Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    08-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.breydelhammetje met mosterd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    2 breydelhammetjes (gestoomd) - 250 gram champignons - 1 klontje boter - 1 sjalot - 1 eetlepel bloem - 1 dl witte wijn - 1 dl room - 1 eetlepel mosterd - 1/2 rundblokje - 1 takje tijm - 1/2 koffielepel rozemarijn gedroogd of vers - peper en zout

    bereiding:

    smelt het klontje boter en stoof het fijn gesneden sjalotje glazig, voeg de hammetjes toe en strooi er de bloem over,voeg de witte wijn, 1/2 rundblokje, mosterd, tijm en rozemarijn toe, schep goed om en laat afgedekt 20 minuten sudderen op een klein vuurtje, stoof de in schijfjes gesneden champignons een 5 tal minuten in een klontje boter, giet de champignons bij de hammetjes, voeg er de room bij, kruid met peper en zout, laat even doorkoken, indien nodig binden met maïzena tot een lichtgebonden saus.


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    01-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bruchetta met geitenkaas en rode uien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 ciabatta brood in sneden van 2 cm dik - olijfolie - 1 teentje geperste knoflook - 1 rolletje geitenkaas chavroux - 1 rode ui in dunne ringen

    bereiding:

    meng wat olijfolie met de geperste knoflook en smeer hier èèn kant van het brood mee in, rooster het brood in de oven tot het aan beide kanten lichtbruin is, stoof de uiringen gaar in een beetje olijfolie, snij de geitenkaas in dunne plakjes en verdeel over het brood, leg de ui op de kaas en bak de bruchetta kort in de oven tot de kaas begint te smelten.


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    25-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pannekoeken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    voor 4 personen:250 gram zelfrijzende bloem - 2 eieren - 1/2 liter melk - 50 gram gesmolten boter - 2 eetlepels suiker - boter

    bereiding:

    doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek hierin 2 eieren, voeg wat melk toe en mix, giet geleidelijk de rest van de melk erbij en mix tot een glad deeg, roer de gesmolten boter en de suiker door het deeg, laat een half uurtje rusten en bak in een antikleefpan die goed warm is.


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    18-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hutsepot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 savooikool - 3/4 kg ajuin - 1 kg spruiten -1 kg wortelen - 4 preien - 1/2 knolselder of groene selder - 2 bundeltjes rapen - 2 kg aardappelen of meer - tijm - 4 laurierblaadjes - peper en zout - 4 rundsblokje

    bereiding:

    alle groenten schoon maken en grof snijden, verdeel de savooi in 2 grote kookpoten dan ajuin, wortels, prei, selder, laurierblaadjes, tijm en rundsblokjes, doe in iedere kookpot èèn glas water en laat een kwartier zachtjes koken, voeg dan spruiten, aardappelen en het laatste kwartier de raapjes erbij, laat in totaal een groot uur zachtjes koken, vlees naar wens apart braden of koken en onder de hutsepot mengen.


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    11-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broccoli met kaassaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 broccoli - 125 gram gemalen kaas - bechamelsaus

    bereiding:

    kook de broccoliroosjes 5 minuten in gezouten water, giet af en leg in een beboterde vuurvaste schaal, meng 100 gram kaas onder de witte saus en giet over de brocolli, strooi de rest van de kaas erover en laat 15 minuten gratineren in de oven.


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    04-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipfilet met spek en erwtjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    600 gram kipblokjes - 400 gram diepvries erwtjes - 1 ajuin fijngesneden - 100 gram spekblokjes - 1 doosje light room - 1 groenteblokje - 1 klontje boter

    bereiding:

    kook de diepvries erwtjes 10 minuten in kokend water, giet af en spoel onder koud water, laat het klontje boter smelten en bak de kipblokjes bruin, haal het vlees uit de pan, bak de fijngesneden ajuin en spekblokjes in het vet van de kipblokjes, verkruimel het groenteblokje erover en overgiet met de room, laat de saus wat inkoken, voeg er de kipblokjes en de erwtjes bij, laat nog eens goed doorwarmen, geef er gebakken aardappelen bij. 


    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    28-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.crostini met olijven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    voor 20 hapjes: 100 gram groene olijven - olijfolie - 300 gram champignons naar keuze - 1 teentje look - peper en zout - 1 stokbrood

    bereiding:

    mix de olijven met 1 koffielepel olijfolie, snij het brood in sneetjes, bestrijk ze met een beetje olijfolie en rooster in de oven, borstel de champignons en snij in kleine stukjes, bak in een beetje olie met het fijngesneden knoflook teentje, voeg peper en zout toe, besmeer het brood met de puree van olijven en verdeel er de champignons over


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    21-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.limoncello
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    5 bio citroenen - 5 dl alcohol puur(90°) - 1 liter plat water - 500 gram kristalsuiker

    bereiding:

    schil de citroenen heel dun (zonder het witte gedeelte) laat deze schillen 10 à 14 dagen trekken in de alcohol, het water laten koken met de suiker tot een siroop (een paar minuten), laten afkoelen, meng alles en zeef

    tip: ijskoud serveren, eventueel een paar uren voor het serveren in de diepvries steken


    Categorie:drankjes
    >> Reageer (0)
    14-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    voor 2 personen:200 gram pasta naar keuze - 300 gram zalm vers of diepvries - 250 gram champignons - 125 ml light room - 1/2 groenteblokje - 1 klontje boter - peper en zout - 1 koffielepel dragon vers of gedroogd

    bereiding:

    kook de pasta gaar, breng water aan de kook en pocheer de zalm 5 minuten, laat de zalm uitlekken, smelt een klontje boter en stoof er de champignons in, giet de room bij de champignons en kruid met een half groenteblokje en wat dragon, verwarm de saus op een klein vuurtje, verdeel de zalm in stukjes en schep door de warme pasta, vermeng de roomsaus voorzichtig door de pasta met zalm, indien nodig peper en zout toevoegen.


    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    07-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ossobuco
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    2 kalfsschenkels - bloem - peper en zout - olijfolie - 2 wortels - 2 preiwitten - 1 à 2 uien - 1 stuk knolselder - tijm - laurier - fijngehakte peterselie - 1dl droge witte wijn - 1 klein blikje tomatenpuree

    bereiding:

    snij de groenten in reepjes en laat stoven met laurier en tijm in een weinig olijfolie , kruid met peper en zout, kruid ook het vlees en wentel in de bloem, laat goudbruin bakken in de olijfolie, voeg het vlees bij de groenten met de tomatenpuree en de witte wijn, laat een uurtje zachtjes stoven indien nodig een beetje wijn bijgieten, als het te zuur smaakt een klontje suiker bijdoen, leg het vlees op een bord overgiet met de saus, werk af met peterselie dien op met rijst of pasta, bestrooi met parmezaan kaas.


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    30-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bruchetta met tomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    8 sneetjes ciabatta brood - 1 teentje knoflook - olijfolie - 1 koffielepel balsamicoazijn - 8 blaadjes basilicum fijngesneden - peper en zout - 2 tomaten gepeld en ontpit in blokjes gesneden - 1/2 ajuintje fijngesneden - 6 ansjovisfilets fijngesneden

    bereiding:

    wrijf het brood aan beide zijden in met olijfolie, wrijf één kant in met een half look teentje, rooster de broodjes lichtjes in de oven, snij een knoflookteentje fijn en meng met 1 eetlepel olijfolie en de azijn, kruid met peper, zout en de basilicum, meng met de blokjes tomaat, leg het tomatenmengsel net voor het opdienen op het brood, werk af met de ansjovis en fijngehakte ui.


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    23-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citroenjenever
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 fles jenever 30 graden - sap van 6 citroenen - 24 klontjes suiker

    bereiding:

    eerst citroensap en suiker mengen, dan pas jenever toevoegen, in steriliseerbokalen gieten en sluiten, als de suiker gesmolten is overgieten in een fles


    Categorie:drankjes
    >> Reageer (0)
    16-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broccolisoep met rookworst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 broccoli - 1 ajuin - 1 prei - 1 aardappel - 2 liter water + 4 kipblokjes - 1klontje boter - 1 dl room - peper en zout - 1 stuk rookworst in blokjes

    bereiding:

    snij alle groenten en stoof in het klontje boter, giet de kippenbouillon erbij en laat 45 minuten zachtjes koken, mix en breng op smaak met peper zout en wat room, voeg de blokjes rookworst toe


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    09-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met bloemkool en kaassaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    160 gram pasta naar keuze - 1 kleine bloemkool - 100 gram gruyèrekaas - witte saus van 2 eetlepels bloem een klont boter en een 1/2 liter melk - peper - zout - muskaatnoot

    bereiding:

    kook de bloemkoolroosjes en pasta apart beetgaar, maak een witte saus kruid met peper, zout en muskaatnoot en voeg van het vuur de helft van de kaas erbij, strijk een vuurvaste schaal in met wat boter, vul met bloemkool en pasta en giet er de kaassaus over, strooi de rest van de kaas erover en zet 15 minuten in de oven op 180 graden voor een krokant korstje, dit is voor 2 personen, dien op met zacht gekookte eitjes.


    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    02-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde paprika met gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 rode paprika - 1 kleine ui fijn gesneden - 2 koffielepels tomatenpuree - 300 gram gehakt naar keuze - lookpoeder - 1 koffielepel gedroogde Provençaalse kruiden - 1 ei - paneermeel - 1/4 van een groenteblokje - olijfolie - 1 dl water

    bereiding:

    voor 2 personen: snij de paprika middendoor, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, meng het gehakt met ei paneermeel en Provençaalse kruiden, vul de paprika helften met gehakt, verwarm de oven op 180 à 200 graden, verwarm een paar lepels olijfolie in een vuurvaste schaal en laat de fijn gesneden ui een paar minuten stoven in de olie, voeg er 2 koffielepels tomatenpuree, een snuifje lookpoeder, 1/4 van een groenteblokje en 1 dl water bij, roer goed om en schik hier in de gevulde paprika helften, plaats 30 minuten in de oven op 180 à 200 graden, dien op met rijst.


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    26-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 blik tonijn in eigen nat - 1 stokbrood - enkele blaadjes salade - 1 tomaat - 1 gekookt ei - coctailsaus

    bereiding:

    laat de tonijn uitlekken en plet fijn met wat coctailsaus, snij het stokbrood midden door en beleg met de tonijn, sla, schijfjes tomaat en gekookt ei.


    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    19-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodpudding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    ongeveer een gans brood - bruine suiker - 2 zakjes vanillesuiker - 5 sneden peperkoek - 2 eieren - 1/2 pakje rozijnen - 1 flesje essence (rum of amandel) - 1/2 pakje vanillebloem - 1 liter warme melk

    bereiding:

    vanillebloem oplossen in een beetje melk, brood en peperkoek in stukjes in een grote pot of kom doen (korsten mogen aan het brood blijven), alle ingrediënten erbij voegen overgieten met warme melk 1 liter min of meer, naar gelang de hoeveelheid brood alles moet smeuïg zijn, in een ingevette springvorm gieten, oven voor verwarmen op 160 graden en ongeveer 1 uur laten bakken.


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    12-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje met breidelspek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 pistolet - 1 snee breidelspek - ijsbergsla - honingmosterd dressing of een andere dressing naar smaak - 1 klein klontje boter

    bereiding:

    snij de pistolet open, bestrijk met dressing en leg er wat ijsbergsla op, snij het breidelspek in blokjes en bak bruin in het klontje boter, leg het warme breidelspek tussen het broodje.


    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    05-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gehaktschotel met bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    6 grote aardappelen - 1 bloemkool - 1 klontje boter - 500 gram rund of varkensgehakt - 1 ajuintje - 200 gram gemalen kaas - 50 gram boter - 50 gram bloem - melk - muskaatnoot, peper en zout

    bereiding:

    maak een aardappelpuree, doe de puree in een ovenschotel, bak het gehakt los samen met de fijngesneden ajuin, kruid met peper en zout, giet het gehakt over de puree, kook de bloemkoolroosjes en giet af als ze zacht zijn, verdeel op het gehakt in de schotel, maak een witte saus van de boter, bloem en melk, kruid met muskaatnoot, peper en zout en laat er de helft van de kaas in smelten, giet de saus over de bloemkool en strooi er de rest van de kaas over, zet 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.


    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    28-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemkoolsoep met rochefortkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    500 gram bloemkool - 7 dl groentebouillon (7 dl water+1,5 groenteblokje) - 1 klontje boter - 1 dl room - 25 à 50 gram rochefortkaas

    bereiding:

    de bloemkool in roosjes verdelen en 15 minuten laten koken in de groentebouillon, de soep mixen, room toevoegen, kaas erin laten smelten volgens smaak, beginnen met een klein stukje, indien nodig peper en zout.


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!