DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
02-07-2012
zalmhaasje belle vue
ingrediënten : 2 zalmhaasjes - 2 hard gekookte eieren - 1/2 liter groentenbouillon van ( wortel prei , selder , ui , thym , laurier) of gewoon 1 groenteblokje + 1/2 liter water - ijsbergsla - 2 tomaten bereiding : breng de bouillon aan de kook en zorg dat hij goed gekruid is , dompel de zalm haasjes in de kokende bouillon , neem van het vuur en laat trekken , laat afkoelen in de bouillon , haal ze eruit en dep droog met keukenpapier , garneer een bord met sla , het stukje zalm , gekookt ei en tomaat , dien op met coctailsaus (zie sausen)
ingrediënten : 5 eetlepels mayonaise ( vers of uit pot ) - 3 eetlepels ketchup - 1 eetlepel whisky - cayennepeper - scheutje room bereiding : meng alle ingrediënten goed door elkaar
ingrediënten : 1 eigeel - maisolie - 1 koffielepel mosterd - peper - zout -1 koffielepel azijn bereiding : doe het eigeel , mosterd , peper , zout en 1 koffielepel azijn in een kom , klop met een garde door elkaar , voeg een beetje olie toe en klop tot het stijf wordt , herhaal tot je voldoende mayonaise hebt
ingrediënten : biefstuk - boter - peper - zout - 150 gram philadelphia met look en fijne kruiden - 2,5 dl vleesbouillon ( 1 blokje opgelost in 2,5dl heet water) bereiding : laat de philadelphiakaas smelten in de vleesbouillon ,is de saus te dun nog een beetje binden met witte maizëna , bak de biefstukken in de pan kruid met peper en zout ,leg het vlees op de borden en overgiet met de philadelphiasaus (de hoeveelheid saus is voor 4 personen)
ingrediënten : gemengde salade - tomaat ontpit en in blokjes - croutons - walnoten - geitekaasjes met spek rond - klontje boter bereiding : schik de salade op de borden de tomtenblokjes , croutons en walnoten , bak de geitekaasjes in een klontje boter op middelmatig vuur 6 à 8 minuten , leg ze in het midden op het bord , dien op met een vinaigrette
ingrediënten : aardappelen - gehakt - bloemkool - kaassaus - peper - zout - curry bereiding : kook de aardappelen en snij in schijfjes , bak het gehakt rul kruid met zout en peper en wat curry, verdeel de bloemkool in roosjes en kook gaar , maak kaassaus , verwarm de oven op 180 graden , neem een vuurvaste schaal en bedek de bodem met vlees , verdeel er de aardappelschijfjes over dan de bloemkool roosjes , overgiet met de kaassaus , strooi er nog wat kaas over en laat gratineren in de oven
ingrediënten : vierkante sneden brood - sneetjes jonge kaas - sneetjes gekookte hesp - gemengde salade - tomaten - spiegeleieren bereiding : neem één snede brood beleg met een snede hesp , 2sneden kaas terug een snede hesp dek af met een snede brood , steek tussen de grill , leg op een bord gemengde salade wat tomaat , de croque en er boven op een spiegelei
ingrediënten : aardappelen - melk -1 klont boter - peper - zout - muskaatnoot - 1 eierdooier bereiding : schil de aardappelen , kook gaar in lichtgezouten water , giet af stamp tot puree ,voeg hierbij de boter en melk en maak er een gladde puree van , voeg de eierdooier peper en muskaatnoot bij
ingrediënten : 1/2 kg gehakt - 1 ei - chaplure - 3/4 kg witloof - boter - peper - zout - muskaatnoot bereiding : meng het gehakt met het ei en chaplure , maak er balletjes van , kuis het witloof en snij in grove stukken , laat boter smelten in een pan , bak de balletjes mooi bruin , voeg er de in stukken gesneden witloof bij , kruid met peper , zout en muskaatnoot , zet het vuur lager en laat alles 20 minuten stoven , dien op met aardappelpuree
ingrediënten : dikke sneden donker brood - platte kaas - peper - zout - radijzen - bieslook bereiding: smeer de platte kaas dik op de boterham, bestrooi met peper en zout , werk af met radijzen en bieslook
ingrediënten : piepkuiken - 1 klont boter - kipkruiden - provençaalse saus bereiding : bestrooi het piepkuiken rondom met kipkruiden , laat een klont boter heet worden en bak het piepkuiken goudbruin , zet het vuur wat lager , indien nodig een klein beetje water erbij , laat 30 minuten sudderen , dien op met provençaalse saus (zie sausen) en rijst of frietjes
ingrediënten : kalfslever - boter - 1grote ui - bloem - peper en zout bereiding : de kalfslever lichtjes door de bloem halen en aan beide kanten goudbruin bakken , afhankelijk van de dikte 5 minuten of langer , haal uit de pan en houd warm onder folie , blus het braadvet met wat water , laat even doorkoken en bind met een beetje bruine maïzena , snij de ui in dunne ringen en bestrooi goed met bloem , doe de uiringen in een zeef om het teveel aan bloem eraf te schudden , frituur de uiringen 3 à 4 minuten op 180 graden , opletten dat ze niet verbranden , haal de uiringen eruit en laat ze even uitlekken op keukenpapier , strooi er wat zout over , schik dit alles op een bord
ingrediënten : 1 grote ui - 1 blik gepelde tomatenblokjes 1/2 liter - 250 gram champignons - olijfolie - 1/2 rode paprika in blokjes - 1/2 groene paprika in blokjes - 1 rundsblokje - thym - laurierblaadje - peper en zout - 1 teentje look of lookpoeder bereiding : verwarm de olijfolie en stoof er de fijngesneden ui in , voeg paprika toe en stoof die samen met de ui gedurende 5 minuten , voeg de tomtenblokjes toe en breng samen met de kruiden en het bouillonblokje aan de kook , laat 10 minuutjes sudderen , doe er de schijfjes champignons bij , laat alles nog 15 minuten sudderen , indien te zuur een klontje suiker bijdoen
ingrediënten : 125 gram zelfrijzende bloem - 125 gram suiker - 100 gram boter - 2 eieren - 1 zakje vanillesuiker bereiding : laat de boter zacht worden , voeg suiker en vanillesuiker toe en mix , voeg de eieren volledig toe terwijl je blijft mixen , zeef de bloem bij het mengsel en mix verder tot een glad mengsel , vul de cake vormpjes tot driekwart vol , bak 15 minuten op 160 graden in een voorverwarmde oven
ingrediënten : 110 gram fondant chocolade - 110 gram zachte boter - 1 tube gesuikerde geconsentreerde melk 170gram (nestlé) bereiding : laat de chocolade au bain-marie smelten , neem van het vuur voeg de zachte boter toe en meng , voeg dan de tube melk toe en meng opnieuw , laat al roerend afkoelen , schep in een pot en dek af
ingrediënten : 4 stronken witloof - 4 sneden gekookte ham - 1/4 liter kaassaus - gemalen kaas bereiding : maak het witloof schoon en spoel , kook gaar in lichtgezouten water , laat het daarna zeer goed uitlekken , maak de kaassaus , wikkel het witloof in de sneden ham en schik in een vuurvaste schotel , overgiet met de kaassaus en bestrooi met gemalen kaas , laat gratineren in een warme oven
ingrediënten : 1/2 kg gehakt - 1 ei - chaplure bereiding : meng het gehakt met het ei , doe er chaplure bij tot alles goed samen hangt , maak er balletjes van , leg de balletjes in kokend water en laat 5 minuten koken , giet af , maak een tomatensaus ( zie sausen ) en roer de balletjes eronder
ingrediënten : 1 kg aardbeien - 1 kg minutsuiker bereiding : spoel de aardbeien en laat ze goed uitlekken , snij in stukjes en zet de aardbeien met de suiker op een stil vuur , laat 4 à 5 minuten goed doorkoken tot de confituur dik van de lepel valt , vul de potjes , dek ze af en laat opstijven
ingrediënten : 500 gram asperges - 4 eieren -1 sjalot - 1,5 dl light room - boter - citroen - 1 soeplepel verse dragon of gedroogde dragon - cayennepeper - muskaatnoot - peper en zout bereiding : schil de asperges en snij in stukjes , kook 10 minuten in licht gezouten water met 1 eetlepel citroen , laat goed uitlekken , verhit een beetje boter en laat er het fijn gesneden sjalotje in glazig worden , voeg de room , dragon ,muskaatnoot , cayennepeper en zout toe , laat 2 minuten doorkoken , voeg nog wat citroen of dragon extract toe , verdeel de asperge stukjes met de saus over 4 schaaltjes , maak een opening in het midden en breek er het ei in , zet gedurende 10 à 12 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden , geef er stokbrood bij
ingrediënten : dadels - sneetjes fijngesneden gerookt spek bereiding : ontpit de dadels en omwikkel met een half sneetje gerookt spek , leg in een vuurvaste schaal en zet 10 minuten in de oven op 200 graden , steek er een prikkertje op en dien op bij apéritief
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.