Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    04-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groentestoofpotje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    3ajuinen - 1/2 kg wortelen - 1/2 kg spruiten - 2 preien - een paar takjes selder - 1 pakje rapen - aardappelen - 2 laurierblaadjes - 1 takje thym - 1 klontje boter - 1 rundblokje - 1/2 tasje water
    bereiding:
    smelt de boter en laat de grof gesneden ajuin glazig worden, voeg selder prei wortelen spruiten aardappelen thym en laurier erbij, verkruimel het rundblokje erover en giet het water erbij, laat op een zacht vuurtje 1 uur garen, doe na een half uur de raapjes erbij, kruid met peper en zout indien nodig


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    31-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macaron de paris
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1doos kant en klaar bakmix voor macaron de paris - 2 eiwitten voor het beslag - voor de crème 1 eetlepel melk - 50 gram zachte boter - het kant en klaar crèmepoeder
    bereiding:
    het eiwit stijfkloppen, het bakmix voorzichtig door het eiwit scheppen, met 2 koffielepels op een met bakpapier bedekte bakplaat scheppen, rondjes van ongeveer 3 cm, de bakplaat in het midden van de koude oven schuiven en 20 minuten op 50 graden laten rusten, dan de de temperatuur verhogen tot 150 graden en 15 minuten laten bakken, laten afkoelen, voor de crème boter melk en crèmepoeder mixen, de onderkant van de macrons bestrijken met crème, een tweede macron met de onderkant op de crème drukken

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    30-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gehaktballetjes in mosterdsauus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    300 gram gehakt - 1 klontje boter - 1 ei - chaplure - peper - zout - 2 dl water - ½ groenteblokje - bruine maïzena - 1 eetlepel mosterd
    bereiding:
    meng het gehakt met ei chaplure peper en zout, laat de boter smelten en bak de gehaktballetjes gaar, schep uit de pan en hou ze warm, doe het water + ½ groenteblokje bij het braadvocht, roer goed en breng aan de kook bind met maïzena doe er de mosterd bij, giet de saus over de balletjes

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    29-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.preisoufflé met ham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    300 gram preiwit - 100 gram gekookte ham - 2 eieren - 25 gram boter - 25 gram bloem - 1 dl melk+1 dl kookvocht van de prei - muskaatnoot  - peper - zout
    bereiding:
    snij het preiwit in fijne ringetjes en kook gaar, laat goed uitlekken, hou het kookvocht bij, snij de ham in fijne reepjes, beboter een vuurvaste kom of kleine schaaltjes, maak een witte saus van boter bloem 1 dl melk en 1 dl kookvocht, laat doorkoken , neem van het vuur en roer er 2 eierdooiers door,meng de gestoofde prei  en ham erbij, kruid met peper zout en nootmuskaat, klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en roer voorzichtig door  het preimengsel, vul de kom voor 3/4 met het mengsel  en laat 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden, dien onmiddellijk op
     

    Categorie:tussengerechten
    >> Reageer (0)
    28-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.apéritief gehaktballetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    200 gram gehakt - 1 ei - chaplure - 1 klein ajuintje - lookpoeder - ½ koffielepel provençaalse kruiden - 5 druppels worcestersaus - 5 druppels tabasco - ½ groenteblokje verkruimeld - 1 klontje boter
    bereiding:
    fruit het fijn gesneden ajuintje in een klontje boter tot het glazig is, meng het het gehakt met het gebakken ajuintje ei chaplure en alle overige ingrediënten goed door elkaar, draai mini gehaktballetjes van het mengsel, bak de balletjes bruin, schud tijdens het bakken de pan dat alle kanten bruin zijn,leg wat keukenpapier in een kom en schud de gehaktballetjes droog

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    27-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prei aardappelpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    600 gram aardappelen - 1 à 2 preiwitten - 1 klontje boter  - peper - zout - muskaatnoot
    bereiding:
    snij de prei in fijne ringetjes en stoof 10 à 15 minuten in het klontje boter, kruid met peper zout en muskaatnoot, kook de aardappelen gaar, giet af en pureer, meng de gestoofde prei door de puree,indien te droog een beetje melk erbij


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    24-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalfsblanquette in pittige saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kg kalfsblanquette - 1 sjalot - 1 l rundsbouillon (1l water + 2 rundsblokjes) - beetje citroen - 250 gram champignons  - 1 klein doosje tomatenpuree - 2 dl lichte room - 1/3 bokaaltje augurken - boter - gehakte peterselie - laurierblad - thym - peper en zout - 250gram kalfsgehakt - 1 ei - chaplure
    bereiding:
    laat de sjalot glazig worden in een nootje boter , voeg de stukken vlees toe en laat even bakken , doe er de bouillon bij , kruid met laurier , thym , peper en zout , laat 1 uur tot 1.15 uur zachtjes koken , maak het gehakt op met ei en chaplure en maak er soepballetjes van, laat de laatste 5 minuten meekoken met het vlees ,laat in een brede kookpan 1 lepel boter smelten en voeg de gesneden champignons er bij , besprenkel met citroensap en laat 5 minuten stoven , voeg een tas kookvocht van het vlees toe en de tomatenpuree , meng goed door elkaar , doe er de uitgelekte stukken vlees   balletjes  en de in stukjes gesneden augurken bij , giet er de room bij en meng door elkaar , laat inkoken tot de gewenste dikte of bind met maizena , werk af met peterselie 

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    23-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.haringhapje in curry mayonaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 bokaaltje haringfilet - 1 soeplepel mayonaise - 1/2 koffielepel currypoeder naar smaak
    bereiding:
    laat de haringfilet uitlekken en snij in stukjes, meng de currypoeder met de mayonaise, meng de haring door de saus

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    22-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloof met kaas en serranoham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    4 stronkjes witloof - 4sneetjes serranoham in reepjes gesneden -  boter - peper - 1 flesje light room - 100 gram gryère of parmesan kaas 
    bereiding:
    snij het witloof in reepjes en bak in de boter ongeveer 10 minuten, kruid met peper, verdeel over 4 ovenschaaltjes, voeg de reepjes ham toe en overgiet met room, bestrooi met gryère of parmesan, zet 10 minuten in de oven op 200 graden

    Categorie:tussengerechten
    >> Reageer (0)
    21-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macaroni in tomatensaus met scampi's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 ajuin - 1 teentje knoflook - een beetje  olijfolie - 1 blik gepelde tomaten 400 gram - peper - zout - oregano - paprikapoeder - 1/2 kg scampi's - 250 gram macaroni
    bereiding:
    fruit de fijngesneden ajuin en look in de olijfolie,voeg 400 gram gepelde  tomaten toe  kruid met peper, zout, oregano en paprikapoeder, laat 10 minuten sudderen op een klein vuurtje, voeg de gepelde scampi's bij de saus en laat nog een 5 tal minuten garen, kook ondertussen de macaroni, giet af en meng onder de saus, versier met wat reepjes serranoham

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    20-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortelpuree met lamsragout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    lamsragout - 1 ajuin - 1 teentje look - peper en zout - 1 klont boter - wortelpuree (zie wortelpuree)
    bereiding:
    laat het vlees aan alle kanten bruin bakken in de boter, voeg de grof gesneden ajuin erbij en bak even mee, kruid met peper en zout en doe de look erbij , giet er een geutje water bij en laat afgedekt 30 à 45 min garen tot het vlees zacht is, schep het vlees met de ajuin door de wortelpuree

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    17-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muffins met speculoospasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    100 gram speculoospasta - 50 gram boter - 75 gram donker bruine suiker - 2 eieren - 200 gram zelfrijzende bloem - 2 eetlepels bruiswater
    bereiding:
    laat de speculoospasta met de boter samen smelten, voeg er de suiker bij en roer goed, roer er de eieren door en voeg de zelfrijzende bloem en bruiswater bij,mix tot een glad deeg, schep 1 eetlepel deeg in ieder papieren bakvormpje en laat 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    16-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scampi's in kruidensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    reuzegarnalen - 2 dl room - 150 gram kruidenkaas - 1/3 koffielepel curry - 1/2 doosje safraan - klontje boter
    bereiding :
    pel de reuzegarnalen en bak ze in de vetstof ,  neem ze uit de pan en houd warm , doe de room in de pan en laat even opkoken , voeg de lookpoeder , curry ,safraan en kruidenkaas toe , laat alles nog eens doorkoken en voeg de garnalen erbij , dien op met rijst of frietjes
     

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    15-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rauw gebakken aardappelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    aardappelen - 1 klontje boter - peper - zout
    bereiding:
    schil de aardappelen, spoel en snij in dunne schijfjes van  2 à 3 mm, leg ze in een bakpan met hete vetstof, dek de pan af en laat de schijfjes zacht worden, doe het deksel van de pan en laat bruinen, kruid met peper en zout

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    14-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tatjespap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    600 gram aardappelen - 1 liter karnemelk - 1 klont boter - peper - zout - muskaatnoot
    bereiding:
    kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en stamp met de pureestamper, giet er de koude karnemelk over en roer om, mix tot de pap glad is, kruid met peper zout en muskaatnoot naar smaak, opwarmen op een klein vuurtje, de klont boter lichtbruin laten kleuren in een pannetje en door de pap mengen   

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    13-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloofsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    500 gram witloof (grof gesneden) - 1 ajuin gesneden - 1 aardappel in stukjes - 1 liter water + 2 kippeblokjes - 1 klontje boter - 1 takje thym - 1/2 koffielepel currypoeder
    bereiding:
    smelt boter en voeg de ajuin toe , laat even stoven,  voeg witloof  aardappelblokjes water kipblokjes en thym toe, aan de kook brengen en  20 minuten zachtjes laten koken , mix de soep en kruid  met currypoeder

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    10-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.perentaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    3 eieren - 3 pakjes vanillesuiker - 80 gram suiker - 300 ml light room - (snuifje  kaneel) - 1 vel bladerdeeg - 1 groot blik peren - 1 pakje speculoos - amandelschilfers
    bereiding:
    leg het vel bladerdeeg in de vorm (24 cm) en prik er gaatjes in, beleg het deeg met de speculoos, daar boven leg je de uitgelekte peren in schijfjes gesneden, overgieten met het mengsel van de andere ingrediënten, ongeveer 30 minuten bakken op 180 graden, uithalen en de amandelschilfers er over strooien, en nog eens 10 minuten in de oven

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    09-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalfstong in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kalfstong (800 à 900 gr) - 250 gram kalfsgehakt - 500gr champignons -(1 ajuin 1wortel stukje prei en selder) 1 laurierblad en thym  peper en zout - 1 liter water - 1 klontje boter - tomatensaus
    bereiding:
    kook de kalfstong met de groenten laurier thym  peper zout en 1 liter water 45 à 60 minuten gaar in de snelkoker, ontvel de kalfstong en leg terug in de bouillon tot de volgende dag, snij de koude kalfstong in sneden, maak balletjes van het gehakt en kook even in de bouillon, stoof de in schijfjes gesneden champignons in een klontje boter, maak een tomatensaus van (boter bloem tomatenpuree en bouillon) warm de kalfstong op in de tomatensaus met de balletjes en de champignons


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    08-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vissalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    een restje vis - 1 hard gekookt ei - peper en zout - mayonaise - een weinig ketchup
    bereiding:
    alles samen  pletten met een vork, mayonaise en een weinig ketchup onder mengen


    Categorie:koude voorgerechten
    >> Reageer (0)
    07-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenswangetjes in zure eiersaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kg varkenskaakjes - ½ liter kippebouillon (1/2 liter water + kippeblokje) - thym en laurier - 1 wortel - 1ui -1 stukje prei  - 1 takje selder - 250 gram champignons - 1 eierdooier
    bereiding:
    snij de varkenswangetjes in niet te kleine stukken, doe het vlees en de grof gesneden groenten  in de kookpan , overgiet met  de kippebouillon  en laat 1 uur koken op een zacht vuurtje, haal het vlees uit de pan en zeef de bouillon, maak een blonde  saus van boter  bloem en bouillon, stoof de in schijfjes gesneden champignons in een klontje boter, meng het vlees en de champignons door de saus, werk af met peper zout citroen en 1 eierdooier

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!