DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
18-03-2012
spaanse rundvlees casserole
ingrediënten : 1 kg rundsstoofvlees - 4 uien in ringen - 1 teentje knoflook - boter - bloem - peper - zout - ( 1/2 liter water + 1 rundsblokje) - 250 gram champignons in schijfjes - 3 wortels in grove stukken - 1/4 rode paprika in stukjes - laurierblad - 4 aardappelen bereiding : de uien fruiten in de boter met lookje , de ui uit de braadpan nemen , bloem mengen met peper en zout , vlees erin wentelen en bakken in hetzelfde braadvet tot het bruin is , vlees in kookpot scheppen , water in de braadpan gieten , aanbaksel los roeren en bij het vlees gieten met bouillonblokje , afgedekt 1 uur laten sudderen , dan wortels , champignons , paprika en laurierblad toevoegen en nog 1 uur laten sudderen het laatste kwartier de aardappelen en uiringen bijdoen , als het nodig is binden met bruine maizena
ingrediënten : 1 liter karnemelk - 1 soeplepel rijst - 1 soeplepel bloem bereiding : laat de rijst zachtjes 10 minuten koken met een weinig water , voeg de melk toe en een lepel bloem , klop met een garde tot de bloem opgelost is , zet het vuur hoger en laat al roerend doorkoken (niet roeren is schiften)
ingrediënten : 2 zeetongen - bloem - 4 eetlepels goede boter - sap van een halve citroen - zout - peper - fijngehakte peterselie bereiding : wentel de vis door de bloem , schud het overtollige eraf , smelt in een bakpan de helft van de boter , bak de vis 3 minuten aan elke kant , bestrooi met peper en zout , houd de vis warm , gooi het bakvet weg , smelt de rest van de boter , voeg het citroensap en de peterselie toe , leg de tong op een bord lepel er wat botersaus over , garneer met peterselie en partjes citroen
ingrediënten : 2 uien - 2 wortels - 1 stuk knolselder of gewone selder - 4 rundsblokjes + 2 liter water - 1 doos gezeefde tomaten - 250 gram gehakt - 1 klontje boter bereiding : stoof de ui in de boter , voeg wortels en selder toe en laat nog even stoven , doe het water + rundsblokjes en tomaten bij laat 30 à 40 minuten zachtjes koken , ondertussen balletjes rollen van het gehakt , mix de soep en laat nog een 5 tal minuten koken met de balletjes
ingrediënten : 4 sneden vers spek - 2 uien - peper en zout - 1 klontje boter bereiding : de uien midden door doen en ringetjes van snijden , het vlees kruiden met peper en zout , een klontje boter laten smelten in de braadpan en het spek langs één kant laten bruin bakken , omdraaien ajuin bijvoegen en vuur een beetje minderen , verder laten bruin bakken , het vlees op een bord leggen en ajuin erboven op , lekker koud met een boterham
ingrediënten : 250 gram macaroni - 250 gram gekookte hesp in blokjes - 150 gram gemalen gryére - 50 gram bloem - 50 gram boter - 1/2 liter melk - peper - zout - muskaatnoot bereiding : kook de macaroni in gezouten water met een beetje olie , maak ondertussen een witte saus van de boter bloem en melk , kruid met zout peper en muskaatnoot , neem van het vuur en laat de kaas erin uitsmelten vermeng met de macaroni
ingrediënten : 2 kipfilets - 2 preiwitten - boter - 1/2 dl water - 1 dl light room - citroensap - kipkruiden bereiding : boter smelten in een kookpot de in ringetjes gesneden prei bijvoegen en 15 minuutjes laten stoven , water room en een beetje citroensap bijdoen peper en zout en nog even laten doorkoken tot de saus mooi romig is , ondertussen 1 klontje boter smelten en de kipfilets rondom bruin bakken , bestrooien met kipkruiden en 15 minuutjes verder laten bakken afhankelijk van de dikte , seveer de kip met saus
ingrediënten : 250 gram zelfrijzende bloem - 180 gram suiker - 125 gram boter - snuifje zout - 2 eieren - 1 zakje vanillesuiker bereiding : laat de boter een 1/2 minuutje zacht worden in de microgolf en klop goed op met de suiker , voeg de ganse eieren toe en klop opnieuw tot een zachte massa , meng het zout en de vanillesuiker door de zelfrijzende bloem , klop met mixer de bloem langzaam onder het beslag , laat het deeg een paar uur rusten , bak in een vooraf beboterd wafelijzer , voor het bakken kan je 2 koffielepeltjes gebruiken om deeg te nemen tip : 250 gram bloem geeft ongeveer 20 wafeltjes
ingrediënten : 200 gram gerookte zalm in sneetjes - 200 gram philadelphia kaas natuur light - 6 sneetjes brood - een beetje dille of peterselie bereiding : bestrijk de sneetjes zalm met de kaas en rol ze in de breedte op , wikkel in huishoudfolie en leg ze 15 à 20 minten in de diepvries , rooster de sneetjes brood en snij in driehoekjes , snij de bevroren zalm met een scherp mes in schijfjes van 1 cm , beleg elk driehoekje brood met een zalmrolletje en garneer met een beetje dille en klein stukje citroen
ingrediënten: 450 gram bokaaltje haringfilet in azijn - 3 gekookte aardappelen - 150 gram gekookte worteltjes in blokjes - 1 fijngesneden ui middelgroot - 4 hard gekookte eieren - 240 gram zure room - 1eetlepel azijn - 2 eetlepels mosterd - 1 koffielepel suiker bereiding : in een grote kom haringstukjes - aardappelblokjes - wortelblokjes - ui en 2 fijn gemaakte gekookte eieren mengen , voor de saus , zure room - azijn - mosterd en suiker door elkaar roeren en over de salade gieten goed mengen , afwerken met de andere 2 eieren in partjes gesneden
ingrediënten : 1/2 witte kool in reepjes - 1 ajuin fijn gesneden - 1 klontje boter - 1/2 eetlepel currypoeder - 1 doosje light room bereiding : smelt de boter en fruit de ui met het currypoeder op middelmatig vuur enkele minuten , voeg de witte kool erbij , beetje zout eventueel een klein beetje water en laat 25 à 30 minuten stoven , voeg het doosje light room erbij en roer goed om
ingrediënten : 4 eieren - 250 gram zelfrijzende bloem - 160 gram boter - 2 zakjes vanillesuiker - 2 soeplepels cacaopoeder - 250 gram suiker bereiding : de eieren suiker + vanillesuiker mixen in een kom , dan gesmolten boter bijdoen en mixen dan zelfrijzende bloem bijvoegen mengen tot een glad mengsel , giet in een beboterde cakevorm 2/3 van het deeg , meng het cacaopoeder bij de overschot van het deeg en giet boven op het witte deeg , met een mes de letter s vormen in het deeg om het deeg een beetje te mengen , bak in een voorverwarmde oven gedurende 50 minuten op 150 graden
ingrediënten : 1 pot ontpitte krieken 350 gram uitgelekt - 1/2 doosje room 1 dl - 40 gram bloem - 40 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 ei - bloemsuiker bereiding : uitgelekte krieken in een ronde vuurvaste schaal of 4 kleine schaaltjes verdelen ,in een beker , room , suiker , ei , vanillesuiker en bloem met de mixer mengen tot een luchtig beslag en over de krieken gieten , oven voor verwarmen , de schaal of schaaltjes in het midden van de oven zetten en in 20 à 30 minuten gaar bakken op 160 à 180 graden tot het een mooi lichtbruin kleurtje heeft , juist voor het opdienen poedersuiker overstrooien en eventueel serveren met een bolletje ijs
ingrediënten : 1konijn - 1 snede vers spek - 2 uien - 1/2 liter bruin tafelbier (zoet) - laurier - thym - peper - zout - enkele druppels azijn - boter bereiding : bak de stukken konijn en vers spek aan alle kanten mooi bruin in de boter , op het laatste ook de stukjes ajuin laten mee bruinen , het bier bijvoegen ook de laurier thym peper zout en een paar druppels azijn , alles ongeveer 1 uur laten zachtjes stoven , het vlees uit de pan nemen indien nodig een beetje bier bij doen en binden met bruine maizena
ingrediënten : 250 gram boter (moet zacht zijn) - 4 eetlepels bloemsuiker - koude koffie - 2 pakjes petit beurre koekjes - hagelslag bereiding : klop de boter met de bloemsuiker tot een glad mengsel , leg eerst een laag droge koekjes op de schaal zodat je een goede basis hebt , smeer er dan een laag suikerboter mengsel op , voor de volgende lagen de koekjes even in de koffie laten rusten , vervolgens leg je telkens een laag koekjes en een laagje suiker boter mengsel , werk af met een laagje hagelslag als versiering , laat tenminste 1 uur opstijven in de koelkast
ingrediënten : 250 gram spirelli - 1 paprika gemengd (geel ,groen,rood) de hoeveelheid van 1 - 1 blik gepelde tomaten in stukjes - 1 ui gesnipperd - lookpoeder - peper - zout - spahettikruiden - 350 gram gemengd gehakt - boter bereiding : bak het gehakt in wat boter rul , voeg de ui en paprika toe en laat even meebakken , doe er de tomaten met het vocht bij alsook een scheutje water , breng op smaak met peper en zout lookpoeder en spahettikruiden , breng aan de kook en laat 20 minuten stoven op een zacht vuurtje , kook de spirelli al dente volgens de verpakking , giet af en laat uitlekken ,dien op met de saus en parmezaanse kaas
ingrediënten : 160 gram chocolade (melk of puur) - 330 ml kokosmelk - 2 eetlepels rozijnen - 60 gram suiker - 3 eetlepels rhum - 1 vanillestokje - amandelschilfers de dag voordien : laat 2 eetlepels rozijnen 1 nacht weken in 3 eetlepels rhum bereiding : snij de chocolade in kleine stukjes , rooster de amandelschilfers in een tefalpan zonder vetstof , breng in een steelpan 2,5 dl water aan de kook met de suiker en het vanillestokje in de lengte middendoor gesneden , haal de pan van het vuur wanneer de suiker opgelost is , meng er de chocolade bij en laat smelten , roer de kokosmelk door het chocolademengsel en giet door een zeef , zet minstens 8 uur in de koelkast , voeg de geweekte rozijnen samen met de rhum in de soep en meng goed , giet de soep in koude soepborden in het midden legt u een bolletje vanilleijs en bestrooi met geroosterde amandelschilfers , serveer met een fijn koekje
ingrediënten : 1 blik corned beef - 1 gestoofd fijngesneden ajuintje - 1 blik erwten - aardappelpuree - paneermeel - boter bereiding : vet een vuurvaste schotel in , maak de corned beef los met een vork en doe in de schaal , de erwtjes en het gestoofd ajuintje erboven op , dan de aardappelpuree , paneermeel overstrooien en een paar klontjes boter erop , in de oven op 200 graden tot er een mooi korstje op is
ingrediënten : 1 pakje speculaas - 250 gram mascarpone kaas - 1 geutje amaretto - 3 eetlepels fijne suiker - 2 eierdooiers - 3 eiwitten - 3 druppels amandelextract - cacaopoeder - 2 dl sterke koffie bereiding : doe de mascarpone met de suiker , het amandelextract en de eierdooiers in de kom , klop met de mixer tot een gladde massa , klop de eiwitten tot zeer stevig sneeuw en spatel voorzichtig door het mascarpone mengsel , leg een laag speculaasjes in een rechthoekige schotel wentel ze eerst door de koffie met amaretto (niet lang) leg er een laag mascarpone mengsel op terug koekjes enz.. laatst mascarpone , zet in de frigo tot de volgende dag , juist voor het opdienen bestrooien met cacaopoeder of verkruimelde speculaasjes
ingrediënten : 1 kg kalfsblanquette - 250 gram kalfsgehakt - 100 gram gerookte spekblokjes - 1 potje kruidenkaas (boursin) - 10 cornichons (uit bokaaltje op azijn) - 3 eetlepels boter - 3 eetlepels bloem - 1 eetlepel mosterd - fijn gesnipperde peterselie - thym - laurier -peper en zout de dag voordien : breng een 1,5 l water aan de kook met thym-laurier-peper en zout doe er de blanquette bij , breng terug aan de kook laat op een zacht vuurtje 1 uur afgedekt garen , maak kleine balletjes van het gehakt en voeg de laatste 5 minuten toe , neem de pan van het vuur en voeg de spekblokjes toe , zet de pan op een koele plaats tot de volgende dag bereiding : schep de brokjes vet weg , neem het vlees uit de pan en zeef het kookvocht , smelt de boter in de kookpan en voeg de bloem toe leng al roerend aan met het kookvocht tot een smeuïge saus , voeg de mosterd - stukjes cornichons en kruidenkaas erbij , roer goed om en doe er het vlees bij , indien nodig peper en zout , bestrooi met peterselie , dien op met groene tagliatelli en parmesaanse schilfers
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.