DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
08-05-2012
koude aardappelen
ingrediënten : 1 kg aardappelen - 4 soeplepels olie - 1 1/2 soeplepel azijn - 1/2 ui fijn gesneden - peterselie of bieslook bereiding : kook de aardappelen , laat ze afkoelen , snij in stukjes in een kom , olie , azijn , ui en peterselie of bieslook samen mengen en over de aardappelen gieten , voorzichtig mengen
ingrediënten : 1 vaste bloemkool - zout - 3 eieren hard gekookt - mayonaise bereiding : kook de bloemkool op zijn geheel , niet te zacht laten koken , de bloemkool uit het water nemen en laten afkoelen , de hard gekookte eieren fijn pletten met een vork , de bloemkool bestrijken met mayonaise en de fijn geplette eieren erover strooien
ingrediënten : 1 varkenshaasje - boter - 1 dl light room - 2 koffielepels mosterd - peper en zout bereiding : laat de boter goed heet worden en bak het varkenshaasje bruin aan beide kanten , bestrooi met een weinig peper en zout , doe een klein beetje water bij en laat ongeveer 10 à15 minuten bakken volgens de grootte en de dikte van het varkenshaasje , neem uit de pan en houd warm , doe mosterd en room in de pan , indien nodig nog een beetje water erbij , en laat doorkoken tot gewenste dikte
ingrediënten : roomijs - aardbeien - kristalsuiker bereiding: spoel en snij de aardbeien in 2 of 4 in een diep bord overstrooi met kristalsuiker en roer voorzichtig om , laat een uurtje staan , zo bekomt men aardbeien met een siroopje , schep de roomijs in glazen en doe er de aardbeien boven op , giet de siroop erover
ingrediënten : 500 gram varkensgehakt - 200 gram rundsgehakt - 5 eieren - paneermeel bereiding : kook 4 eieren hard , pel de eieren , meng het gehakt met het overig ei en wat paneermeel , bekleed de eieren rondom en gelijkmatig met een laag gehakt , leg in een ingevette vuurvaste schaal en laat een 1/2 uur bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden , snij de bollen middendoor , dien op met een tomatensaus
ingrediënten : 50 gram boter - 50 gram bloem -1/2 liter bouillon (water + bouillonblokje) - 1 klein doosje tomatenpuree -tomaten ketchup - peper - zout - muskaatnoot bereiding : laat de boter smelten , meng er de bloem onder , voeg de tomatenpuree toe , giet langzaam de bouillon erbij , laat even doorkoken , kruid met peper zout en muskaatnoot , doe er nog een beetje ketchup bij volgens smaak , indien te zuur een klontje suiker
ingrediënten : 50 gram gemalen gryère of oud brugge kaas - 1 sneetje ardeense ham - thym bereiding : maak cirkeltjes met de geraspte kaas op een vel bakpapier , dit gaat eenvoudig met een vormpje , maak dat de kaascirkeltjes even dik zijn , bestrooi met enkele dunne reepjes ham en thym , laat 4 à 5 minuten bakken onder de grill , laat afkoelen
ingrediënten : 4 bladerdeeg pasteitjes - 1 gaargekookte kip - 200 gram gehakt - 250 gram champignons - 100 gram boter - 100 gram bloem - 1 liter kippebouillon - 1 eierdooier - citroen - peper en zout bereiding : maak kleine balletjes van het gehakt , en laat ze gaar koken in de kippebouillon , wrijf de champignons schoon en bak ze gaar in een weinig boter , doe het kippevlees van de beenderen en snij het in stukjes , maak een blonde saus van boter bloem en kippebouillon , werk af met citroen en eierdooier , meng de saus met de kip , balletjes en champignons , verwarm de pasteitjes even op in de oven en vul ze met de vulling
ingrediënten : champignons - boter - peper en zout - citroen - brood bereiding : wrijf de champignons schoon , snij in schijfjes , bak ze gaar in de boter , kruid met peper en zout en voeg er naar eigen keuze het citroensap aan toe , rooster het brood , verdeel de champignons over de toosten
ingrediënten : 1 kg gehakt - 3 uien versneden - 3 wortels in stukjes - 1 courgette in stukjes - 1 rode paprika - 1 blikje tomatenpuree (groot) - 1 blik 1/2 liter tomatenblokjes - laurier - thym - spahettikruiden - 1/2 liter water - 1 rundsblokje - lookpoeder - boter bereiding : laat boter smelten in een braadpan en bak het gehakt rul , laat de uien even meebakken , doe het vlees in een kookpan met al de overige ingrediënten , laat 1 uurtje sudderen op een klein vuurtje
ingrediënten : 2 zalmhaasjes - 1/2 l visbouillon (water +visblokje) - thym - laurier - 1 kleine ui doormidden gesneden - 1 wortel in grove stukken -1 dl light room - 1 doosje safraan -citroen - 50 gram garnalen - bindmiddel bereiding : leg de vis in een vuurvaste schaal met thym laurier ui en wortel overgiet met een 1/2 l visbouillon , laat afgedekt 5 minuten garen in de microgolf , haal de vis er uit en houd warm , zeef het vocht , laat 1 1/2 dl vocht inkoken en voeg de room en safraan toe , laat nog wat verder inkoken , citroen peper en zout bijvoegen naar smaak , indien nodig nog een beetje binden met maizena , neem van het vuur en meng de garnalen onder de saus , lepel de saus over de vis
ingrediënten : 2 eieren - 2 eetlepels melk of room - 50 gram garnalen - peper - zout - 1 klontje boter bereiding : de dooiers van de eiwitten scheiden , klop de dooiers los , breng op smaak met peper en zout en voeg de melk of room toe , klop de eiwitten stijf en spatel onder de dooiers , bak op een middelmatig vuur in een klontje boter , strooi op het laatste de garnalen erover
ingrediënten : per persoon : 1 eierdooier - 1 eetlepel planten extrakt ( is een mengeling van azijn ,dragon ,sjalotten en peper) - 1 koffielepel goede boter - vocht van de asperges bereiding : de eierdooier mengen met het extrakt , dit mengsel in een warm waterbad plaatsen (niet laten koken) kloppen en voldoende laten indikken , uit het warm waterbad halen en de boter toevoegen , als het te dik is een paar soeplepels kookvocht van de asperges bijvoegen
ingrediënten : asperges bereiding : schil de asperges met een dunschiller , schil van de kop naar de voet , snij onderaan het houterig gedeelte eraf , breng licht gezouten water aan de kook , laat de asperges daar 10 à 15 minuten in koken tot ze beetgaar zijn , haal uit het water en laat uitlekken
ingrediënten : 8 hard gekookte eieren - 100 gram fijngesneden gerookte zalm - 1 fijn gesnipperde kleine ui - 4 koffielepels cocktailsaus - citroen - bieslook of peterselie bereiding : halveer de eieren , verwijder het eigeel en meng met de gerookte zalm , de ui , de cocktailsaus en enkele druppels citroen , peper en zout indien nodig , vul de halve eitjes met de zalm eiersalade , garneer met bieslook of peterselie
ingrediënten : 1 vel bladerdeeg van 24 cm doorsnee - 250 gram marsepein - 4 eieren - 50 gram gesmolten boter - 500 gram ontpitte krieken (bokaal) - 4 eetlepels amandelschilfers bereiding : snij de marsepein in kleine blokjes en meng deze met de eieren , laat dit mengsel 1 uur weken en voeg daarna 50 gram gesmolten boter erbij , schik het bladerdeeg in een taartvorm met bakpapier prik even in het deeg , vul de taartvorm met de krieken en giet het marsepeinbeslag erover heen , overstrooi het geheel met de amandelschilfers en bak de taart gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden bestrooi met poedersuiker als de taart afgekoeld is
ingrediënten : 70 gram roomkaas of philadelfia light - 8 grote aardbeien - 3 à 4 koffielepels bloemsuiker naar smaak bereiding : verwijder de steeltjes van de aardbeien en schik op een dessertbordje met de punt naar boven , met een scherp mes voorzichtig insnijden tot 1/4 van de onderkant , zodat je 6 partjes bekomt , niet door snijden , duw ze een beetje open , meng de kaas met de bloemsuiker en klop luchtig , hiermee de aardbeien vullen met spuitzak of klein lepeltje , versier met een muntblaadje
ingrediënten : 250 gram spahetti - 150 gram hespblokjes - 250 gram champignons - 2 tomaten -1 ui - 250 ml boursin cuisine( tomaat met mediterrane kruiden) 1,5 dl halfvolle room - 2 eetlepels olijfolie - peper en zout bereiding : snipper de ui fijn , verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes , snij de champignons in schijfjes , kook de spahetti gaar en giet af , verhit de olijfolie in een kookpot en bak de de ui glazig , voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten , voeg de tomatenblokjes en ham erbij , voeg de boursin cuisine en de room toe , roer tot de boursin mooi gesmolten is , kruid eventueel met peper en zout , meng de spahetti met de saus
ingrediënten : 1 kg aardappelen - 200 gram oud bruggekaas ( oude kaas type gouda) - 3 sneden ardeense ham - 1 eetlepel boter - 1 eetlepel paneermeel - een weinig melk - muskaatnoot - peper en zout bereiding : kook de aardappelen gaar , giet af en stamp tot een fijne puree kruid met muskaatnoot peper en een weinig zout ( opgelet met zout hesp en kaas is al zout) voeg een weinig melk toe , tot u een stevige puree bekomt , meng er de fijngesneden hesp en de in kleine blokjes gesneden kaas onder , maak met deze puree koekjes van 10 op 6 op 3 cm , werk af door er met een vork strrepmotieven in te maken , schep ze in een ovenschotel bestrooi met paneermeel en leg er enkele klontjes boter op , laat ongeveer 10 minuten bakken op 200 graden zet indien nodig nog even onder de grill om te kleuren , lekker met gestoofd witloof en rosbief
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.