Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    27-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoofde prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    wit van prei - 1 klontje boter - peper - zout - muskaatnoot - een klein beetje room
    bereiding:
    gebruik alleen het wit van de prei, maak het preiwit schoon , spoel en snij in stukjes van 5 cm, laat de boter smelten en voeg de prei toe, kruid met peper zout en muskaatnoot voeg een klein beetje water toe en laat ongeveer 30 minuten garen, roer één à twee soeplepels room er door

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    26-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.preisoep met varkenspootje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    3 preistelen - 2 grote uien - 2 wortels - 2 rundsblokje - 2 liter water - 1 varkenspoot - 1 klontje boter
    bereiding:
    snij 1 preiwit fijn en stoof in een klontje boter een 10 tal minuten dit is voor de afwerking , kuis was en snij de groenten , laat in een snelkookpan een klontje  boter smelten voeg er de ajuin bij en laat even stoven, voeg de rest van de groenten het varkenspootje water en de rundsblokjes toe, laat ongeveer 30 minuten koken in de snelkoker,  mix de soep en doe er de fijn gesneden gestoofde prei bij eventueel nog wat peper en zout 

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    25-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schorseneren in een blond sausje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1pakje verse schorseneren - bechamelsaus van de helft melk en de helft kookvocht - 1 eierdooier - citroen
    bereiding:
    schil de schorseneren met een dunschiller, snij in stukjes en leg in water met een beetje azijn, doe de schorseneren in een kookpot en kook in 10 minuten gaar in gezouten water, giet af en houd het kookvocht bij, maak een bechamelsaus met de helft melk en de helft kookvocht, doe er een eierdooier en een weinig citroen bij, kruid met peper zout en muskaatnoot, voeg de schorseneren bij de saus

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.garnaaltoosten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
     8 sneetjes toostbrood - bechamelsaus van 1 eetlepel bloem - 50 gram gemalen gryére - 100 gram gepelde garnalen - peterselie
    bereiding:
    maak een dikke witte bechamelsaus, laat de kaas erin uitsmelten en voeg er de garnalen aan toe, rooster het brood, breng de kaassaus aan op de warme toosten, werk af met een beetje peterselie, dien zeer warm op

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    21-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.salade van groenlof of suikerbrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    suikerbrood - vinaigrette of mayonaise - 1 sjalotje
    bereiding:
    was en spoel het binnenste gele gedeelte van het groenlof, snij in fijne reepjes, voeg er het fijn gesneden sjalotje bij, meng met vinaigrette of mayonaise

    Categorie:salades
    >> Reageer (0)
    20-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snelle rijsttaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    3eieren - 50 gram suiker - 50 gram zelfrijzende bloem - 1 1/2 blik roomrijst - 1 pakje vanillesuiker
    bereiding:
    de eieren met de suiker goed kloppen, de rijst onder roeren, de bloem onder roeren, 
    een niet te grote sprinvorm bekleden met bakpapier en het mengsel er in gieten, ongeveer een half uur laten bakken in een voorverwarmde oven van 160 graden, voorzichtig ontvormen, juist voor het opdienen bestrooien met bloemsuiker

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    19-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 suikerbrood of groenlof - bechamelsaus
    bereiding:
    spoel de groente, verwijder de harde nerven en snij in kleine stukken, kook de groente  10 minuten in licht gezouten water en giet af, laat goed uitlekken en meng met de bechamelsaus, indien nodig nog wat peper zout en muskaatnoot

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    18-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mediterrane balletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    300 gram kalfsgehakt - 250 gram champignons - 1 sjalotje - 250 ml boursin cuisine (tomaat en mediterrane kruiden) - 1 ei - paneermeel - 1/2 vleesblokje
    bereiding:
    snij de champignons in schijfjes en stoof in een klontje boter, meng het gehakt met het ei en paneermeel, rol er balletjes van, bak de balletjes goudbruin, haal ze uit de pan, giet 1/4 liter water in de pan en roer de bakresten los, voeg het 1/2 vleesblokje en het fijn gesneden sjalotje, champignons en boursin cuisine bij, laat de saus pruttelen en leg er de balletjes in, laat nog 10 miuutjes verder garen, dien op met rijst

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    15-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hazepaté met uienconfituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    hazepaté - uienconfituur - wit brood
    bereiding:
    rooster de sneetjes brood en snijd ze in driehoekjes, leg de paté op een bord met een lepeltje uienconfituur ( zie uienconfituur) en het geroosterd brood


    Categorie:tussengerechten
    >> Reageer (0)
    14-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloofsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    witloof - 1sjalotje - mayonaise
    bereiding:
    halveer het witloof haal het harde gedeelte eruit en snij in fijne ringetjes, snipper het sjalotje fijn en voeg bij het witloof, meng met mayonaise

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    13-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uienconfituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingredënten:
    175 gram uien in reepjes gesneden - 40 gram poedersuiker - 1 klein klontje boter - 3 eetlepels frambozenazijn - 1 eetlepel grenadine - 6 eetlepels water
    bereiding:
    smelt de boter in een kookpot en voeg de uien azijn en suiker toe, doe het deksel op de pan, laat een half uurtje stoven, roer af en toe, giet er de grenadine en water bij en laat verder sudderen zonder deksel tot de gewenste dikte, lekker bij wild pastei

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    12-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kruidenkorstjes voor de soep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    4 sneetjes brood - 1 klont boter - 1/2 koffielepel thym - 1/2 koffielepel paprika - 1/2 koffielepel basilicum
    bereiding:
    snij het brood in dobbelsteentjes, verhit de boter in een tefalpan, voeg er het brood aan toe, roerbak ze goudbruin in 3 minuten, kruid met de thym paprika en basilicum en bak nog één minuut terwijl u blijft roeren

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    11-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pompoensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    500 gram pompoen - 1/4 knolselder - 1 rode paprika - 1 ui - 1teentje knoflook - 1 blokje groentenbouillon 1 à 2 dl melk - 1 eetlepel boter - 1 kruidnagel - 1/2 koffielepel thym - 1/2 koffielepel basilicum - 1 mespunt cayennepeper - laurierblad - peper en zout
    bereiding :
    snipper de look fijn, halveer de ui , hak de helft fijn en prik de kruidnagel in de andere helft , snij alle groenten in blokjes ,bak de gesneden ui in de boter voeg alles erbij en voeg 7 dl water toe , dek af en laat 1/2 uur koken , verwijder de ui met de kruidnagel en het laurierblad , mix de soep en voeg 1 à 2 dl melk volgens smaak toe , kruid met peper en zout , nog wat fijngesneden peterselie voor de afwerking 

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    08-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zuurkool met rookworst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 pakje of blik zuurkool natuur 500 gram - 1 rookworst - 1 ajuin met 4 kruidnagels ingeprikt - 1 wortel - 1 takje selder of stukje knolselder - 1 laurierblad en takje thym - 1 glas witte wijn droog
    bereiding :
    doe de zuurkool in de pot met de ajuin en de in twee gesneden wortel de selder laurier en thym , giet er een glas wijn over en laat 45 minuten sudderen met deksel erop , het laatste kwartier de rookworst op zijn geheel erbij leggen , als het klaar is verwijder de ajuin wortel en selder (dit gebruik ik niet meer) dien op met aardappelpuree en mosterd , daar kan ook nog een dikke snede spek bij of een hammetje kant en klaar 

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    07-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hesprolletjes met prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    4 preiwitten - 4 sneden gekookte ham - 100 gram gemalen gryére - bechamelsaus van 50 gram bloem en 50 gram boter
    bereiding:
    kook de preiwitten gaar in 10 à 15 minuten, laat goed uitlekken, rol ze in de ham en leg in een beboterde ovenschaal, maak de bechamelsaus en voeg er 2/3 van de kaas bij, giet de kaassaus over de prei, bestrooi met de rest van de kaas, laat gratineren in de oven

    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    06-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stoverij van varkenswangetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  ingrediënten :
    1 kg varkenswangetjes - boter - 1 grote ui - laurierblaadje - thym - 1 rundsblokje - 1/2 liter bruin tafelbier (zoet) - 1 koffielepel mosterd - bruine maizena
    bereiding :
    snij de varkenswangetjes in 2 of 3 naar gelang de grootte , bak ze in een braadpan aan alle kanten mooi bruin , bak ook de in stukken gesneden ui in dezelfde boter , schep in een kookpot , doe er het tafelbier , rundsblokje , thym - laurier en mosterd bij laat afgedekt ongeveer één uur zachtjes sudderen , dan saus binden  met bruine maizena , lekker met appelmoes en gekookte aardappelen of met frietjes 

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    05-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rodekool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 grote rodekool - 2 kg appelen -  kristalsuiker naar smaak - peper en zout - enkel druppels azijn - 1 klont boter - 2 grote uien
    bereiding :
    boter laten smelten in de kookpot , fijn gesneden ajuin bijdoen , paar minuutjes laten stoven , de in reepjes gesneden rode kool  peper zout en azijn bijdoen en laten garen, ondertussen de appels schillen en in dunne schijfjes snijden ,  na een uurtje bij de rode kool doen , goed door elkaar mengen , nog een half uur laten stoven tot de appels verdwenen zijn , suiker bijdoen naar smaak 

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    04-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipfilet met mosterd roomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kipfilet - 1 klontje boter - 1 blikje champignons - 2 koffielepels graantjes mosterd - 1/2 doosje lightroom - kipkruiden
    bereiding:
    kip in reepjes snijden, in een braadpan boter verhitten en de kip rondom bruin bakken, kruiden met de kipkruiden, mosterd champignons en lightroom toevoegen, al roerend 3 minuten zachtjes laten koken, indien nodig binden met maïzena

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    01-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.perentaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 rol bladerdeeg - 2eieren - 125 gram boter op kamertemperatuur - 125 gram suiker - 125 gram zelfrijzende bloem - 2 blikken peren van 1/2 liter - 2 eetlepels luikse siroop
    bereiding:
    leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm, prik er met een vork enkele gaatjes in, snij de uitgelekte peren in partjes en leg op het bladerdeeg, klop de boter met de suiker goed, klop er dan de eieren bij, schep de bloem onder het mengsel, verdeel het deeg over de peren, zet de taart 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden, verwarm de luikse siroop enkele seconden in de microgolf en bestrijk er de taart mee

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    31-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoofde worteltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    wortels - 1 ajuin - 1 klontje boter - peper - zout
    bereiding:
    kuis en snijd de wortels in plakjes, snijd de ajuin fijn, laat een klontje boter smelten en laat er de ajuin in stoven, voeg de wortels bij de stovende ajuin en roer om, kruid met peper en zout en voeg er een scheutje water bij, laat op een zacht vuurtje verder garen met deksel op de kookpot

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!