DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
09-04-2013
toast champignon anders
ingrediënten: 1 sjalot - peterselie - 250 gram champignons - 2 sneetjes bayonnehesp -1 klontje boter - room bereiding: snij de hesp in niet te kleine stukken en bak in de boter, snij de champignons in 4 en voeg bij de hesp, bak ze goudbruin voeg eventueel een klontje boter bij, giet er een klein beetje room bij en laat inkoken, breng op smaak met peper en zout, schep in een schaaltje en strooi er wat peterselie over, serveer met een sneetje geroosterd brood
ingrediënten: 300 gram preiwit - 100 gram gekookte ham - 2 eieren - 25 gram boter - 25 gram bloem - 1 dl melk+1 dl kookvocht van de prei - muskaatnoot - peper - zout bereiding: snij het preiwit in fijne ringetjes en kook gaar, laat goed uitlekken, hou het kookvocht bij, snij de ham in fijne reepjes, beboter een vuurvaste kom of kleine schaaltjes, maak een witte saus van boter bloem 1 dl melk en 1 dl kookvocht, laat doorkoken , neem van het vuur en roer er 2 eierdooiers door,meng de gestoofde prei en ham erbij, kruid met peper zout en nootmuskaat, klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en roer voorzichtig door het preimengsel, vul de kom voor 3/4 met het mengsel en laat 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden, dien onmiddellijk op
ingrediënten: 4 stronkjes witloof - 4sneetjes serranoham in reepjes gesneden - boter - peper - 1 flesje light room - 100 gram gryère of parmesan kaas bereiding: snij het witloof in reepjes en bak in de boter ongeveer 10 minuten, kruid met peper, verdeel over 4 ovenschaaltjes, voeg de reepjes ham toe en overgiet met room, bestrooi met gryère of parmesan, zet 10 minuten in de oven op 200 graden
ingrediënten: hazepaté - uienconfituur - wit brood bereiding: rooster de sneetjes brood en snijd ze in driehoekjes, leg de paté op een bord met een lepeltje uienconfituur ( zie uienconfituur) en het geroosterd brood
ingrediënten: 1 rol pizzadeeg - tomatensaus (zie pizzasaus) - gekookte hespreepjes - olijfolie - 1 klein blikje champignons - 1 ajuin in fijne ringetjes - 1 bolletje mozzarellakaas in fijne sneetjes - gemalen gryèrekaas bereiding: laat de ui ringetjes 5 minuten stoven in een klontje boter, laat de oven voorverwarmen op 180 graden, rol het deeg open met bakpapier eraan op een bakplaat,snij het overtollige papier eraf, bestrijk de boorden van het deeg met een beetje olijfolie, strijk er een laag tomatensaus over en beleg met de overige ingrediënten, strooi er nog wat gryèrekaas over en bak 10 à 15 minuten op 180 graden
ingrediënten : 1 rol kruimeldeeg - 150 gram spekblokjes - gekookte brocolliroosjes - 4 eieren - 2 dl halfvolle room - 50 gram gemalen gryérekaas - muskaatnoot - peper en zout - 1 klontje boter bereiding : bak de spekblokjes even in de boter (niet krokant) , leg het kruimeldeeg met bakpapier in een taartvorm , prik met een vork er enkele gaatjes in , verdeel de spekblokjes gryérekaas en brocolliroosjes over het kruimeldeeg , meng de eieren met de room , kruid met muskaatnoot peper en zout , giet het mengsel over de brocllolivulling , bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de bovenlaag goudkleurig is
ingrediënten : 150 gram boter - 150 gram bloem - 1/2 liter melk - 75 gram gemalen gryére kaas - 150 gram gepelde garnalen - 2 à 3 eieren - paneermeel - peper - zout - muskaatnoot bereiding : maak een dikke witte saus van de boter , bloem en melk laat doorkoken en breng op smaak met peper , zout en nootmuskaat , roer er de eierdooiers door en laat opnieuw doorkoken tot er luchtbellen verschijnen , roer de garnalen door de saus en laat de kaas in de saus uitsmelten , giet de saus op een met bloem bestoven plank , spreid de saus gelijkmatig open tot een dikte van ongeveer 3 cm , laten afkoelen tot de volgende dag , in stukken snijden van 4 op 4 cm , wentel door de bloem , losgeklopt eiwit en paneermeel , bak ze goudbruin in hete frituurolie , versier met wat peterselie en partjes citroen
ingrediënten : 500 gram asperges - 4 eieren -1 sjalot - 1,5 dl light room - boter - citroen - 1 soeplepel verse dragon of gedroogde dragon - cayennepeper - muskaatnoot - peper en zout bereiding : schil de asperges en snij in stukjes , kook 10 minuten in licht gezouten water met 1 eetlepel citroen , laat goed uitlekken , verhit een beetje boter en laat er het fijn gesneden sjalotje in glazig worden , voeg de room , dragon ,muskaatnoot , cayennepeper en zout toe , laat 2 minuten doorkoken , voeg nog wat citroen of dragon extract toe , verdeel de asperge stukjes met de saus over 4 schaaltjes , maak een opening in het midden en breek er het ei in , zet gedurende 10 à 12 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden , geef er stokbrood bij
ingrediënten : champignons - boter - peper en zout - citroen - brood bereiding : wrijf de champignons schoon , snij in schijfjes , bak ze gaar in de boter , kruid met peper en zout en voeg er naar eigen keuze het citroensap aan toe , rooster het brood , verdeel de champignons over de toosten
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.