Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    02-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalmhaasje belle vue
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    2 zalmhaasjes - 2 hard gekookte eieren - 1/2 liter groentenbouillon van ( wortel prei , selder , ui , thym , laurier) of gewoon 1 groenteblokje + 1/2 liter water - ijsbergsla - 2 tomaten
    bereiding :
    breng de bouillon aan de kook en zorg dat hij goed gekruid is , dompel de zalm haasjes in de kokende bouillon , neem van het vuur en laat trekken , laat afkoelen in de bouillon , haal ze eruit en dep droog met keukenpapier , garneer een bord met sla , het stukje zalm  , gekookt ei en tomaat , dien op met coctailsaus (zie sausen)

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    01-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.coctailsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    5 eetlepels mayonaise ( vers of uit pot ) - 3 eetlepels  ketchup - 1 eetlepel whisky - cayennepeper - scheutje room
    bereiding :
    meng alle ingrediënten goed door elkaar

    Categorie:sausen
    >> Reageer (0)
    28-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mayonaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten :
    1 eigeel - maisolie - 1 koffielepel mosterd - peper - zout -1 koffielepel azijn
    bereiding :
    doe het eigeel , mosterd , peper , zout en 1 koffielepel azijn in een kom , klop met een garde door elkaar , voeg een beetje olie toe en klop tot het stijf wordt , herhaal tot je voldoende mayonaise hebt


    Categorie:sausen
    >> Reageer (0)
    27-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.biefstuk met philadelphiasaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    biefstuk - boter  - peper - zout - 150 gram philadelphia met look en fijne kruiden - 2,5 dl vleesbouillon ( 1 blokje opgelost in 2,5dl heet water)
    bereiding :
    laat de philadelphiakaas smelten in de vleesbouillon ,is de saus te dun nog een beetje binden met witte maizëna , bak de biefstukken in de pan kruid met peper en zout ,leg het vlees op de borden en overgiet met de philadelphiasaus (de hoeveelheid saus is voor 4 personen)

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    26-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slaatje met gebakken geitekaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    gemengde salade - tomaat ontpit en in blokjes - croutons - walnoten - geitekaasjes met spek rond - klontje boter
    bereiding :
    schik de salade op de borden de tomtenblokjes , croutons en walnoten , bak de geitekaasjes in een klontje boter op middelmatig vuur 6 à 8 minuten , leg ze in het midden op het bord , dien op met een vinaigrette

    Categorie:salades
    >> Reageer (0)
    25-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ovenschotel met gehakt en bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    aardappelen - gehakt - bloemkool - kaassaus - peper - zout - curry
    bereiding :
    kook de aardappelen en snij in schijfjes , bak het gehakt rul kruid met zout en peper en wat curry, verdeel de bloemkool in roosjes en kook gaar , maak kaassaus , verwarm de oven op 180 graden , neem een vuurvaste schaal en bedek de bodem met vlees , verdeel er de aardappelschijfjes over dan de bloemkool roosjes , overgiet met de kaassaus , strooi er nog wat kaas over en laat gratineren in de oven

    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    24-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.croque madam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    vierkante sneden brood - sneetjes jonge kaas - sneetjes gekookte hesp - gemengde salade - tomaten - spiegeleieren
    bereiding :
    neem één snede brood beleg met een snede hesp , 2sneden kaas terug een snede hesp dek af met een snede brood , steek tussen de grill , leg op een bord  gemengde salade wat tomaat , de croque en er boven op een spiegelei

    Categorie:eiergerechten
    >> Reageer (0)
    21-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    aardappelen - melk -1 klont boter - peper - zout - muskaatnoot - 1 eierdooier
    bereiding :
    schil de aardappelen , kook gaar in lichtgezouten water , giet af stamp tot puree ,voeg hierbij de boter en melk en maak er een gladde puree van , voeg de eierdooier peper en muskaatnoot bij
      

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    20-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gehaktballetjes met witloof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten :
    1/2 kg gehakt - 1 ei - chaplure - 3/4 kg witloof - boter -  peper - zout -  muskaatnoot
    bereiding :
    meng het gehakt met het ei en chaplure , maak er balletjes van , kuis het witloof en snij in grove stukken , laat boter smelten in een pan , bak de balletjes mooi bruin , voeg er de in stukken gesneden witloof bij , kruid met peper , zout en muskaatnoot , zet het vuur lager en laat alles 20 minuten stoven , dien op met aardappelpuree


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    19-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boterham met platte kaas en radijzen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    dikke sneden donker brood - platte kaas - peper - zout - radijzen - bieslook
    bereiding:
    smeer de platte kaas dik op de boterham, bestrooi met peper en zout , werk af met radijzen en bieslook

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    17-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.piepkuiken met provençaalse saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    piepkuiken - 1 klont boter - kipkruiden - provençaalse saus
    bereiding :
    bestrooi het piepkuiken rondom met kipkruiden , laat een klont boter heet worden en bak het piepkuiken goudbruin , zet het vuur wat lager , indien nodig een klein beetje water erbij , laat 30 minuten sudderen , dien op met provençaalse saus (zie sausen) en rijst of frietjes

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    14-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalfslever met gefrituurde ajuin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    kalfslever - boter - 1grote ui - bloem - peper en zout
    bereiding :
    de kalfslever  lichtjes door de bloem halen en aan beide kanten goudbruin bakken , afhankelijk van de dikte 5 minuten of langer , haal uit de pan en houd warm onder folie , blus het braadvet met wat water , laat even doorkoken en bind met een beetje bruine maïzena , snij de ui in dunne ringen en bestrooi goed met bloem , doe de uiringen in een zeef om het teveel aan bloem eraf te schudden , frituur de uiringen 3 à 4 minuten op 180 graden , opletten dat ze niet verbranden , haal de uiringen eruit en laat ze even uitlekken op keukenpapier , strooi er wat zout over , schik dit alles op een bord

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    13-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provençaalse saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 grote ui - 1 blik gepelde tomatenblokjes 1/2 liter - 250 gram champignons - olijfolie - 1/2 rode paprika in blokjes - 1/2 groene paprika in blokjes - 1 rundsblokje - thym -
    laurierblaadje - peper en zout - 1 teentje look of lookpoeder
    bereiding :
    verwarm de olijfolie en stoof er de fijngesneden ui in , voeg paprika toe en stoof die samen met de ui gedurende 5 minuten , voeg de tomtenblokjes toe en breng samen met de kruiden en het bouillonblokje aan de kook , laat 10 minuutjes sudderen , doe er de schijfjes champignons bij , laat alles nog 15 minuten sudderen , indien te zuur een klontje suiker bijdoen

    Categorie:sausen
    >> Reageer (0)
    12-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muffins
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    125 gram zelfrijzende bloem - 125 gram suiker - 100 gram boter - 2 eieren - 1 zakje vanillesuiker
    bereiding :
    laat de boter zacht worden , voeg suiker en vanillesuiker toe en mix , voeg de eieren volledig toe terwijl je blijft mixen , zeef de bloem bij het mengsel en mix verder tot een glad mengsel , vul de cake vormpjes tot driekwart vol , bak 15 minuten op 160 graden in een voorverwarmde oven

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    11-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocopasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    110 gram fondant chocolade - 110 gram zachte boter - 1 tube gesuikerde geconsentreerde melk 170gram (nestlé)
    bereiding :
    laat de chocolade au bain-marie smelten , neem van het vuur voeg de zachte boter toe en meng , voeg dan de tube melk toe en meng opnieuw , laat al roerend afkoelen , schep in een pot en dek af

    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    09-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloof met hesp en kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    4 stronken witloof - 4 sneden gekookte ham - 1/4 liter kaassaus - gemalen kaas
    bereiding :
    maak het witloof schoon en spoel , kook gaar in lichtgezouten water , laat het daarna zeer goed uitlekken , maak de kaassaus , wikkel het witloof in de sneden ham en schik in een vuurvaste schotel , overgiet met de kaassaus en bestrooi met gemalen kaas , laat gratineren in een warme oven

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    24-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.balletjes in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1/2 kg gehakt - 1 ei - chaplure
    bereiding :
    meng het gehakt met het ei , doe er chaplure bij tot alles goed samen hangt , maak er balletjes van , leg de balletjes in kokend water en laat 5 minuten koken , giet af , maak een tomatensaus ( zie sausen ) en roer de balletjes eronder

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    22-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeien confituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 kg aardbeien - 1 kg minutsuiker
    bereiding :
    spoel de aardbeien en laat ze goed uitlekken , snij in stukjes en zet de aardbeien met de suiker op een stil vuur , laat 4 à 5 minuten goed doorkoken tot de confituur dik van de lepel valt , vul de potjes , dek ze af en laat opstijven

    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    21-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.asperge pannetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    500 gram asperges - 4 eieren -1 sjalot - 1,5 dl light room - boter - citroen - 1 soeplepel verse dragon of gedroogde dragon - cayennepeper - muskaatnoot - peper en zout
    bereiding :
    schil de asperges en snij in stukjes , kook 10 minuten in licht gezouten water met 1 eetlepel citroen , laat goed uitlekken , verhit een beetje boter en laat er het fijn gesneden sjalotje in glazig worden , voeg de room , dragon ,muskaatnoot , cayennepeper en zout toe , laat 2 minuten doorkoken , voeg nog wat citroen of dragon extract toe , verdeel de asperge stukjes met de saus over 4 schaaltjes , maak een opening in het midden en breek er het ei in , zet gedurende 10 à 12 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden , geef er stokbrood bij

    Categorie:tussengerechten
    >> Reageer (0)
    20-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dadels met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    dadels - sneetjes fijngesneden gerookt spek
    bereiding :
    ontpit de dadels en omwikkel met een half sneetje gerookt spek , leg in een vuurvaste schaal en zet 10 minuten in de oven op 200 graden , steek er een prikkertje op en dien op bij apéritief

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!