ingrediënten:
2 breydelhammetjes (gestoomd) - 250 gram champignons - 1 klontje boter - 1 sjalot - 1 eetlepel bloem - 1 dl witte wijn - 1 dl room - 1 eetlepel mosterd - 1/2 rundblokje - 1 takje tijm - 1/2 koffielepel rozemarijn gedroogd of vers - peper en zout
bereiding:
smelt het klontje boter en stoof het fijn gesneden sjalotje glazig, voeg de hammetjes toe en strooi er de bloem over,voeg de witte wijn, 1/2 rundblokje, mosterd, tijm en rozemarijn toe, schep goed om en laat afgedekt 20 minuten sudderen op een klein vuurtje, stoof de in schijfjes gesneden champignons een 5 tal minuten in een klontje boter, giet de champignons bij de hammetjes, voeg er de room bij, kruid met peper en zout, laat even doorkoken, indien nodig binden met maïzena tot een lichtgebonden saus.
|