Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    17-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cake met Griekse yoghurt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    300 gram Griekse yoghurt - 200 gram witte suiker - 60 gram arachide olie - 1 snuifje zout - 1 flesje citroen essence - 2 eieren - 250 gram zelfrijzende bloem - poedersuiker

    bereiding:

    verwarm de oven op 160 graden, bekleed de bodem van een springvorm van 18 à 20 cm doorsnee met bakpapier en vet de randen in met boter, roer in een grote kom de yoghurt, suiker, olie, zout, essence en eieren door elkaar, zeef de bloem er boven en roer alles tot een glad beslag, giet in de springvorm en strijk glad, zet in de oven en bak 40 à 45 minuten op 160 graden, laat de cake afkoelen, bestuif met bloemsuiker.


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    29-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.graanrepen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    125 gram havermout - 110gram walnoten - 150 gram gedroogde pruimen - 150 gram vloeibare honing -  5 eetlepels olie

    bereiding:

    hak de noten fijn, snij de gedroogde pruimen in stukjes of cutter grof, verwarm de oven op 150 graden, meng de havermout met de noten en gedroogd fruit, meng er de honing onder, voeg er wat olie aan toe 5 eetlepels of meer tot men een deeg bekomt, verdeel het mengsel op een bakplaat met bakpapier of een rechthoekige kom, 2 à 3 cm dik, druk goed aan, bak 25 minuten op 150 graden tot een goudbruine koek, laat afkoelen en snij in repen, men kan combineren met alle soorten noten en gedroogd fruit.


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    01-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.meringue
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    100 gram eiwit - 100 gram kristalsuiker - 100 gram bloemsuiker - 1 soeplepel maïzena

    bereiding:

    verwarm de oven op 100 graden (hetelucht) doe het eiwit in een kom en voeg er de kristalsuiker bij, mix stijf, klop op het einde nog de bloemsuiker lepel per lepel erbij en de maïzena, mix het geheel goed, neem een bakplaat met bakpapier erop, leg 1 koffielepel eiwit op het bakpapier, doe dit met 2 koffielepels of neem een spuitzak, laat voldoende ruimte tussen de koekjes, bak gedurende 1 à 1 1/2 uur op 100 graden met de ovendeur op een kiertje


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    25-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pannekoeken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    voor 4 personen:250 gram zelfrijzende bloem - 2 eieren - 1/2 liter melk - 50 gram gesmolten boter - 2 eetlepels suiker - boter

    bereiding:

    doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek hierin 2 eieren, voeg wat melk toe en mix, giet geleidelijk de rest van de melk erbij en mix tot een glad deeg, roer de gesmolten boter en de suiker door het deeg, laat een half uurtje rusten en bak in een antikleefpan die goed warm is.


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    19-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodpudding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    ongeveer een gans brood - bruine suiker - 2 zakjes vanillesuiker - 5 sneden peperkoek - 2 eieren - 1/2 pakje rozijnen - 1 flesje essence (rum of amandel) - 1/2 pakje vanillebloem - 1 liter warme melk

    bereiding:

    vanillebloem oplossen in een beetje melk, brood en peperkoek in stukjes in een grote pot of kom doen (korsten mogen aan het brood blijven), alle ingrediënten erbij voegen overgieten met warme melk 1 liter min of meer, naar gelang de hoeveelheid brood alles moet smeuïg zijn, in een ingevette springvorm gieten, oven voor verwarmen op 160 graden en ongeveer 1 uur laten bakken.


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    14-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4/4 cake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    200 gram zelfrijzende bloem - 200 gram kristalsuiker - 1 zakje vanillesuiker - 200 gram boter - 3 eieren

    bereiding:

    klop de eieren met de suiker en vanillesuiker schuimig, smelt de boter en voeg deze erbij, spatel de bloem onder het beslag, strijk de cakevorm in met boter en vul met het beslag, zet 40 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden (heteluchtoven)


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    30-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.perentaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 rol bladerdeeg -1 grote bokaal peren - 100 gram zachte boter - 100 gram kristalsuiker - 50 gram bloem - 50 gram amandelpoeder - 3 eieren - 1 zakje vanillesuiker

    bereiding:

    Bedek een taartvorm met het vel bladerdeeg, snij het overtollige deeg weg, schik de uitgelekte halve peren op het deeg, meng in een kom boter + suiker + vanillesuiker, roer dit romig en wit, voeg 3 eieren toe en roer tot een glad mengsel, roer bloem en amandelpoeder goed door het deeg en giet over de peren, bak de perentaart 35 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden (heteluchtoven)


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    16-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.havermout pannekoeken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    150 gram zelfrijzende bloem - 150 gram havermout - 3 dl melk - 2 eieren - 1 eetlepel boter - 1 snuifje zout

    bereiding:

    meng de bloem met de havermout in een kom, voeg 2 eieren en het zout bij en roer goed om, giet er de melk bij en klop tot een glad deeg, smelt een lepel boter en meng onder het deeg, smelt een klein beetje boter in de koekepan en bak de pannekoeken goudbruin aan beide zijden, deze hoeveelheid heeft u 8 pannekoeken, dien op met boter en bruine suiker


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    25-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.poffertjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    300 gram zelfrijzende bloem - 1,25 dl zure room - 1 ei - 2 eetlepels kristalsuiker - 300ml melk - 1 klein klontje boter
    bereiding:
    doe de bloem in een kom en voeg het ei, de melk en de zure room toe, het deeg goed doorroeren, de suiker toevoegen en nog eens goed mengen, verwarm de poffertjes pan, wrijf in met het klontje boter, laat de pan goed opwarmen, bak de poffertjes langs één kant tot ze bovenaan bijna droog zijn, draai om en bak kort aan de andere kant

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    14-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.amandelcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    110 gram boter - 90 gram gemalen amandelen - 40 gram zelfrijzende bloem - amandelschilfers - 3 eieren - 3 soeplepels melk - 150 gram suiker
    bereiding:
    smelt de boter in een kom, meng de boter melk suiker en eieren door elkaar, voeg de gemalen amandelen en de bloem toe en meng het geheel tot een luchtig beslag, giet het beslag in een ingevette cakevorm, bestrooi met amandelschilfers, bak in een voorverwarmde oven 35 minuten op 160 graden

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wafels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1/2 kg gewone bloem - 125 gram boter - 50 gram gist - 3 à 4 eieren - 1 zakje vanillesuiker - 1/2 liter melk - 1/2 liter spuitwater - snuifje zout
    bereiding:
    boter smelten en dan vuur afzetten, achtereenvolgens bijvoegen, vanillesuiker, snuifje zout, spuitwater, melk, eierdooiers en bloem alles goed mixen, gist breken in een beetje lauw water en ook bijvoegen, schijf opzetten!!!, eiwit stijfkloppen en voorzichtig bijvoegen, schijf terug opzetten en 30 minuten laten rijzen, dan bakken
    tip: 1/2 kg bloem geeft ongeveer 24 enkele wafels

     


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    26-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kriekentaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 rol kruimeldeeg - 100 gram zachte boter - 100 gram suiker - 2 zakjes vanillesuiker - 3 eieren - 50 gram bloem - 3 eetlepels amandelpoeder - 2,5 dl light room - 1 grote bokaal noordkrieken
    bereiding:
    laat de krieken uitlekken, leg het kruimeldeeg met bakpapier in de bakvorm, prik erin met een vork, meng in een kom boter suiker en vanillesuiker romig, voeg de eieren toe en meng, roer de room door het beslag, meng het amandelpoeder met de bloem en roer door het beslag, verdeel de krieken over het kruimeldeeg en overgiet met het beslag, bak de taart in een voorverwarmde oven 35 minuten op 160 graden

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    14-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ananasgebak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    300 gram zelfrijzende bloem - 200 gram boter - 175 gram suiker - 4 eieren - 1 blik van 1/2 liter ananas in schijven - 125 ml sap van de ananas
    bereiding:
    roer de boter zacht, klop er de suiker eierdooiers en ananassap onder, voeg de bloem toe, klop het eiwit stijf en meng onder het deeg, bestrijk de bakvorm met boter en bestuif met bloem, giet in een bakvorm van 24 cm doorsnee, leg op het deeg de ananasschijven, bak de cake op 150 graden in een voorverwarmde oven 50 à 60 minuten

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    31-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macaron de paris
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1doos kant en klaar bakmix voor macaron de paris - 2 eiwitten voor het beslag - voor de crème 1 eetlepel melk - 50 gram zachte boter - het kant en klaar crèmepoeder
    bereiding:
    het eiwit stijfkloppen, het bakmix voorzichtig door het eiwit scheppen, met 2 koffielepels op een met bakpapier bedekte bakplaat scheppen, rondjes van ongeveer 3 cm, de bakplaat in het midden van de koude oven schuiven en 20 minuten op 50 graden laten rusten, dan de de temperatuur verhogen tot 150 graden en 15 minuten laten bakken, laten afkoelen, voor de crème boter melk en crèmepoeder mixen, de onderkant van de macrons bestrijken met crème, een tweede macron met de onderkant op de crème drukken

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    17-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muffins met speculoospasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    100 gram speculoospasta - 50 gram boter - 75 gram donker bruine suiker - 2 eieren - 200 gram zelfrijzende bloem - 2 eetlepels bruiswater
    bereiding:
    laat de speculoospasta met de boter samen smelten, voeg er de suiker bij en roer goed, roer er de eieren door en voeg de zelfrijzende bloem en bruiswater bij,mix tot een glad deeg, schep 1 eetlepel deeg in ieder papieren bakvormpje en laat 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    10-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.perentaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    3 eieren - 3 pakjes vanillesuiker - 80 gram suiker - 300 ml light room - (snuifje  kaneel) - 1 vel bladerdeeg - 1 groot blik peren - 1 pakje speculoos - amandelschilfers
    bereiding:
    leg het vel bladerdeeg in de vorm (24 cm) en prik er gaatjes in, beleg het deeg met de speculoos, daar boven leg je de uitgelekte peren in schijfjes gesneden, overgieten met het mengsel van de andere ingrediënten, ongeveer 30 minuten bakken op 180 graden, uithalen en de amandelschilfers er over strooien, en nog eens 10 minuten in de oven

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.garnaaltoosten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
     8 sneetjes toostbrood - bechamelsaus van 1 eetlepel bloem - 50 gram gemalen gryére - 100 gram gepelde garnalen - peterselie
    bereiding:
    maak een dikke witte bechamelsaus, laat de kaas erin uitsmelten en voeg er de garnalen aan toe, rooster het brood, breng de kaassaus aan op de warme toosten, werk af met een beetje peterselie, dien zeer warm op

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    20-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snelle rijsttaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    3eieren - 50 gram suiker - 50 gram zelfrijzende bloem - 1 1/2 blik roomrijst - 1 pakje vanillesuiker
    bereiding:
    de eieren met de suiker goed kloppen, de rijst onder roeren, de bloem onder roeren, 
    een niet te grote sprinvorm bekleden met bakpapier en het mengsel er in gieten, ongeveer een half uur laten bakken in een voorverwarmde oven van 160 graden, voorzichtig ontvormen, juist voor het opdienen bestrooien met bloemsuiker

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    01-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.perentaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 rol bladerdeeg - 2eieren - 125 gram boter op kamertemperatuur - 125 gram suiker - 125 gram zelfrijzende bloem - 2 blikken peren van 1/2 liter - 2 eetlepels luikse siroop
    bereiding:
    leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm, prik er met een vork enkele gaatjes in, snij de uitgelekte peren in partjes en leg op het bladerdeeg, klop de boter met de suiker goed, klop er dan de eieren bij, schep de bloem onder het mengsel, verdeel het deeg over de peren, zet de taart 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden, verwarm de luikse siroop enkele seconden in de microgolf en bestrijk er de taart mee

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    16-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appelcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  ingrediënten :
    200 gram boter - 200 gram suiker - 3 eiers - 100 ml melk - 225 gram zelfrijzende bloem - 20 gram bakpoeder (zakje) - 3 appels
    bereiding :
    boter smelten , suiker toevoegen , de eieren één voor één volledig bijdoen dan melk en de bloem gemengd met de bakpoeder erbij ,  en tot een glad mengsel roeren , de in schijfjes gesneden appels onderroeren , een springvorm met bakpapier beleggen en deeg ingieten , oven voorverwarmen op 160 graden en 50 minuten laten bakken
     

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!