DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
28-03-2012
balletjes in luikse saus
ingrediënten : 1 kg gehakt - 1 ei - paneermeel - peper - zout - boter - 2 uien in dunne ringen - 150 gr witte rozijnen - 3 kruidnagels - 3 laurierblaadjes - 1 dl azijn - 3 dl water - 6 eetlepels luikse siroop - 1 rundsbouillon blokje - 3 klontjes suiker - 1 eetlepel bruine suiker - sausbinder bereiding : gehakt mengen met ei - paneermeel - peper en zout , balletjes van maken en rondom bruin bakken in de boter , uien - rozijnen - kruidnagels - laurier - azijn - water - luikse siroop - bouillonblokje en suiker toevoegen , deksel op de pan en 30 minuten laten stoven , de balletjes uit de pan nemen en de saus aandikken met sausbinder
ingrediënten : 250 gram tagliatelle - melk - 20 gram boter - 20 gram bloem -200 gram gekookte hamblokjes - 250 gram champignons - 1 wit van prei in fijne ringen - 50 gram gemalen gruyere - parmesaanse kaas - peper en zout bereiding : kook de tagliatelle zoals op de verpakking , afgieten en laten uitlekken , warm houden , stoof de champignons in een weinig boter en voeg daarna de prei toe , maak in een andere kookpot een bechamelsaus van boter - bloem en melk voeg op het laatste de gryerekaas toe en breng op smaak met peper zout en nootmuskaat , meng vlak voor het opdienen de prei ham en de champignons onder de saus , schik een portie tagliatelle op het bord en overgiet met de kaassaus , bestrooi met parmesaanse schilfers
ingrediënten : 1 klont boter - 1 doosje gerookte spekblokjes - 1 ui - 400 gram voorgekookte aardappelplakjes bereiding : pel en snij de ui in ringen of snippers , doe de boter in een pan of wok op een hoog vuur , wacht tot de boter begint te bruinen , schep de aardappeltjes de ui en de spekjes in de pan en bak ze in 15 minuten rondom bruin , schep het geheel geregeld om eventueel nog wat zout bijdoen , afwerken met wat fijngesneden peterselie
ingrediënten: 200ml volle room (om op te kloppen) - 150 gram boter - 150 gram kristalsuiker - 4 eieren - 1/4 l advocaat - 6 gr gelatine (3 blaadjes) bereiding : meng de boter met de helft van de suiker , de 4 eierdooiers en de advocaat in een kookpot , week de gelatine blaadjes in koud water , warm het eimengsel al roerend lichtjes op tot het lauw is , opletten niet te warm anders schiften de eiers , voeg al roerend de geweekte gelatine blaadjes erbij , klop eerst de room op en klop het eiwit stijf met de rest van de suiker , roer het stijf geklopte eiwit door de eimassa dan de opgeklopte room , meng voorzichtig , snij de koekjes schuin af en zet ze rechtop tegen de rand van een springvorm , giet het advocaatmengsel in de vorm , laat een paar uur opstijven in de koelkast
ingrediënten : 200 gram brocolli gekookt - 2 eetlepels olie - 50 gram zachte geitekaas - 1 mespunt knoflookpuree bereiding : doe alle ingrediënten in een beker , mix tot een gladde saus , breng op smaak met peper en zout en laat een paar uur trekken
ingrediënten : 1 kg rundsstoofvlees - 4 uien in ringen - 1 teentje knoflook - boter - bloem - peper - zout - ( 1/2 liter water + 1 rundsblokje) - 250 gram champignons in schijfjes - 3 wortels in grove stukken - 1/4 rode paprika in stukjes - laurierblad - 4 aardappelen bereiding : de uien fruiten in de boter met lookje , de ui uit de braadpan nemen , bloem mengen met peper en zout , vlees erin wentelen en bakken in hetzelfde braadvet tot het bruin is , vlees in kookpot scheppen , water in de braadpan gieten , aanbaksel los roeren en bij het vlees gieten met bouillonblokje , afgedekt 1 uur laten sudderen , dan wortels , champignons , paprika en laurierblad toevoegen en nog 1 uur laten sudderen het laatste kwartier de aardappelen en uiringen bijdoen , als het nodig is binden met bruine maizena
ingrediënten : 1 liter karnemelk - 1 soeplepel rijst - 1 soeplepel bloem bereiding : laat de rijst zachtjes 10 minuten koken met een weinig water , voeg de melk toe en een lepel bloem , klop met een garde tot de bloem opgelost is , zet het vuur hoger en laat al roerend doorkoken (niet roeren is schiften)
ingrediënten : 2 zeetongen - bloem - 4 eetlepels goede boter - sap van een halve citroen - zout - peper - fijngehakte peterselie bereiding : wentel de vis door de bloem , schud het overtollige eraf , smelt in een bakpan de helft van de boter , bak de vis 3 minuten aan elke kant , bestrooi met peper en zout , houd de vis warm , gooi het bakvet weg , smelt de rest van de boter , voeg het citroensap en de peterselie toe , leg de tong op een bord lepel er wat botersaus over , garneer met peterselie en partjes citroen
ingrediënten : 2 uien - 2 wortels - 1 stuk knolselder of gewone selder - 4 rundsblokjes + 2 liter water - 1 doos gezeefde tomaten - 250 gram gehakt - 1 klontje boter bereiding : stoof de ui in de boter , voeg wortels en selder toe en laat nog even stoven , doe het water + rundsblokjes en tomaten bij laat 30 à 40 minuten zachtjes koken , ondertussen balletjes rollen van het gehakt , mix de soep en laat nog een 5 tal minuten koken met de balletjes
ingrediënten : 4 sneden vers spek - 2 uien - peper en zout - 1 klontje boter bereiding : de uien midden door doen en ringetjes van snijden , het vlees kruiden met peper en zout , een klontje boter laten smelten in de braadpan en het spek langs één kant laten bruin bakken , omdraaien ajuin bijvoegen en vuur een beetje minderen , verder laten bruin bakken , het vlees op een bord leggen en ajuin erboven op , lekker koud met een boterham
ingrediënten : 250 gram macaroni - 250 gram gekookte hesp in blokjes - 150 gram gemalen gryére - 50 gram bloem - 50 gram boter - 1/2 liter melk - peper - zout - muskaatnoot bereiding : kook de macaroni in gezouten water met een beetje olie , maak ondertussen een witte saus van de boter bloem en melk , kruid met zout peper en muskaatnoot , neem van het vuur en laat de kaas erin uitsmelten vermeng met de macaroni
ingrediënten : 2 kipfilets - 2 preiwitten - boter - 1/2 dl water - 1 dl light room - citroensap - kipkruiden bereiding : boter smelten in een kookpot de in ringetjes gesneden prei bijvoegen en 15 minuutjes laten stoven , water room en een beetje citroensap bijdoen peper en zout en nog even laten doorkoken tot de saus mooi romig is , ondertussen 1 klontje boter smelten en de kipfilets rondom bruin bakken , bestrooien met kipkruiden en 15 minuutjes verder laten bakken afhankelijk van de dikte , seveer de kip met saus
ingrediënten : 250 gram zelfrijzende bloem - 180 gram suiker - 125 gram boter - snuifje zout - 2 eieren - 1 zakje vanillesuiker bereiding : laat de boter een 1/2 minuutje zacht worden in de microgolf en klop goed op met de suiker , voeg de ganse eieren toe en klop opnieuw tot een zachte massa , meng het zout en de vanillesuiker door de zelfrijzende bloem , klop met mixer de bloem langzaam onder het beslag , laat het deeg een paar uur rusten , bak in een vooraf beboterd wafelijzer , voor het bakken kan je 2 koffielepeltjes gebruiken om deeg te nemen tip : 250 gram bloem geeft ongeveer 20 wafeltjes
ingrediënten : 200 gram gerookte zalm in sneetjes - 200 gram philadelphia kaas natuur light - 6 sneetjes brood - een beetje dille of peterselie bereiding : bestrijk de sneetjes zalm met de kaas en rol ze in de breedte op , wikkel in huishoudfolie en leg ze 15 à 20 minten in de diepvries , rooster de sneetjes brood en snij in driehoekjes , snij de bevroren zalm met een scherp mes in schijfjes van 1 cm , beleg elk driehoekje brood met een zalmrolletje en garneer met een beetje dille en klein stukje citroen
ingrediënten: 450 gram bokaaltje haringfilet in azijn - 3 gekookte aardappelen - 150 gram gekookte worteltjes in blokjes - 1 fijngesneden ui middelgroot - 4 hard gekookte eieren - 240 gram zure room - 1eetlepel azijn - 2 eetlepels mosterd - 1 koffielepel suiker bereiding : in een grote kom haringstukjes - aardappelblokjes - wortelblokjes - ui en 2 fijn gemaakte gekookte eieren mengen , voor de saus , zure room - azijn - mosterd en suiker door elkaar roeren en over de salade gieten goed mengen , afwerken met de andere 2 eieren in partjes gesneden
ingrediënten : 1/2 witte kool in reepjes - 1 ajuin fijn gesneden - 1 klontje boter - 1/2 eetlepel currypoeder - 1 doosje light room bereiding : smelt de boter en fruit de ui met het currypoeder op middelmatig vuur enkele minuten , voeg de witte kool erbij , beetje zout eventueel een klein beetje water en laat 25 à 30 minuten stoven , voeg het doosje light room erbij en roer goed om
ingrediënten : 4 eieren - 250 gram zelfrijzende bloem - 160 gram boter - 2 zakjes vanillesuiker - 2 soeplepels cacaopoeder - 250 gram suiker bereiding : de eieren suiker + vanillesuiker mixen in een kom , dan gesmolten boter bijdoen en mixen dan zelfrijzende bloem bijvoegen mengen tot een glad mengsel , giet in een beboterde cakevorm 2/3 van het deeg , meng het cacaopoeder bij de overschot van het deeg en giet boven op het witte deeg , met een mes de letter s vormen in het deeg om het deeg een beetje te mengen , bak in een voorverwarmde oven gedurende 50 minuten op 150 graden
ingrediënten : 1 pot ontpitte krieken 350 gram uitgelekt - 1/2 doosje room 1 dl - 40 gram bloem - 40 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 ei - bloemsuiker bereiding : uitgelekte krieken in een ronde vuurvaste schaal of 4 kleine schaaltjes verdelen ,in een beker , room , suiker , ei , vanillesuiker en bloem met de mixer mengen tot een luchtig beslag en over de krieken gieten , oven voor verwarmen , de schaal of schaaltjes in het midden van de oven zetten en in 20 à 30 minuten gaar bakken op 160 à 180 graden tot het een mooi lichtbruin kleurtje heeft , juist voor het opdienen poedersuiker overstrooien en eventueel serveren met een bolletje ijs
ingrediënten : 1konijn - 1 snede vers spek - 2 uien - 1/2 liter bruin tafelbier (zoet) - laurier - thym - peper - zout - enkele druppels azijn - boter bereiding : bak de stukken konijn en vers spek aan alle kanten mooi bruin in de boter , op het laatste ook de stukjes ajuin laten mee bruinen , het bier bijvoegen ook de laurier thym peper zout en een paar druppels azijn , alles ongeveer 1 uur laten zachtjes stoven , het vlees uit de pan nemen indien nodig een beetje bier bij doen en binden met bruine maizena
ingrediënten : 250 gram boter (moet zacht zijn) - 4 eetlepels bloemsuiker - koude koffie - 2 pakjes petit beurre koekjes - hagelslag bereiding : klop de boter met de bloemsuiker tot een glad mengsel , leg eerst een laag droge koekjes op de schaal zodat je een goede basis hebt , smeer er dan een laag suikerboter mengsel op , voor de volgende lagen de koekjes even in de koffie laten rusten , vervolgens leg je telkens een laag koekjes en een laagje suiker boter mengsel , werk af met een laagje hagelslag als versiering , laat tenminste 1 uur opstijven in de koelkast
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.