DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
30-03-2012
prei met bechamelsaus
ingrediënten : 1 kg prei - 1/4 l witte saus - 1 eierdooier bereiding : gebruik alleen het wit van de prei , maak het preiwit schoon , spoel en snij in stukken van 5 cm en laat koken , laat uitlekken , maak een witte saus van de helft kookvocht van de prei en de helft melk , doe de prei in de warme saus en roer er de eierdooier onder
ingrediënten : 1 kg gehakt - 1 ei - paneermeel - peper - zout - boter - 2 uien in dunne ringen - 150 gr witte rozijnen - 3 kruidnagels - 3 laurierblaadjes - 1 dl azijn - 3 dl water - 6 eetlepels luikse siroop - 1 rundsbouillon blokje - 3 klontjes suiker - 1 eetlepel bruine suiker - sausbinder bereiding : gehakt mengen met ei - paneermeel - peper en zout , balletjes van maken en rondom bruin bakken in de boter , uien - rozijnen - kruidnagels - laurier - azijn - water - luikse siroop - bouillonblokje en suiker toevoegen , deksel op de pan en 30 minuten laten stoven , de balletjes uit de pan nemen en de saus aandikken met sausbinder
ingrediënten : 250 gram tagliatelle - melk - 20 gram boter - 20 gram bloem -200 gram gekookte hamblokjes - 250 gram champignons - 1 wit van prei in fijne ringen - 50 gram gemalen gruyere - parmesaanse kaas - peper en zout bereiding : kook de tagliatelle zoals op de verpakking , afgieten en laten uitlekken , warm houden , stoof de champignons in een weinig boter en voeg daarna de prei toe , maak in een andere kookpot een bechamelsaus van boter - bloem en melk voeg op het laatste de gryerekaas toe en breng op smaak met peper zout en nootmuskaat , meng vlak voor het opdienen de prei ham en de champignons onder de saus , schik een portie tagliatelle op het bord en overgiet met de kaassaus , bestrooi met parmesaanse schilfers
ingrediënten : 1 klont boter - 1 doosje gerookte spekblokjes - 1 ui - 400 gram voorgekookte aardappelplakjes bereiding : pel en snij de ui in ringen of snippers , doe de boter in een pan of wok op een hoog vuur , wacht tot de boter begint te bruinen , schep de aardappeltjes de ui en de spekjes in de pan en bak ze in 15 minuten rondom bruin , schep het geheel geregeld om eventueel nog wat zout bijdoen , afwerken met wat fijngesneden peterselie
ingrediënten: 200ml volle room (om op te kloppen) - 150 gram boter - 150 gram kristalsuiker - 4 eieren - 1/4 l advocaat - 6 gr gelatine (3 blaadjes) bereiding : meng de boter met de helft van de suiker , de 4 eierdooiers en de advocaat in een kookpot , week de gelatine blaadjes in koud water , warm het eimengsel al roerend lichtjes op tot het lauw is , opletten niet te warm anders schiften de eiers , voeg al roerend de geweekte gelatine blaadjes erbij , klop eerst de room op en klop het eiwit stijf met de rest van de suiker , roer het stijf geklopte eiwit door de eimassa dan de opgeklopte room , meng voorzichtig , snij de koekjes schuin af en zet ze rechtop tegen de rand van een springvorm , giet het advocaatmengsel in de vorm , laat een paar uur opstijven in de koelkast
ingrediënten : 200 gram brocolli gekookt - 2 eetlepels olie - 50 gram zachte geitekaas - 1 mespunt knoflookpuree bereiding : doe alle ingrediënten in een beker , mix tot een gladde saus , breng op smaak met peper en zout en laat een paar uur trekken
ingrediënten : 1 kg rundsstoofvlees - 4 uien in ringen - 1 teentje knoflook - boter - bloem - peper - zout - ( 1/2 liter water + 1 rundsblokje) - 250 gram champignons in schijfjes - 3 wortels in grove stukken - 1/4 rode paprika in stukjes - laurierblad - 4 aardappelen bereiding : de uien fruiten in de boter met lookje , de ui uit de braadpan nemen , bloem mengen met peper en zout , vlees erin wentelen en bakken in hetzelfde braadvet tot het bruin is , vlees in kookpot scheppen , water in de braadpan gieten , aanbaksel los roeren en bij het vlees gieten met bouillonblokje , afgedekt 1 uur laten sudderen , dan wortels , champignons , paprika en laurierblad toevoegen en nog 1 uur laten sudderen het laatste kwartier de aardappelen en uiringen bijdoen , als het nodig is binden met bruine maizena
ingrediënten : 1 liter karnemelk - 1 soeplepel rijst - 1 soeplepel bloem bereiding : laat de rijst zachtjes 10 minuten koken met een weinig water , voeg de melk toe en een lepel bloem , klop met een garde tot de bloem opgelost is , zet het vuur hoger en laat al roerend doorkoken (niet roeren is schiften)
ingrediënten : 2 zeetongen - bloem - 4 eetlepels goede boter - sap van een halve citroen - zout - peper - fijngehakte peterselie bereiding : wentel de vis door de bloem , schud het overtollige eraf , smelt in een bakpan de helft van de boter , bak de vis 3 minuten aan elke kant , bestrooi met peper en zout , houd de vis warm , gooi het bakvet weg , smelt de rest van de boter , voeg het citroensap en de peterselie toe , leg de tong op een bord lepel er wat botersaus over , garneer met peterselie en partjes citroen
ingrediënten : 2 uien - 2 wortels - 1 stuk knolselder of gewone selder - 4 rundsblokjes + 2 liter water - 1 doos gezeefde tomaten - 250 gram gehakt - 1 klontje boter bereiding : stoof de ui in de boter , voeg wortels en selder toe en laat nog even stoven , doe het water + rundsblokjes en tomaten bij laat 30 à 40 minuten zachtjes koken , ondertussen balletjes rollen van het gehakt , mix de soep en laat nog een 5 tal minuten koken met de balletjes
ingrediënten : 4 sneden vers spek - 2 uien - peper en zout - 1 klontje boter bereiding : de uien midden door doen en ringetjes van snijden , het vlees kruiden met peper en zout , een klontje boter laten smelten in de braadpan en het spek langs één kant laten bruin bakken , omdraaien ajuin bijvoegen en vuur een beetje minderen , verder laten bruin bakken , het vlees op een bord leggen en ajuin erboven op , lekker koud met een boterham
ingrediënten : 250 gram macaroni - 250 gram gekookte hesp in blokjes - 150 gram gemalen gryére - 50 gram bloem - 50 gram boter - 1/2 liter melk - peper - zout - muskaatnoot bereiding : kook de macaroni in gezouten water met een beetje olie , maak ondertussen een witte saus van de boter bloem en melk , kruid met zout peper en muskaatnoot , neem van het vuur en laat de kaas erin uitsmelten vermeng met de macaroni
ingrediënten : 2 kipfilets - 2 preiwitten - boter - 1/2 dl water - 1 dl light room - citroensap - kipkruiden bereiding : boter smelten in een kookpot de in ringetjes gesneden prei bijvoegen en 15 minuutjes laten stoven , water room en een beetje citroensap bijdoen peper en zout en nog even laten doorkoken tot de saus mooi romig is , ondertussen 1 klontje boter smelten en de kipfilets rondom bruin bakken , bestrooien met kipkruiden en 15 minuutjes verder laten bakken afhankelijk van de dikte , seveer de kip met saus
ingrediënten : 250 gram zelfrijzende bloem - 180 gram suiker - 125 gram boter - snuifje zout - 2 eieren - 1 zakje vanillesuiker bereiding : laat de boter een 1/2 minuutje zacht worden in de microgolf en klop goed op met de suiker , voeg de ganse eieren toe en klop opnieuw tot een zachte massa , meng het zout en de vanillesuiker door de zelfrijzende bloem , klop met mixer de bloem langzaam onder het beslag , laat het deeg een paar uur rusten , bak in een vooraf beboterd wafelijzer , voor het bakken kan je 2 koffielepeltjes gebruiken om deeg te nemen tip : 250 gram bloem geeft ongeveer 20 wafeltjes
ingrediënten : 200 gram gerookte zalm in sneetjes - 200 gram philadelphia kaas natuur light - 6 sneetjes brood - een beetje dille of peterselie bereiding : bestrijk de sneetjes zalm met de kaas en rol ze in de breedte op , wikkel in huishoudfolie en leg ze 15 à 20 minten in de diepvries , rooster de sneetjes brood en snij in driehoekjes , snij de bevroren zalm met een scherp mes in schijfjes van 1 cm , beleg elk driehoekje brood met een zalmrolletje en garneer met een beetje dille en klein stukje citroen
ingrediënten: 450 gram bokaaltje haringfilet in azijn - 3 gekookte aardappelen - 150 gram gekookte worteltjes in blokjes - 1 fijngesneden ui middelgroot - 4 hard gekookte eieren - 240 gram zure room - 1eetlepel azijn - 2 eetlepels mosterd - 1 koffielepel suiker bereiding : in een grote kom haringstukjes - aardappelblokjes - wortelblokjes - ui en 2 fijn gemaakte gekookte eieren mengen , voor de saus , zure room - azijn - mosterd en suiker door elkaar roeren en over de salade gieten goed mengen , afwerken met de andere 2 eieren in partjes gesneden
ingrediënten : 1/2 witte kool in reepjes - 1 ajuin fijn gesneden - 1 klontje boter - 1/2 eetlepel currypoeder - 1 doosje light room bereiding : smelt de boter en fruit de ui met het currypoeder op middelmatig vuur enkele minuten , voeg de witte kool erbij , beetje zout eventueel een klein beetje water en laat 25 à 30 minuten stoven , voeg het doosje light room erbij en roer goed om
ingrediënten : 4 eieren - 250 gram zelfrijzende bloem - 160 gram boter - 2 zakjes vanillesuiker - 2 soeplepels cacaopoeder - 250 gram suiker bereiding : de eieren suiker + vanillesuiker mixen in een kom , dan gesmolten boter bijdoen en mixen dan zelfrijzende bloem bijvoegen mengen tot een glad mengsel , giet in een beboterde cakevorm 2/3 van het deeg , meng het cacaopoeder bij de overschot van het deeg en giet boven op het witte deeg , met een mes de letter s vormen in het deeg om het deeg een beetje te mengen , bak in een voorverwarmde oven gedurende 50 minuten op 150 graden
ingrediënten : 1 pot ontpitte krieken 350 gram uitgelekt - 1/2 doosje room 1 dl - 40 gram bloem - 40 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 ei - bloemsuiker bereiding : uitgelekte krieken in een ronde vuurvaste schaal of 4 kleine schaaltjes verdelen ,in een beker , room , suiker , ei , vanillesuiker en bloem met de mixer mengen tot een luchtig beslag en over de krieken gieten , oven voor verwarmen , de schaal of schaaltjes in het midden van de oven zetten en in 20 à 30 minuten gaar bakken op 160 à 180 graden tot het een mooi lichtbruin kleurtje heeft , juist voor het opdienen poedersuiker overstrooien en eventueel serveren met een bolletje ijs
ingrediënten : 1konijn - 1 snede vers spek - 2 uien - 1/2 liter bruin tafelbier (zoet) - laurier - thym - peper - zout - enkele druppels azijn - boter bereiding : bak de stukken konijn en vers spek aan alle kanten mooi bruin in de boter , op het laatste ook de stukjes ajuin laten mee bruinen , het bier bijvoegen ook de laurier thym peper zout en een paar druppels azijn , alles ongeveer 1 uur laten zachtjes stoven , het vlees uit de pan nemen indien nodig een beetje bier bij doen en binden met bruine maizena
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.