DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
03-03-2012
haringsalade
ingrediënten: 450 gram bokaaltje haringfilet in azijn - 3 gekookte aardappelen - 150 gram gekookte worteltjes in blokjes - 1 fijngesneden ui middelgroot - 4 hard gekookte eieren - 240 gram zure room - 1eetlepel azijn - 2 eetlepels mosterd - 1 koffielepel suiker bereiding : in een grote kom haringstukjes - aardappelblokjes - wortelblokjes - ui en 2 fijn gemaakte gekookte eieren mengen , voor de saus , zure room - azijn - mosterd en suiker door elkaar roeren en over de salade gieten goed mengen , afwerken met de andere 2 eieren in partjes gesneden
ingrediënten : 1/2 witte kool in reepjes - 1 ajuin fijn gesneden - 1 klontje boter - 1/2 eetlepel currypoeder - 1 doosje light room bereiding : smelt de boter en fruit de ui met het currypoeder op middelmatig vuur enkele minuten , voeg de witte kool erbij , beetje zout eventueel een klein beetje water en laat 25 à 30 minuten stoven , voeg het doosje light room erbij en roer goed om
ingrediënten : 4 eieren - 250 gram zelfrijzende bloem - 160 gram boter - 2 zakjes vanillesuiker - 2 soeplepels cacaopoeder - 250 gram suiker bereiding : de eieren suiker + vanillesuiker mixen in een kom , dan gesmolten boter bijdoen en mixen dan zelfrijzende bloem bijvoegen mengen tot een glad mengsel , giet in een beboterde cakevorm 2/3 van het deeg , meng het cacaopoeder bij de overschot van het deeg en giet boven op het witte deeg , met een mes de letter s vormen in het deeg om het deeg een beetje te mengen , bak in een voorverwarmde oven gedurende 50 minuten op 150 graden
ingrediënten : 1 pot ontpitte krieken 350 gram uitgelekt - 1/2 doosje room 1 dl - 40 gram bloem - 40 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 ei - bloemsuiker bereiding : uitgelekte krieken in een ronde vuurvaste schaal of 4 kleine schaaltjes verdelen ,in een beker , room , suiker , ei , vanillesuiker en bloem met de mixer mengen tot een luchtig beslag en over de krieken gieten , oven voor verwarmen , de schaal of schaaltjes in het midden van de oven zetten en in 20 à 30 minuten gaar bakken op 160 à 180 graden tot het een mooi lichtbruin kleurtje heeft , juist voor het opdienen poedersuiker overstrooien en eventueel serveren met een bolletje ijs
ingrediënten : 1konijn - 1 snede vers spek - 2 uien - 1/2 liter bruin tafelbier (zoet) - laurier - thym - peper - zout - enkele druppels azijn - boter bereiding : bak de stukken konijn en vers spek aan alle kanten mooi bruin in de boter , op het laatste ook de stukjes ajuin laten mee bruinen , het bier bijvoegen ook de laurier thym peper zout en een paar druppels azijn , alles ongeveer 1 uur laten zachtjes stoven , het vlees uit de pan nemen indien nodig een beetje bier bij doen en binden met bruine maizena
ingrediënten : 250 gram boter (moet zacht zijn) - 4 eetlepels bloemsuiker - koude koffie - 2 pakjes petit beurre koekjes - hagelslag bereiding : klop de boter met de bloemsuiker tot een glad mengsel , leg eerst een laag droge koekjes op de schaal zodat je een goede basis hebt , smeer er dan een laag suikerboter mengsel op , voor de volgende lagen de koekjes even in de koffie laten rusten , vervolgens leg je telkens een laag koekjes en een laagje suiker boter mengsel , werk af met een laagje hagelslag als versiering , laat tenminste 1 uur opstijven in de koelkast
ingrediënten : 250 gram spirelli - 1 paprika gemengd (geel ,groen,rood) de hoeveelheid van 1 - 1 blik gepelde tomaten in stukjes - 1 ui gesnipperd - lookpoeder - peper - zout - spahettikruiden - 350 gram gemengd gehakt - boter bereiding : bak het gehakt in wat boter rul , voeg de ui en paprika toe en laat even meebakken , doe er de tomaten met het vocht bij alsook een scheutje water , breng op smaak met peper en zout lookpoeder en spahettikruiden , breng aan de kook en laat 20 minuten stoven op een zacht vuurtje , kook de spirelli al dente volgens de verpakking , giet af en laat uitlekken ,dien op met de saus en parmezaanse kaas
ingrediënten : 160 gram chocolade (melk of puur) - 330 ml kokosmelk - 2 eetlepels rozijnen - 60 gram suiker - 3 eetlepels rhum - 1 vanillestokje - amandelschilfers de dag voordien : laat 2 eetlepels rozijnen 1 nacht weken in 3 eetlepels rhum bereiding : snij de chocolade in kleine stukjes , rooster de amandelschilfers in een tefalpan zonder vetstof , breng in een steelpan 2,5 dl water aan de kook met de suiker en het vanillestokje in de lengte middendoor gesneden , haal de pan van het vuur wanneer de suiker opgelost is , meng er de chocolade bij en laat smelten , roer de kokosmelk door het chocolademengsel en giet door een zeef , zet minstens 8 uur in de koelkast , voeg de geweekte rozijnen samen met de rhum in de soep en meng goed , giet de soep in koude soepborden in het midden legt u een bolletje vanilleijs en bestrooi met geroosterde amandelschilfers , serveer met een fijn koekje
ingrediënten : 1 blik corned beef - 1 gestoofd fijngesneden ajuintje - 1 blik erwten - aardappelpuree - paneermeel - boter bereiding : vet een vuurvaste schotel in , maak de corned beef los met een vork en doe in de schaal , de erwtjes en het gestoofd ajuintje erboven op , dan de aardappelpuree , paneermeel overstrooien en een paar klontjes boter erop , in de oven op 200 graden tot er een mooi korstje op is
ingrediënten : 1 pakje speculaas - 250 gram mascarpone kaas - 1 geutje amaretto - 3 eetlepels fijne suiker - 2 eierdooiers - 3 eiwitten - 3 druppels amandelextract - cacaopoeder - 2 dl sterke koffie bereiding : doe de mascarpone met de suiker , het amandelextract en de eierdooiers in de kom , klop met de mixer tot een gladde massa , klop de eiwitten tot zeer stevig sneeuw en spatel voorzichtig door het mascarpone mengsel , leg een laag speculaasjes in een rechthoekige schotel wentel ze eerst door de koffie met amaretto (niet lang) leg er een laag mascarpone mengsel op terug koekjes enz.. laatst mascarpone , zet in de frigo tot de volgende dag , juist voor het opdienen bestrooien met cacaopoeder of verkruimelde speculaasjes
ingrediënten : 1 kg kalfsblanquette - 250 gram kalfsgehakt - 100 gram gerookte spekblokjes - 1 potje kruidenkaas (boursin) - 10 cornichons (uit bokaaltje op azijn) - 3 eetlepels boter - 3 eetlepels bloem - 1 eetlepel mosterd - fijn gesnipperde peterselie - thym - laurier -peper en zout de dag voordien : breng een 1,5 l water aan de kook met thym-laurier-peper en zout doe er de blanquette bij , breng terug aan de kook laat op een zacht vuurtje 1 uur afgedekt garen , maak kleine balletjes van het gehakt en voeg de laatste 5 minuten toe , neem de pan van het vuur en voeg de spekblokjes toe , zet de pan op een koele plaats tot de volgende dag bereiding : schep de brokjes vet weg , neem het vlees uit de pan en zeef het kookvocht , smelt de boter in de kookpan en voeg de bloem toe leng al roerend aan met het kookvocht tot een smeuïge saus , voeg de mosterd - stukjes cornichons en kruidenkaas erbij , roer goed om en doe er het vlees bij , indien nodig peper en zout , bestrooi met peterselie , dien op met groene tagliatelli en parmesaanse schilfers
ingrediënten : 100 gram chocolade (fondant) - 100 gram poedersuiker - 100 gram boter - 2 eieren - 2 eetlepels bloem - 1 snuifje zout bereiding : smelt de in stukjes gesneden chocolade in een warmwaterbad , neem van het vuur af en roer er de in blokjes gesneden boter doorheen , klop de eigelen en de suiker tot een bijna witte créme , vermeng deze créme met de chocolade en daarna de bloem , klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel voorzichtig door het deeg , vul beboterde vormpjes tot 2/3 met het deeg en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden
ingrediënten : 250 gram gesmolten boter - 250 gram zelfrijzende bloem - 250 gram kristalsuiker - 100 gram gemalen speculaas - 5 eiers - 2 appels - bruine suiker bereiding : mix de eieren met de suiker en roer er de gesmolten boter en bloem onder , roer dan de speculaas door het deeg en de helft van de fijn gesneden appelschijfjes , giet het deeg in een langwerpige ingevette cakevorm , leg de rest van de appelschijfjes op het deeg , bestrooi royaal met bruine suiker en enkele kleine stukjes boter erop , bak in een voorverwarmde oven 45 à 50 minuten op 160 graden
ingrediënten : 300 gram varkenslapjes - arachideolie - 1/2dl room - 2 wortels - 150gram erwtjes - 2 tomaten - 2 teentjes look - 1 koffielepel curry - 1 koffielepel cayennepeper bereiding : snij de wortels in schijfjes en kook ze 2 minuten in licht gezouten water , spoel de wortels daarna onder koud water , snij het vlees in reepjes en bestrooi met zout en de helft van de curry en cayennepeper , ontvel de tomaten verwijder de zaadjes en snij in blokjes , verhit de olie in de wok , voeg de geplette knoflookteentjes toe en roerbak het vlees gedurende 3 minuten , voeg de erwtjes en wortels toe samen met de room de tomaten en de rest van de curry en cayenne laat alles nog 10 minuten stoven
ingrediënten : 3 eiwitten - 150 gram kristalsuiker - 100 gram poedersuiker - 1 snuifje zout bereiding : zout bij het eiwit kloppen tot het volume heeft , dan langzaam kristalsuiker bijdoen en stijfkloppen , voorzichtig met spatel de poedersuiker er onder mengen , met soeplepel toefjes op de bakplaat bekleed met bakpapier leggen een beetje afstand tussen laten , dan één uur in de oven op 100 graden , ze moeten wit blijven , als het er minder lang in zit zijn ze smeuig van binnen ,ze moeten gemakkelijk van het bakpapier kunnen
ingrediënten : 1 brocolli - 1 kg aardappelen - 2 dl kippebouillon (blokje) - 1 dl room - 1 eetlepel boter - muskaatnoot - peper - zout bereiding : kook de aardappelen gaar in licht gezouten water giet ze af en zet nog even op het vuur , zodat het vocht verdampt , kook de brocolli gaar in de bouillon , schep de brocolli uit de fond en steek samen met de aardappelen door een passe-vite , breng de fond aan de kook en giet er de room bij , laat 2 minuten zachtjes inkoken , roer de boter en het ingekookte kookvocht door de puree , breng op smaak met nootmuskaat peper en zout tip : gebakken gerookte spekblokjes doorroeren is ook lekker
ingrediënten : 2 stronkjes witloof - 1 doosje gerookte spekblokjes - 2 à 3 soeplepels dragonazijn - bieslook of peterselie - 1 klontje boter - 6 zacht gekookte eieren bereiding : was en snij het witloof in fijne ringetjes , schik in het midden van een groot bord het witloof , bak ondertussen de spekblokjes in een weinig boter blus dan de spekblokjes met de dragonazijn , verdeel warm over het witloof en giet het vocht uit de pan erbij , kook ondertussen de eitjes zacht (4 minuten) leg ze even in koud water pel ze en leg ze op het witloof , strooi er nog wat bieslook over , geef er stokbrood of gebakken aardappelen bij
ingrediënten : 1 liter melk gekookt , 6 sneden peperkoek , 16 speculoosjes , 4 lepels bruine suiker , 1/2 pakje vanillebloem ,1/3 van een flesje kandijsiroop bereiding : vanillepudding oplossen in een tas melk , alle ingrediënten bij de melk doen en mixen , laatst kandijsiroop doormengen , vuurvaste schaal invetten met boter alles erin gieten , oven voorverwarmen op 160 graden en 30 minuten bakken op 160 graden
ingrediënten : 250 gram pasta - 250 gram spekblokjes - 1/2 doos (karton) gezeefde tomaten - 1 doosje room - 1 fijngesneden lookje of lookpoeder - 1 soeplepel olie - gryérekaas of parmesan bereiding : pasta koken in gezouten water , ondertussen olie in de wok of pan verwarmen en de spekblokjes goed bakken , 1/2 doos gezeefde tomaten bijgieten + doosje room +look , goed laten sudderen , pasta afgieten en bij de saus gieten , goed doorroeren , in diepe borden scheppen en geraspte kaas erover
ingrediënten : 250 gram suiker - 250 gram boter - 330 gram zelfrijzende bloem - 4 eiers - 500 gram uitgelekte krieken (bokaal) bereiding : smelt boter , maak een vast deeg van de eieren en de suiker klop het op tot een schuimige massa (witkloppen) , roer de gesmolten boter eronder voeg de bloem toe , meng de krieken door het deeg , giet in een springvorm bekleed met bakpapier , bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 40 à45 minuten
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.