DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
28-10-2012
gebakken varkenslapje
ingrediënten: 1 varkenslapje - 1 klontje boter - bruine maïzena - peper en zout bereiding: kruid het vlees met peper en zout, smelt een klont boter in de pan, zodra de boter verkleurt het vlees aan beide kanten bruin bakken, op een klein vuurtje verder laten garen, het vlees uit de pan nemen een klein beetje water erbij, de saus laten doorkoken indien nodig binden met maïzena
ingrediënten: 1 kipfilet - kipkruiden - 1 klontje boter - zoetzure saus (zie sausen) bereiding: snijd de kipfilet in blokjes, kruid met kipkruiden, laat de boter heet worden en bak de kipblokjes rondom bruin, zet het vuur lager en laat nog 5 à 10 minuten garen volgens de dikte van de kipblokjes, dien op met rijst en zoetzure saus
ingrediënten: 1 teentje look fijn gesneden - 9 eetlepels water - 7 eetlepels ketchup - 2 eetlepels suiker - 2 eetlepels azijn - 1/2 koffielepeltje sambal (opgepast pikant) - 1 koffielepel sojasaus - snuifje zout - maïzena bereiding: doe al de ingrediënten in een pan zonder de maïzena en breng aan de kook, bind met de maïzena tot gewenste dikte
ingrediënten: aardappelpuree - andijvie fijngesneden - gerookte spekblokjes - 1 klontje boter bereiding: bak de spekblokjes in een klein klontje boter, meng de fijn gesneden rauwe andijvie en de spekblokjes door de warme aardappelpuree
ingrediënten: knolselder - azijn of citroen bereiding: snijd het nodige stuk knolselder af en rasp, besprenkel direct met citroen of azijn, schep goed om, dien op met een vinaigrette of mayonaise
ingrediënten: 1 andijvie - bechamelsaus bereiding: spoel de andijvie goed, verwijder de harde nerven en snij in kleine stukken, kook de andijvie 10 minuten in licht gezouten water en giet af, laat goed uitlekken en vermeng met de bechamelsaus, indien nodig nog wat peper zout en nootmuskaat
ingrediënten : 4 stukjes vis - 2,5 dl visbouillon (2,5 dl water + half visblokje) - citroen - 250 gram champignons - 150 gram zure room - 1 eetlepel boter - 1,5 koffielepel gedroogde dragon kruiden - nootmuskaat - peper - zout bereiding : leg de vis in een vuurvaste schaal overgiet met de visbouillon en laat afgedekt 10 à 15 minuten garen op volle kracht (afhankelijk van de dikte van de vis) in de microgolf ondertussen de schijfjes champignons stoven in de boter , besprenkel met een beetje citroen , haal de vis uit de schaal , houd hem warm en giet het kookvocht bij de champignons en doe er de zure room en dragon bij , laat al roerend inkoken , bind met een beetje maïzena indien nodig , misschien nog wat nootmuskaat peper zout en citroen naar smaak bijvoegen , lepel de saus over de vis dien op met spinazie en natuur aardappelen
ingredienten: 100 gram gerookte spekblokjes - 2 eieren - 2 sneetjes gryerekaas - 2 sneden wit brood - 1 klontje boter - bieslook bereiding: braad 100 gram spekblokjes in een pan, bak intussen 2 spiegeleitjes en leg de kaas rond het eigeel, leg de spiegeleieren met de kaas op 2 sneetjes geroosterd brood, bestrooi met de spekblokjes en wat bieslook
ingrediënten : 200 gram boter - 200 gram suiker - 3 eiers - 100 ml melk - 225 gram zelfrijzende bloem - 20 gram bakpoeder (zakje) - 3 appels bereiding : boter smelten , suiker toevoegen , de eieren één voor één volledig bijdoen dan melk en de bloem gemengd met de bakpoeder erbij , en tot een glad mengsel roeren , de in schijfjes gesneden appels onderroeren , een springvorm met bakpapier beleggen en deeg ingieten , oven voorverwarmen op 160 graden en 50 minuten laten bakken
ingrediënten: 500 gram verse tortellini met gerookte ham ( kant en klaar) - 200 gram gorgonzolakaas - 2,5 dl light room bereiding: verwarm de room op een zacht vuurtje en brokkel hierin de kaas, de saus is klaar als de kaas gesmolten is, kook de pasta 5 minuten in licht gezouten water, roer af en toe, giet af en voeg meteen de saus toe
ingrediënten: 1 kaashamburger - 1 ajuin - 1 klontje boter - peper en zout bereiding: snij de ajuin in fijne ringen, laat de boter heet worden in een tefalpan, bak de hamburger ongeveer 3 minuten, draai om en leg er de ajuin bij, laat verder bakken op een matig vuurtje tot de hamburger gaar is en de ajuin glazig, indien nodig kruiden met peper en zout
ingrediënten: witte worst bereiding: verwarm de grill, doe het vel van de worst en snij in schijfjes, leg 3 minuten op de grill, draai om en laat nog eens 3 minuten grillen tot de worst helemaal warm heeft
ingrediënten: knolselder - zout - bechamelsaus bereiding: halveer de knolselder en snij in dikke schijven,verwijder de schil en snij in blokjes, laat 5 à 10 minuten koken in licht gezouten water, giet af en vermeng met de witte saus
ingrediënten: bloedworst - 1 klontje boter - appelmoes bereiding: laat de boter smelten en bak de bloedworst op een zacht vuurtje, zodat ze niet open barst, een minuut of 4 aan beide kanten, dien op met appelmoes
ingrediënten: 1 kilo appels (renetten of boscoop) - suiker bereiding: schil de appels en snijd in schijfjes, doe de appelschijfjes in een pan met 3 soeplepels water, laat zachtjes garen tot alles in moes is, doe er suiker bij naar smaak
ingrediënten: knolselder - zout bereiding: doe de knolselder in twee, snij de schil eraf en snij in schijven, maak er frietjes van, bak de knolselder frieten op 170 graden een 5 tal minuten, haal uit het frituurvet en bak ze een tweede keer op 190 graden tot ze bruin worden (net zoals gewone frieten) strooi er een beetje zout over, dien op met gebakken vlees of als apéritief hapje
ingrediënten: 500 gram magere lamsragout - 2 gehakte uien - 1 teentje look fijngesneden - 1 rode paprika in blokjes - 1 blik tomatenblokjes 400 gram - 2 à 3 soeplepels light room -zout en cayennepeper - 1 klontje boter bereiding: het vlees laten bruinen in de boter, uien en knoflook toevoegen, kruiden met zout en cayennepeper, een klein beetje water erbij en ongeveer 20 minuten laten stoven, dan de tomatenblokjes en paprika bijvoegen, verder nog 10 minuten laten garen, van het vuur nemen en de room toevoegen, lekker met rijst
ingrediënten: 125 gram zelfrijzende bloem - 125 gram suiker - 100 gram boter - 2 eieren - 1 zakje vanillesuiker - 50 gram chocolade vlokken bereiding: laat de boter zacht worden , voeg suiker en vanillesuiker toe en mix , voeg de eieren volledig toe terwijl je blijft mixen , zeef de bloem bij het mengsel en mix verder tot een glad mengsel , roer er de chocolade vlokken onder, vul de cake vormpjes tot driekwart vol , bak 15 minuten op 160 graden in een voorverwarmde oven,laat afkoelen , bestrijk met wat glazuur, strooi er wat hagelslag over glazuur: roer enkele druppels citroensap en1 koffielepel koud water door een halve tas bloemsuiker , leng zo weinig mogelijk aan , het glazuur moet dik vloeibaar blijven
ingrediënten: 1 varkenshaasje - 1 klont boter - paprika in blokjes gesneden - 1 koffielepel mosterd - 1 dl light room - peper en zout bereiding: laat de boter heet worden, braad het varkenshaasje rondom bruin, kruid met peper en zout, doe de paprika erbij en een klein beetje water, laat 15 à 20 minuten stoven met deksel op de pan, haal het vlees eruit, doe 1 koffielepel mosterd en de room door de saus, laat doorkoken tot de gewenste dikte
ingrediënten: 100 gram macaroni - 100 gram suiker - 50 gram vanillepoeder (1 zakje) - 1 liter melk bereiding: de vanillepoeder oplossen in een tas melk, de melk aan de kook brengen, macaroni in de melk gaar koken, de suiker en het puddingmengsel toevoegen, al roerend nog even laten doorkoken, dien op met bruine suiker
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.