmatig vuur heet worden en bak de vis aan beide kanten tot er een bruin korstje gevormd is, kruid met peper en zout
ingrediënten: zeewolffilet - peper - zout - bloem - 1 klontje boter bereiding: wentel de vis in de bloem, laat de boter op een middelmatig vuur heet worden en bak de vis aan beide kanten tot er een bruin korstje gevormd is, kruid met peper en zout
ingrediënten: 2 stukjes kabeljauw - 1/2 liter visbouillon (1/2 liter water +1 visblokje) - 1 dl light room - peper en zout - 2 preiwitten - 2 wortelen - 1 klontje boter bereiding: prei en wortelen fijn snijden, een klontje boter laten smelten, prei en wortelen toevoegen en 10 à 15 minuten laten stoven, 2 dl visbouillon bijgieten + 1 dl light room even laten doorkoken tot een gebonden saus, ondertussen de vis in een vuurvaste schaal leggen en overgieten met de rest van de bouillon en 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) laten garen op volle kracht in de microgolf, de vis op een bord schikken en overgieten met de saus, opdienen met tagliatelle of aardappelpuree
ingrediënten: wijtingfilet - bloem - peper - zout - 1 klontje boter bereiding: wentel de wijtingfilet in bloem, laat de boter op een middelmatig vuur heet worden en bak de vis aan beide kanten tot er een bruin korstje gevormd is, kruid met peper en zout
ingrediënten : reuzegarnalen - 2 dl room - 150 gram kruidenkaas - 1/3 koffielepel curry - 1/2 doosje safraan - klontje boter bereiding : pel de reuzegarnalen en bak ze in de vetstof , neem ze uit de pan en houd warm , doe de room in de pan en laat even opkoken , voeg de lookpoeder , curry ,safraan en kruidenkaas toe , laat alles nog eens doorkoken en voeg de garnalen erbij , dien op met rijst of frietjes
ingrediënten: 4 koolvisfilets - 2,5 dl visbouillon (2,5 dl water + 1/2 visblokje) - citroen - 250 gram champignons - 150 gram zure room - boter - 1,5 koffielepel gedroogde dragon kruiden - nootmuskaat - peper en zout bereiding: kuis de champignons en snij in schijfjes, laat stoven in een klontje boter, besprenkel met een beetje citroen, giet er de visbouillon zure room en dragon bij, laat al roerend inkoken, bind met maizena indien nodig, kruid nog met muskaatnoot peper en zout, laat een klont boter heet worden en bak de vis langs beide kanten , een 10 à 15 minuten volgens de dikte van de vis,kruid met peper en zout of viskruiden, dien op met de saus
ingrediënten : scampis - 4 eetlepels ketchup - 1 kleine eetlepel curry - 1/4 liter room - cognac - peper - zout - olijfolie en fijn gesneden peterselie bereiding : pel de scampis bak ze even aan in olijfolie flambeer met de cognac , neem ze uit de pan en houd warm , doe de ketchup in de pan +curry peper en zout , breng al roerend aan de kook , voeg de room toe , doe de reuzegarnalen erbij en warm nog even op ,doe er nog wat peterselie bij en dien op met rijst of frietjes
ingrediënten: 2 schelvishaasjes - 1/2 l visbouillon (1/2 liter water +1 visblokje) - 1 dl light room - peper en zout - 2 preiwitten - 2 wortelen - 1 klontje boter bereiding: prei en wortels fijn snijden de grootte van lucifers , een klontje boter laten smelten prei en wortels toevoegen 10 à 15 minuten laten stoven 2 dl visbouillon bijgieten + 1 dl light room even laten doorkoken tot een gebonden saus , ondertussen de vis in een vuurvaste schaal leggen en overgieten met de rest van de bouillon 3 dl en 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) laten garen op volle kracht in de microgolf , de vis op een bord schikken en overgieten met de saus , opdienen met tagliatelle of aardappelpuree
ingrediënten : 4 stukjes vis - 2,5 dl visbouillon (2,5 dl water + half visblokje) - citroen - 250 gram champignons - 150 gram zure room - 1 eetlepel boter - 1,5 koffielepel gedroogde dragon kruiden - nootmuskaat - peper - zout bereiding : leg de vis in een vuurvaste schaal overgiet met de visbouillon en laat afgedekt 10 à 15 minuten garen op volle kracht (afhankelijk van de dikte van de vis) in de microgolf ondertussen de schijfjes champignons stoven in de boter , besprenkel met een beetje citroen , haal de vis uit de schaal , houd hem warm en giet het kookvocht bij de champignons en doe er de zure room en dragon bij , laat al roerend inkoken , bind met een beetje maïzena indien nodig , misschien nog wat nootmuskaat peper zout en citroen naar smaak bijvoegen , lepel de saus over de vis dien op met spinazie en natuur aardappelen
ingrediënten: kabeljauw - boter - peper en zout of viskruiden - bloem bereiding: wentel de vis lichtjes in bloem, kruid met peper en zout of viskruiden, smelt een klont boter in een tefalpan op middelmatig vuur en leg er de vis in, bak 5 minuten , draai om en laat gaar bakken
ingrediënten : gekookte mosselen , gerookte spekblokjes , 1 ei , bloem , chaplure , 1 klontje boter bereiding : rijg de mosselen aan spiesjes afwisselend met de gerookte spekblokjes , haal de spiesjes door de bloem het losgeklopte ei en het paneermeel , bak ze vervolgens in de boter op een middelmatig vuur , dien op met tartaarsaus en bruin brood
ingrediënten: mosselen - ajuin - prei - wortel - groene selder - peterselie - 1 klont boter - peper en zout bereiding: kuis en spoel de mosselen , stoof de fijngesneden groenten in een klont boter tien minuten kruid met peper en zout , neem een grote kookpot en schik laag om laag mosselen en groenten , strooi er de peterselie over en dek af , laat 5 minuten koken , schud de mosselen goed om en laat nog 5 minuten koken , de mosselen zijn gaar als ze mooi open zijn
ingrediënten : fish sticks (diepvries) - boter bereiding : neem een braadpan en laat een klont boter smelten en goed warm worden , bak de bevroren fish sticks gedurende 6 minuten op een middelmatig vuur , draai ze na 3 minuten om tot ze een mooi korstje hebben dien op met tartaarsaus (zie sausen)
ingrediënten : 2 zalmhaasjes - 2 hard gekookte eieren - 1/2 liter groentenbouillon van ( wortel prei , selder , ui , thym , laurier) of gewoon 1 groenteblokje + 1/2 liter water - ijsbergsla - 2 tomaten bereiding : breng de bouillon aan de kook en zorg dat hij goed gekruid is , dompel de zalm haasjes in de kokende bouillon , neem van het vuur en laat trekken , laat afkoelen in de bouillon , haal ze eruit en dep droog met keukenpapier , garneer een bord met sla , het stukje zalm , gekookt ei en tomaat , dien op met coctailsaus (zie sausen)
ingrediënten : 2 zalmhaasjes - 1/2 l visbouillon (water +visblokje) - thym - laurier - 1 kleine ui doormidden gesneden - 1 wortel in grove stukken -1 dl light room - 1 doosje safraan -citroen - 50 gram garnalen - bindmiddel bereiding : leg de vis in een vuurvaste schaal met thym laurier ui en wortel overgiet met een 1/2 l visbouillon , laat afgedekt 5 minuten garen in de microgolf , haal de vis er uit en houd warm , zeef het vocht , laat 1 1/2 dl vocht inkoken en voeg de room en safraan toe , laat nog wat verder inkoken , citroen peper en zout bijvoegen naar smaak , indien nodig nog een beetje binden met maizena , neem van het vuur en meng de garnalen onder de saus , lepel de saus over de vis
ingrediënten : 2 zeetongen - bloem - 4 eetlepels goede boter - sap van een halve citroen - zout - peper - fijngehakte peterselie bereiding : wentel de vis door de bloem , schud het overtollige eraf , smelt in een bakpan de helft van de boter , bak de vis 3 minuten aan elke kant , bestrooi met peper en zout , houd de vis warm , gooi het bakvet weg , smelt de rest van de boter , voeg het citroensap en de peterselie toe , leg de tong op een bord lepel er wat botersaus over , garneer met peterselie en partjes citroen
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.