DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
02-05-2013
aardappelsalade met radijzen
ingrediënten: 300 gram gekookte aardappelen in blokjes of schijfjes - 1 bosje radijzen in schijfjes - 2 hardgekookte eieren - 1 eetlepel yoghourt - 1 eetlepel mayonaise - 1 eetlepel water - peper en zout bereiding: maak een dressing van de yoghourt, mayonaise en 1 eetlepel water, kruid met peper en zout en roer goed door elkaar, meng de aardappelblokjes met de schijfjes radijzen in een kom, schep de dressing door de aardappelsalade, werk af met de gekookte eieren
ingrediënten: 4 sneetjes brood - 1 bolletje mozarella kaas - 1 tomaat - boter - 2 sneetjes gerookte italiaanse ham bereiding: besmeer de boterhammen aan beide kanten met boter en beleg met ham, schijfjes mozarella en tomaat, steek tussen de grill
ingrediënten: 1 kipfilet - 1 klontje boter - kipkruiden - 500 gram wortelen - 300 gram tomaten - 1 ui - 1 eetlepel olijfolie - peper - zout - italiaanse kruiden bereiding: snij de wortelen in schijfjes en de tomaten in blokjes, snipper de ui fijn, verwarm de olijfolie en stoof de de ui glazig, voeg de wortelen en de tomaten toe, kruid met peper zout en italiaanse kruiden, dek af en laat 15 minuten sudderen,kruid de kipfilet met kipkruiden en bak de kipfilet in het klontje boter 10 à 15 minuten volgens dikte, dien op met rijst
ingrediënten: rucolasalade - parmaham - walnoten - gedroogde tomaten in reepjes gesneden - soepstengels - vinaigrette bereiding: leg de salade op de borden, dresseer het bord met de parmaham noten gedroogde tomaten en soepstengels, sprenkel er wat vinaigrette over
ingrediënten: 300 gram zelfrijzende bloem - 1,25 dl zure room - 1 ei - 2 eetlepels kristalsuiker - 300ml melk - 1 klein klontje boter bereiding: doe de bloem in een kom en voeg het ei, de melk en de zure room toe, het deeg goed doorroeren, de suiker toevoegen en nog eens goed mengen, verwarm de poffertjes pan, wrijf in met het klontje boter, laat de pan goed opwarmen, bak de poffertjes langs één kant tot ze bovenaan bijna droog zijn, draai om en bak kort aan de andere kant
ingrediënten: rucolasalade - sneetjes gerookte eendenborstfilet - gedroogde tomaten - parmezaankaas - enkele walnoten - vinaigrette bereiding: snij de gedroogde tomaten in reepjes, snij met een dunschiller wat krullen van een stuk parmezaankaas, schik de eendenborstfilet op een bord, wat salade in het midden, werk af met de reepjes gedroogde tomaten kaas en walnoten, dien op met een vinaigrette
ingrediënten: 300 gram gehakt - 1 kleine ui - 1 teentje look - 100 gram gemalen kaas - 1 klontje boter - aardappelpuree bereiding: bak het gehakt rul met de fijngesneden ui en look, kruid met peper en zout, schik het gehakt in een ovenschotel en leg de aardappelpuree er bovenop, bestrooi met de gemalen kaas, plaats 20 minuten in een oven van 180 graden
ingrediënten: 300 gram gehakt - 1 courgette - 1 ei - chaplure - peper - zout - oregano - bacillicum - gemalen kaas - olijfolie bereiding: halveer de courgette, haal met een koffielepel de zaden en een stukje vruchtvlees eruit, meng het gehakt met het ei chaplure en de kruiden, leg in elke courgette de helft van het gehakt en bestrooi met gemalen kaas, druppel er wat olijfolie over, zet 1 uur in de oven op een lage temperatuur 160 graden
ingrediënten: 1/2 kg wortelen - 1 grote ui - 1 stuk knolselder - tijm - laurier - 1 liter water + 2 kippenblokjes - 1 klontje boter - 250 ml kokosmelk - 1 teentje knoflook - 1 koffielepel currypoeder bereiding: stoof de uien, selder, wortels en look aan in het klontje boter samen met de laurier en tijm, voeg de kippenbouillon en currypoeder toe, laat 45 minuten koken, giet de kokosmelk erbij en mix de soep, laat nog even doorkoken
ingrediënten: 1 witte worst - 2 à 3 sneetjes gerookt spek - gemalen kaas bereiding: doe het vel van de worst en snij overlangs door, beleg met gemalen kaas, leg de helft van de worst er terug op, omwikkel met het spek, grill de worst langs beide zijden tot de kaas begint te smelten
ingrediënten: soepstengels - bayonnehesp bereiding: snij een sneetje bayonnehesp in de lengte in 2 en draai rond een soepstengel, lekker aperitiefhapje
ingrediënten: 110 gram boter - 90 gram gemalen amandelen - 40 gram zelfrijzende bloem - amandelschilfers - 3 eieren - 3 soeplepels melk - 150 gram suiker bereiding: smelt de boter in een kom, meng de boter melk suiker en eieren door elkaar, voeg de gemalen amandelen en de bloem toe en meng het geheel tot een luchtig beslag, giet het beslag in een ingevette cakevorm, bestrooi met amandelschilfers, bak in een voorverwarmde oven 35 minuten op 160 graden
ingrediënten: 1/2 kg varkenswangetjes - 1 klontje boter - 1 ui - 1 prei - 1 stuk knolselder - 2 wortels - aardappelen - thym - laurier - 1 rundblokje - 1 flesje bruin bier - peper - zout - sausbinder bereiding: kruid het vlees met peper en zout, bak het vlees rondom bruin in het klontje boter, voeg er de ui bij en laat even meebakken, overgiet met het flesje bier, voeg thym laurier rundblokje en alle andere grof gesneden groenten toe, ook de aardappelen grof gesneden, laat op een zacht vuurtje gedurende 1 uur sudderen, indien nodig binden met sausbinder
ingrediënten: 250 ml melk - 4 soeplepels havermout - 1 soeplepel rozijnen - 1 soeplepel walnoten - suiker naar believen bereiding: voeg de havermout bij de koude melk en laat al roerend 5 minuten zachtjes koken, neem van het vuur, voeg er de suiker bij en laat nog 2 minuten zwellen, giet in een bord en strooi er de rozijnen en noten over
ingrediënten: 1 sjalot - peterselie - 250 gram champignons - 2 sneetjes bayonnehesp -1 klontje boter - room bereiding: snij de hesp in niet te kleine stukken en bak in de boter, snij de champignons in 4 en voeg bij de hesp, bak ze goudbruin voeg eventueel een klontje boter bij, giet er een klein beetje room bij en laat inkoken, breng op smaak met peper en zout, schep in een schaaltje en strooi er wat peterselie over, serveer met een sneetje geroosterd brood
ingrediënten: 1 stronkje witloof - 1 klontje boter - peper - 2 sneetjes bayonnehesp - light room - gemalen kaas bereiding: snij het witloof in halve rondjes, bak het witloof in een klontje boter tot het lichtjes begint te kleuren, kruid met peper, doe het witloof in een ovenschaaltje, snij de hesp in niet te kleine stukjes en verdeel over het witloof, overgiet met wat room en bestrooi met gemalen kaas, zet 10 minuten in een warme oven op 200 graden, serveer met brood
ingrediënten: 500 gram champignons - 1 aardappel - 1 kleine ui - 1 preiwit - 1 klontje boter - 1 liter water - 2 groenteblokjes - 125 ml room of melk naar believen bereiding: was en snij de groenten, snij de champignons in schijfjes, bak de ui, aardappel en prei in het klontje boter, kruid met peper en zout, voeg de gesneden champignons toe, giet het water en de 2 groenteblokjes erbij en laat 45 minuten koken, mix de soep en voeg room of melk toe
ingrediënten: 1 stukje zalmfilet - 1 klontje boter - peper - zout - 1 eierdooier - 1 eetlepel planten extract (azijn dragon sjalotten peper) - 1 koffielepel boter bereiding: bak de zalmfilet in een klontje boter tot hij mooi gebakken is, kruid met peper en zout, voor de saus 1 eierdooier mengen met 1 eetlepel extract, niet laten koken, maar al roerend voldoende laten indikken, minstens 1 koffielepel boter toevoegen, eventueel nog een beetje room, saus over de vis gieten
ingrediënten: varkenskoteletten - 1 klontje boter - peper - zout bereiding: laat de boter heet worden en leg de koteletten in de pan, kruid met peper en zout, snij het randje een paar keer in om te vermijden dat de kotelet krom trekt, laat 2 minuten bakken en draai om, laat nog eens 2 minuten bakken, neem uit de pan en maak de braadresten los met een klein beetje water, giet over de koteletten
ingrediënten: 100 gram surimi krabstaafjes - 1 hard gekookt ei - peper - zout - mayonaise bereiding: snij de krabstaafjes in fijne reepjes, plet het ei fijn, kruid met peper en zout en meng naar believen mayonaise bij
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.