DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
09-01-2013
kalfstong in tomatensaus
ingrediënten: 1 kalfstong (800 à 900 gr) - 250 gram kalfsgehakt - 500gr champignons -(1 ajuin 1wortel stukje prei en selder) 1 laurierblad en thym peper en zout - 1 liter water - 1 klontje boter - tomatensaus bereiding: kook de kalfstong met de groenten laurier thym peper zout en 1 liter water 45 à 60 minuten gaar in de snelkoker, ontvel de kalfstong en leg terug in de bouillon tot de volgende dag, snij de koude kalfstong in sneden, maak balletjes van het gehakt en kook even in de bouillon, stoof de in schijfjes gesneden champignons in een klontje boter, maak een tomatensaus van (boter bloem tomatenpuree en bouillon) warm de kalfstong op in de tomatensaus met de balletjes en de champignons
ingrediënten: een restje vis - 1 hard gekookt ei - peper en zout - mayonaise - een weinig ketchup bereiding: alles samen pletten met een vork, mayonaise en een weinig ketchup onder mengen
ingrediënten: 1 kg varkenskaakjes - ½ liter kippebouillon (1/2 liter water + kippeblokje) - thym en laurier - 1 wortel - 1ui -1 stukje prei - 1 takje selder - 250 gram champignons - 1 eierdooier bereiding: snij de varkenswangetjes in niet te kleine stukken, doe het vlees en de grof gesneden groenten in de kookpan , overgiet met de kippebouillon en laat 1 uur koken op een zacht vuurtje, haal het vlees uit de pan en zeef de bouillon, maak een blonde saus van boter bloem en bouillon, stoof de in schijfjes gesneden champignons in een klontje boter, meng het vlees en de champignons door de saus, werk af met peper zout citroen en 1 eierdooier
ingrediënten: 4 koolvisfilets - 2,5 dl visbouillon (2,5 dl water + 1/2 visblokje) - citroen - 250 gram champignons - 150 gram zure room - boter - 1,5 koffielepel gedroogde dragon kruiden - nootmuskaat - peper en zout bereiding: kuis de champignons en snij in schijfjes, laat stoven in een klontje boter, besprenkel met een beetje citroen, giet er de visbouillon zure room en dragon bij, laat al roerend inkoken, bind met maizena indien nodig, kruid nog met muskaatnoot peper en zout, laat een klont boter heet worden en bak de vis langs beide kanten , een 10 à 15 minuten volgens de dikte van de vis,kruid met peper en zout of viskruiden, dien op met de saus
ingrediënten : 500 gram preiringen - 1 ui - 2 aardappelen - 1 liter kippebouillon van 2 blokjes - 150 gram brie of camenbert - 1 eetlepel boter bereiding : boter smelten gehakte ui toevoegen al roerend even stoven dan preiringen en aardappel bij doen en overgieten met de kippebouillon dek af en laat 30 minuten koken , de kaas in stukjes snijden en de laatste 5 minuten laten meekoken ( als de korst mooi wit is moet u ze niet verwijderen ) mix de soep , indien nodig water of melk bijdoen , snij enkele preiringen heel fijn en laat 5 minuten stoven in een nootje boter , voeg toe net voor het opdienen
ingrediënten: 1 klein blikje tonijn in eigen nat (75 gram ) - 1 soeplepel ketchup - 1 soeplepel philadelphia natuur - mini tuc koekjes bereiding: tonijn laten uitlekken, mengen met ketchup en kaas , serveren met een tuc koekje
ingrediënten: mosselen - 1 ajuin fijngesneden - 1 tak selder fijn gesneden - kruidenboter - 1 klontje boter bereiding: fruit de ajuin en selder in een klontje boter, voeg de mosselen en een klein beetje water toe, breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken, giet de mosselen af en laat ze wat afkoelen, open de schelpen en leg in elke schelp een mossel, doe er een klein beetje kruidenboter op, zet 5 minuutjes in de oven tot de boter gesmolten is
ingrediënten : 4 kwartels - 1 geutje cognac - peper - 100 gram gerookte ham - 500 gram champignons - 1 doosje room - 2 bouillonblokjes - 1 klontje boter bereiding : braad de kwartels aan , kruid , flambeer met cognac en laat gaar worden , laat de fijngesneden ham lichtjes kleuren in boter , voeg de champignons de room en bouillonblokjes toe , laat even doorkoken , schik de kwartels op een bord en overgiet met de saus
ingrediënten : scampis - 4 eetlepels ketchup - 1 kleine eetlepel curry - 1/4 liter room - cognac - peper - zout - olijfolie en fijn gesneden peterselie bereiding : pel de scampis bak ze even aan in olijfolie flambeer met de cognac , neem ze uit de pan en houd warm , doe de ketchup in de pan +curry peper en zout , breng al roerend aan de kook , voeg de room toe , doe de reuzegarnalen erbij en warm nog even op ,doe er nog wat peterselie bij en dien op met rijst of frietjes
ingrediënten: 1 kg mosselen - 1 ui - 1 tak selder - 1 wortel - peterselie - peper - ½ liter melk - 1 glas witte wijn - 40 gram bloem - boter - 1 doosje saffraan bereiding: was de mosselen , was en kuis de groenten en snij fijn, laat 1 klontje boter smelten en stoof de groenten erin,strooi wat peper op, doe de mosselen in een kookpot en verdeel er de gestoofde groenten over, strooi er wat peterselie over en giet het glas wijn erbij , laat op een hevig vuur koken tot de mossels open zijn ,schud goed, giet in een vergiet en vang het vocht op, haal de mosselen uit de schelp, zeef het vocht door een fijne zeef in een maatbeker en vul aan met melk tot 1 liter, smelt een klont boter voeg er de bloem bij en roer er de liter mosselvocht + melk bij, laat nog even doorkoken, breng op smaak met peper zout en het doosje saffraan, voeg de mosselen toe, werk af met een beetje peterselie
ingrediënten: 75 gram grijze garnalen - peper - 1 kleine eetlepel tomatenpuree - paprikapoeder - 100 gram philadelphia natuur - 1 eetlepel olijfolie - citroensap bereiding: houd enkele garnalen achter voor de versiering, meng de rest van de garnalen met de tomatenpuree en de olie, roer er de kaas bij en mix tot een gladde mousse, breng op smaak met paprikapoeder peper en citroensap, schik in glaasjes en werk af met de garnalen
ingrediënten: 500 gram pompoen - 1 grote ajuin - 2 preien - 1 doos gezeefde tomaten - boter - peper - zout - 2 liter water - 3 kippeblokjes bereiding: verwarm de boter in de soeppan en fruit hierin de ajuin, voeg prei en pompoen toe, doe er het water gezeefde tomaten en de kipblokjes bij, breng aan de kook, laat 30 minuten koken en mix, breng op smaak met peper en zout
ingrediënten: 1 kg rundsstoofvlees - boter - 1 laurierblad - 1 takje thym - 1/2 liter water +1 rundsblokje - 1 klein doosje tomatenpuree - 1 à 2 dl light room naar smaak bereiding: bak het vlees goed bruin in de boter, voeg er de ajuin bij en laat even meebakken , voeg het laurierblad thym water + rundsblokje bij , breng aan de kook en laat op een klein vuurtje 2 uur sudderen, doe er het laatste kwartier de tomatenpuree bij,giet er wat room bij om de smaak van de tomaten te verzachten, indien nodig binden met maizena
ingrediënten: 50 gram vanillepudding - 8 klontjes suiker - 100 gram fondant chocolade - 1 liter melk bereiding: los het puddingpoeder op in een kopje melk , breng de rest van de melk aan de kook, doe er de suiker bij en laat er de chocolade in smelten , giet er dan de melk met het puddingpoeder bij en laat al roerend nog even doorkoken , verdeel over de potjes
ingrediënten:
spruiten - peper - zout - muskaatnoot - 1 klontje boter bereiding:
kuis spoel en kook de spruiten gaar in licht gezouten water tot ze gaar zijn,giet af en laat uitlekken, laat het klontje boter smelten en stoof er de spruitjes in, kruid met peper zout en muskaatnoot
ingrediënten: boontjes (vers ,diepvries, bokaal) - sneetjes gerookt spek - 1 klontje boter - peper en zout bereiding: laat de gekookte boontjes uitlekken, neem 5 à 6 boontjes samen en draai ze in een reepje spek, laat de boter heet worden in een bakpan ,bak de boontjes en het spek langs alle kanten lichtbruin
ingrediënten: aardappelen - melk - 1 klontje boter - peper - zout - muskaatnoot - 1 eierdooier - mosterd naar smaak bereiding: schil de aardappelen , kook gaar in lichtgezouten water , giet af stamp tot puree ,voeg hierbij de boter en melk en maak er een gladde puree van , voeg de eierdooier mosterd peper en muskaatnoot bij
ingrediënten: 2 schelvishaasjes - 1/2 l visbouillon (1/2 liter water +1 visblokje) - 1 dl light room - peper en zout - 2 preiwitten - 2 wortelen - 1 klontje boter bereiding: prei en wortels fijn snijden de grootte van lucifers , een klontje boter laten smelten prei en wortels toevoegen 10 à 15 minuten laten stoven 2 dl visbouillon bijgieten + 1 dl light room even laten doorkoken tot een gebonden saus , ondertussen de vis in een vuurvaste schaal leggen en overgieten met de rest van de bouillon 3 dl en 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) laten garen op volle kracht in de microgolf , de vis op een bord schikken en overgieten met de saus , opdienen met tagliatelle of aardappelpuree
ingrediënten: 2sneden gekookte ham - 1 hard gekookt ei - 1 tomaat - boontjes bereiding: de ham en de tomaat in blokjes snijden ,alles samen mengen, dien op met mayonaise of vinaigrette
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.