Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    23-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.haringhapje in curry mayonaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 bokaaltje haringfilet - 1 soeplepel mayonaise - 1/2 koffielepel currypoeder naar smaak
    bereiding:
    laat de haringfilet uitlekken en snij in stukjes, meng de currypoeder met de mayonaise, meng de haring door de saus

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    22-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloof met kaas en serranoham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    4 stronkjes witloof - 4sneetjes serranoham in reepjes gesneden -  boter - peper - 1 flesje light room - 100 gram gryère of parmesan kaas 
    bereiding:
    snij het witloof in reepjes en bak in de boter ongeveer 10 minuten, kruid met peper, verdeel over 4 ovenschaaltjes, voeg de reepjes ham toe en overgiet met room, bestrooi met gryère of parmesan, zet 10 minuten in de oven op 200 graden

    Categorie:tussengerechten
    >> Reageer (0)
    21-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macaroni in tomatensaus met scampi's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 ajuin - 1 teentje knoflook - een beetje  olijfolie - 1 blik gepelde tomaten 400 gram - peper - zout - oregano - paprikapoeder - 1/2 kg scampi's - 250 gram macaroni
    bereiding:
    fruit de fijngesneden ajuin en look in de olijfolie,voeg 400 gram gepelde  tomaten toe  kruid met peper, zout, oregano en paprikapoeder, laat 10 minuten sudderen op een klein vuurtje, voeg de gepelde scampi's bij de saus en laat nog een 5 tal minuten garen, kook ondertussen de macaroni, giet af en meng onder de saus, versier met wat reepjes serranoham

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    20-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortelpuree met lamsragout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    lamsragout - 1 ajuin - 1 teentje look - peper en zout - 1 klont boter - wortelpuree (zie wortelpuree)
    bereiding:
    laat het vlees aan alle kanten bruin bakken in de boter, voeg de grof gesneden ajuin erbij en bak even mee, kruid met peper en zout en doe de look erbij , giet er een geutje water bij en laat afgedekt 30 à 45 min garen tot het vlees zacht is, schep het vlees met de ajuin door de wortelpuree

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    17-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muffins met speculoospasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    100 gram speculoospasta - 50 gram boter - 75 gram donker bruine suiker - 2 eieren - 200 gram zelfrijzende bloem - 2 eetlepels bruiswater
    bereiding:
    laat de speculoospasta met de boter samen smelten, voeg er de suiker bij en roer goed, roer er de eieren door en voeg de zelfrijzende bloem en bruiswater bij,mix tot een glad deeg, schep 1 eetlepel deeg in ieder papieren bakvormpje en laat 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    16-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scampi's in kruidensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    reuzegarnalen - 2 dl room - 150 gram kruidenkaas - 1/3 koffielepel curry - 1/2 doosje safraan - klontje boter
    bereiding :
    pel de reuzegarnalen en bak ze in de vetstof ,  neem ze uit de pan en houd warm , doe de room in de pan en laat even opkoken , voeg de lookpoeder , curry ,safraan en kruidenkaas toe , laat alles nog eens doorkoken en voeg de garnalen erbij , dien op met rijst of frietjes
     

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    15-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rauw gebakken aardappelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    aardappelen - 1 klontje boter - peper - zout
    bereiding:
    schil de aardappelen, spoel en snij in dunne schijfjes van  2 à 3 mm, leg ze in een bakpan met hete vetstof, dek de pan af en laat de schijfjes zacht worden, doe het deksel van de pan en laat bruinen, kruid met peper en zout

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    14-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tatjespap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    600 gram aardappelen - 1 liter karnemelk - 1 klont boter - peper - zout - muskaatnoot
    bereiding:
    kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en stamp met de pureestamper, giet er de koude karnemelk over en roer om, mix tot de pap glad is, kruid met peper zout en muskaatnoot naar smaak, opwarmen op een klein vuurtje, de klont boter lichtbruin laten kleuren in een pannetje en door de pap mengen   

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    13-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloofsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    500 gram witloof (grof gesneden) - 1 ajuin gesneden - 1 aardappel in stukjes - 1 liter water + 2 kippeblokjes - 1 klontje boter - 1 takje thym - 1/2 koffielepel currypoeder
    bereiding:
    smelt boter en voeg de ajuin toe , laat even stoven,  voeg witloof  aardappelblokjes water kipblokjes en thym toe, aan de kook brengen en  20 minuten zachtjes laten koken , mix de soep en kruid  met currypoeder

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    10-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.perentaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    3 eieren - 3 pakjes vanillesuiker - 80 gram suiker - 300 ml light room - (snuifje  kaneel) - 1 vel bladerdeeg - 1 groot blik peren - 1 pakje speculoos - amandelschilfers
    bereiding:
    leg het vel bladerdeeg in de vorm (24 cm) en prik er gaatjes in, beleg het deeg met de speculoos, daar boven leg je de uitgelekte peren in schijfjes gesneden, overgieten met het mengsel van de andere ingrediënten, ongeveer 30 minuten bakken op 180 graden, uithalen en de amandelschilfers er over strooien, en nog eens 10 minuten in de oven

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    09-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalfstong in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kalfstong (800 à 900 gr) - 250 gram kalfsgehakt - 500gr champignons -(1 ajuin 1wortel stukje prei en selder) 1 laurierblad en thym  peper en zout - 1 liter water - 1 klontje boter - tomatensaus
    bereiding:
    kook de kalfstong met de groenten laurier thym  peper zout en 1 liter water 45 à 60 minuten gaar in de snelkoker, ontvel de kalfstong en leg terug in de bouillon tot de volgende dag, snij de koude kalfstong in sneden, maak balletjes van het gehakt en kook even in de bouillon, stoof de in schijfjes gesneden champignons in een klontje boter, maak een tomatensaus van (boter bloem tomatenpuree en bouillon) warm de kalfstong op in de tomatensaus met de balletjes en de champignons


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    08-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vissalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    een restje vis - 1 hard gekookt ei - peper en zout - mayonaise - een weinig ketchup
    bereiding:
    alles samen  pletten met een vork, mayonaise en een weinig ketchup onder mengen


    Categorie:koude voorgerechten
    >> Reageer (0)
    07-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenswangetjes in zure eiersaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kg varkenskaakjes - ½ liter kippebouillon (1/2 liter water + kippeblokje) - thym en laurier - 1 wortel - 1ui -1 stukje prei  - 1 takje selder - 250 gram champignons - 1 eierdooier
    bereiding:
    snij de varkenswangetjes in niet te kleine stukken, doe het vlees en de grof gesneden groenten  in de kookpan , overgiet met  de kippebouillon  en laat 1 uur koken op een zacht vuurtje, haal het vlees uit de pan en zeef de bouillon, maak een blonde  saus van boter  bloem en bouillon, stoof de in schijfjes gesneden champignons in een klontje boter, meng het vlees en de champignons door de saus, werk af met peper zout citroen en 1 eierdooier

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    06-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koolvis met dragonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    4 koolvisfilets - 2,5 dl visbouillon (2,5 dl water + 1/2 visblokje) - citroen - 250 gram champignons - 150 gram zure room - boter - 1,5 koffielepel gedroogde dragon kruiden - nootmuskaat - peper en zout
    bereiding:
    kuis de champignons en snij in schijfjes, laat stoven in een klontje boter, besprenkel met een beetje citroen, giet er de visbouillon zure room en dragon bij, laat al roerend inkoken, bind met maizena indien nodig, kruid nog met muskaatnoot peper en zout, laat een klont boter heet worden en bak de vis langs beide kanten , een 10 à 15 minuten volgens de dikte van de vis,kruid met peper en zout of viskruiden, dien op met de saus


    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    03-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.preisoep met brie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    500 gram preiringen - 1 ui - 2 aardappelen - 1 liter kippebouillon van 2 blokjes - 150 gram brie of camenbert - 1 eetlepel boter
    bereiding :
    boter smelten gehakte ui toevoegen al roerend even stoven dan preiringen en aardappel bij doen en overgieten met de kippebouillon dek af en laat 30 minuten koken , de kaas in stukjes snijden en de laatste 5 minuten laten meekoken ( als de korst mooi wit is moet u ze niet verwijderen ) mix de soep ,  indien nodig water of melk bijdoen , snij enkele preiringen heel fijn en laat 5 minuten stoven in een nootje boter , voeg toe net voor het opdienen


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    29-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tonijndip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 klein blikje tonijn in eigen nat  (75 gram ) - 1 soeplepel ketchup - 1 soeplepel philadelphia natuur - mini tuc koekjes
    bereiding:
    tonijn laten uitlekken, mengen met ketchup en kaas , serveren met een tuc koekje


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    28-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselhapje met kruidenboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
     mosselen - 1 ajuin fijngesneden -  1 tak selder fijn gesneden  - kruidenboter - 1 klontje boter
    bereiding:
    fruit de ajuin en selder in een klontje boter, voeg de mosselen en een klein beetje water toe, breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken, giet de mosselen af en laat ze wat afkoelen, open de schelpen en leg in elke schelp een mossel, doe er een klein beetje kruidenboter op, zet 5 minuutjes in de oven tot de boter gesmolten is

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    21-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kwartels met champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  ingrediënten :
    4 kwartels - 1 geutje cognac - peper  - 100 gram gerookte ham - 500 gram champignons - 1 doosje room - 2 bouillonblokjes - 1 klontje boter
    bereiding :
    braad de kwartels aan , kruid , flambeer met cognac en laat gaar worden , laat de fijngesneden ham lichtjes kleuren in boter , voeg de champignons de room en bouillonblokjes toe , laat even doorkoken , schik de kwartels op een bord en overgiet met de saus 

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    20-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scampi's in pikante roomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  ingrediënten :
    scampi’s - 4 eetlepels ketchup - 1 kleine eetlepel curry - 1/4 liter room - cognac - peper - zout - olijfolie en fijn gesneden peterselie
    bereiding :
    pel de scampi’s  bak ze even aan in olijfolie flambeer met de cognac , neem ze uit de pan en houd warm , doe de ketchup in de pan +curry peper en zout , breng al roerend aan de kook , voeg de room toe , doe de reuzegarnalen erbij en warm nog even op ,doe er nog wat peterselie bij en dien op met rijst of frietjes 

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    19-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kg mosselen - 1 ui - 1 tak selder - 1 wortel - peterselie - peper - ½ liter melk - 1 glas witte wijn - 40 gram bloem - boter -  1 doosje saffraan
    bereiding:
    was de mosselen , was en kuis de groenten en snij fijn, laat 1 klontje boter smelten en stoof de groenten erin,strooi wat peper op, doe de mosselen in een kookpot en verdeel er de gestoofde groenten  over, strooi er wat peterselie over en giet het glas wijn erbij , laat op een hevig vuur koken tot de mossels open zijn ,schud goed, giet in een vergiet en vang het vocht op, haal de mosselen uit de schelp, zeef het vocht door een fijne zeef in een maatbeker en vul aan met melk tot 1 liter, smelt een klont boter voeg er de bloem bij en roer er de liter mosselvocht + melk bij, laat nog even doorkoken, breng op smaak met peper zout en het doosje saffraan, voeg de mosselen toe, werk af met een beetje peterselie


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!