DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
22-04-2012
aspergesausje
ingrediënten : per persoon : 1 eierdooier - 1 eetlepel planten extrakt ( is een mengeling van azijn ,dragon ,sjalotten en peper) - 1 koffielepel goede boter - vocht van de asperges bereiding : de eierdooier mengen met het extrakt , dit mengsel in een warm waterbad plaatsen (niet laten koken) kloppen en voldoende laten indikken , uit het warm waterbad halen en de boter toevoegen , als het te dik is een paar soeplepels kookvocht van de asperges bijvoegen
ingrediënten : asperges bereiding : schil de asperges met een dunschiller , schil van de kop naar de voet , snij onderaan het houterig gedeelte eraf , breng licht gezouten water aan de kook , laat de asperges daar 10 à 15 minuten in koken tot ze beetgaar zijn , haal uit het water en laat uitlekken
ingrediënten : 8 hard gekookte eieren - 100 gram fijngesneden gerookte zalm - 1 fijn gesnipperde kleine ui - 4 koffielepels cocktailsaus - citroen - bieslook of peterselie bereiding : halveer de eieren , verwijder het eigeel en meng met de gerookte zalm , de ui , de cocktailsaus en enkele druppels citroen , peper en zout indien nodig , vul de halve eitjes met de zalm eiersalade , garneer met bieslook of peterselie
ingrediënten : 1 vel bladerdeeg van 24 cm doorsnee - 250 gram marsepein - 4 eieren - 50 gram gesmolten boter - 500 gram ontpitte krieken (bokaal) - 4 eetlepels amandelschilfers bereiding : snij de marsepein in kleine blokjes en meng deze met de eieren , laat dit mengsel 1 uur weken en voeg daarna 50 gram gesmolten boter erbij , schik het bladerdeeg in een taartvorm met bakpapier prik even in het deeg , vul de taartvorm met de krieken en giet het marsepeinbeslag erover heen , overstrooi het geheel met de amandelschilfers en bak de taart gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden bestrooi met poedersuiker als de taart afgekoeld is
ingrediënten : 70 gram roomkaas of philadelfia light - 8 grote aardbeien - 3 à 4 koffielepels bloemsuiker naar smaak bereiding : verwijder de steeltjes van de aardbeien en schik op een dessertbordje met de punt naar boven , met een scherp mes voorzichtig insnijden tot 1/4 van de onderkant , zodat je 6 partjes bekomt , niet door snijden , duw ze een beetje open , meng de kaas met de bloemsuiker en klop luchtig , hiermee de aardbeien vullen met spuitzak of klein lepeltje , versier met een muntblaadje
ingrediënten : 250 gram spahetti - 150 gram hespblokjes - 250 gram champignons - 2 tomaten -1 ui - 250 ml boursin cuisine( tomaat met mediterrane kruiden) 1,5 dl halfvolle room - 2 eetlepels olijfolie - peper en zout bereiding : snipper de ui fijn , verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes , snij de champignons in schijfjes , kook de spahetti gaar en giet af , verhit de olijfolie in een kookpot en bak de de ui glazig , voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten , voeg de tomatenblokjes en ham erbij , voeg de boursin cuisine en de room toe , roer tot de boursin mooi gesmolten is , kruid eventueel met peper en zout , meng de spahetti met de saus
ingrediënten : 1 kg aardappelen - 200 gram oud bruggekaas ( oude kaas type gouda) - 3 sneden ardeense ham - 1 eetlepel boter - 1 eetlepel paneermeel - een weinig melk - muskaatnoot - peper en zout bereiding : kook de aardappelen gaar , giet af en stamp tot een fijne puree kruid met muskaatnoot peper en een weinig zout ( opgelet met zout hesp en kaas is al zout) voeg een weinig melk toe , tot u een stevige puree bekomt , meng er de fijngesneden hesp en de in kleine blokjes gesneden kaas onder , maak met deze puree koekjes van 10 op 6 op 3 cm , werk af door er met een vork strrepmotieven in te maken , schep ze in een ovenschotel bestrooi met paneermeel en leg er enkele klontjes boter op , laat ongeveer 10 minuten bakken op 200 graden zet indien nodig nog even onder de grill om te kleuren , lekker met gestoofd witloof en rosbief
ingrediënten : 1 à 2 rollen bladerdeeg - 6 à 7 appels (boskoop - jonagold) - 3 eetlepels krstalsuiker - 2 zakjes vanillesuiker - 75 gram witte rozijnen - 40 gram boter - beetje kaneelpoeder bereiding : schil de appelen en snij ze in partjes , laat in een brede kookpan 20 gram boter smelten , doe er de partjes appel de rozijnen , vanillesuiker en een beetje kaneel toe , zet het deksel op de pan en schud ze flink op laat op een zacht vuur 5 minuten stoven enkele keren opschudden om niet aan te bakken , bekleed een vorm of kleine vormpjes met aluminuimpapier strijk goed in met boter en strooi er de 3 eetlepels suiker in zet de vorm onder de grill en laat kleuren tot suiker en boter een bruin kleur geeft (caramel) oppassen voor aanbranden , haal uit de oven en schik er de appels en rozijnen in , bedek met het bladerdeeg mag iets groter zijn dan de vorm duw de randen naar binnen , snij de overhangende rest weg , bak gedurende 20 à 30 minuten op 160 graden , zet een bord op het deeg en draai om neem aluminuim weg serveer lauw met een bolletje vanilleijs tip : u kan de tarte tatin de dag voordien bakken dan wel niet omdraaien de andere dag 10 minuten opwarmen in de oven en dan pas omdraaien
ingrediënten : 1 kg prei - 1/4 l witte saus - 1 eierdooier bereiding : gebruik alleen het wit van de prei , maak het preiwit schoon , spoel en snij in stukken van 5 cm en laat koken , laat uitlekken , maak een witte saus van de helft kookvocht van de prei en de helft melk , doe de prei in de warme saus en roer er de eierdooier onder
ingrediënten : 1 kg gehakt - 1 ei - paneermeel - peper - zout - boter - 2 uien in dunne ringen - 150 gr witte rozijnen - 3 kruidnagels - 3 laurierblaadjes - 1 dl azijn - 3 dl water - 6 eetlepels luikse siroop - 1 rundsbouillon blokje - 3 klontjes suiker - 1 eetlepel bruine suiker - sausbinder bereiding : gehakt mengen met ei - paneermeel - peper en zout , balletjes van maken en rondom bruin bakken in de boter , uien - rozijnen - kruidnagels - laurier - azijn - water - luikse siroop - bouillonblokje en suiker toevoegen , deksel op de pan en 30 minuten laten stoven , de balletjes uit de pan nemen en de saus aandikken met sausbinder
ingrediënten : 250 gram tagliatelle - melk - 20 gram boter - 20 gram bloem -200 gram gekookte hamblokjes - 250 gram champignons - 1 wit van prei in fijne ringen - 50 gram gemalen gruyere - parmesaanse kaas - peper en zout bereiding : kook de tagliatelle zoals op de verpakking , afgieten en laten uitlekken , warm houden , stoof de champignons in een weinig boter en voeg daarna de prei toe , maak in een andere kookpot een bechamelsaus van boter - bloem en melk voeg op het laatste de gryerekaas toe en breng op smaak met peper zout en nootmuskaat , meng vlak voor het opdienen de prei ham en de champignons onder de saus , schik een portie tagliatelle op het bord en overgiet met de kaassaus , bestrooi met parmesaanse schilfers
ingrediënten : 1 klont boter - 1 doosje gerookte spekblokjes - 1 ui - 400 gram voorgekookte aardappelplakjes bereiding : pel en snij de ui in ringen of snippers , doe de boter in een pan of wok op een hoog vuur , wacht tot de boter begint te bruinen , schep de aardappeltjes de ui en de spekjes in de pan en bak ze in 15 minuten rondom bruin , schep het geheel geregeld om eventueel nog wat zout bijdoen , afwerken met wat fijngesneden peterselie
ingrediënten: 200ml volle room (om op te kloppen) - 150 gram boter - 150 gram kristalsuiker - 4 eieren - 1/4 l advocaat - 6 gr gelatine (3 blaadjes) bereiding : meng de boter met de helft van de suiker , de 4 eierdooiers en de advocaat in een kookpot , week de gelatine blaadjes in koud water , warm het eimengsel al roerend lichtjes op tot het lauw is , opletten niet te warm anders schiften de eiers , voeg al roerend de geweekte gelatine blaadjes erbij , klop eerst de room op en klop het eiwit stijf met de rest van de suiker , roer het stijf geklopte eiwit door de eimassa dan de opgeklopte room , meng voorzichtig , snij de koekjes schuin af en zet ze rechtop tegen de rand van een springvorm , giet het advocaatmengsel in de vorm , laat een paar uur opstijven in de koelkast
ingrediënten : 200 gram brocolli gekookt - 2 eetlepels olie - 50 gram zachte geitekaas - 1 mespunt knoflookpuree bereiding : doe alle ingrediënten in een beker , mix tot een gladde saus , breng op smaak met peper en zout en laat een paar uur trekken
ingrediënten : 1 kg rundsstoofvlees - 4 uien in ringen - 1 teentje knoflook - boter - bloem - peper - zout - ( 1/2 liter water + 1 rundsblokje) - 250 gram champignons in schijfjes - 3 wortels in grove stukken - 1/4 rode paprika in stukjes - laurierblad - 4 aardappelen bereiding : de uien fruiten in de boter met lookje , de ui uit de braadpan nemen , bloem mengen met peper en zout , vlees erin wentelen en bakken in hetzelfde braadvet tot het bruin is , vlees in kookpot scheppen , water in de braadpan gieten , aanbaksel los roeren en bij het vlees gieten met bouillonblokje , afgedekt 1 uur laten sudderen , dan wortels , champignons , paprika en laurierblad toevoegen en nog 1 uur laten sudderen het laatste kwartier de aardappelen en uiringen bijdoen , als het nodig is binden met bruine maizena
ingrediënten : 1 liter karnemelk - 1 soeplepel rijst - 1 soeplepel bloem bereiding : laat de rijst zachtjes 10 minuten koken met een weinig water , voeg de melk toe en een lepel bloem , klop met een garde tot de bloem opgelost is , zet het vuur hoger en laat al roerend doorkoken (niet roeren is schiften)
ingrediënten : 2 zeetongen - bloem - 4 eetlepels goede boter - sap van een halve citroen - zout - peper - fijngehakte peterselie bereiding : wentel de vis door de bloem , schud het overtollige eraf , smelt in een bakpan de helft van de boter , bak de vis 3 minuten aan elke kant , bestrooi met peper en zout , houd de vis warm , gooi het bakvet weg , smelt de rest van de boter , voeg het citroensap en de peterselie toe , leg de tong op een bord lepel er wat botersaus over , garneer met peterselie en partjes citroen
ingrediënten : 2 uien - 2 wortels - 1 stuk knolselder of gewone selder - 4 rundsblokjes + 2 liter water - 1 doos gezeefde tomaten - 250 gram gehakt - 1 klontje boter bereiding : stoof de ui in de boter , voeg wortels en selder toe en laat nog even stoven , doe het water + rundsblokjes en tomaten bij laat 30 à 40 minuten zachtjes koken , ondertussen balletjes rollen van het gehakt , mix de soep en laat nog een 5 tal minuten koken met de balletjes
ingrediënten : 4 sneden vers spek - 2 uien - peper en zout - 1 klontje boter bereiding : de uien midden door doen en ringetjes van snijden , het vlees kruiden met peper en zout , een klontje boter laten smelten in de braadpan en het spek langs één kant laten bruin bakken , omdraaien ajuin bijvoegen en vuur een beetje minderen , verder laten bruin bakken , het vlees op een bord leggen en ajuin erboven op , lekker koud met een boterham
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.