Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    01-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tapenade met tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    50 gram walnoten - 150 gram tonijn (blik) uitgelekt - 1 soeplepel kappertjes - 150 gram groene olijven - 2 teentjes knoflook - 2 soeplepels bruchetta kruiden - olijfolie

    bereiding:

    alle ingrediënten in een beker doen behalve de olijfolie, samen mixen, naar smaak grof of wat fijner, daarna olijfolie bijdoen tot het geheel smeuïg is.


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (4)
    29-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kastanje champignons op een stokje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    250 gram kastanje champignons - 2 eetlepels boter op kamertemperatuur - grof zeezout - tijm - 1 citroen

    bereiding:

    verwarm de oven op 200 graden, rijg de champignons op de stokjes, rasp de helft van de schil van de citroen, snij zeer fijn, meng de boter met de citroen geste, tijm en zeezout, leg de spiesjes in een ovenschaal en verdeel er de boter over, bak de spiesjes 15 minuten in de oven, dien op met een partje citroen.


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    17-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cake met Griekse yoghurt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    300 gram Griekse yoghurt - 200 gram witte suiker - 60 gram arachide olie - 1 snuifje zout - 1 flesje citroen essence - 2 eieren - 250 gram zelfrijzende bloem - poedersuiker

    bereiding:

    verwarm de oven op 160 graden, bekleed de bodem van een springvorm van 18 à 20 cm doorsnee met bakpapier en vet de randen in met boter, roer in een grote kom de yoghurt, suiker, olie, zout, essence en eieren door elkaar, zeef de bloem er boven en roer alles tot een glad beslag, giet in de springvorm en strijk glad, zet in de oven en bak 40 à 45 minuten op 160 graden, laat de cake afkoelen, bestuif met bloemsuiker.


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    10-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toastjes met crème van roquefort
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 pakje roquefort 125 gram - 8 sneden rozijnenbrood - een handvol noten

    bereiding:

    snij de roquefort kaas in grove stukken in een maatbeker, mix tot een gladde crème door druppelsgewijs kokend water toe te voegen(heel weinig) rooster het rozijnenbrood en steek er rondjes uit, spuit of lepel de roquefort crème op de toastjes, werk af met een nootje.


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    03-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipfilet met dadels en boursin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    4 personen: 1 grote kipfilet - 6 ontpitte dadels - 1/2 doosje boursin met kruiden - 8 à 10 sneetjes gerookt spek - 2 dl gevogelte of kalfsfond - peper en zout - een weinig room - geutje cognac - 1 klontje boter

    bereiding:

    snij de 2 halve kipfilet in de lengte open niet helemaal, bestrijk met boursin kaas en de fijngesneden dadels, kruid met peper en zout, vouw de 2 halve kipfilet terug dicht en omwikkel met het gerookt spek, bak de kipfilet aan beide kanten in een klontje boter, leg in een vuurvaste schotel en laat 15 à 20 minuten verder garen in de oven op 180 graden, laat ondertussen de fond lichtjes inkoken, werk af met een geutje cognac, boursin en room, indien nodig binden met een beetje maïzena, snij de kipfilet in dikke sneden en werk af met de saus.


    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    25-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paling in dragonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    800 gram rivierpaling - 1 klont boter - viskruiden - bloem - 1,5 dl witte wijn - 4 dl room - 2 dl groentebouillon - 1 fijngesneden teentje look - fijn gehakte dragon - peper en zout

    bereiding:

    doe de boter in de braadpan en zet op een hoog vuur, snij de paling in stukken en kruid met peper, zout en viskruiden, rol de paling door de bloem, doe de paling in de warme pan en bak hem 2 à 3 minuten aan elke kant, neem de paling uit de pan en dep het vet uit de pan met keukenpapier, giet de groentebouillon, look en witte wijn in de pan, doe er de paling bij en laat tot de helft zachtjes inkoken, giet de room erbij en laat inkoken tot de saus indikt, werk af met de dragon.


    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    20-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.courgettesoep met roquefort kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    2 courgettes - 1 à 2 uien - 1 klontje boter - 1 liter water + 2 rundblokjes - 50 gram roquefort kaas

    bereiding:

    fruit de grof gehakte uien in de boter, snij de ongeschilde courgettes in blokjes en voeg toe, giet er 1 liter water op + 2 rundblokjes, dek af en laat 30 minuten koken, voeg op het laatste de stukjes kaas toe, mix en breng op smaak met nog wat meer kaas of peper en zout.


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    13-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mayonaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 ei - 1 koffielepel mosterd - peper - zout - een paar druppels azijn of citroen - 300 à 400 ml arachideolie

    bereiding:

    laat alle ingrediënten op kamer temperatuur komen, voeg in een maatbeker het ganse ei, mosterd, peper, zout, azijn of citroen, overgiet met de olie, laat de mixer op de bodem van de maatbeker staan, haal de mixer pas omhoog als het mes met witte mayonaise wordt omringt, mix tot een stevige mayonaise.


    Categorie:sausen
    >> Reageer (0)
    05-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ovenschotel met witte kool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    witte kool in bechamelsaus - rundgehakt - 1 klontje boter - aardappelpuree - gemalen kaas - peper en zout

    bereiding

    vul een vuurvaste schaal met de kool in witte saus, bak het gehakt rul in het klontje boter kruid met peper en zout, bedek de witte kool met het gehakt, als laatst een laag aardappelpuree,strooi er wat gemalen kaas over en laat gratineren in de oven.


    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    24-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolademousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    100 gram fondant chocolade - 2 dl volle room - 2 eiwitten - 75 gram bloemsuiker - 2 soeplepels melk

    bereiding:

    chocolade smelten in de melk, sla de room room op dik vloeibaar, klop de eiwitten met bloemsuiker tot sneeuw, spatel de opgeslagen room en de eiwitten luchtig door de afgekoelde chocolade.


    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    10-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.courgettesoep met prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    2 courgettes - 3 preien - 1 ui - 1 aardappel - 1,5 liter water + 3 rundsblokjes - 1 klontje boter

    bereiding:

    stoof de in stukjes gesneden ui, courgettes en prei in de boter voeg de rundsbouillon bij de groenten en laat 30 à 40 minuten koken, mix zeer fijn


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    20-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pikante tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 fijn gesneden ui - olijfolie - 2 koffielepels lookpoeder - 2 dl witte wijn - 1 groenteblokje - 800 gram tomaten in blokjes( vers of uit blik) - 1 koffielepel sambal oelek - 3 eetlepels ketchup - 1,5 dl room

    bereiding:

    stoof de ui in olijfolie, voeg lookpoeder, witte wijn en groenteblokje toe, laat 5 inkoken, voeg de tomatenblokjes, sambal oelek en ketchup toe, laat 10 minuten zachtjes garen, voeg de room toe en laat nog even doorkoken, lekker met pasta of rijst.


    Categorie:sausen
    >> Reageer (0)
    06-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.krielaardappelen met rozemarijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1/2 kg krielaardappelen - 1 teentje look fijngesnipperd - olijfolie - 1 koffielepel rozemarijn vers of gedroogd - peper en zout

    bereiding:

    aardappelen wassen niet schillen, 5 minuten laten koken(halfgaar) afgieten en laten drogen, verwarm een scheutje olijfolie en fruit de look en de rozemarijn, niet bruin laten worden, snij de krieltjes in 2 en voeg bij de olijfolie, kruid met peper en zout, giet in een vuurvaste schotel en laat 20 à 30 minuten braden op 180 graden, schud halverwege eens om.


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    29-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.graanrepen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    125 gram havermout - 110gram walnoten - 150 gram gedroogde pruimen - 150 gram vloeibare honing -  5 eetlepels olie

    bereiding:

    hak de noten fijn, snij de gedroogde pruimen in stukjes of cutter grof, verwarm de oven op 150 graden, meng de havermout met de noten en gedroogd fruit, meng er de honing onder, voeg er wat olie aan toe 5 eetlepels of meer tot men een deeg bekomt, verdeel het mengsel op een bakplaat met bakpapier of een rechthoekige kom, 2 à 3 cm dik, druk goed aan, bak 25 minuten op 150 graden tot een goudbruine koek, laat afkoelen en snij in repen, men kan combineren met alle soorten noten en gedroogd fruit.


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    22-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paling in 't groen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 kg rivierpaling schoon gemaakt en in stukken gesneden - 1 klont boter - 1 dl witte wijn - visbouillon - 2 sjalotjes - bloem - 1 handvol kervel - 1 handvol zurkel - platte peterselie - citroenmelisse - palingkruid of munt, citroen

    bereiding:

    doe de boter in de pan, rol de paling in de bloem en bak goed aan, doe er de fijn gesneden sjalotjes bij, giet er de witte wijn bij en laat verdampen, giet er visbouillon bij tot de paling bijna onderstaat, laat ongeveer 20 à 25 minuten sudderen tot de paling gaar is, doe al de groene kruiden in een blender met een klein beetje bouillon en mix fijn tot een puree, kruid met peper en zout en een beetje citroen, de kruiden puree pas bij de paling doen net voor je aan tafel gaat, nog eens goed laten doorwarmen en opdienen.


    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    08-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dadels met roquefort
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    dadels - roquefortkaas - halve walnoten

    bereiding:

    snij de dadels half open en verwijder de pit, vul de dadels met een stukje roquefort en duw er een stukje walnoot in.


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    02-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelwafeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    500 gram geschilde aardappelen - 25 gram bloem - 1 ei - muskaatnoot - peper en zout - bieslook fijn gesneden

    bereiding:

    kook de aardappelen met zout tot ze gaar zijn, giet af , kruid met peper en muskaatnoot, doe er de bloem, ei en bieslook bij en stamp fijn, laat het wafelijzer heet worden, leg op de twee platen een grote eetlepel puree, doe het ijzer dicht en bak 4 à 5 minuten, dien direct op


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    25-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aperitiefhapje met gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    kruidenkaas - crackers - gerookte zalm - bieslook

    bereiding:

    Roer de kruidenkaas smeuïg, snij de zalm in reepjes, beleg elke cracker met kruidenkaas en een reepje gerookte zalm, werk af met bieslook.


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    09-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.frambozen coulis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    200 gram frambozen - 100 gram kristalsuiker - 1/2 dl water - sap van een halve citroen

    bereiding:

    los de suiker op in het water en kook tot dat je een siroopje krijgt, mix de frambozen en doe de puree door een zeef, meng met het siroopje en het citroensap, laat afkoelen.


    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    02-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.preistoemp met ham en ei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    aardappelpuree - wit van prei - 1 klontje boter - gekookte hesp in blokjes of reepjes - muskaatnoot - peper en zout - zacht gekookte eitjes

    bereiding:

    snij het preiwit fijn en stoof zacht in een klontje boter, kruid met peper , zout en muskaatnoot, kook de eieren zacht 4 à 5 minuten, maak een aardappelpuree meng er de gestoofde prei en hespblokjes onder en dien op met een zacht gekookt eitje.


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!