DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
04-05-2012
roomijs met aardbeien
ingrediënten : roomijs - aardbeien - kristalsuiker bereiding: spoel en snij de aardbeien in 2 of 4 in een diep bord overstrooi met kristalsuiker en roer voorzichtig om , laat een uurtje staan , zo bekomt men aardbeien met een siroopje , schep de roomijs in glazen en doe er de aardbeien boven op , giet de siroop erover
ingrediënten : 500 gram varkensgehakt - 200 gram rundsgehakt - 5 eieren - paneermeel bereiding : kook 4 eieren hard , pel de eieren , meng het gehakt met het overig ei en wat paneermeel , bekleed de eieren rondom en gelijkmatig met een laag gehakt , leg in een ingevette vuurvaste schaal en laat een 1/2 uur bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden , snij de bollen middendoor , dien op met een tomatensaus
ingrediënten : 50 gram boter - 50 gram bloem -1/2 liter bouillon (water + bouillonblokje) - 1 klein doosje tomatenpuree -tomaten ketchup - peper - zout - muskaatnoot bereiding : laat de boter smelten , meng er de bloem onder , voeg de tomatenpuree toe , giet langzaam de bouillon erbij , laat even doorkoken , kruid met peper zout en muskaatnoot , doe er nog een beetje ketchup bij volgens smaak , indien te zuur een klontje suiker
ingrediënten : 50 gram gemalen gryère of oud brugge kaas - 1 sneetje ardeense ham - thym bereiding : maak cirkeltjes met de geraspte kaas op een vel bakpapier , dit gaat eenvoudig met een vormpje , maak dat de kaascirkeltjes even dik zijn , bestrooi met enkele dunne reepjes ham en thym , laat 4 à 5 minuten bakken onder de grill , laat afkoelen
ingrediënten : 4 bladerdeeg pasteitjes - 1 gaargekookte kip - 200 gram gehakt - 250 gram champignons - 100 gram boter - 100 gram bloem - 1 liter kippebouillon - 1 eierdooier - citroen - peper en zout bereiding : maak kleine balletjes van het gehakt , en laat ze gaar koken in de kippebouillon , wrijf de champignons schoon en bak ze gaar in een weinig boter , doe het kippevlees van de beenderen en snij het in stukjes , maak een blonde saus van boter bloem en kippebouillon , werk af met citroen en eierdooier , meng de saus met de kip , balletjes en champignons , verwarm de pasteitjes even op in de oven en vul ze met de vulling
ingrediënten : champignons - boter - peper en zout - citroen - brood bereiding : wrijf de champignons schoon , snij in schijfjes , bak ze gaar in de boter , kruid met peper en zout en voeg er naar eigen keuze het citroensap aan toe , rooster het brood , verdeel de champignons over de toosten
ingrediënten : 1 kg gehakt - 3 uien versneden - 3 wortels in stukjes - 1 courgette in stukjes - 1 rode paprika - 1 blikje tomatenpuree (groot) - 1 blik 1/2 liter tomatenblokjes - laurier - thym - spahettikruiden - 1/2 liter water - 1 rundsblokje - lookpoeder - boter bereiding : laat boter smelten in een braadpan en bak het gehakt rul , laat de uien even meebakken , doe het vlees in een kookpan met al de overige ingrediënten , laat 1 uurtje sudderen op een klein vuurtje
ingrediënten : 2 zalmhaasjes - 1/2 l visbouillon (water +visblokje) - thym - laurier - 1 kleine ui doormidden gesneden - 1 wortel in grove stukken -1 dl light room - 1 doosje safraan -citroen - 50 gram garnalen - bindmiddel bereiding : leg de vis in een vuurvaste schaal met thym laurier ui en wortel overgiet met een 1/2 l visbouillon , laat afgedekt 5 minuten garen in de microgolf , haal de vis er uit en houd warm , zeef het vocht , laat 1 1/2 dl vocht inkoken en voeg de room en safraan toe , laat nog wat verder inkoken , citroen peper en zout bijvoegen naar smaak , indien nodig nog een beetje binden met maizena , neem van het vuur en meng de garnalen onder de saus , lepel de saus over de vis
ingrediënten : 2 eieren - 2 eetlepels melk of room - 50 gram garnalen - peper - zout - 1 klontje boter bereiding : de dooiers van de eiwitten scheiden , klop de dooiers los , breng op smaak met peper en zout en voeg de melk of room toe , klop de eiwitten stijf en spatel onder de dooiers , bak op een middelmatig vuur in een klontje boter , strooi op het laatste de garnalen erover
ingrediënten : per persoon : 1 eierdooier - 1 eetlepel planten extrakt ( is een mengeling van azijn ,dragon ,sjalotten en peper) - 1 koffielepel goede boter - vocht van de asperges bereiding : de eierdooier mengen met het extrakt , dit mengsel in een warm waterbad plaatsen (niet laten koken) kloppen en voldoende laten indikken , uit het warm waterbad halen en de boter toevoegen , als het te dik is een paar soeplepels kookvocht van de asperges bijvoegen
ingrediënten : asperges bereiding : schil de asperges met een dunschiller , schil van de kop naar de voet , snij onderaan het houterig gedeelte eraf , breng licht gezouten water aan de kook , laat de asperges daar 10 à 15 minuten in koken tot ze beetgaar zijn , haal uit het water en laat uitlekken
ingrediënten : 8 hard gekookte eieren - 100 gram fijngesneden gerookte zalm - 1 fijn gesnipperde kleine ui - 4 koffielepels cocktailsaus - citroen - bieslook of peterselie bereiding : halveer de eieren , verwijder het eigeel en meng met de gerookte zalm , de ui , de cocktailsaus en enkele druppels citroen , peper en zout indien nodig , vul de halve eitjes met de zalm eiersalade , garneer met bieslook of peterselie
ingrediënten : 1 vel bladerdeeg van 24 cm doorsnee - 250 gram marsepein - 4 eieren - 50 gram gesmolten boter - 500 gram ontpitte krieken (bokaal) - 4 eetlepels amandelschilfers bereiding : snij de marsepein in kleine blokjes en meng deze met de eieren , laat dit mengsel 1 uur weken en voeg daarna 50 gram gesmolten boter erbij , schik het bladerdeeg in een taartvorm met bakpapier prik even in het deeg , vul de taartvorm met de krieken en giet het marsepeinbeslag erover heen , overstrooi het geheel met de amandelschilfers en bak de taart gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden bestrooi met poedersuiker als de taart afgekoeld is
ingrediënten : 70 gram roomkaas of philadelfia light - 8 grote aardbeien - 3 à 4 koffielepels bloemsuiker naar smaak bereiding : verwijder de steeltjes van de aardbeien en schik op een dessertbordje met de punt naar boven , met een scherp mes voorzichtig insnijden tot 1/4 van de onderkant , zodat je 6 partjes bekomt , niet door snijden , duw ze een beetje open , meng de kaas met de bloemsuiker en klop luchtig , hiermee de aardbeien vullen met spuitzak of klein lepeltje , versier met een muntblaadje
ingrediënten : 250 gram spahetti - 150 gram hespblokjes - 250 gram champignons - 2 tomaten -1 ui - 250 ml boursin cuisine( tomaat met mediterrane kruiden) 1,5 dl halfvolle room - 2 eetlepels olijfolie - peper en zout bereiding : snipper de ui fijn , verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes , snij de champignons in schijfjes , kook de spahetti gaar en giet af , verhit de olijfolie in een kookpot en bak de de ui glazig , voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten , voeg de tomatenblokjes en ham erbij , voeg de boursin cuisine en de room toe , roer tot de boursin mooi gesmolten is , kruid eventueel met peper en zout , meng de spahetti met de saus
ingrediënten : 1 kg aardappelen - 200 gram oud bruggekaas ( oude kaas type gouda) - 3 sneden ardeense ham - 1 eetlepel boter - 1 eetlepel paneermeel - een weinig melk - muskaatnoot - peper en zout bereiding : kook de aardappelen gaar , giet af en stamp tot een fijne puree kruid met muskaatnoot peper en een weinig zout ( opgelet met zout hesp en kaas is al zout) voeg een weinig melk toe , tot u een stevige puree bekomt , meng er de fijngesneden hesp en de in kleine blokjes gesneden kaas onder , maak met deze puree koekjes van 10 op 6 op 3 cm , werk af door er met een vork strrepmotieven in te maken , schep ze in een ovenschotel bestrooi met paneermeel en leg er enkele klontjes boter op , laat ongeveer 10 minuten bakken op 200 graden zet indien nodig nog even onder de grill om te kleuren , lekker met gestoofd witloof en rosbief
ingrediënten : 1 à 2 rollen bladerdeeg - 6 à 7 appels (boskoop - jonagold) - 3 eetlepels krstalsuiker - 2 zakjes vanillesuiker - 75 gram witte rozijnen - 40 gram boter - beetje kaneelpoeder bereiding : schil de appelen en snij ze in partjes , laat in een brede kookpan 20 gram boter smelten , doe er de partjes appel de rozijnen , vanillesuiker en een beetje kaneel toe , zet het deksel op de pan en schud ze flink op laat op een zacht vuur 5 minuten stoven enkele keren opschudden om niet aan te bakken , bekleed een vorm of kleine vormpjes met aluminuimpapier strijk goed in met boter en strooi er de 3 eetlepels suiker in zet de vorm onder de grill en laat kleuren tot suiker en boter een bruin kleur geeft (caramel) oppassen voor aanbranden , haal uit de oven en schik er de appels en rozijnen in , bedek met het bladerdeeg mag iets groter zijn dan de vorm duw de randen naar binnen , snij de overhangende rest weg , bak gedurende 20 à 30 minuten op 160 graden , zet een bord op het deeg en draai om neem aluminuim weg serveer lauw met een bolletje vanilleijs tip : u kan de tarte tatin de dag voordien bakken dan wel niet omdraaien de andere dag 10 minuten opwarmen in de oven en dan pas omdraaien
ingrediënten : 1 kg prei - 1/4 l witte saus - 1 eierdooier bereiding : gebruik alleen het wit van de prei , maak het preiwit schoon , spoel en snij in stukken van 5 cm en laat koken , laat uitlekken , maak een witte saus van de helft kookvocht van de prei en de helft melk , doe de prei in de warme saus en roer er de eierdooier onder
ingrediënten : 1 kg gehakt - 1 ei - paneermeel - peper - zout - boter - 2 uien in dunne ringen - 150 gr witte rozijnen - 3 kruidnagels - 3 laurierblaadjes - 1 dl azijn - 3 dl water - 6 eetlepels luikse siroop - 1 rundsbouillon blokje - 3 klontjes suiker - 1 eetlepel bruine suiker - sausbinder bereiding : gehakt mengen met ei - paneermeel - peper en zout , balletjes van maken en rondom bruin bakken in de boter , uien - rozijnen - kruidnagels - laurier - azijn - water - luikse siroop - bouillonblokje en suiker toevoegen , deksel op de pan en 30 minuten laten stoven , de balletjes uit de pan nemen en de saus aandikken met sausbinder
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.