DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
02-03-2012
witte kool met currysaus
ingrediënten : 1/2 witte kool in reepjes - 1 ajuin fijn gesneden - 1 klontje boter - 1/2 eetlepel currypoeder - 1 doosje light room bereiding : smelt de boter en fruit de ui met het currypoeder op middelmatig vuur enkele minuten , voeg de witte kool erbij , beetje zout eventueel een klein beetje water en laat 25 à 30 minuten stoven , voeg het doosje light room erbij en roer goed om
ingrediënten : 4 eieren - 250 gram zelfrijzende bloem - 160 gram boter - 2 zakjes vanillesuiker - 2 soeplepels cacaopoeder - 250 gram suiker bereiding : de eieren suiker + vanillesuiker mixen in een kom , dan gesmolten boter bijdoen en mixen dan zelfrijzende bloem bijvoegen mengen tot een glad mengsel , giet in een beboterde cakevorm 2/3 van het deeg , meng het cacaopoeder bij de overschot van het deeg en giet boven op het witte deeg , met een mes de letter s vormen in het deeg om het deeg een beetje te mengen , bak in een voorverwarmde oven gedurende 50 minuten op 150 graden
ingrediënten : 1 pot ontpitte krieken 350 gram uitgelekt - 1/2 doosje room 1 dl - 40 gram bloem - 40 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 ei - bloemsuiker bereiding : uitgelekte krieken in een ronde vuurvaste schaal of 4 kleine schaaltjes verdelen ,in een beker , room , suiker , ei , vanillesuiker en bloem met de mixer mengen tot een luchtig beslag en over de krieken gieten , oven voor verwarmen , de schaal of schaaltjes in het midden van de oven zetten en in 20 à 30 minuten gaar bakken op 160 à 180 graden tot het een mooi lichtbruin kleurtje heeft , juist voor het opdienen poedersuiker overstrooien en eventueel serveren met een bolletje ijs
ingrediënten : 1konijn - 1 snede vers spek - 2 uien - 1/2 liter bruin tafelbier (zoet) - laurier - thym - peper - zout - enkele druppels azijn - boter bereiding : bak de stukken konijn en vers spek aan alle kanten mooi bruin in de boter , op het laatste ook de stukjes ajuin laten mee bruinen , het bier bijvoegen ook de laurier thym peper zout en een paar druppels azijn , alles ongeveer 1 uur laten zachtjes stoven , het vlees uit de pan nemen indien nodig een beetje bier bij doen en binden met bruine maizena
ingrediënten : 250 gram boter (moet zacht zijn) - 4 eetlepels bloemsuiker - koude koffie - 2 pakjes petit beurre koekjes - hagelslag bereiding : klop de boter met de bloemsuiker tot een glad mengsel , leg eerst een laag droge koekjes op de schaal zodat je een goede basis hebt , smeer er dan een laag suikerboter mengsel op , voor de volgende lagen de koekjes even in de koffie laten rusten , vervolgens leg je telkens een laag koekjes en een laagje suiker boter mengsel , werk af met een laagje hagelslag als versiering , laat tenminste 1 uur opstijven in de koelkast
ingrediënten : 250 gram spirelli - 1 paprika gemengd (geel ,groen,rood) de hoeveelheid van 1 - 1 blik gepelde tomaten in stukjes - 1 ui gesnipperd - lookpoeder - peper - zout - spahettikruiden - 350 gram gemengd gehakt - boter bereiding : bak het gehakt in wat boter rul , voeg de ui en paprika toe en laat even meebakken , doe er de tomaten met het vocht bij alsook een scheutje water , breng op smaak met peper en zout lookpoeder en spahettikruiden , breng aan de kook en laat 20 minuten stoven op een zacht vuurtje , kook de spirelli al dente volgens de verpakking , giet af en laat uitlekken ,dien op met de saus en parmezaanse kaas
ingrediënten : 160 gram chocolade (melk of puur) - 330 ml kokosmelk - 2 eetlepels rozijnen - 60 gram suiker - 3 eetlepels rhum - 1 vanillestokje - amandelschilfers de dag voordien : laat 2 eetlepels rozijnen 1 nacht weken in 3 eetlepels rhum bereiding : snij de chocolade in kleine stukjes , rooster de amandelschilfers in een tefalpan zonder vetstof , breng in een steelpan 2,5 dl water aan de kook met de suiker en het vanillestokje in de lengte middendoor gesneden , haal de pan van het vuur wanneer de suiker opgelost is , meng er de chocolade bij en laat smelten , roer de kokosmelk door het chocolademengsel en giet door een zeef , zet minstens 8 uur in de koelkast , voeg de geweekte rozijnen samen met de rhum in de soep en meng goed , giet de soep in koude soepborden in het midden legt u een bolletje vanilleijs en bestrooi met geroosterde amandelschilfers , serveer met een fijn koekje
ingrediënten : 1 blik corned beef - 1 gestoofd fijngesneden ajuintje - 1 blik erwten - aardappelpuree - paneermeel - boter bereiding : vet een vuurvaste schotel in , maak de corned beef los met een vork en doe in de schaal , de erwtjes en het gestoofd ajuintje erboven op , dan de aardappelpuree , paneermeel overstrooien en een paar klontjes boter erop , in de oven op 200 graden tot er een mooi korstje op is
ingrediënten : 1 pakje speculaas - 250 gram mascarpone kaas - 1 geutje amaretto - 3 eetlepels fijne suiker - 2 eierdooiers - 3 eiwitten - 3 druppels amandelextract - cacaopoeder - 2 dl sterke koffie bereiding : doe de mascarpone met de suiker , het amandelextract en de eierdooiers in de kom , klop met de mixer tot een gladde massa , klop de eiwitten tot zeer stevig sneeuw en spatel voorzichtig door het mascarpone mengsel , leg een laag speculaasjes in een rechthoekige schotel wentel ze eerst door de koffie met amaretto (niet lang) leg er een laag mascarpone mengsel op terug koekjes enz.. laatst mascarpone , zet in de frigo tot de volgende dag , juist voor het opdienen bestrooien met cacaopoeder of verkruimelde speculaasjes
ingrediënten : 1 kg kalfsblanquette - 250 gram kalfsgehakt - 100 gram gerookte spekblokjes - 1 potje kruidenkaas (boursin) - 10 cornichons (uit bokaaltje op azijn) - 3 eetlepels boter - 3 eetlepels bloem - 1 eetlepel mosterd - fijn gesnipperde peterselie - thym - laurier -peper en zout de dag voordien : breng een 1,5 l water aan de kook met thym-laurier-peper en zout doe er de blanquette bij , breng terug aan de kook laat op een zacht vuurtje 1 uur afgedekt garen , maak kleine balletjes van het gehakt en voeg de laatste 5 minuten toe , neem de pan van het vuur en voeg de spekblokjes toe , zet de pan op een koele plaats tot de volgende dag bereiding : schep de brokjes vet weg , neem het vlees uit de pan en zeef het kookvocht , smelt de boter in de kookpan en voeg de bloem toe leng al roerend aan met het kookvocht tot een smeuïge saus , voeg de mosterd - stukjes cornichons en kruidenkaas erbij , roer goed om en doe er het vlees bij , indien nodig peper en zout , bestrooi met peterselie , dien op met groene tagliatelli en parmesaanse schilfers
ingrediënten : 100 gram chocolade (fondant) - 100 gram poedersuiker - 100 gram boter - 2 eieren - 2 eetlepels bloem - 1 snuifje zout bereiding : smelt de in stukjes gesneden chocolade in een warmwaterbad , neem van het vuur af en roer er de in blokjes gesneden boter doorheen , klop de eigelen en de suiker tot een bijna witte créme , vermeng deze créme met de chocolade en daarna de bloem , klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel voorzichtig door het deeg , vul beboterde vormpjes tot 2/3 met het deeg en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden
ingrediënten : 250 gram gesmolten boter - 250 gram zelfrijzende bloem - 250 gram kristalsuiker - 100 gram gemalen speculaas - 5 eiers - 2 appels - bruine suiker bereiding : mix de eieren met de suiker en roer er de gesmolten boter en bloem onder , roer dan de speculaas door het deeg en de helft van de fijn gesneden appelschijfjes , giet het deeg in een langwerpige ingevette cakevorm , leg de rest van de appelschijfjes op het deeg , bestrooi royaal met bruine suiker en enkele kleine stukjes boter erop , bak in een voorverwarmde oven 45 à 50 minuten op 160 graden
ingrediënten : 300 gram varkenslapjes - arachideolie - 1/2dl room - 2 wortels - 150gram erwtjes - 2 tomaten - 2 teentjes look - 1 koffielepel curry - 1 koffielepel cayennepeper bereiding : snij de wortels in schijfjes en kook ze 2 minuten in licht gezouten water , spoel de wortels daarna onder koud water , snij het vlees in reepjes en bestrooi met zout en de helft van de curry en cayennepeper , ontvel de tomaten verwijder de zaadjes en snij in blokjes , verhit de olie in de wok , voeg de geplette knoflookteentjes toe en roerbak het vlees gedurende 3 minuten , voeg de erwtjes en wortels toe samen met de room de tomaten en de rest van de curry en cayenne laat alles nog 10 minuten stoven
ingrediënten : 3 eiwitten - 150 gram kristalsuiker - 100 gram poedersuiker - 1 snuifje zout bereiding : zout bij het eiwit kloppen tot het volume heeft , dan langzaam kristalsuiker bijdoen en stijfkloppen , voorzichtig met spatel de poedersuiker er onder mengen , met soeplepel toefjes op de bakplaat bekleed met bakpapier leggen een beetje afstand tussen laten , dan één uur in de oven op 100 graden , ze moeten wit blijven , als het er minder lang in zit zijn ze smeuig van binnen ,ze moeten gemakkelijk van het bakpapier kunnen
ingrediënten : 1 brocolli - 1 kg aardappelen - 2 dl kippebouillon (blokje) - 1 dl room - 1 eetlepel boter - muskaatnoot - peper - zout bereiding : kook de aardappelen gaar in licht gezouten water giet ze af en zet nog even op het vuur , zodat het vocht verdampt , kook de brocolli gaar in de bouillon , schep de brocolli uit de fond en steek samen met de aardappelen door een passe-vite , breng de fond aan de kook en giet er de room bij , laat 2 minuten zachtjes inkoken , roer de boter en het ingekookte kookvocht door de puree , breng op smaak met nootmuskaat peper en zout tip : gebakken gerookte spekblokjes doorroeren is ook lekker
ingrediënten : 2 stronkjes witloof - 1 doosje gerookte spekblokjes - 2 à 3 soeplepels dragonazijn - bieslook of peterselie - 1 klontje boter - 6 zacht gekookte eieren bereiding : was en snij het witloof in fijne ringetjes , schik in het midden van een groot bord het witloof , bak ondertussen de spekblokjes in een weinig boter blus dan de spekblokjes met de dragonazijn , verdeel warm over het witloof en giet het vocht uit de pan erbij , kook ondertussen de eitjes zacht (4 minuten) leg ze even in koud water pel ze en leg ze op het witloof , strooi er nog wat bieslook over , geef er stokbrood of gebakken aardappelen bij
ingrediënten : 1 liter melk gekookt , 6 sneden peperkoek , 16 speculoosjes , 4 lepels bruine suiker , 1/2 pakje vanillebloem ,1/3 van een flesje kandijsiroop bereiding : vanillepudding oplossen in een tas melk , alle ingrediënten bij de melk doen en mixen , laatst kandijsiroop doormengen , vuurvaste schaal invetten met boter alles erin gieten , oven voorverwarmen op 160 graden en 30 minuten bakken op 160 graden
ingrediënten : 250 gram pasta - 250 gram spekblokjes - 1/2 doos (karton) gezeefde tomaten - 1 doosje room - 1 fijngesneden lookje of lookpoeder - 1 soeplepel olie - gryérekaas of parmesan bereiding : pasta koken in gezouten water , ondertussen olie in de wok of pan verwarmen en de spekblokjes goed bakken , 1/2 doos gezeefde tomaten bijgieten + doosje room +look , goed laten sudderen , pasta afgieten en bij de saus gieten , goed doorroeren , in diepe borden scheppen en geraspte kaas erover
ingrediënten : 250 gram suiker - 250 gram boter - 330 gram zelfrijzende bloem - 4 eiers - 500 gram uitgelekte krieken (bokaal) bereiding : smelt boter , maak een vast deeg van de eieren en de suiker klop het op tot een schuimige massa (witkloppen) , roer de gesmolten boter eronder voeg de bloem toe , meng de krieken door het deeg , giet in een springvorm bekleed met bakpapier , bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 40 à45 minuten
ingrediënten : 1/2 liter melk - 65 gram rijst - mespuntje safraan - 1 zakje vanillesuiker - 3 klontjes suiker bereiding : doe de melk en de rijst in een kookpot en breng al roerend aan de kook , laat 15 minuten pruttelen met het deksel net niet volledig gesloten , voeg safraan vanillesuiker en suiker toe , laat het geheel onder regelmatig roeren goed doorkoken zonder deksel tot de rijstpap dik begint te worden meestal 10 à 15 minuten , schep in kommetjes en laat afkoelen , serveer met bruine suiker
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.