Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    08-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dadels met roquefort
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    dadels - roquefortkaas - halve walnoten

    bereiding:

    snij de dadels half open en verwijder de pit, vul de dadels met een stukje roquefort en duw er een stukje walnoot in.


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    02-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelwafeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    500 gram geschilde aardappelen - 25 gram bloem - 1 ei - muskaatnoot - peper en zout - bieslook fijn gesneden

    bereiding:

    kook de aardappelen met zout tot ze gaar zijn, giet af , kruid met peper en muskaatnoot, doe er de bloem, ei en bieslook bij en stamp fijn, laat het wafelijzer heet worden, leg op de twee platen een grote eetlepel puree, doe het ijzer dicht en bak 4 à 5 minuten, dien direct op


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    25-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aperitiefhapje met gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    kruidenkaas - crackers - gerookte zalm - bieslook

    bereiding:

    Roer de kruidenkaas smeuïg, snij de zalm in reepjes, beleg elke cracker met kruidenkaas en een reepje gerookte zalm, werk af met bieslook.


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    09-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.frambozen coulis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    200 gram frambozen - 100 gram kristalsuiker - 1/2 dl water - sap van een halve citroen

    bereiding:

    los de suiker op in het water en kook tot dat je een siroopje krijgt, mix de frambozen en doe de puree door een zeef, meng met het siroopje en het citroensap, laat afkoelen.


    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    02-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.preistoemp met ham en ei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    aardappelpuree - wit van prei - 1 klontje boter - gekookte hesp in blokjes of reepjes - muskaatnoot - peper en zout - zacht gekookte eitjes

    bereiding:

    snij het preiwit fijn en stoof zacht in een klontje boter, kruid met peper , zout en muskaatnoot, kook de eieren zacht 4 à 5 minuten, maak een aardappelpuree meng er de gestoofde prei en hespblokjes onder en dien op met een zacht gekookt eitje.


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    25-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappel preigratin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    750 gram aardappelen gekookt en in schijfjes gesneden - 1 wit van prei - 150 gram kruidenkaas - 1 dl melk - 1 teentje knoflook fijn gesneden - peper en zout - gemalen gruyérekaas

    bereiding:

    kuis de prei en snij in dunne ringetjes, meng de kruidenkaas met de melk en de look in een kom, schep er de schijfjes aardappel en prei door, breng op smaak met peper en zout, wrijf vuurvaste schaaltjes in met boter en vul met het mengsel, strooi er gemalen gruyére over, verwarm de oven op 200 graden en laat 20 à 25 minuten garen.


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    18-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeienijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    275 gr aardbeien - 3 eierdooiers - 150 gr suiker - 1 vanillestokje - 3 dl volle melk - 2 dl volle room

    bereiding:

    aardbeien spoelen van kroontje ontdoen en mixen tot moes, suiker en eierdooiers kloppen tot een lichtgele massa (ruban) kook de melk en de room samen met het opengesneden vanillestokje (merg uitschrapen en ook bij de melk doen) giet dan al roerend bij het eimengsel, warm terug op zonder koken, als het mengsel aan de lepel kleeft is de bereiding klaar, laat het mengsel afkoelen, haal het vanillestokje weg, roer er de aardbeien moes door, doe het mengsel in de ijsmachine en laat 50 minuten draaien.


    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    12-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.panna cotta van geitenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    150 gram geitenkaas (chavroux) - 150 gram melk - 1 soeplepel olijfolie - 1 gelatineblaadje

    bereiding:

    leg het gelatine blaadje in koud water, verwarm de melk( niet koken) en voeg de kaas, olie en het uitgeknepen blaadje gelatine toe, mix tot een gladde massa en smaak af met peper en zout, giet een dunne laag van 2 à 3 cm in een vuurvaste schaal en laat het mengsel opstijven in de koelkast tot de andere dag, maak een slaatje van gemengde sla, grof gehakte noten, tomaatblokjes, gebakken spekblokjes en gebakken broodkorstjes, besprenkel met een honing vinaigrette, werk af met de panna cotta van geitenkaas


    Categorie:salades
    >> Reageer (0)
    05-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.straciatelle-ijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    150 gram suiker - 1 vanillestokje - 3 eierdooiers - 3 dl volle melk - 2 dl volle slagroom - 100 gram geraspte chocolade

    bereiding:

    suiker en eierdooiers kloppen tot een lichtgele massa (ruban) kook de melk en de room samen met het opengesneden vanillestokje (merg uitschrapen en ook bij de melk doen), giet dan al roerend bij het eimengsel, warm terug op zonder koken, als het mengsel aan de lepel kleeft is de bereiding klaar, laat het mengsel afkoelen, haal het vanillestokje weg, doe het mengsel in de ijsmachine en laat 50 minuten draaien, de laatste 5 minuten geraspte chocolade toevoegen.


    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    28-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.garnaalcoctail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    sla - 1 tomaat ontvelt en ontpit in blokjes - 1 hard gekookt ei in vier gesneden - 50 à 70 gram handgepelde garnalen - coctailsaus

    bereiding:

    snij in het glas wat sla, doe er de tomatenblokjes over, de partjes ei en de garnalen werk af met coctailsaus


    Categorie:koude voorgerechten
    >> Reageer (0)
    21-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    200 gram pasta naar keuze - 150 gram gerookte zalm - 1 teentje knoflook - 2 sjalotjes - peper - 1 potje kruidenkaas - 100 gram gemalen gryèrekaas - 2 dl light room - fijn gesneden bieslook

    bereiding:

    kook de pasta in gezouten water met een scheutje olijfolie, sjalotjes en look fijn snijden, snij de zalm in reepjes, de sjalotjes en look aanfruiten in de wok met een beetje olijfolie, zalm toevoegen, de wok blussen met de room, kruidenkaas bijvoegen en goed mengen, de pasta bij de saus doen ook de bieslook, in diepe borden schikken en afwerken met de gemalen kaas.


    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    14-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenskotelet in zachte kerriesaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    4 varkenskoteletten - 2 uien - 8 wortelen - 1 dl light room - 1 klontje boter - 1 koffielepel mosterd - 1 eetlepel kerriepoeder - 1/2 koffielepel paprikapoeder - 1 mespuntje tijm - peper en zout

    bereiding:

    hak de uien fijn, snij de wortelen in staafjes, laat een klontje boter smelten in een kookpan en laat de uien stoven, voeg er de staafjes wortelen bij, giet 1 dl water bij, kruid met kerriepoeder, paprikapoeder, tijm, peper en zout, laat 10 minuten zachtjes sudderen met deksel op de pan, voeg de room en mosterd toe, bak de koteletten goudbruin in een klontje boter, kruid met peper en zout, giet de wortelen met saus over het vlees en laat nog 5 minuten sudderen, dien op met rijst of gekookte aardappelen.


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    07-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knolselder slaatje met granny smith
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    200 gram geraspte knolselder - 1 granny smith appel geraspt - 100 gram mayonaise - 50 gram zure room - enkele druppels citroen - peper en zout - veldsla - 2 eetlepels grof gehakte walnoten

    bereiding:

    meng de mayonaise met de zure room, citroensap, peper en zout, meng de knolselder en appel met de dressing, leg wat veldsla op een bord en leg er een torentje knolselder op, werk af met de gehakte noten.


    Categorie:salades
    >> Reageer (0)
    24-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bruchetta met geitenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    16 sneetjes stokbrood - 150 gram geitenkaas (chavroux) - 8 gedroogde tomaten - olijfolie

    bereiding:

    de sneetjes stokbrood aan beide kanten lichtjes met olijfolie bestrijken, een paar minuten roosteren in de oven, de gedroogde tomaten fijn snijden en mengen met de geitenkaas, het brood bestrijken met het kaasmengsel en kort gratineren.


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    17-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spinazie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1/2kg spinazie - 1 klontje boter - 1dl melk - 1 fijn gesneden uitje - lookpoeder - peper - zout - nootmuskaat - maïzena

    bereiding:

    kuis en spoel de spinazie, laat kort koken in een beetje water, afgieten en uitduwen, hak de spinazie fijn, laat een klontje boter smelten en laat het uitje even stoven, voeg de spinazie erbij en kruid met peper zout muskaatnoot en een beetje lookpoeder, de melk erbij gieten en binden met maïzena.


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    10-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje met roerei en zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    2 voor gebakken keizerbroodjes - 2 eieren - 2 soeplepels room - 1 klontje boter - 50 gram gerookte zalmsnippers - bieslook fijn gesnipperd - peper en zout

    bereiding:

    bak de broodjes af in de oven (baktijd op verpakking) laat afkoelen en snij open, breek de eieren in een kommetje met de room, peper en zout en wat bieslook, roer door elkaar met een vork, smelt een klontje boter in een antikleefpan op een matig vuur,voeg de losgeklopte eieren al roerend met een houten lepel toe, blijf roeren tot het mengsel romig en stevig is, haal van het vuur, verdeel over de broodjes, bestrooi met zalmsnippers en wat bieslook


    Categorie:eiergerechten
    >> Reageer (0)
    03-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lamstoofpotje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    500 gram lamsschouder in stukken als stoverij - 1 ui in ringen gesneden - 250 gram champignons in 2 of 4 gesneden - 50 gram zwarte olijven in ringetjes gesneden - 1/4 liter vleesbouillon(1/4liter water+1/2 rundblokje) - 1 teentje look fijn gesneden - 1 laurierblad - 1 takje tijm - 1 klont boter of olijfolie - peper en zout

    bereiding:

    bak het vlees in een braadpan aan alle kanten bruin in boter of olijfolie, kruid met peper en zout, voeg de uiringen toe en bak even mee, schep het vlees in een kookpot en blus de braadpan met de bouillon, giet bij het vlees, voeg laurier, tijm en look toe, laat 30 à 40 minuten sudderen, bak de champignons enkele minuten apart in een klontje boter, voeg de champignons en de olijven bij het gare vlees, bind de saus indien nodig met een beetje maïzena.


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    26-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.soep met raapjes en camembert
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    4 raapjes - 1 ui - 1 wortel - 1 prei - 1 klontje boter - 1,5 liter kippenbouillon( 1,5 liter water + 3 kippenblokjes) - een halve camembert

    bereiding:

    was de groenten en snij in grove stukken, laat in een kookpot een klontje boter smelten en voeg de ui prei en wortel toe, laat enkele minuten stoven, leng aan met kippenbouillon, voeg de in blokjes gesneden raapjes toe, laat een half uur koken, voeg de laatste 5 minuten de in blokjes gesneden camembert toe( de korst mag aan de kaas blijven) mix de soep fijn.


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    19-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ovenschotel met spruitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    500 gram spruiten - kaassaus van 1 eetlepel boter  1 eetlepel bloem en 100 gram gemalen gruyère kaas - aardappelpuree

    bereiding:

    kook de spruitjes beetgaar, maak een kaassaus, verdeel de aardappelpuree in een ovenschotel,leg de gekookte spruitjes op de puree, giet er de kaassaus over, strooi er nog wat kaas over, steek in een voorverwarmde oven, 20 minuten op 200 graden.


    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    12-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.butternutsoep met italiaanse ham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 kg gele pompoen (butternut) - 4 uien - 4 eetlepels olijfolie - 150 gram prosciutto (italiaanse ham) - peper -2 laurierblaadjes - 2 takjes tijm - 2 liter kippenbouillon (2 l water + 4 kippenblokjes) - verse basilicum - geroosterde broodkorstjes

    bereiding:

    verwijder pitten en draderige delen van de pompoen, snij het vruchtvlees van de schil en snij in stukjes, uien in stukken snijden, verhit de olie in een kookpot, voeg de uien en in stukjes gesneden prosciutto toe, laat stoven maar niet kleuren, voeg pompoen toe en stoof even mee, kruid met peper, tijm en laurier, voeg de kippenbouillon erbij en laat 30 minuten koken, verwijder tijm en laurier en mix de soep, voeg de fijngehakte basilicum toe, dien op met broodkorstjes serveer deze er apart bij.


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!