Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    13-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witte bonen in tomatensaus met gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingredïenten:
    400 gram gehakt - 1 ei - chaplure - 1 blik tomatenblokjes 1/2 liter - 1 blik witte bonen 1/2 liter -  1 ajuin fijngesneden - 1 klontje boter - 1 koffielepel bonenkruid - 1 groenteblokje - 1 teentje knoflook - peper en zout
    bereiding:
    meng het gehakt met ei en chaplure en maak balletjes, smelt het klontje boter en bak de balletjes rondom bruin, doe er de ajuin bij en laat even meebakken, schep de balletjes uit de pan, giet het blik tomatenblokjes in de pan, kruid met een verkruimeld groenteblokje, bonenkruid teentje knoflook peper en zout, breng de tomatensaus aan de kook en laat 15 minuten sudderen indien nodig een beetje water erbij, voeg na 15 minuten de balletjes toe en laat nog eens 15 minuten sudderen, voeg pas op het laatste de uitgelekte witte bonen toe, laat nog even goed doorwarmen


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    12-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosterdsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingredïenten:
    1 ajuin - 1 dikke prei - 1 liter water - 2 kippenblokjes - 3 blokjes smeerkaas - 2 eetlepels grove mosterd - 1 klontje boter
    bereiding:
    laat de gesneden ajuin glazig worden in de boter, voeg de prei het water en de kippenblokjes erbij, laat 30 minuten koken, voeg de mosterd en de smeerkaas toe, mix de soep

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    11-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oesterzwammen met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingredïenten:
    250 gram oesterzwammen - 50 gram spekblokje - 1 klontje boter - peper - fijngehakte peterselie
    bereiding:
    bak de spekblokjes in de boter, indien nodig borstel de oesterzwammen, scheur in stukken en voeg bij het spek, laat ze in eigen vocht stoven tot het vocht verdampt is, kruid met peper en bestrooi peterselie

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    10-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met kip en kaassaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingredïenten:
    250 gram pasta naar keuze - 1 kipfilet in blokjes - bechamelsaus van (1 klont boter  2 eetlepels bloem en een 1/2 liter melk) - 150 gram gemalen kaas - 1 groenteblokje - 1 klontje boter -kipkruiden
    bereiding
    kook de pasta gaar en giet af, maak de bechamelsaus en doe er een verkruimeld groenteblokje bij, roer er van het vuur de kaas door en kruid met peper, smelt een klontje boter in een braadpan en bak de kipblokjes, kruid met kipkruiden, schep de pasta in een ovenschotel, bedek de pasta met de kipblokjes en overgiet met de kaassaus, strooi er nog wat gemalen kaas over en zet onder de grill

     


     

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    07-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ciabatta broodje met camembert
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingredïenten:
    1 ciabatta broodje - 1 camembert in sneetjes gesneden - 2 koffielepels graantjes mosterd - 1 koffielepel vloeibare honing - 6 walnoten gehakt
    bereiding:
    snij het broodje in de lengte open,leg er de kaas op, meng de mosterd met de honing en smeer wat op de kaas, bestrooi met wat gehakte noten, zet het broodje een paar minuten onder de grill tot de kaas begint te smelten

    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    06-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortelsoep met kerrie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingredïenten:
    1/2 kg wortelen in schijfjes - 1 grote ajuin fijngesneden - 1 klein blikje kokosmelk(165ml) - 1,5 liter kippenbouillon (3 blokjes+1,5 liter water) - 1 klontje boter - 1kleine eetlepel kerriepoeder - peper en zout
    bereiding:
    smelt de boter in een kookpan en doe er de ajuin in, laat even stoven en voeg de
    wortelen toe, giet het water + de blokjes bij, laat 30 minuten zachtjes koken en mix de soep, voeg het kerriepoeder en de kokosmelk toe, laat nog even goed doorwarmen, breng op smaak met peper en zout indien nodig


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    05-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.croque camembert
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingredïenten:
    toastbrood - camembert - gekookte hesp - tomaat
    bereiding:
    leg op een sneetje toastbrood een sneetje hesp, bedek de hesp met fijne sneetjes camembert, leg er een schijfje tomaat op en dek af met een snede brood, bak tussen de grill

     



    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    04-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groentestoofpotje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    3ajuinen - 1/2 kg wortelen - 1/2 kg spruiten - 2 preien - een paar takjes selder - 1 pakje rapen - aardappelen - 2 laurierblaadjes - 1 takje thym - 1 klontje boter - 1 rundblokje - 1/2 tasje water
    bereiding:
    smelt de boter en laat de grof gesneden ajuin glazig worden, voeg selder prei wortelen spruiten aardappelen thym en laurier erbij, verkruimel het rundblokje erover en giet het water erbij, laat op een zacht vuurtje 1 uur garen, doe na een half uur de raapjes erbij, kruid met peper en zout indien nodig


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    31-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macaron de paris
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1doos kant en klaar bakmix voor macaron de paris - 2 eiwitten voor het beslag - voor de crème 1 eetlepel melk - 50 gram zachte boter - het kant en klaar crèmepoeder
    bereiding:
    het eiwit stijfkloppen, het bakmix voorzichtig door het eiwit scheppen, met 2 koffielepels op een met bakpapier bedekte bakplaat scheppen, rondjes van ongeveer 3 cm, de bakplaat in het midden van de koude oven schuiven en 20 minuten op 50 graden laten rusten, dan de de temperatuur verhogen tot 150 graden en 15 minuten laten bakken, laten afkoelen, voor de crème boter melk en crèmepoeder mixen, de onderkant van de macrons bestrijken met crème, een tweede macron met de onderkant op de crème drukken

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    30-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gehaktballetjes in mosterdsauus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    300 gram gehakt - 1 klontje boter - 1 ei - chaplure - peper - zout - 2 dl water - ½ groenteblokje - bruine maïzena - 1 eetlepel mosterd
    bereiding:
    meng het gehakt met ei chaplure peper en zout, laat de boter smelten en bak de gehaktballetjes gaar, schep uit de pan en hou ze warm, doe het water + ½ groenteblokje bij het braadvocht, roer goed en breng aan de kook bind met maïzena doe er de mosterd bij, giet de saus over de balletjes

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    29-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.preisoufflé met ham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    300 gram preiwit - 100 gram gekookte ham - 2 eieren - 25 gram boter - 25 gram bloem - 1 dl melk+1 dl kookvocht van de prei - muskaatnoot  - peper - zout
    bereiding:
    snij het preiwit in fijne ringetjes en kook gaar, laat goed uitlekken, hou het kookvocht bij, snij de ham in fijne reepjes, beboter een vuurvaste kom of kleine schaaltjes, maak een witte saus van boter bloem 1 dl melk en 1 dl kookvocht, laat doorkoken , neem van het vuur en roer er 2 eierdooiers door,meng de gestoofde prei  en ham erbij, kruid met peper zout en nootmuskaat, klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en roer voorzichtig door  het preimengsel, vul de kom voor 3/4 met het mengsel  en laat 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden, dien onmiddellijk op
     

    Categorie:tussengerechten
    >> Reageer (0)
    28-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.apéritief gehaktballetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    200 gram gehakt - 1 ei - chaplure - 1 klein ajuintje - lookpoeder - ½ koffielepel provençaalse kruiden - 5 druppels worcestersaus - 5 druppels tabasco - ½ groenteblokje verkruimeld - 1 klontje boter
    bereiding:
    fruit het fijn gesneden ajuintje in een klontje boter tot het glazig is, meng het het gehakt met het gebakken ajuintje ei chaplure en alle overige ingrediënten goed door elkaar, draai mini gehaktballetjes van het mengsel, bak de balletjes bruin, schud tijdens het bakken de pan dat alle kanten bruin zijn,leg wat keukenpapier in een kom en schud de gehaktballetjes droog

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    27-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prei aardappelpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    600 gram aardappelen - 1 à 2 preiwitten - 1 klontje boter  - peper - zout - muskaatnoot
    bereiding:
    snij de prei in fijne ringetjes en stoof 10 à 15 minuten in het klontje boter, kruid met peper zout en muskaatnoot, kook de aardappelen gaar, giet af en pureer, meng de gestoofde prei door de puree,indien te droog een beetje melk erbij


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    24-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalfsblanquette in pittige saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kg kalfsblanquette - 1 sjalot - 1 l rundsbouillon (1l water + 2 rundsblokjes) - beetje citroen - 250 gram champignons  - 1 klein doosje tomatenpuree - 2 dl lichte room - 1/3 bokaaltje augurken - boter - gehakte peterselie - laurierblad - thym - peper en zout - 250gram kalfsgehakt - 1 ei - chaplure
    bereiding:
    laat de sjalot glazig worden in een nootje boter , voeg de stukken vlees toe en laat even bakken , doe er de bouillon bij , kruid met laurier , thym , peper en zout , laat 1 uur tot 1.15 uur zachtjes koken , maak het gehakt op met ei en chaplure en maak er soepballetjes van, laat de laatste 5 minuten meekoken met het vlees ,laat in een brede kookpan 1 lepel boter smelten en voeg de gesneden champignons er bij , besprenkel met citroensap en laat 5 minuten stoven , voeg een tas kookvocht van het vlees toe en de tomatenpuree , meng goed door elkaar , doe er de uitgelekte stukken vlees   balletjes  en de in stukjes gesneden augurken bij , giet er de room bij en meng door elkaar , laat inkoken tot de gewenste dikte of bind met maizena , werk af met peterselie 

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    23-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.haringhapje in curry mayonaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 bokaaltje haringfilet - 1 soeplepel mayonaise - 1/2 koffielepel currypoeder naar smaak
    bereiding:
    laat de haringfilet uitlekken en snij in stukjes, meng de currypoeder met de mayonaise, meng de haring door de saus

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    22-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloof met kaas en serranoham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    4 stronkjes witloof - 4sneetjes serranoham in reepjes gesneden -  boter - peper - 1 flesje light room - 100 gram gryère of parmesan kaas 
    bereiding:
    snij het witloof in reepjes en bak in de boter ongeveer 10 minuten, kruid met peper, verdeel over 4 ovenschaaltjes, voeg de reepjes ham toe en overgiet met room, bestrooi met gryère of parmesan, zet 10 minuten in de oven op 200 graden

    Categorie:tussengerechten
    >> Reageer (0)
    21-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macaroni in tomatensaus met scampi's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 ajuin - 1 teentje knoflook - een beetje  olijfolie - 1 blik gepelde tomaten 400 gram - peper - zout - oregano - paprikapoeder - 1/2 kg scampi's - 250 gram macaroni
    bereiding:
    fruit de fijngesneden ajuin en look in de olijfolie,voeg 400 gram gepelde  tomaten toe  kruid met peper, zout, oregano en paprikapoeder, laat 10 minuten sudderen op een klein vuurtje, voeg de gepelde scampi's bij de saus en laat nog een 5 tal minuten garen, kook ondertussen de macaroni, giet af en meng onder de saus, versier met wat reepjes serranoham

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    20-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortelpuree met lamsragout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    lamsragout - 1 ajuin - 1 teentje look - peper en zout - 1 klont boter - wortelpuree (zie wortelpuree)
    bereiding:
    laat het vlees aan alle kanten bruin bakken in de boter, voeg de grof gesneden ajuin erbij en bak even mee, kruid met peper en zout en doe de look erbij , giet er een geutje water bij en laat afgedekt 30 à 45 min garen tot het vlees zacht is, schep het vlees met de ajuin door de wortelpuree

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    17-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muffins met speculoospasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    100 gram speculoospasta - 50 gram boter - 75 gram donker bruine suiker - 2 eieren - 200 gram zelfrijzende bloem - 2 eetlepels bruiswater
    bereiding:
    laat de speculoospasta met de boter samen smelten, voeg er de suiker bij en roer goed, roer er de eieren door en voeg de zelfrijzende bloem en bruiswater bij,mix tot een glad deeg, schep 1 eetlepel deeg in ieder papieren bakvormpje en laat 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    16-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scampi's in kruidensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    reuzegarnalen - 2 dl room - 150 gram kruidenkaas - 1/3 koffielepel curry - 1/2 doosje safraan - klontje boter
    bereiding :
    pel de reuzegarnalen en bak ze in de vetstof ,  neem ze uit de pan en houd warm , doe de room in de pan en laat even opkoken , voeg de lookpoeder , curry ,safraan en kruidenkaas toe , laat alles nog eens doorkoken en voeg de garnalen erbij , dien op met rijst of frietjes
     

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!