DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
22-05-2012
aardbeien confituur
ingrediënten : 1 kg aardbeien - 1 kg minutsuiker bereiding : spoel de aardbeien en laat ze goed uitlekken , snij in stukjes en zet de aardbeien met de suiker op een stil vuur , laat 4 à 5 minuten goed doorkoken tot de confituur dik van de lepel valt , vul de potjes , dek ze af en laat opstijven
ingrediënten : 500 gram asperges - 4 eieren -1 sjalot - 1,5 dl light room - boter - citroen - 1 soeplepel verse dragon of gedroogde dragon - cayennepeper - muskaatnoot - peper en zout bereiding : schil de asperges en snij in stukjes , kook 10 minuten in licht gezouten water met 1 eetlepel citroen , laat goed uitlekken , verhit een beetje boter en laat er het fijn gesneden sjalotje in glazig worden , voeg de room , dragon ,muskaatnoot , cayennepeper en zout toe , laat 2 minuten doorkoken , voeg nog wat citroen of dragon extract toe , verdeel de asperge stukjes met de saus over 4 schaaltjes , maak een opening in het midden en breek er het ei in , zet gedurende 10 à 12 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden , geef er stokbrood bij
ingrediënten : dadels - sneetjes fijngesneden gerookt spek bereiding : ontpit de dadels en omwikkel met een half sneetje gerookt spek , leg in een vuurvaste schaal en zet 10 minuten in de oven op 200 graden , steek er een prikkertje op en dien op bij apéritief
ingrediënten : 500 gram gehakt - 2 merguez worsten - 1 ei - chaplure bereiding : meng het gehakt met ei en chaplure , maak er een broodje van , steek in het midden van het vleesbroodje de merguez worstjes , leg in een ingevette vuurvaste schaal en laat 60 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden , dien op warm of koud
ingrediënten : ananas - meloen - kiwi - aardbeien of andere sooten vers fruit bereiding : vul een pot of diepe schaal met steekschuim die gebruikt wordt bij bloemschikken , overtrek met aluminumpapier , was en snij het fruit in niet te kleine stukjes en rijg aan spiesjes , steek ze vast in de pot of schaal
ingrediënten : 2 grote tomaten - 150 gram tonijn in eigen nat (blik) - mayonaise bereiding : dompel de tomaten even in warm water , ontvel ze en haal uit , strooi er een klein beetje zout in en draai om , laat de tonijn uitlekken en meng met mayonaise , vul de tomaten
ingrediënten : 1 grote ui - boter - 2 dl water - 1/2 rundsblokje - 1 soeplepel azijn bereiding : snij de ui fijn , laat de boter smelten en bak er de ui in tot hij goed begint te kleuren , doe er het water + bouillonblokje en azijn bij , laat 5 minuten doorkoken en bind met bruine maizena
ingrediënten : 1 kg aardappelen - 4 soeplepels olie - 1 1/2 soeplepel azijn - 1/2 ui fijn gesneden - peterselie of bieslook bereiding : kook de aardappelen , laat ze afkoelen , snij in stukjes in een kom , olie , azijn , ui en peterselie of bieslook samen mengen en over de aardappelen gieten , voorzichtig mengen
ingrediënten : 1 vaste bloemkool - zout - 3 eieren hard gekookt - mayonaise bereiding : kook de bloemkool op zijn geheel , niet te zacht laten koken , de bloemkool uit het water nemen en laten afkoelen , de hard gekookte eieren fijn pletten met een vork , de bloemkool bestrijken met mayonaise en de fijn geplette eieren erover strooien
ingrediënten : 1 varkenshaasje - boter - 1 dl light room - 2 koffielepels mosterd - peper en zout bereiding : laat de boter goed heet worden en bak het varkenshaasje bruin aan beide kanten , bestrooi met een weinig peper en zout , doe een klein beetje water bij en laat ongeveer 10 à15 minuten bakken volgens de grootte en de dikte van het varkenshaasje , neem uit de pan en houd warm , doe mosterd en room in de pan , indien nodig nog een beetje water erbij , en laat doorkoken tot gewenste dikte
ingrediënten : roomijs - aardbeien - kristalsuiker bereiding: spoel en snij de aardbeien in 2 of 4 in een diep bord overstrooi met kristalsuiker en roer voorzichtig om , laat een uurtje staan , zo bekomt men aardbeien met een siroopje , schep de roomijs in glazen en doe er de aardbeien boven op , giet de siroop erover
ingrediënten : 500 gram varkensgehakt - 200 gram rundsgehakt - 5 eieren - paneermeel bereiding : kook 4 eieren hard , pel de eieren , meng het gehakt met het overig ei en wat paneermeel , bekleed de eieren rondom en gelijkmatig met een laag gehakt , leg in een ingevette vuurvaste schaal en laat een 1/2 uur bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden , snij de bollen middendoor , dien op met een tomatensaus
ingrediënten : 50 gram boter - 50 gram bloem -1/2 liter bouillon (water + bouillonblokje) - 1 klein doosje tomatenpuree -tomaten ketchup - peper - zout - muskaatnoot bereiding : laat de boter smelten , meng er de bloem onder , voeg de tomatenpuree toe , giet langzaam de bouillon erbij , laat even doorkoken , kruid met peper zout en muskaatnoot , doe er nog een beetje ketchup bij volgens smaak , indien te zuur een klontje suiker
ingrediënten : 50 gram gemalen gryère of oud brugge kaas - 1 sneetje ardeense ham - thym bereiding : maak cirkeltjes met de geraspte kaas op een vel bakpapier , dit gaat eenvoudig met een vormpje , maak dat de kaascirkeltjes even dik zijn , bestrooi met enkele dunne reepjes ham en thym , laat 4 à 5 minuten bakken onder de grill , laat afkoelen
ingrediënten : 4 bladerdeeg pasteitjes - 1 gaargekookte kip - 200 gram gehakt - 250 gram champignons - 100 gram boter - 100 gram bloem - 1 liter kippebouillon - 1 eierdooier - citroen - peper en zout bereiding : maak kleine balletjes van het gehakt , en laat ze gaar koken in de kippebouillon , wrijf de champignons schoon en bak ze gaar in een weinig boter , doe het kippevlees van de beenderen en snij het in stukjes , maak een blonde saus van boter bloem en kippebouillon , werk af met citroen en eierdooier , meng de saus met de kip , balletjes en champignons , verwarm de pasteitjes even op in de oven en vul ze met de vulling
ingrediënten : champignons - boter - peper en zout - citroen - brood bereiding : wrijf de champignons schoon , snij in schijfjes , bak ze gaar in de boter , kruid met peper en zout en voeg er naar eigen keuze het citroensap aan toe , rooster het brood , verdeel de champignons over de toosten
ingrediënten : 1 kg gehakt - 3 uien versneden - 3 wortels in stukjes - 1 courgette in stukjes - 1 rode paprika - 1 blikje tomatenpuree (groot) - 1 blik 1/2 liter tomatenblokjes - laurier - thym - spahettikruiden - 1/2 liter water - 1 rundsblokje - lookpoeder - boter bereiding : laat boter smelten in een braadpan en bak het gehakt rul , laat de uien even meebakken , doe het vlees in een kookpan met al de overige ingrediënten , laat 1 uurtje sudderen op een klein vuurtje
ingrediënten : 2 zalmhaasjes - 1/2 l visbouillon (water +visblokje) - thym - laurier - 1 kleine ui doormidden gesneden - 1 wortel in grove stukken -1 dl light room - 1 doosje safraan -citroen - 50 gram garnalen - bindmiddel bereiding : leg de vis in een vuurvaste schaal met thym laurier ui en wortel overgiet met een 1/2 l visbouillon , laat afgedekt 5 minuten garen in de microgolf , haal de vis er uit en houd warm , zeef het vocht , laat 1 1/2 dl vocht inkoken en voeg de room en safraan toe , laat nog wat verder inkoken , citroen peper en zout bijvoegen naar smaak , indien nodig nog een beetje binden met maizena , neem van het vuur en meng de garnalen onder de saus , lepel de saus over de vis
ingrediënten : 2 eieren - 2 eetlepels melk of room - 50 gram garnalen - peper - zout - 1 klontje boter bereiding : de dooiers van de eiwitten scheiden , klop de dooiers los , breng op smaak met peper en zout en voeg de melk of room toe , klop de eiwitten stijf en spatel onder de dooiers , bak op een middelmatig vuur in een klontje boter , strooi op het laatste de garnalen erover
ingrediënten : per persoon : 1 eierdooier - 1 eetlepel planten extrakt ( is een mengeling van azijn ,dragon ,sjalotten en peper) - 1 koffielepel goede boter - vocht van de asperges bereiding : de eierdooier mengen met het extrakt , dit mengsel in een warm waterbad plaatsen (niet laten koken) kloppen en voldoende laten indikken , uit het warm waterbad halen en de boter toevoegen , als het te dik is een paar soeplepels kookvocht van de asperges bijvoegen
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.