DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
16-03-2012
karnemelkpap
ingrediënten : 1 liter karnemelk - 1 soeplepel rijst - 1 soeplepel bloem bereiding : laat de rijst zachtjes 10 minuten koken met een weinig water , voeg de melk toe en een lepel bloem , klop met een garde tot de bloem opgelost is , zet het vuur hoger en laat al roerend doorkoken (niet roeren is schiften)
ingrediënten : 2 zeetongen - bloem - 4 eetlepels goede boter - sap van een halve citroen - zout - peper - fijngehakte peterselie bereiding : wentel de vis door de bloem , schud het overtollige eraf , smelt in een bakpan de helft van de boter , bak de vis 3 minuten aan elke kant , bestrooi met peper en zout , houd de vis warm , gooi het bakvet weg , smelt de rest van de boter , voeg het citroensap en de peterselie toe , leg de tong op een bord lepel er wat botersaus over , garneer met peterselie en partjes citroen
ingrediënten : 2 uien - 2 wortels - 1 stuk knolselder of gewone selder - 4 rundsblokjes + 2 liter water - 1 doos gezeefde tomaten - 250 gram gehakt - 1 klontje boter bereiding : stoof de ui in de boter , voeg wortels en selder toe en laat nog even stoven , doe het water + rundsblokjes en tomaten bij laat 30 à 40 minuten zachtjes koken , ondertussen balletjes rollen van het gehakt , mix de soep en laat nog een 5 tal minuten koken met de balletjes
ingrediënten : 4 sneden vers spek - 2 uien - peper en zout - 1 klontje boter bereiding : de uien midden door doen en ringetjes van snijden , het vlees kruiden met peper en zout , een klontje boter laten smelten in de braadpan en het spek langs één kant laten bruin bakken , omdraaien ajuin bijvoegen en vuur een beetje minderen , verder laten bruin bakken , het vlees op een bord leggen en ajuin erboven op , lekker koud met een boterham
ingrediënten : 250 gram macaroni - 250 gram gekookte hesp in blokjes - 150 gram gemalen gryére - 50 gram bloem - 50 gram boter - 1/2 liter melk - peper - zout - muskaatnoot bereiding : kook de macaroni in gezouten water met een beetje olie , maak ondertussen een witte saus van de boter bloem en melk , kruid met zout peper en muskaatnoot , neem van het vuur en laat de kaas erin uitsmelten vermeng met de macaroni
ingrediënten : 2 kipfilets - 2 preiwitten - boter - 1/2 dl water - 1 dl light room - citroensap - kipkruiden bereiding : boter smelten in een kookpot de in ringetjes gesneden prei bijvoegen en 15 minuutjes laten stoven , water room en een beetje citroensap bijdoen peper en zout en nog even laten doorkoken tot de saus mooi romig is , ondertussen 1 klontje boter smelten en de kipfilets rondom bruin bakken , bestrooien met kipkruiden en 15 minuutjes verder laten bakken afhankelijk van de dikte , seveer de kip met saus
ingrediënten : 250 gram zelfrijzende bloem - 180 gram suiker - 125 gram boter - snuifje zout - 2 eieren - 1 zakje vanillesuiker bereiding : laat de boter een 1/2 minuutje zacht worden in de microgolf en klop goed op met de suiker , voeg de ganse eieren toe en klop opnieuw tot een zachte massa , meng het zout en de vanillesuiker door de zelfrijzende bloem , klop met mixer de bloem langzaam onder het beslag , laat het deeg een paar uur rusten , bak in een vooraf beboterd wafelijzer , voor het bakken kan je 2 koffielepeltjes gebruiken om deeg te nemen tip : 250 gram bloem geeft ongeveer 20 wafeltjes
ingrediënten : 200 gram gerookte zalm in sneetjes - 200 gram philadelphia kaas natuur light - 6 sneetjes brood - een beetje dille of peterselie bereiding : bestrijk de sneetjes zalm met de kaas en rol ze in de breedte op , wikkel in huishoudfolie en leg ze 15 à 20 minten in de diepvries , rooster de sneetjes brood en snij in driehoekjes , snij de bevroren zalm met een scherp mes in schijfjes van 1 cm , beleg elk driehoekje brood met een zalmrolletje en garneer met een beetje dille en klein stukje citroen
ingrediënten: 450 gram bokaaltje haringfilet in azijn - 3 gekookte aardappelen - 150 gram gekookte worteltjes in blokjes - 1 fijngesneden ui middelgroot - 4 hard gekookte eieren - 240 gram zure room - 1eetlepel azijn - 2 eetlepels mosterd - 1 koffielepel suiker bereiding : in een grote kom haringstukjes - aardappelblokjes - wortelblokjes - ui en 2 fijn gemaakte gekookte eieren mengen , voor de saus , zure room - azijn - mosterd en suiker door elkaar roeren en over de salade gieten goed mengen , afwerken met de andere 2 eieren in partjes gesneden
ingrediënten : 1/2 witte kool in reepjes - 1 ajuin fijn gesneden - 1 klontje boter - 1/2 eetlepel currypoeder - 1 doosje light room bereiding : smelt de boter en fruit de ui met het currypoeder op middelmatig vuur enkele minuten , voeg de witte kool erbij , beetje zout eventueel een klein beetje water en laat 25 à 30 minuten stoven , voeg het doosje light room erbij en roer goed om
ingrediënten : 4 eieren - 250 gram zelfrijzende bloem - 160 gram boter - 2 zakjes vanillesuiker - 2 soeplepels cacaopoeder - 250 gram suiker bereiding : de eieren suiker + vanillesuiker mixen in een kom , dan gesmolten boter bijdoen en mixen dan zelfrijzende bloem bijvoegen mengen tot een glad mengsel , giet in een beboterde cakevorm 2/3 van het deeg , meng het cacaopoeder bij de overschot van het deeg en giet boven op het witte deeg , met een mes de letter s vormen in het deeg om het deeg een beetje te mengen , bak in een voorverwarmde oven gedurende 50 minuten op 150 graden
ingrediënten : 1 pot ontpitte krieken 350 gram uitgelekt - 1/2 doosje room 1 dl - 40 gram bloem - 40 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 ei - bloemsuiker bereiding : uitgelekte krieken in een ronde vuurvaste schaal of 4 kleine schaaltjes verdelen ,in een beker , room , suiker , ei , vanillesuiker en bloem met de mixer mengen tot een luchtig beslag en over de krieken gieten , oven voor verwarmen , de schaal of schaaltjes in het midden van de oven zetten en in 20 à 30 minuten gaar bakken op 160 à 180 graden tot het een mooi lichtbruin kleurtje heeft , juist voor het opdienen poedersuiker overstrooien en eventueel serveren met een bolletje ijs
ingrediënten : 1konijn - 1 snede vers spek - 2 uien - 1/2 liter bruin tafelbier (zoet) - laurier - thym - peper - zout - enkele druppels azijn - boter bereiding : bak de stukken konijn en vers spek aan alle kanten mooi bruin in de boter , op het laatste ook de stukjes ajuin laten mee bruinen , het bier bijvoegen ook de laurier thym peper zout en een paar druppels azijn , alles ongeveer 1 uur laten zachtjes stoven , het vlees uit de pan nemen indien nodig een beetje bier bij doen en binden met bruine maizena
ingrediënten : 250 gram boter (moet zacht zijn) - 4 eetlepels bloemsuiker - koude koffie - 2 pakjes petit beurre koekjes - hagelslag bereiding : klop de boter met de bloemsuiker tot een glad mengsel , leg eerst een laag droge koekjes op de schaal zodat je een goede basis hebt , smeer er dan een laag suikerboter mengsel op , voor de volgende lagen de koekjes even in de koffie laten rusten , vervolgens leg je telkens een laag koekjes en een laagje suiker boter mengsel , werk af met een laagje hagelslag als versiering , laat tenminste 1 uur opstijven in de koelkast
ingrediënten : 250 gram spirelli - 1 paprika gemengd (geel ,groen,rood) de hoeveelheid van 1 - 1 blik gepelde tomaten in stukjes - 1 ui gesnipperd - lookpoeder - peper - zout - spahettikruiden - 350 gram gemengd gehakt - boter bereiding : bak het gehakt in wat boter rul , voeg de ui en paprika toe en laat even meebakken , doe er de tomaten met het vocht bij alsook een scheutje water , breng op smaak met peper en zout lookpoeder en spahettikruiden , breng aan de kook en laat 20 minuten stoven op een zacht vuurtje , kook de spirelli al dente volgens de verpakking , giet af en laat uitlekken ,dien op met de saus en parmezaanse kaas
ingrediënten : 160 gram chocolade (melk of puur) - 330 ml kokosmelk - 2 eetlepels rozijnen - 60 gram suiker - 3 eetlepels rhum - 1 vanillestokje - amandelschilfers de dag voordien : laat 2 eetlepels rozijnen 1 nacht weken in 3 eetlepels rhum bereiding : snij de chocolade in kleine stukjes , rooster de amandelschilfers in een tefalpan zonder vetstof , breng in een steelpan 2,5 dl water aan de kook met de suiker en het vanillestokje in de lengte middendoor gesneden , haal de pan van het vuur wanneer de suiker opgelost is , meng er de chocolade bij en laat smelten , roer de kokosmelk door het chocolademengsel en giet door een zeef , zet minstens 8 uur in de koelkast , voeg de geweekte rozijnen samen met de rhum in de soep en meng goed , giet de soep in koude soepborden in het midden legt u een bolletje vanilleijs en bestrooi met geroosterde amandelschilfers , serveer met een fijn koekje
ingrediënten : 1 blik corned beef - 1 gestoofd fijngesneden ajuintje - 1 blik erwten - aardappelpuree - paneermeel - boter bereiding : vet een vuurvaste schotel in , maak de corned beef los met een vork en doe in de schaal , de erwtjes en het gestoofd ajuintje erboven op , dan de aardappelpuree , paneermeel overstrooien en een paar klontjes boter erop , in de oven op 200 graden tot er een mooi korstje op is
ingrediënten : 1 pakje speculaas - 250 gram mascarpone kaas - 1 geutje amaretto - 3 eetlepels fijne suiker - 2 eierdooiers - 3 eiwitten - 3 druppels amandelextract - cacaopoeder - 2 dl sterke koffie bereiding : doe de mascarpone met de suiker , het amandelextract en de eierdooiers in de kom , klop met de mixer tot een gladde massa , klop de eiwitten tot zeer stevig sneeuw en spatel voorzichtig door het mascarpone mengsel , leg een laag speculaasjes in een rechthoekige schotel wentel ze eerst door de koffie met amaretto (niet lang) leg er een laag mascarpone mengsel op terug koekjes enz.. laatst mascarpone , zet in de frigo tot de volgende dag , juist voor het opdienen bestrooien met cacaopoeder of verkruimelde speculaasjes
ingrediënten : 1 kg kalfsblanquette - 250 gram kalfsgehakt - 100 gram gerookte spekblokjes - 1 potje kruidenkaas (boursin) - 10 cornichons (uit bokaaltje op azijn) - 3 eetlepels boter - 3 eetlepels bloem - 1 eetlepel mosterd - fijn gesnipperde peterselie - thym - laurier -peper en zout de dag voordien : breng een 1,5 l water aan de kook met thym-laurier-peper en zout doe er de blanquette bij , breng terug aan de kook laat op een zacht vuurtje 1 uur afgedekt garen , maak kleine balletjes van het gehakt en voeg de laatste 5 minuten toe , neem de pan van het vuur en voeg de spekblokjes toe , zet de pan op een koele plaats tot de volgende dag bereiding : schep de brokjes vet weg , neem het vlees uit de pan en zeef het kookvocht , smelt de boter in de kookpan en voeg de bloem toe leng al roerend aan met het kookvocht tot een smeuïge saus , voeg de mosterd - stukjes cornichons en kruidenkaas erbij , roer goed om en doe er het vlees bij , indien nodig peper en zout , bestrooi met peterselie , dien op met groene tagliatelli en parmesaanse schilfers
ingrediënten : 100 gram chocolade (fondant) - 100 gram poedersuiker - 100 gram boter - 2 eieren - 2 eetlepels bloem - 1 snuifje zout bereiding : smelt de in stukjes gesneden chocolade in een warmwaterbad , neem van het vuur af en roer er de in blokjes gesneden boter doorheen , klop de eigelen en de suiker tot een bijna witte créme , vermeng deze créme met de chocolade en daarna de bloem , klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel voorzichtig door het deeg , vul beboterde vormpjes tot 2/3 met het deeg en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.