DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
11-11-2012
pompoensoep
ingrediënten : 500 gram pompoen - 1/4 knolselder - 1 rode paprika - 1 ui - 1teentje knoflook - 1 blokje groentenbouillon 1 à 2 dl melk - 1 eetlepel boter - 1 kruidnagel - 1/2 koffielepel thym - 1/2 koffielepel basilicum - 1 mespunt cayennepeper - laurierblad - peper en zout bereiding : snipper de look fijn, halveer de ui , hak de helft fijn en prik de kruidnagel in de andere helft , snij alle groenten in blokjes ,bak de gesneden ui in de boter voeg alles erbij en voeg 7 dl water toe , dek af en laat 1/2 uur koken , verwijder de ui met de kruidnagel en het laurierblad , mix de soep en voeg 1 à 2 dl melk volgens smaak toe , kruid met peper en zout , nog wat fijngesneden peterselie voor de afwerking
ingrediënten : 1 pakje of blik zuurkool natuur 500 gram - 1 rookworst - 1 ajuin met 4 kruidnagels ingeprikt - 1 wortel - 1 takje selder of stukje knolselder - 1 laurierblad en takje thym - 1 glas witte wijn droog bereiding : doe de zuurkool in de pot met de ajuin en de in twee gesneden wortel de selder laurier en thym , giet er een glas wijn over en laat 45 minuten sudderen met deksel erop , het laatste kwartier de rookworst op zijn geheel erbij leggen , als het klaar is verwijder de ajuin wortel en selder (dit gebruik ik niet meer) dien op met aardappelpuree en mosterd , daar kan ook nog een dikke snede spek bij of een hammetje kant en klaar
ingrediënten: 4 preiwitten - 4 sneden gekookte ham - 100 gram gemalen gryére - bechamelsaus van 50 gram bloem en 50 gram boter bereiding: kook de preiwitten gaar in 10 à 15 minuten, laat goed uitlekken, rol ze in de ham en leg in een beboterde ovenschaal, maak de bechamelsaus en voeg er 2/3 van de kaas bij, giet de kaassaus over de prei, bestrooi met de rest van de kaas, laat gratineren in de oven
ingrediënten : 1 kg varkenswangetjes - boter - 1 grote ui - laurierblaadje - thym - 1 rundsblokje - 1/2 liter bruin tafelbier (zoet) - 1 koffielepel mosterd - bruine maizena bereiding : snij de varkenswangetjes in 2 of 3 naar gelang de grootte , bak ze in een braadpan aan alle kanten mooi bruin , bak ook de in stukken gesneden ui in dezelfde boter , schep in een kookpot , doe er het tafelbier , rundsblokje , thym - laurier en mosterd bij laat afgedekt ongeveer één uur zachtjes sudderen , dan saus binden met bruine maizena , lekker met appelmoes en gekookte aardappelen of met frietjes
ingrediënten: 1 grote rodekool - 2 kg appelen - kristalsuiker naar smaak - peper en zout - enkel druppels azijn - 1 klont boter - 2 grote uien bereiding : boter laten smelten in de kookpot , fijn gesneden ajuin bijdoen , paar minuutjes laten stoven , de in reepjes gesneden rode kool peper zout en azijn bijdoen en laten garen, ondertussen de appels schillen en in dunne schijfjes snijden , na een uurtje bij de rode kool doen , goed door elkaar mengen , nog een half uur laten stoven tot de appels verdwenen zijn , suiker bijdoen naar smaak
ingrediënten: 1 rol bladerdeeg - 2eieren - 125 gram boter op kamertemperatuur - 125 gram suiker - 125 gram zelfrijzende bloem - 2 blikken peren van 1/2 liter - 2 eetlepels luikse siroop bereiding: leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm, prik er met een vork enkele gaatjes in, snij de uitgelekte peren in partjes en leg op het bladerdeeg, klop de boter met de suiker goed, klop er dan de eieren bij, schep de bloem onder het mengsel, verdeel het deeg over de peren, zet de taart 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden, verwarm de luikse siroop enkele seconden in de microgolf en bestrijk er de taart mee
ingrediënten: wortels - 1 ajuin - 1 klontje boter - peper - zout bereiding: kuis en snijd de wortels in plakjes, snijd de ajuin fijn, laat een klontje boter smelten en laat er de ajuin in stoven, voeg de wortels bij de stovende ajuin en roer om, kruid met peper en zout en voeg er een scheutje water bij, laat op een zacht vuurtje verder garen met deksel op de kookpot
ingrediënten: 160 gram macaroni - 300 gram gehakt - 1 blik tomatenblokjes 400 gram - 100 gram gryérekaas - 1 klontje boter - bechamelsaus van 2 afgestreken lepels bloem bereiding: kook de macaroni, bak het gehakt los in een klontje boter, maak de bechamelsaus laat er 75 gram gryérekaas in uitsmelten, meng de kaassaus met de tomatenblokjes het gehakt en de macaroni, giet in een vuurvaste schaal , bestrooi met de rest van de gryére en zet eventjes onder de grill
ingrediënten: andijvie - mayonaise of vinaigrette bereiding: neem het binnenste groen gele gedeelte van de andijvie, was de blaadjes en snij in fijne reepjes dien op met mayonaise of vinaigrette
ingrediënten: 1 varkenslapje - 1 klontje boter - bruine maïzena - peper en zout bereiding: kruid het vlees met peper en zout, smelt een klont boter in de pan, zodra de boter verkleurt het vlees aan beide kanten bruin bakken, op een klein vuurtje verder laten garen, het vlees uit de pan nemen een klein beetje water erbij, de saus laten doorkoken indien nodig binden met maïzena
ingrediënten: 1 kipfilet - kipkruiden - 1 klontje boter - zoetzure saus (zie sausen) bereiding: snijd de kipfilet in blokjes, kruid met kipkruiden, laat de boter heet worden en bak de kipblokjes rondom bruin, zet het vuur lager en laat nog 5 à 10 minuten garen volgens de dikte van de kipblokjes, dien op met rijst en zoetzure saus
ingrediënten: 1 teentje look fijn gesneden - 9 eetlepels water - 7 eetlepels ketchup - 2 eetlepels suiker - 2 eetlepels azijn - 1/2 koffielepeltje sambal (opgepast pikant) - 1 koffielepel sojasaus - snuifje zout - maïzena bereiding: doe al de ingrediënten in een pan zonder de maïzena en breng aan de kook, bind met de maïzena tot gewenste dikte
ingrediënten: aardappelpuree - andijvie fijngesneden - gerookte spekblokjes - 1 klontje boter bereiding: bak de spekblokjes in een klein klontje boter, meng de fijn gesneden rauwe andijvie en de spekblokjes door de warme aardappelpuree
ingrediënten: knolselder - azijn of citroen bereiding: snijd het nodige stuk knolselder af en rasp, besprenkel direct met citroen of azijn, schep goed om, dien op met een vinaigrette of mayonaise
ingrediënten: 1 andijvie - bechamelsaus bereiding: spoel de andijvie goed, verwijder de harde nerven en snij in kleine stukken, kook de andijvie 10 minuten in licht gezouten water en giet af, laat goed uitlekken en vermeng met de bechamelsaus, indien nodig nog wat peper zout en nootmuskaat
ingrediënten : 4 stukjes vis - 2,5 dl visbouillon (2,5 dl water + half visblokje) - citroen - 250 gram champignons - 150 gram zure room - 1 eetlepel boter - 1,5 koffielepel gedroogde dragon kruiden - nootmuskaat - peper - zout bereiding : leg de vis in een vuurvaste schaal overgiet met de visbouillon en laat afgedekt 10 à 15 minuten garen op volle kracht (afhankelijk van de dikte van de vis) in de microgolf ondertussen de schijfjes champignons stoven in de boter , besprenkel met een beetje citroen , haal de vis uit de schaal , houd hem warm en giet het kookvocht bij de champignons en doe er de zure room en dragon bij , laat al roerend inkoken , bind met een beetje maïzena indien nodig , misschien nog wat nootmuskaat peper zout en citroen naar smaak bijvoegen , lepel de saus over de vis dien op met spinazie en natuur aardappelen
ingredienten: 100 gram gerookte spekblokjes - 2 eieren - 2 sneetjes gryerekaas - 2 sneden wit brood - 1 klontje boter - bieslook bereiding: braad 100 gram spekblokjes in een pan, bak intussen 2 spiegeleitjes en leg de kaas rond het eigeel, leg de spiegeleieren met de kaas op 2 sneetjes geroosterd brood, bestrooi met de spekblokjes en wat bieslook
ingrediënten : 200 gram boter - 200 gram suiker - 3 eiers - 100 ml melk - 225 gram zelfrijzende bloem - 20 gram bakpoeder (zakje) - 3 appels bereiding : boter smelten , suiker toevoegen , de eieren één voor één volledig bijdoen dan melk en de bloem gemengd met de bakpoeder erbij , en tot een glad mengsel roeren , de in schijfjes gesneden appels onderroeren , een springvorm met bakpapier beleggen en deeg ingieten , oven voorverwarmen op 160 graden en 50 minuten laten bakken
ingrediënten: 500 gram verse tortellini met gerookte ham ( kant en klaar) - 200 gram gorgonzolakaas - 2,5 dl light room bereiding: verwarm de room op een zacht vuurtje en brokkel hierin de kaas, de saus is klaar als de kaas gesmolten is, kook de pasta 5 minuten in licht gezouten water, roer af en toe, giet af en voeg meteen de saus toe
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.