DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
13-06-2012
provençaalse saus
ingrediënten : 1 grote ui - 1 blik gepelde tomatenblokjes 1/2 liter - 250 gram champignons - olijfolie - 1/2 rode paprika in blokjes - 1/2 groene paprika in blokjes - 1 rundsblokje - thym - laurierblaadje - peper en zout - 1 teentje look of lookpoeder bereiding : verwarm de olijfolie en stoof er de fijngesneden ui in , voeg paprika toe en stoof die samen met de ui gedurende 5 minuten , voeg de tomtenblokjes toe en breng samen met de kruiden en het bouillonblokje aan de kook , laat 10 minuutjes sudderen , doe er de schijfjes champignons bij , laat alles nog 15 minuten sudderen , indien te zuur een klontje suiker bijdoen
ingrediënten : 125 gram zelfrijzende bloem - 125 gram suiker - 100 gram boter - 2 eieren - 1 zakje vanillesuiker bereiding : laat de boter zacht worden , voeg suiker en vanillesuiker toe en mix , voeg de eieren volledig toe terwijl je blijft mixen , zeef de bloem bij het mengsel en mix verder tot een glad mengsel , vul de cake vormpjes tot driekwart vol , bak 15 minuten op 160 graden in een voorverwarmde oven
ingrediënten : 110 gram fondant chocolade - 110 gram zachte boter - 1 tube gesuikerde geconsentreerde melk 170gram (nestlé) bereiding : laat de chocolade au bain-marie smelten , neem van het vuur voeg de zachte boter toe en meng , voeg dan de tube melk toe en meng opnieuw , laat al roerend afkoelen , schep in een pot en dek af
ingrediënten : 4 stronken witloof - 4 sneden gekookte ham - 1/4 liter kaassaus - gemalen kaas bereiding : maak het witloof schoon en spoel , kook gaar in lichtgezouten water , laat het daarna zeer goed uitlekken , maak de kaassaus , wikkel het witloof in de sneden ham en schik in een vuurvaste schotel , overgiet met de kaassaus en bestrooi met gemalen kaas , laat gratineren in een warme oven
ingrediënten : 1/2 kg gehakt - 1 ei - chaplure bereiding : meng het gehakt met het ei , doe er chaplure bij tot alles goed samen hangt , maak er balletjes van , leg de balletjes in kokend water en laat 5 minuten koken , giet af , maak een tomatensaus ( zie sausen ) en roer de balletjes eronder
ingrediënten : 1 kg aardbeien - 1 kg minutsuiker bereiding : spoel de aardbeien en laat ze goed uitlekken , snij in stukjes en zet de aardbeien met de suiker op een stil vuur , laat 4 à 5 minuten goed doorkoken tot de confituur dik van de lepel valt , vul de potjes , dek ze af en laat opstijven
ingrediënten : 500 gram asperges - 4 eieren -1 sjalot - 1,5 dl light room - boter - citroen - 1 soeplepel verse dragon of gedroogde dragon - cayennepeper - muskaatnoot - peper en zout bereiding : schil de asperges en snij in stukjes , kook 10 minuten in licht gezouten water met 1 eetlepel citroen , laat goed uitlekken , verhit een beetje boter en laat er het fijn gesneden sjalotje in glazig worden , voeg de room , dragon ,muskaatnoot , cayennepeper en zout toe , laat 2 minuten doorkoken , voeg nog wat citroen of dragon extract toe , verdeel de asperge stukjes met de saus over 4 schaaltjes , maak een opening in het midden en breek er het ei in , zet gedurende 10 à 12 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden , geef er stokbrood bij
ingrediënten : dadels - sneetjes fijngesneden gerookt spek bereiding : ontpit de dadels en omwikkel met een half sneetje gerookt spek , leg in een vuurvaste schaal en zet 10 minuten in de oven op 200 graden , steek er een prikkertje op en dien op bij apéritief
ingrediënten : 500 gram gehakt - 2 merguez worsten - 1 ei - chaplure bereiding : meng het gehakt met ei en chaplure , maak er een broodje van , steek in het midden van het vleesbroodje de merguez worstjes , leg in een ingevette vuurvaste schaal en laat 60 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden , dien op warm of koud
ingrediënten : ananas - meloen - kiwi - aardbeien of andere sooten vers fruit bereiding : vul een pot of diepe schaal met steekschuim die gebruikt wordt bij bloemschikken , overtrek met aluminumpapier , was en snij het fruit in niet te kleine stukjes en rijg aan spiesjes , steek ze vast in de pot of schaal
ingrediënten : 2 grote tomaten - 150 gram tonijn in eigen nat (blik) - mayonaise bereiding : dompel de tomaten even in warm water , ontvel ze en haal uit , strooi er een klein beetje zout in en draai om , laat de tonijn uitlekken en meng met mayonaise , vul de tomaten
ingrediënten : 1 grote ui - boter - 2 dl water - 1/2 rundsblokje - 1 soeplepel azijn bereiding : snij de ui fijn , laat de boter smelten en bak er de ui in tot hij goed begint te kleuren , doe er het water + bouillonblokje en azijn bij , laat 5 minuten doorkoken en bind met bruine maizena
ingrediënten : 1 kg aardappelen - 4 soeplepels olie - 1 1/2 soeplepel azijn - 1/2 ui fijn gesneden - peterselie of bieslook bereiding : kook de aardappelen , laat ze afkoelen , snij in stukjes in een kom , olie , azijn , ui en peterselie of bieslook samen mengen en over de aardappelen gieten , voorzichtig mengen
ingrediënten : 1 vaste bloemkool - zout - 3 eieren hard gekookt - mayonaise bereiding : kook de bloemkool op zijn geheel , niet te zacht laten koken , de bloemkool uit het water nemen en laten afkoelen , de hard gekookte eieren fijn pletten met een vork , de bloemkool bestrijken met mayonaise en de fijn geplette eieren erover strooien
ingrediënten : 1 varkenshaasje - boter - 1 dl light room - 2 koffielepels mosterd - peper en zout bereiding : laat de boter goed heet worden en bak het varkenshaasje bruin aan beide kanten , bestrooi met een weinig peper en zout , doe een klein beetje water bij en laat ongeveer 10 à15 minuten bakken volgens de grootte en de dikte van het varkenshaasje , neem uit de pan en houd warm , doe mosterd en room in de pan , indien nodig nog een beetje water erbij , en laat doorkoken tot gewenste dikte
ingrediënten : roomijs - aardbeien - kristalsuiker bereiding: spoel en snij de aardbeien in 2 of 4 in een diep bord overstrooi met kristalsuiker en roer voorzichtig om , laat een uurtje staan , zo bekomt men aardbeien met een siroopje , schep de roomijs in glazen en doe er de aardbeien boven op , giet de siroop erover
ingrediënten : 500 gram varkensgehakt - 200 gram rundsgehakt - 5 eieren - paneermeel bereiding : kook 4 eieren hard , pel de eieren , meng het gehakt met het overig ei en wat paneermeel , bekleed de eieren rondom en gelijkmatig met een laag gehakt , leg in een ingevette vuurvaste schaal en laat een 1/2 uur bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden , snij de bollen middendoor , dien op met een tomatensaus
ingrediënten : 50 gram boter - 50 gram bloem -1/2 liter bouillon (water + bouillonblokje) - 1 klein doosje tomatenpuree -tomaten ketchup - peper - zout - muskaatnoot bereiding : laat de boter smelten , meng er de bloem onder , voeg de tomatenpuree toe , giet langzaam de bouillon erbij , laat even doorkoken , kruid met peper zout en muskaatnoot , doe er nog een beetje ketchup bij volgens smaak , indien te zuur een klontje suiker
ingrediënten : 50 gram gemalen gryère of oud brugge kaas - 1 sneetje ardeense ham - thym bereiding : maak cirkeltjes met de geraspte kaas op een vel bakpapier , dit gaat eenvoudig met een vormpje , maak dat de kaascirkeltjes even dik zijn , bestrooi met enkele dunne reepjes ham en thym , laat 4 à 5 minuten bakken onder de grill , laat afkoelen
ingrediënten : 4 bladerdeeg pasteitjes - 1 gaargekookte kip - 200 gram gehakt - 250 gram champignons - 100 gram boter - 100 gram bloem - 1 liter kippebouillon - 1 eierdooier - citroen - peper en zout bereiding : maak kleine balletjes van het gehakt , en laat ze gaar koken in de kippebouillon , wrijf de champignons schoon en bak ze gaar in een weinig boter , doe het kippevlees van de beenderen en snij het in stukjes , maak een blonde saus van boter bloem en kippebouillon , werk af met citroen en eierdooier , meng de saus met de kip , balletjes en champignons , verwarm de pasteitjes even op in de oven en vul ze met de vulling
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.