DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
08-04-2013
witloof met bayonnehesp en kaas
ingrediënten: 1 stronkje witloof - 1 klontje boter - peper - 2 sneetjes bayonnehesp - light room - gemalen kaas bereiding: snij het witloof in halve rondjes, bak het witloof in een klontje boter tot het lichtjes begint te kleuren, kruid met peper, doe het witloof in een ovenschaaltje, snij de hesp in niet te kleine stukjes en verdeel over het witloof, overgiet met wat room en bestrooi met gemalen kaas, zet 10 minuten in een warme oven op 200 graden, serveer met brood
ingrediënten: 500 gram champignons - 1 aardappel - 1 kleine ui - 1 preiwit - 1 klontje boter - 1 liter water - 2 groenteblokjes - 125 ml room of melk naar believen bereiding: was en snij de groenten, snij de champignons in schijfjes, bak de ui, aardappel en prei in het klontje boter, kruid met peper en zout, voeg de gesneden champignons toe, giet het water en de 2 groenteblokjes erbij en laat 45 minuten koken, mix de soep en voeg room of melk toe
ingrediënten: 1 stukje zalmfilet - 1 klontje boter - peper - zout - 1 eierdooier - 1 eetlepel planten extract (azijn dragon sjalotten peper) - 1 koffielepel boter bereiding: bak de zalmfilet in een klontje boter tot hij mooi gebakken is, kruid met peper en zout, voor de saus 1 eierdooier mengen met 1 eetlepel extract, niet laten koken, maar al roerend voldoende laten indikken, minstens 1 koffielepel boter toevoegen, eventueel nog een beetje room, saus over de vis gieten
ingrediënten: varkenskoteletten - 1 klontje boter - peper - zout bereiding: laat de boter heet worden en leg de koteletten in de pan, kruid met peper en zout, snij het randje een paar keer in om te vermijden dat de kotelet krom trekt, laat 2 minuten bakken en draai om, laat nog eens 2 minuten bakken, neem uit de pan en maak de braadresten los met een klein beetje water, giet over de koteletten
ingrediënten: 100 gram surimi krabstaafjes - 1 hard gekookt ei - peper - zout - mayonaise bereiding: snij de krabstaafjes in fijne reepjes, plet het ei fijn, kruid met peper en zout en meng naar believen mayonaise bij
ingrediënten: eieren - azijn bereiding: breng water aan de kook met 1 eetlepel azijn, breek het ei in een kopje, roer met een lepel in het water tot het goed draait, giet voorzichtig het ei in het draaiende water, het water mag net niet koken, laat een 3 tal minuutjes pocheren, neem uit het water met een schuimspaan en laat ze uitdruipen op keukenpapier, dien op met spinaziepuree
ingrediënten: paardebiefstuk - 1 klontje boter - peper - zout bereiding: laat de boter heet worden en leg de biefstukken in de pan, kruid met peper en zout, laat 2 minuten bruin bakken en draai om, laat nog eens 2 minuten bakken op middelmatig vuur, neem uit de pan en maak de bakresten los met een klein beetje water, giet over de paardebiefstukken
ingrediënten: 1 doosje ananas (4 schijven) - 250 gram platte kaas - 2 eieren - 2 eetlepels suiker (volgens smaak) 1 zakje vanillesuiker bereiding: splits de eieren, het eigeel de suiker en vanillesuiker goed mengen, het eiwit stijfkloppen, voeg de kaas bij het suikermengsel en roer goed, snij de ananas in kleine stukjes en voeg toe, voeg voorzichtig het stijfgeklopte eiwit toe, zet een uurtje in de koelkast en dien op, laat niet staan tot de volgende dag, dan wordt het mengsel dunner
ingrediënten: 1 ciabattabroodje - 250 gram champignons - 1 klontje boter - gemalen kaas - peper - zout - citroen bereiding: borstel de champignons schoon, snij in schijfjes, smelt een klontje boter in een braadpan en bak de champignons tot het vocht verdampt is, kruid met peper en zout en doe er enkele druppels citroen bij, snij de broodjes overlangs door en beleg met de champignons, strooi er wat gemalen kaas over en zet een paar minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is
ingrediënten: roodbaarsfilet - peper - zout - bloem - 1 klontje boter bereiding: wentel de vis in bloem, laat de boter op een middelmatig vuur heet worden en bak de vis aan beide kanten tot er een bruin korstje gevormd is, kruid met peper en zout
ingrediënten: 1/2 kg aardappelen - 1/2 kg knolselder - melk - 1 klontje boter - peper - muskaatnoot - selderzout bereiding: snij de aardappelen en de knolselder in gelijke stukken, doe ze in een kookpot en zet onder met de helft water en de helft melk, laat 20 minuten koken, giet af en laat drogen op het vuur, draai alles door de passe-vite, doe er een klontje boter bij, kruid met peper muskaatnoot en selderzout, giet indien nodig nog wat melk of room bij, meng alles goed dooreen
ingrediënten: knolselder - walnoten - blauwschimmelkaas - een paar druppels azijn - vinaigrette bereiding: schil en rasp de knolselder, meng met een paar druppels azijn tegen het verkleuren, hak de noten grof en snij de kaas in stukjes, meng alles samen en giet er wat vinaigrette over
ingrediënten: 350 gram gehakt - 4 witloofstronken - 1 ei - chaplure - peper - zout - muskaatnoot - 1 klontje boter bereiding: het gehakt mengen met het ei en de chaplure, het schoongemaakte witloof middendoor snijden, lichtjes uithollen, het witloof vullen met gehakt en de 2 helften terug op elkaar leggen en opbinden met een koordje, een klontje boter heet laten worden en de witloofstronken even laten kleuren, kruiden met peper zout en muskaatnoot, een beetje water bijvoegen en 20 minuten laten stoven op een klein vuurtje met deksel op de pan
ingrediënten: 2 1/2 dl room - 1/2 dl melk - 2 1/2 gelatineblaadjes - 50 gram suiker - 75 ml sterke koffie - chocolade koffiebonen voor versiering bereiding: de gelatineblaadjes in koud water laten weken, melk room en suiker samen laten doorkoken, van het vuur de geweekte gelatineblaadjes en de koffie toevoegen, goed mengen, verdelen over koffietasjes, laten afkoelen in de koelkast en afwerken met een chocolade koffieboontje
ingrediënten: 2 varkenstongetjes - zout - 1 ajuin - 1 wortel - 1 takje selder - tomatensaus - 2 hard gekookte eieren bereiding: leg de varkenstongetjes in de kookpot en voeg de grof gesneden groenten bij, overgiet met water en laat ongeveer 1 1/2 uur zachtjes koken, haal uit het kookvocht, verwijder het vel, snij in schijfjes, maak een tomatensaus van de gezeefde bouillon, leg in een kom de schijfjes tong en de in 4 gesneden hard gekookte eieren en overgiet met de tomatensaus
ingrediënten: 1/2 kg gewone bloem - 125 gram boter - 50 gram gist - 3 à 4 eieren - 1 zakje vanillesuiker - 1/2 liter melk - 1/2 liter spuitwater - snuifje zout bereiding: boter smelten en dan vuur afzetten, achtereenvolgens bijvoegen, vanillesuiker, snuifje zout, spuitwater, melk, eierdooiers en bloem alles goed mixen, gist breken in een beetje lauw water en ook bijvoegen, schijf opzetten!!!, eiwit stijfkloppen en voorzichtig bijvoegen, schijf terug opzetten en 30 minuten laten rijzen, dan bakken tip: 1/2 kg bloem geeft ongeveer 24 enkele wafels
ingrediënten: varkenstongetjes - zout - 1 ajuin - 1 wortel - 1 takje selder bereiding: leg de varkenstongetjes in een kookpot en voeg er de grof gesneden groenten bij, overgiet met water en laat ongeveer 1 1/2 uur zachtjes koken, haal uit het water, verwijder het vel en laat afkoelen, snij in schijfjes en overgiet met mosterdvinaigrette
ingrediënten: 1 eetlepel zachte mosterd - 40 ml dragonazijn - 125 ml olie - peper - zout - 1 sjalotje bereiding: snij het sjalotje fijn, doe alle ingrediënten in een beker en mix goed
ingrediënten: zeewolffilet - peper - zout - bloem - 1 klontje boter bereiding: wentel de vis in de bloem, laat de boter op een middelmatig vuur heet worden en bak de vis aan beide kanten tot er een bruin korstje gevormd is, kruid met peper en zout
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.