Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    03-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken varkenskotelet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    varkenskoteletten - 1 klontje boter - peper - zout
    bereiding:
    laat de boter heet worden en leg de koteletten in de pan, kruid met peper en zout, snij het randje een paar keer in om te vermijden dat de kotelet krom trekt, laat 2 minuten bakken en draai om, laat nog eens 2 minuten bakken, neem uit de pan en maak de braadresten los met een klein beetje water, giet over de koteletten

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    02-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.surimi krabsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    100 gram surimi krabstaafjes - 1 hard gekookt ei - peper - zout - mayonaise
    bereiding:
    snij de krabstaafjes in fijne reepjes, plet het ei fijn, kruid met peper en zout en meng naar believen mayonaise bij

    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    27-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gepocheerde eieren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    eieren - azijn
    bereiding:
    breng water aan de kook met 1 eetlepel azijn, breek het ei in een kopje, roer met een lepel in het water tot het goed draait, giet voorzichtig het ei in het draaiende water, het water mag net niet koken, laat een 3 tal minuutjes pocheren, neem uit het water met een schuimspaan en laat ze uitdruipen op keukenpapier, dien op met spinaziepuree

    Categorie:eiergerechten
    >> Reageer (0)
    26-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rozijnentoast met kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    rozijnenbrood - kaas
    bereiding:
    rooster het rozijnenbrood en dien op met een stukje kaas

    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    25-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken paardebiefstuk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    paardebiefstuk - 1 klontje boter - peper - zout
    bereiding:
    laat de boter heet worden en leg de biefstukken in de pan, kruid met peper en zout,
    laat 2 minuten bruin bakken en draai om, laat nog eens 2 minuten bakken op middelmatig vuur, neem uit de pan en maak de bakresten los met een klein beetje water, giet over de paardebiefstukken

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    24-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.plattekaas met ananas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 doosje ananas (4 schijven) - 250 gram platte kaas - 2 eieren - 2 eetlepels suiker  (volgens smaak) 1 zakje vanillesuiker
    bereiding:
    splits de eieren, het eigeel de suiker en vanillesuiker goed mengen, het eiwit stijfkloppen, voeg de kaas bij het suikermengsel en roer goed, snij de ananas in kleine stukjes en voeg toe, voeg voorzichtig het stijfgeklopte eiwit toe, zet een uurtje in de koelkast en dien op, laat niet staan tot de volgende dag, dan wordt het mengsel dunner

    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    21-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ciabattabroodje met champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 ciabattabroodje - 250 gram champignons - 1 klontje boter - gemalen kaas - peper - zout - citroen
    bereiding:
    borstel de champignons schoon, snij in schijfjes, smelt een klontje boter in een braadpan en bak de champignons tot het vocht verdampt is, kruid met peper en zout en doe er enkele druppels citroen bij, snij de broodjes overlangs door en beleg met de champignons, strooi er wat gemalen kaas over en zet een paar minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is

    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    20-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken roodbaarsfilet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    roodbaarsfilet - peper - zout - bloem - 1 klontje boter
    bereiding:
    wentel de vis in bloem, laat de boter op een middelmatig vuur heet worden en bak de vis aan beide kanten tot er een bruin korstje gevormd is, kruid met peper en zout

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    19-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knolselderpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1/2 kg aardappelen - 1/2 kg knolselder - melk - 1 klontje boter - peper - muskaatnoot - selderzout
    bereiding:
    snij de aardappelen en de knolselder in gelijke stukken, doe ze in een kookpot en zet onder met de helft water en de helft melk, laat 20 minuten koken, giet af en laat drogen op het vuur, draai alles door de passe-vite, doe er een klontje boter bij, kruid met peper muskaatnoot en selderzout, giet indien nodig nog wat melk of room bij, meng alles goed dooreen

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    18-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    knolselder - walnoten - blauwschimmelkaas - een paar druppels azijn - vinaigrette
    bereiding:
    schil en rasp de knolselder, meng met een paar druppels azijn tegen het verkleuren, hak de noten grof en snij de kaas in stukjes, meng alles samen en giet er wat vinaigrette over

    Categorie:salades
    >> Reageer (0)
    17-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevuld witloof met gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    350 gram gehakt - 4 witloofstronken - 1 ei - chaplure - peper - zout - muskaatnoot - 1 klontje boter
    bereiding:
    het gehakt mengen met het ei en de chaplure, het schoongemaakte witloof middendoor snijden, lichtjes uithollen, het witloof vullen met gehakt en de 2 helften terug op elkaar leggen en opbinden met een koordje, een klontje boter heet laten worden en de witloofstronken even laten kleuren, kruiden met peper zout en muskaatnoot, een beetje water bijvoegen en 20 minuten laten stoven op een klein vuurtje met deksel op de pan

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    14-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koffie panacotta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    2 1/2 dl room - 1/2 dl melk - 2 1/2 gelatineblaadjes - 50 gram suiker - 75 ml sterke koffie - chocolade koffiebonen voor versiering
    bereiding:
    de gelatineblaadjes in koud water laten weken, melk room en suiker samen laten doorkoken, van het vuur de geweekte gelatineblaadjes en de koffie toevoegen, goed mengen, verdelen over koffietasjes, laten afkoelen in de koelkast en afwerken met een chocolade koffieboontje

    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    13-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenstongetje in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    2 varkenstongetjes - zout - 1 ajuin - 1 wortel - 1 takje selder - tomatensaus - 2 hard gekookte eieren
    bereiding:
    leg de varkenstongetjes in de kookpot en voeg de grof gesneden groenten bij, overgiet met water en laat ongeveer 1 1/2 uur zachtjes koken, haal uit het kookvocht, verwijder het vel, snij in schijfjes, maak een tomatensaus van de gezeefde bouillon, leg in een kom de schijfjes tong en de in 4 gesneden hard gekookte eieren en overgiet met de tomatensaus

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wafels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1/2 kg gewone bloem - 125 gram boter - 50 gram gist - 3 à 4 eieren - 1 zakje vanillesuiker - 1/2 liter melk - 1/2 liter spuitwater - snuifje zout
    bereiding:
    boter smelten en dan vuur afzetten, achtereenvolgens bijvoegen, vanillesuiker, snuifje zout, spuitwater, melk, eierdooiers en bloem alles goed mixen, gist breken in een beetje lauw water en ook bijvoegen, schijf opzetten!!!, eiwit stijfkloppen en voorzichtig bijvoegen, schijf terug opzetten en 30 minuten laten rijzen, dan bakken
    tip: 1/2 kg bloem geeft ongeveer 24 enkele wafels

     


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenstongje met mosterdvinaigrette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    varkenstongetjes - zout - 1 ajuin - 1 wortel - 1 takje selder
    bereiding:
    leg de varkenstongetjes in een kookpot en voeg er de grof gesneden groenten bij, overgiet met water en laat ongeveer 1 1/2 uur zachtjes koken, haal uit het water, verwijder het vel en laat afkoelen, snij in schijfjes en overgiet met mosterdvinaigrette

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    10-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosterdvinaigrette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:
    1 eetlepel zachte mosterd - 40 ml dragonazijn - 125 ml olie - peper - zout - 1 sjalotje
    bereiding:
    snij het sjalotje fijn, doe alle ingrediënten in een beker en mix goed


    Categorie:sausen
    >> Reageer (0)
    07-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken zeewolffilet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    zeewolffilet - peper - zout - bloem - 1 klontje boter
    bereiding:
    wentel de vis in de bloem, laat de boter op een middelmatig vuur heet worden en bak de vis aan beide kanten tot er een bruin korstje gevormd is, kruid met peper en zout

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    06-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broccolisoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 broccoli - 1 1/4 liter kippenbouillon (water + 3kipblokjes) - 1/4 liter melk - peper en zout
    bereiding:
    de stelen van de broccoli in stukjes snijden en samen met de roosjes in de
    kippenbouillon aan de kook brengen, laat 30 minuten koken op een zacht vuur, soep mixen kruiden met peper en zout indien nodig, de melk bijgieten

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    05-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoofde uien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1/2 kg uien - 1 klontje boter - peper en zout - ketchup
    bereiding:
    snij de uien in ringen en stoof in de boter,kruid met peper en zout, laat ze goed gaar worden, voeg zo nodig een beetje water toe, voeg er een koffielepel ketchup aan toe naar smaak

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    04-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje met gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 stokbrood - 2 sjalotjes fijngesneden - 400 gram rundgehakt - 4 sneetjes smeltkaas in reepjes gesneden - ketchup - zout - tabasco - 1 klontje boter
    bereiding:
    snijd het stokbrood in stukken en halveer in de lengte, laat de sjalotjes glazig worden in het klontje boter, enkele minuten, doe het gehakt erbij en bak rul, kruid met zout en enkele druppels tabasco, verdeel het gehakt over het brood en beleg met reepjes kaas, zet een paar minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is, werk af met ketchup

    Categorie:varia
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!