DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
20-02-2013
gebakken wijtingfilet
ingrediënten: wijtingfilet - bloem - peper - zout - 1 klontje boter bereiding: wentel de wijtingfilet in bloem, laat de boter op een middelmatig vuur heet worden en bak de vis aan beide kanten tot er een bruin korstje gevormd is, kruid met peper en zout
ingrediënten: 1 kg witloof - 2 aardappelen - 1,5 liter water - 3 groenteblokjes - 1 vlootje smeerkaas - peper - 1 klontje suiker - 1 klontje boter bereiding: was het witloof, haal de harde kern eruit en snij in stukken, snij de aardappelen in blokjes, stoof het witloof en de aardappelen in een klontje boter, doe het water en de groenteblokjes erbij en breng aan de kook, laat 30 minuten op een zacht vuurtje koken, mix de soep en meng er de kaas bij, breng op smaak met peper, indien te bitter een klontje suiker toevoegen
broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
ingrediënten: stokbrood - philadelphia kruidenkaas - gerookte zalm bereiding: snij stukken stokbrood in de lengte in 2 helften, bestrijk met de kruidenkaas en leg er de gerookte zalm bovenop
ingrediënten: 500 gram gehakt - 1 ei - chaplure - gerookt spek in dunne sneetjes bereiding: meng het gehakt met ei chaplure peper en zout, maak er een broodje van en beleg de bovenkant met sneetjes gerookt spek, leg in een ovenschotel en laat 30 à 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden
ingrediënten: 300 gram zelfrijzende bloem - 200 gram boter - 175 gram suiker - 4 eieren - 1 blik van 1/2 liter ananas in schijven - 125 ml sap van de ananas bereiding: roer de boter zacht, klop er de suiker eierdooiers en ananassap onder, voeg de bloem toe, klop het eiwit stijf en meng onder het deeg, bestrijk de bakvorm met boter en bestuif met bloem, giet in een bakvorm van 24 cm doorsnee, leg op het deeg de ananasschijven, bak de cake op 150 graden in een voorverwarmde oven 50 à 60 minuten
ingredïenten: 400 gram gehakt - 1 ei - chaplure - 1 blik tomatenblokjes 1/2 liter - 1 blik witte bonen 1/2 liter - 1 ajuin fijngesneden - 1 klontje boter - 1 koffielepel bonenkruid - 1 groenteblokje - 1 teentje knoflook - peper en zout bereiding: meng het gehakt met ei en chaplure en maak balletjes, smelt het klontje boter en bak de balletjes rondom bruin, doe er de ajuin bij en laat even meebakken, schep de balletjes uit de pan, giet het blik tomatenblokjes in de pan, kruid met een verkruimeld groenteblokje, bonenkruid teentje knoflook peper en zout, breng de tomatensaus aan de kook en laat 15 minuten sudderen indien nodig een beetje water erbij, voeg na 15 minuten de balletjes toe en laat nog eens 15 minuten sudderen, voeg pas op het laatste de uitgelekte witte bonen toe, laat nog even goed doorwarmen
ingredïenten: 1 ajuin - 1 dikke prei - 1 liter water - 2 kippenblokjes - 3 blokjes smeerkaas - 2 eetlepels grove mosterd - 1 klontje boter bereiding: laat de gesneden ajuin glazig worden in de boter, voeg de prei het water en de kippenblokjes erbij, laat 30 minuten koken, voeg de mosterd en de smeerkaas toe, mix de soep
ingredïenten: 250 gram oesterzwammen - 50 gram spekblokje - 1 klontje boter - peper - fijngehakte peterselie bereiding: bak de spekblokjes in de boter, indien nodig borstel de oesterzwammen, scheur in stukken en voeg bij het spek, laat ze in eigen vocht stoven tot het vocht verdampt is, kruid met peper en bestrooi peterselie
ingredïenten: 250 gram pasta naar keuze - 1 kipfilet in blokjes - bechamelsaus van (1 klont boter 2 eetlepels bloem en een 1/2 liter melk) - 150 gram gemalen kaas - 1 groenteblokje - 1 klontje boter -kipkruiden bereiding kook de pasta gaar en giet af, maak de bechamelsaus en doe er een verkruimeld groenteblokje bij, roer er van het vuur de kaas door en kruid met peper, smelt een klontje boter in een braadpan en bak de kipblokjes, kruid met kipkruiden, schep de pasta in een ovenschotel, bedek de pasta met de kipblokjes en overgiet met de kaassaus, strooi er nog wat gemalen kaas over en zet onder de grill
ingredïenten: 1 ciabatta broodje - 1 camembert in sneetjes gesneden - 2 koffielepels graantjes mosterd - 1 koffielepel vloeibare honing - 6 walnoten gehakt bereiding: snij het broodje in de lengte open,leg er de kaas op, meng de mosterd met de honing en smeer wat op de kaas, bestrooi met wat gehakte noten, zet het broodje een paar minuten onder de grill tot de kaas begint te smelten
ingredïenten: 1/2 kg wortelen in schijfjes - 1 grote ajuin fijngesneden - 1 klein blikje kokosmelk(165ml) - 1,5 liter kippenbouillon (3 blokjes+1,5 liter water) - 1 klontje boter - 1kleine eetlepel kerriepoeder - peper en zout bereiding: smelt de boter in een kookpan en doe er de ajuin in, laat even stoven en voeg de wortelen toe, giet het water + de blokjes bij, laat 30 minuten zachtjes koken en mix de soep, voeg het kerriepoeder en de kokosmelk toe, laat nog even goed doorwarmen, breng op smaak met peper en zout indien nodig
ingredïenten: toastbrood - camembert - gekookte hesp - tomaat bereiding: leg op een sneetje toastbrood een sneetje hesp, bedek de hesp met fijne sneetjes camembert, leg er een schijfje tomaat op en dek af met een snede brood, bak tussen de grill
ingrediënten: 3ajuinen - 1/2 kg wortelen - 1/2 kg spruiten - 2 preien - een paar takjes selder - 1 pakje rapen - aardappelen - 2 laurierblaadjes - 1 takje thym - 1 klontje boter - 1 rundblokje - 1/2 tasje water bereiding: smelt de boter en laat de grof gesneden ajuin glazig worden, voeg selder prei wortelen spruiten aardappelen thym en laurier erbij, verkruimel het rundblokje erover en giet het water erbij, laat op een zacht vuurtje 1 uur garen, doe na een half uur de raapjes erbij, kruid met peper en zout indien nodig
ingrediënten: 1doos kant en klaar bakmix voor macaron de paris - 2 eiwitten voor het beslag - voor de crème 1 eetlepel melk - 50 gram zachte boter - het kant en klaar crèmepoeder bereiding: het eiwit stijfkloppen, het bakmix voorzichtig door het eiwit scheppen, met 2 koffielepels op een met bakpapier bedekte bakplaat scheppen, rondjes van ongeveer 3 cm, de bakplaat in het midden van de koude oven schuiven en 20 minuten op 50 graden laten rusten, dan de de temperatuur verhogen tot 150 graden en 15 minuten laten bakken, laten afkoelen, voor de crème boter melk en crèmepoeder mixen, de onderkant van de macrons bestrijken met crème, een tweede macron met de onderkant op de crème drukken
ingrediënten: 300 gram gehakt - 1 klontje boter - 1 ei - chaplure - peper - zout - 2 dl water - ½ groenteblokje - bruine maïzena - 1 eetlepel mosterd bereiding: meng het gehakt met ei chaplure peper en zout, laat de boter smelten en bak de gehaktballetjes gaar, schep uit de pan en hou ze warm, doe het water + ½ groenteblokje bij het braadvocht, roer goed en breng aan de kook bind met maïzena doe er de mosterd bij, giet de saus over de balletjes
ingrediënten: 300 gram preiwit - 100 gram gekookte ham - 2 eieren - 25 gram boter - 25 gram bloem - 1 dl melk+1 dl kookvocht van de prei - muskaatnoot - peper - zout bereiding: snij het preiwit in fijne ringetjes en kook gaar, laat goed uitlekken, hou het kookvocht bij, snij de ham in fijne reepjes, beboter een vuurvaste kom of kleine schaaltjes, maak een witte saus van boter bloem 1 dl melk en 1 dl kookvocht, laat doorkoken , neem van het vuur en roer er 2 eierdooiers door,meng de gestoofde prei en ham erbij, kruid met peper zout en nootmuskaat, klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en roer voorzichtig door het preimengsel, vul de kom voor 3/4 met het mengsel en laat 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden, dien onmiddellijk op
ingrediënten: 200 gram gehakt - 1 ei - chaplure - 1 klein ajuintje - lookpoeder - ½ koffielepel provençaalse kruiden - 5 druppels worcestersaus - 5 druppels tabasco - ½ groenteblokje verkruimeld - 1 klontje boter bereiding: fruit het fijn gesneden ajuintje in een klontje boter tot het glazig is, meng het het gehakt met het gebakken ajuintje ei chaplure en alle overige ingrediënten goed door elkaar, draai mini gehaktballetjes van het mengsel, bak de balletjes bruin, schud tijdens het bakken de pan dat alle kanten bruin zijn,leg wat keukenpapier in een kom en schud de gehaktballetjes droog
ingrediënten: 600 gram aardappelen - 1 à 2 preiwitten - 1 klontje boter - peper - zout - muskaatnoot bereiding: snij de prei in fijne ringetjes en stoof 10 à 15 minuten in het klontje boter, kruid met peper zout en muskaatnoot, kook de aardappelen gaar, giet af en pureer, meng de gestoofde prei door de puree,indien te droog een beetje melk erbij
ingrediënten: 1 kg kalfsblanquette - 1 sjalot - 1 l rundsbouillon (1l water + 2 rundsblokjes) - beetje citroen - 250 gram champignons - 1 klein doosje tomatenpuree - 2 dl lichte room - 1/3 bokaaltje augurken - boter - gehakte peterselie - laurierblad - thym - peper en zout - 250gram kalfsgehakt - 1 ei - chaplure bereiding: laat de sjalot glazig worden in een nootje boter , voeg de stukken vlees toe en laat even bakken , doe er de bouillon bij , kruid met laurier , thym , peper en zout , laat 1 uur tot 1.15 uur zachtjes koken , maak het gehakt op met ei en chaplure en maak er soepballetjes van, laat de laatste 5 minuten meekoken met het vlees ,laat in een brede kookpan 1 lepel boter smelten en voeg de gesneden champignons er bij , besprenkel met citroensap en laat 5 minuten stoven , voeg een tas kookvocht van het vlees toe en de tomatenpuree , meng goed door elkaar , doe er de uitgelekte stukken vlees balletjes en de in stukjes gesneden augurken bij , giet er de room bij en meng door elkaar , laat inkoken tot de gewenste dikte of bind met maizena , werk af met peterselie
ingrediënten: 1 bokaaltje haringfilet - 1 soeplepel mayonaise - 1/2 koffielepel currypoeder naar smaak bereiding: laat de haringfilet uitlekken en snij in stukjes, meng de currypoeder met de mayonaise, meng de haring door de saus
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.