snij de roquefort kaas in grove stukken in een maatbeker, mix tot een gladde crème door druppelsgewijs kokend water toe te voegen(heel weinig) rooster het rozijnenbrood en steek er rondjes uit, spuit of lepel de roquefort crème op de toastjes, werk af met een nootje.
4 personen: 1 grote kipfilet - 6 ontpitte dadels - 1/2 doosje boursin met kruiden - 8 à 10 sneetjes gerookt spek - 2 dl gevogelte of kalfsfond - peper en zout - een weinig room - geutje cognac - 1 klontje boter
bereiding:
snij de 2 halve kipfilet in de lengte open niet helemaal, bestrijk met boursin kaas en de fijngesneden dadels, kruid met peper en zout, vouw de 2 halve kipfilet terug dicht en omwikkel met het gerookt spek, bak de kipfilet aan beide kanten in een klontje boter, leg in een vuurvaste schotel en laat 15 à 20 minuten verder garen in de oven op 180 graden, laat ondertussen de fond lichtjes inkoken, werk af met een geutje cognac, boursin en room, indien nodig binden met een beetje maïzena, snij de kipfilet in dikke sneden en werk af met de saus.
doe de boter in de braadpan en zet op een hoog vuur, snij de paling in stukken en kruid met peper, zout en viskruiden, rol de paling door de bloem, doe de paling in de warme pan en bak hem 2 à 3 minuten aan elke kant, neem de paling uit de pan en dep het vet uit de pan met keukenpapier, giet de groentebouillon, look en witte wijn in de pan, doe er de paling bij en laat tot de helft zachtjes inkoken, giet de room erbij en laat inkoken tot de saus indikt, werk af met de dragon.
fruit de grof gehakte uien in de boter, snij de ongeschilde courgettes in blokjes en voeg toe, giet er 1 liter water op + 2 rundblokjes, dek af en laat 30 minuten koken, voeg op het laatste de stukjes kaas toe, mix en breng op smaak met nog wat meer kaas of peper en zout.
1 ei - 1 koffielepel mosterd - peper - zout - een paar druppels azijn of citroen - 300 à 400 ml arachideolie
bereiding:
laat alle ingrediënten op kamer temperatuur komen, voeg in een maatbeker het ganse ei, mosterd, peper, zout, azijn of citroen, overgiet met de olie, laat de mixer op de bodem van de maatbeker staan, haal de mixer pas omhoog als het mes met witte mayonaise wordt omringt, mix tot een stevige mayonaise.
witte kool in bechamelsaus - rundgehakt - 1 klontje boter - aardappelpuree - gemalen kaas - peper en zout
bereiding
vul een vuurvaste schaal met de kool in witte saus, bak het gehakt rul in het klontje boter kruid met peper en zout, bedek de witte kool met het gehakt, als laatst een laag aardappelpuree,strooi er wat gemalen kaas over en laat gratineren in de oven.
chocolade smelten in de melk, sla de room room op dik vloeibaar, klop de eiwitten met bloemsuiker tot sneeuw, spatel de opgeslagen room en de eiwitten luchtig door de afgekoelde chocolade.
stoof de ui in olijfolie, voeg lookpoeder, witte wijn en groenteblokje toe, laat 5 inkoken, voeg de tomatenblokjes, sambal oelek en ketchup toe, laat 10 minuten zachtjes garen, voeg de room toe en laat nog even doorkoken, lekker met pasta of rijst.
1/2 kg krielaardappelen - 1 teentje look fijngesnipperd - olijfolie - 1 koffielepel rozemarijn vers of gedroogd - peper en zout
bereiding:
aardappelen wassen niet schillen, 5 minuten laten koken(halfgaar) afgieten en laten drogen, verwarm een scheutje olijfolie en fruit de look en de rozemarijn, niet bruin laten worden, snij de krieltjes in 2 en voeg bij de olijfolie, kruid met peper en zout, giet in een vuurvaste schotel en laat 20 à 30 minuten braden op 180 graden, schud halverwege eens om.
hak de noten fijn, snij de gedroogde pruimen in stukjes of cutter grof, verwarm de oven op 150 graden, meng de havermout met de noten en gedroogd fruit, meng er de honing onder, voeg er wat olie aan toe 5 eetlepels of meer tot men een deeg bekomt, verdeel het mengsel op een bakplaat met bakpapier of een rechthoekige kom, 2 à 3 cm dik, druk goed aan, bak 25 minuten op 150 graden tot een goudbruine koek, laat afkoelen en snij in repen, men kan combineren met alle soorten noten en gedroogd fruit.
1 kg rivierpaling schoon gemaakt en in stukken gesneden - 1 klont boter - 1 dl witte wijn - visbouillon - 2 sjalotjes - bloem - 1 handvol kervel - 1 handvol zurkel - platte peterselie - citroenmelisse - palingkruid of munt, citroen
bereiding:
doe de boter in de pan, rol de paling in de bloem en bak goed aan, doe er de fijn gesneden sjalotjes bij, giet er de witte wijn bij en laat verdampen, giet er visbouillon bij tot de paling bijna onderstaat, laat ongeveer 20 à 25 minuten sudderen tot de paling gaar is, doe al de groene kruiden in een blender met een klein beetje bouillon en mix fijn tot een puree, kruid met peper en zout en een beetje citroen, de kruiden puree pas bij de paling doen net voor je aan tafel gaat, nog eens goed laten doorwarmen en opdienen.
kook de aardappelen met zout tot ze gaar zijn, giet af , kruid met peper en muskaatnoot, doe er de bloem, ei en bieslook bij en stamp fijn, laat het wafelijzer heet worden, leg op de twee platen een grote eetlepel puree, doe het ijzer dicht en bak 4 à 5 minuten, dien direct op
200 gram frambozen - 100 gram kristalsuiker - 1/2 dl water - sap van een halve citroen
bereiding:
los de suiker op in het water en kook tot dat je een siroopje krijgt, mix de frambozen en doe de puree door een zeef, meng met het siroopje en het citroensap, laat afkoelen.
aardappelpuree - wit van prei - 1 klontje boter - gekookte hesp in blokjes of reepjes - muskaatnoot - peper en zout - zacht gekookte eitjes
bereiding:
snij het preiwit fijn en stoof zacht in een klontje boter, kruid met peper , zout en muskaatnoot, kook de eieren zacht 4 à 5 minuten, maak een aardappelpuree meng er de gestoofde prei en hespblokjes onder en dien op met een zacht gekookt eitje.
750 gram aardappelen gekookt en in schijfjes gesneden - 1 wit van prei - 150 gram kruidenkaas - 1 dl melk - 1 teentje knoflook fijn gesneden - peper en zout - gemalen gruyérekaas
bereiding:
kuis de prei en snij in dunne ringetjes, meng de kruidenkaas met de melk en de look in een kom, schep er de schijfjes aardappel en prei door, breng op smaak met peper en zout, wrijf vuurvaste schaaltjes in met boter en vul met het mengsel, strooi er gemalen gruyére over, verwarm de oven op 200 graden en laat 20 à 25 minuten garen.
aardbeien spoelen van kroontje ontdoen en mixen tot moes, suiker en eierdooiers kloppen tot een lichtgele massa (ruban) kook de melk en de room samen met het opengesneden vanillestokje (merg uitschrapen en ook bij de melk doen) giet dan al roerend bij het eimengsel, warm terug op zonder koken, als het mengsel aan de lepel kleeft is de bereiding klaar, laat het mengsel afkoelen, haal het vanillestokje weg, roer er de aardbeien moes door, doe het mengsel in de ijsmachine en laat 50 minuten draaien.
leg het gelatine blaadje in koud water, verwarm de melk( niet koken) en voeg de kaas, olie en het uitgeknepen blaadje gelatine toe, mix tot een gladde massa en smaak af met peper en zout, giet een dunne laag van 2 à 3 cm in een vuurvaste schaal en laat het mengsel opstijven in de koelkast tot de andere dag, maak een slaatje van gemengde sla, grof gehakte noten, tomaatblokjes, gebakken spekblokjes en gebakken broodkorstjes, besprenkel met een honing vinaigrette, werk af met de panna cotta van geitenkaas
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.