Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    21-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.asperge pannetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    500 gram asperges - 4 eieren -1 sjalot - 1,5 dl light room - boter - citroen - 1 soeplepel verse dragon of gedroogde dragon - cayennepeper - muskaatnoot - peper en zout
    bereiding :
    schil de asperges en snij in stukjes , kook 10 minuten in licht gezouten water met 1 eetlepel citroen , laat goed uitlekken , verhit een beetje boter en laat er het fijn gesneden sjalotje in glazig worden , voeg de room , dragon ,muskaatnoot , cayennepeper en zout toe , laat 2 minuten doorkoken , voeg nog wat citroen of dragon extract toe , verdeel de asperge stukjes met de saus over 4 schaaltjes , maak een opening in het midden en breek er het ei in , zet gedurende 10 à 12 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden , geef er stokbrood bij

    Categorie:tussengerechten
    >> Reageer (0)
    20-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dadels met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    dadels - sneetjes fijngesneden gerookt spek
    bereiding :
    ontpit de dadels en omwikkel met een half sneetje gerookt spek , leg in een vuurvaste schaal en zet 10 minuten in de oven op 200 graden , steek er een prikkertje op en dien op bij apéritief

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    15-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vleesbrood met merguez worst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten :
    500 gram gehakt - 2 merguez worsten - 1 ei - chaplure
    bereiding :
    meng het gehakt met ei en chaplure , maak er een broodje van , steek in het midden van het vleesbroodje de merguez worstjes , leg in een ingevette vuurvaste schaal en laat 60 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden , dien op warm of koud


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    14-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fruitbrochette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    ananas - meloen - kiwi - aardbeien of andere sooten vers fruit
    bereiding :
    vul een pot of diepe schaal met steekschuim die gebruikt wordt bij bloemschikken , overtrek met aluminumpapier , was en snij het fruit in niet te kleine stukjes en rijg aan spiesjes , steek ze vast in de pot of schaal

    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    10-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde tomaat met tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    2 grote tomaten - 150 gram tonijn in eigen nat (blik) - mayonaise
    bereiding :
    dompel de tomaten even in warm water , ontvel ze en haal uit , strooi er een klein beetje zout in en draai om , laat de tonijn uitlekken en meng met mayonaise , vul de tomaten

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    09-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ajuinsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 grote ui - boter - 2 dl water - 1/2 rundsblokje - 1 soeplepel azijn
    bereiding :
    snij de ui fijn , laat de boter smelten en bak er de ui in tot hij goed begint te kleuren , doe er het water + bouillonblokje en azijn bij , laat 5 minuten doorkoken en bind met bruine maizena

    Categorie:sausen
    >> Reageer (0)
    08-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koude aardappelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 kg aardappelen - 4 soeplepels olie - 1 1/2 soeplepel azijn - 1/2 ui fijn gesneden - peterselie of bieslook
    bereiding :
    kook de aardappelen , laat ze afkoelen , snij in stukjes in een kom , olie , azijn , ui en peterselie of bieslook samen mengen en over de aardappelen gieten , voorzichtig mengen

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    07-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koude bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 vaste bloemkool - zout - 3 eieren hard gekookt - mayonaise
    bereiding :
    kook de bloemkool op zijn geheel , niet te zacht laten koken , de bloemkool uit het water nemen en laten afkoelen , de hard gekookte eieren fijn pletten met een vork , de bloemkool bestrijken met mayonaise en de fijn geplette eieren erover strooien

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    06-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenshaasje met mosterdsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 varkenshaasje - boter - 1 dl light room - 2 koffielepels mosterd - peper en zout
    bereiding :
    laat de boter goed heet worden en bak het varkenshaasje bruin aan beide kanten , bestrooi met een weinig peper en zout , doe een klein beetje water bij en laat ongeveer 10 à15 minuten bakken volgens de grootte en de dikte van het varkenshaasje , neem uit de pan en houd warm , doe mosterd en room in de pan , indien nodig nog een beetje water erbij ,  en laat doorkoken tot gewenste dikte

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    04-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.roomijs met aardbeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    roomijs - aardbeien - kristalsuiker
    bereiding:
    spoel en snij de aardbeien in 2 of 4 in een diep bord overstrooi met kristalsuiker en roer voorzichtig om , laat een uurtje staan , zo bekomt men aardbeien met een siroopje ,  schep de roomijs in glazen en doe er de aardbeien boven op ,  giet de siroop erover

    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    03-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vogelnestjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    500 gram varkensgehakt - 200 gram rundsgehakt - 5 eieren - paneermeel
    bereiding :
    kook 4 eieren hard , pel de eieren , meng het gehakt met het overig ei en wat paneermeel , bekleed de eieren rondom en gelijkmatig met een laag gehakt , leg in een ingevette vuurvaste schaal en laat een 1/2 uur bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden , snij de bollen middendoor , dien op met een tomatensaus

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    02-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    50 gram boter - 50 gram bloem -1/2 liter bouillon (water + bouillonblokje) - 1 klein doosje tomatenpuree -tomaten ketchup - peper - zout  - muskaatnoot
    bereiding :
    laat de boter smelten , meng er de bloem onder , voeg de tomatenpuree toe , giet langzaam de bouillon erbij , laat even doorkoken ,  kruid met peper zout en muskaatnoot , doe er nog een beetje ketchup bij volgens smaak , indien te zuur een klontje suiker

    Categorie:sausen
    >> Reageer (0)
    01-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaaskoekjes voor bij de soep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    50 gram gemalen gryère of oud brugge kaas - 1 sneetje ardeense ham - thym
    bereiding :
    maak cirkeltjes met de geraspte kaas op een vel bakpapier , dit gaat eenvoudig met een vormpje , maak dat de kaascirkeltjes even dik zijn , bestrooi met enkele dunne reepjes ham en thym , laat 4 à 5 minuten bakken onder de grill , laat afkoelen

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    30-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vol-au-vent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    4 bladerdeeg pasteitjes - 1 gaargekookte kip - 200 gram gehakt - 250 gram champignons - 100 gram boter - 100 gram bloem - 1 liter kippebouillon - 1 eierdooier - citroen - peper en zout
    bereiding :
    maak kleine balletjes van het gehakt , en laat ze gaar koken in de kippebouillon , wrijf de champignons schoon en bak ze gaar in een weinig boter , doe het kippevlees van de beenderen en snij het in stukjes , maak een blonde saus van boter bloem en kippebouillon , werk af met citroen en eierdooier , meng de saus met de kip , balletjes en champignons , verwarm de pasteitjes even op in de oven en vul ze met de vulling

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    27-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toost met champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    champignons - boter - peper en zout - citroen - brood
    bereiding :
    wrijf de champignons schoon , snij in schijfjes , bak ze gaar in de boter , kruid met peper en zout en voeg er naar eigen keuze het citroensap aan toe , rooster het brood , verdeel de champignons over de toosten

    Categorie:tussengerechten
    >> Reageer (0)
    26-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spahettisaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 kg gehakt - 3 uien versneden - 3 wortels in stukjes - 1 courgette in stukjes - 1 rode paprika - 1 blikje tomatenpuree (groot) - 1 blik 1/2 liter tomatenblokjes - laurier - thym - spahettikruiden - 1/2 liter water - 1 rundsblokje - lookpoeder - boter
    bereiding :
    laat boter smelten in een braadpan en bak het gehakt rul , laat de uien even meebakken , doe het vlees in een kookpan met al de overige ingrediënten , laat 1 uurtje sudderen op een klein vuurtje

    Categorie:sausen
    >> Reageer (0)
    25-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalmhaasje met safraan en garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten :
    2 zalmhaasjes - 1/2 l visbouillon (water +visblokje) - thym - laurier - 1 kleine ui doormidden gesneden - 1 wortel in grove stukken -1 dl light room - 1 doosje safraan -citroen - 50 gram garnalen - bindmiddel
    bereiding :
    leg de vis in een vuurvaste schaal met thym laurier ui en wortel overgiet met een 1/2 l visbouillon , laat afgedekt 5 minuten garen in de microgolf , haal de vis er uit en houd warm , zeef het vocht , laat 1 1/2 dl vocht inkoken en voeg de room en safraan toe , laat nog wat verder inkoken , citroen peper en zout bijvoegen naar smaak , indien nodig nog een beetje binden met maizena , neem van het vuur en meng de garnalen onder de saus , lepel de saus over de vis


    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    23-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schuimige omelet met garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    2 eieren - 2 eetlepels melk of room - 50 gram garnalen - peper - zout - 1 klontje boter
    bereiding :
    de dooiers van de eiwitten scheiden , klop de dooiers los , breng op smaak met peper en zout en voeg de melk of room toe , klop de eiwitten stijf en spatel onder de dooiers , bak op een middelmatig vuur in een klontje boter , strooi op het laatste de garnalen erover

    Categorie:eiergerechten
    >> Reageer (0)
    22-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aspergesausje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    per persoon : 1 eierdooier - 1 eetlepel planten extrakt ( is een mengeling van azijn ,dragon ,sjalotten en peper) - 1 koffielepel goede boter - vocht van de asperges
    bereiding :
    de eierdooier mengen met het extrakt , dit mengsel in een warm waterbad plaatsen (niet laten koken) kloppen en voldoende laten indikken , uit het warm waterbad halen en de boter toevoegen , als het te dik is een paar soeplepels kookvocht van de asperges bijvoegen

    Categorie:sausen
    >> Reageer (0)
    20-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.belgische asperges
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    asperges
    bereiding :
    schil de asperges met een dunschiller , schil van de kop naar de voet , snij onderaan het houterig gedeelte eraf , breng licht gezouten water aan de kook , laat de asperges daar 10 à 15 minuten in koken tot ze beetgaar zijn , haal uit het water en laat uitlekken

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!