DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
03-07-2012
omelet met spek en tomaat
ingrediënten : eieren - gerookte spekblokjes - tomaten - klontje boter - peper - zout - bieslook bereiding : spekblokjes bakken in een klein klontje boter , leg dan de schijfjes tomaat tussen de spekjes , kruid de eieren en klop los , giet het eimengsel over het spek en de tomaten , strooi er het bieslook over en bak de omelet tot het bovenaan nog een klein beetje vochtig is
ingrediënten : 2 zalmhaasjes - 2 hard gekookte eieren - 1/2 liter groentenbouillon van ( wortel prei , selder , ui , thym , laurier) of gewoon 1 groenteblokje + 1/2 liter water - ijsbergsla - 2 tomaten bereiding : breng de bouillon aan de kook en zorg dat hij goed gekruid is , dompel de zalm haasjes in de kokende bouillon , neem van het vuur en laat trekken , laat afkoelen in de bouillon , haal ze eruit en dep droog met keukenpapier , garneer een bord met sla , het stukje zalm , gekookt ei en tomaat , dien op met coctailsaus (zie sausen)
ingrediënten : 5 eetlepels mayonaise ( vers of uit pot ) - 3 eetlepels ketchup - 1 eetlepel whisky - cayennepeper - scheutje room bereiding : meng alle ingrediënten goed door elkaar
ingrediënten : 1 eigeel - maisolie - 1 koffielepel mosterd - peper - zout -1 koffielepel azijn bereiding : doe het eigeel , mosterd , peper , zout en 1 koffielepel azijn in een kom , klop met een garde door elkaar , voeg een beetje olie toe en klop tot het stijf wordt , herhaal tot je voldoende mayonaise hebt
ingrediënten : biefstuk - boter - peper - zout - 150 gram philadelphia met look en fijne kruiden - 2,5 dl vleesbouillon ( 1 blokje opgelost in 2,5dl heet water) bereiding : laat de philadelphiakaas smelten in de vleesbouillon ,is de saus te dun nog een beetje binden met witte maizëna , bak de biefstukken in de pan kruid met peper en zout ,leg het vlees op de borden en overgiet met de philadelphiasaus (de hoeveelheid saus is voor 4 personen)
ingrediënten : gemengde salade - tomaat ontpit en in blokjes - croutons - walnoten - geitekaasjes met spek rond - klontje boter bereiding : schik de salade op de borden de tomtenblokjes , croutons en walnoten , bak de geitekaasjes in een klontje boter op middelmatig vuur 6 à 8 minuten , leg ze in het midden op het bord , dien op met een vinaigrette
ingrediënten : aardappelen - gehakt - bloemkool - kaassaus - peper - zout - curry bereiding : kook de aardappelen en snij in schijfjes , bak het gehakt rul kruid met zout en peper en wat curry, verdeel de bloemkool in roosjes en kook gaar , maak kaassaus , verwarm de oven op 180 graden , neem een vuurvaste schaal en bedek de bodem met vlees , verdeel er de aardappelschijfjes over dan de bloemkool roosjes , overgiet met de kaassaus , strooi er nog wat kaas over en laat gratineren in de oven
ingrediënten : vierkante sneden brood - sneetjes jonge kaas - sneetjes gekookte hesp - gemengde salade - tomaten - spiegeleieren bereiding : neem één snede brood beleg met een snede hesp , 2sneden kaas terug een snede hesp dek af met een snede brood , steek tussen de grill , leg op een bord gemengde salade wat tomaat , de croque en er boven op een spiegelei
ingrediënten : aardappelen - melk -1 klont boter - peper - zout - muskaatnoot - 1 eierdooier bereiding : schil de aardappelen , kook gaar in lichtgezouten water , giet af stamp tot puree ,voeg hierbij de boter en melk en maak er een gladde puree van , voeg de eierdooier peper en muskaatnoot bij
ingrediënten : 1/2 kg gehakt - 1 ei - chaplure - 3/4 kg witloof - boter - peper - zout - muskaatnoot bereiding : meng het gehakt met het ei en chaplure , maak er balletjes van , kuis het witloof en snij in grove stukken , laat boter smelten in een pan , bak de balletjes mooi bruin , voeg er de in stukken gesneden witloof bij , kruid met peper , zout en muskaatnoot , zet het vuur lager en laat alles 20 minuten stoven , dien op met aardappelpuree
ingrediënten : dikke sneden donker brood - platte kaas - peper - zout - radijzen - bieslook bereiding: smeer de platte kaas dik op de boterham, bestrooi met peper en zout , werk af met radijzen en bieslook
ingrediënten : piepkuiken - 1 klont boter - kipkruiden - provençaalse saus bereiding : bestrooi het piepkuiken rondom met kipkruiden , laat een klont boter heet worden en bak het piepkuiken goudbruin , zet het vuur wat lager , indien nodig een klein beetje water erbij , laat 30 minuten sudderen , dien op met provençaalse saus (zie sausen) en rijst of frietjes
ingrediënten : kalfslever - boter - 1grote ui - bloem - peper en zout bereiding : de kalfslever lichtjes door de bloem halen en aan beide kanten goudbruin bakken , afhankelijk van de dikte 5 minuten of langer , haal uit de pan en houd warm onder folie , blus het braadvet met wat water , laat even doorkoken en bind met een beetje bruine maïzena , snij de ui in dunne ringen en bestrooi goed met bloem , doe de uiringen in een zeef om het teveel aan bloem eraf te schudden , frituur de uiringen 3 à 4 minuten op 180 graden , opletten dat ze niet verbranden , haal de uiringen eruit en laat ze even uitlekken op keukenpapier , strooi er wat zout over , schik dit alles op een bord
ingrediënten : 1 grote ui - 1 blik gepelde tomatenblokjes 1/2 liter - 250 gram champignons - olijfolie - 1/2 rode paprika in blokjes - 1/2 groene paprika in blokjes - 1 rundsblokje - thym - laurierblaadje - peper en zout - 1 teentje look of lookpoeder bereiding : verwarm de olijfolie en stoof er de fijngesneden ui in , voeg paprika toe en stoof die samen met de ui gedurende 5 minuten , voeg de tomtenblokjes toe en breng samen met de kruiden en het bouillonblokje aan de kook , laat 10 minuutjes sudderen , doe er de schijfjes champignons bij , laat alles nog 15 minuten sudderen , indien te zuur een klontje suiker bijdoen
ingrediënten : 125 gram zelfrijzende bloem - 125 gram suiker - 100 gram boter - 2 eieren - 1 zakje vanillesuiker bereiding : laat de boter zacht worden , voeg suiker en vanillesuiker toe en mix , voeg de eieren volledig toe terwijl je blijft mixen , zeef de bloem bij het mengsel en mix verder tot een glad mengsel , vul de cake vormpjes tot driekwart vol , bak 15 minuten op 160 graden in een voorverwarmde oven
ingrediënten : 110 gram fondant chocolade - 110 gram zachte boter - 1 tube gesuikerde geconsentreerde melk 170gram (nestlé) bereiding : laat de chocolade au bain-marie smelten , neem van het vuur voeg de zachte boter toe en meng , voeg dan de tube melk toe en meng opnieuw , laat al roerend afkoelen , schep in een pot en dek af
ingrediënten : 4 stronken witloof - 4 sneden gekookte ham - 1/4 liter kaassaus - gemalen kaas bereiding : maak het witloof schoon en spoel , kook gaar in lichtgezouten water , laat het daarna zeer goed uitlekken , maak de kaassaus , wikkel het witloof in de sneden ham en schik in een vuurvaste schotel , overgiet met de kaassaus en bestrooi met gemalen kaas , laat gratineren in een warme oven
ingrediënten : 1/2 kg gehakt - 1 ei - chaplure bereiding : meng het gehakt met het ei , doe er chaplure bij tot alles goed samen hangt , maak er balletjes van , leg de balletjes in kokend water en laat 5 minuten koken , giet af , maak een tomatensaus ( zie sausen ) en roer de balletjes eronder
ingrediënten : 1 kg aardbeien - 1 kg minutsuiker bereiding : spoel de aardbeien en laat ze goed uitlekken , snij in stukjes en zet de aardbeien met de suiker op een stil vuur , laat 4 à 5 minuten goed doorkoken tot de confituur dik van de lepel valt , vul de potjes , dek ze af en laat opstijven
ingrediënten : 500 gram asperges - 4 eieren -1 sjalot - 1,5 dl light room - boter - citroen - 1 soeplepel verse dragon of gedroogde dragon - cayennepeper - muskaatnoot - peper en zout bereiding : schil de asperges en snij in stukjes , kook 10 minuten in licht gezouten water met 1 eetlepel citroen , laat goed uitlekken , verhit een beetje boter en laat er het fijn gesneden sjalotje in glazig worden , voeg de room , dragon ,muskaatnoot , cayennepeper en zout toe , laat 2 minuten doorkoken , voeg nog wat citroen of dragon extract toe , verdeel de asperge stukjes met de saus over 4 schaaltjes , maak een opening in het midden en breek er het ei in , zet gedurende 10 à 12 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden , geef er stokbrood bij
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.