Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    26-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappel rosti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    aardappelen - boter - peper en zout
    bereiding:
    schil de aardappelen en rasp ze, smelt boter in een tefal koekepan en doe de geraspte aardappelen erin,verdeel gelijkmatig en druk goed aan, bestrooi met peper en zout, bak 4 minuten op een middelmatig vuur, draai om en bak nog eens 4 minuten, omdraaien lukt het best met een bord of deksel

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    25-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witte kool in vinaigrette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    witte kool - 1 eetlepel olie - 1 koffielepel azijn - 1 koffielepel suiker - peper en zout
    bereiding:
    de witte kool raspen, olie azijn suiker peper en zout mengen en door de witte kool roeren, een paar uur laten rusten

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    24-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pizza
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 rol pizzadeeg - tomatensaus (zie pizzasaus) - gekookte hespreepjes - olijfolie - 1 klein blikje champignons - 1 ajuin in fijne ringetjes - 1 bolletje mozzarellakaas in fijne sneetjes - gemalen gryèrekaas
    bereiding:
    laat de ui ringetjes 5 minuten stoven in een klontje boter, laat de oven voorverwarmen op 180 graden, rol het deeg open met bakpapier eraan op een bakplaat,snij het overtollige papier eraf, bestrijk de boorden van het deeg met een beetje olijfolie, strijk er een laag tomatensaus over en beleg met de overige ingrediënten, strooi er nog wat gryèrekaas over en bak 10 à 15 minuten op 180 graden

    Categorie:tussengerechten
    >> Reageer (0)
    23-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomatensaus voor pizza
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 blik tomatenblokjes 400 gram - 1 soeplepel olijfolie - 1ajuintje fijngesneden - 1 teentje knoflook fijngesneden - 3 koffielepels oregano - peper en zout
    bereiding:
    laat het ajuintje en de look fruiten in de olijfolie, voeg het blik tomatenblokjes en de oregano bij, laat het mengsel op een klein vuurtje pruttelen zonder deksel 15 à 20 minuten tot het overtollige vocht verdampt is, mix de saus kruid met peper en zout indien te zuur een klontje suiker erbij

    Categorie:sausen
    >> Reageer (0)
    20-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken kabeljauwhaasje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    kabeljauw - boter - peper en zout of viskruiden - bloem
    bereiding:
    wentel de vis lichtjes in bloem, kruid met peper en zout of viskruiden, smelt een klont boter in een tefalpan op middelmatig vuur en leg er de vis in, bak 5 minuten , draai om en laat gaar bakken

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    19-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.frangipanetaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 rol verse bladerdeeg - 4 eetlepels abrikozenconfituur - 100 gram malse boter - 100 gram kristalsuiker - 100 gram zelfrijzende bloem - 1 zakje vanillesuiker - sap van een halve citroen - 2 eieren - 50 gram gemalen amandelen - 1 eetlepel rhum of amaretto - enkele druppels amandelextract
    bereiding :
    leg het bladerdeeg met bakpapier in de taartvorm snij het overtollige eraf , doorprik het deeg met een vork , bestrijk met de confituur
    voor de vulling : klop de boter met de suiker en vanillesuiker tot de kleur lichter wordt klop er één voor één de eieren door meng met een houten lepel de gemalen amandelen en gezeefde bloem erdoor , schep de vulling in de beklede taartvorm en schuif in een voorverwarmde oven op 175 graden gedurende 25 minuten , schuif op een rooster en laat afkoelen
    glazuurlaag : roer enkele druppels citroensap en1 koffielepel koud water door een halve tas bloemsuiker , leng zo weinig mogelijk aan  , het glazuur moet dik vloeibaar blijven , strijk de taart in met het glazuur

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    18-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witte kool in bechamelsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    witte kool - witte saus van (boter -bloem en melk)
    bereiding:
    snij de kool in fijne reepjes, kook de witte kool gaar ongeveer 15 minuten, laat goed uitlekken en vermeng met de witte saus, indien nodig bijkruiden met zout peper en muskaatnoot

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    17-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geraspte wortelsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    wortelen - vinaigrette
    bereiding :
    rasp de wortelen fijn en dien op met een vinaigrette

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    16-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortelpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    500 gram aardappelen - 300 gram wortelen - 1 ajuin - 1 klontje boter - peper en zout - 1/2 vleesblokje
    bereiding :
    kuis en snij de aardappelen en wortelen in stukjes , laat de grof gesneden ajuin even stoven in een klontje boter , voeg er de wortelen aan toe , leg bovenop de wortelen de aardappelen , kruid met peper en zout , giet er een half tasje water bij en een half verkruimeld vleesblokje , zet deksel op de pan en laat op een klein vuurtje zacht komen (aardappelen bovenaan laten liggen ) haal van het vuur en stamp fijn voeg  nog een klontje boter bij zodat je een smeuïge puree krijgt

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    13-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelen in de pel met kruidenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    aardappelen - kruidenkaas
    bereiding :
    kook de aardappelen in de pel in gezouten water tot ze gaar zijn , snij ze overlangs door en laat er een klontje kruidenkaas op uitsmelten

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    12-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.plattekaasmousse met aardbeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    200 gram aardbeien - 250 gram halfvolle plattekaas - 20 gram suiker - eiwit van 2 eieren
    bereiding :
    mix de aardbeien , klop het eiwit tot stevig schuim , vermeng de plattekaas met de suiker en de aardbeienpuree , voeg het geklopt eiwit voorzichtig toe aan de bereiding

    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    11-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitsmijter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    wit brood - gekookte ham - eieren - peper - zout - rauwe groenten
    bereiding :
    een witte snede brood met een snede gekookte ham en daarop een spiegeleitje en wat rauwe groentjes erbij

    Categorie:eiergerechten
    >> Reageer (0)
    10-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vanillepudding met speculoos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    3/4 l halfvolle melk - 10 klontjes suiker - 1 zakje vanillebloem (50 gr) - speculoos koekjes
    bereiding :
    schep 1 kopje melk uit de 3/4 l melk , meng daarin de inhoud van het zakje , roer tot er geen klonters meer zijn , voeg de klontjes bij de resterende melk en breng aan de kook , de pan van het vuur nemen en de oplossing er al roerend bijgieten , de bereiding al roerend even laten doorkoken en in schaaltjes gieten , er een koekje induwen en één koekje bovenop voor versiering , laten afkoelen

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    09-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkensgebraad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    varkensgebraad - 1 ui - 1 klontje boter - peper en zout - bruine maizena
    bereiding :
    laat het gebraad rondom bruin bakken in de boter , voeg de grof gesneden ui bij en laat even meebakken , kruid met peper en zout , voeg een klein beetje water bij en laat op een kleiner vuur gaar worden ( 50 à 60 minuten voor één kilo ) haal het vlees uit de pan giet eventueel nog een beetje water bij de saus en bind met de maizena

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    06-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagliatelle met gerookte zalm en philadelphia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    250 gram tagliatelle - 2 dl melk - 200 gram philadelphia kaas natuur - 200 gram gerookte zalm in reepjes - 1 klontje boter - 1 ajuintje fijngesneden - lookpoeder - fijn gesneden bieslook - peper
    bereiding :
    laat het ajuintje in het klontje boter enkele minuten stoven , strooi er wat lookpoeder over , giet de 2 dl melk erbij en laat de philadelphia kaas erin uitsmelten , voeg wat peper de gerookte zalm en bieslook toe , giet de saus over de beetgaar gekookte tagliatelle

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    05-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spinazie ovenschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    aardappelpuree voor 4 personen - 1 blikje spinazie 280 gram of diepvries spinazie - 250 gram rundsgehakt - 4 hard gekookte eieren - 1/4 liter bechamelsaus - 1 klontje boter - 50 gram gemalen gryére
    bereiding :
    maak de aardappelpuree en stamp er de spinazie onder , bak het rundsgehakt rul , maak de bechamelsaus , neem een vuurvaste ovenschotel en verdeel het gehakt over de bodem , daarop een laagje spinaziepuree , bestrijk de puree met een paar lepels bechamelsaus en leg de in plakjes gesneden ei op , de rest van de spinaziepuree erover en bestrijken met de rest van de saus , strooi er de gemalen kaas over en zet een 30 tal minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    04-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quiche met brocolli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 rol kruimeldeeg - 150 gram  spekblokjes - gekookte brocolliroosjes - 4 eieren - 2 dl halfvolle room - 50 gram gemalen gryérekaas - muskaatnoot - peper en zout - 1 klontje boter
    bereiding :
    bak de spekblokjes even in de boter (niet krokant) , leg het kruimeldeeg met bakpapier in een taartvorm , prik met een vork er enkele gaatjes in , verdeel de spekblokjes gryérekaas en brocolliroosjes over het kruimeldeeg , meng de eieren met de room , kruid met muskaatnoot peper en zout , giet het mengsel over de brocllolivulling , bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden  tot de bovenlaag goudkleurig is

    Categorie:tussengerechten
    >> Reageer (0)
    03-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.worstebroodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    chipolata worsten of merguez worsten - bladerdeeg - gesmolten boter
    bereiding :
    verwarm de oven op 180 à 200 graden , bak de worsten in enkele minuten bruin , haal uit de pan en dep ze droog met keukenpapier , rol de worsten in een op maat gesneden velletje bladerdeeg , bestrijk met gesmolten boter , bak de worstebroodjes 20 minuten in de oven en serveer meteen 

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    02-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lamsboutsnede
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 lamsboutsnede - 1 ajuin - 1 teentje look - peper en zout - 1 klontje boter - bruine maizena
    bereiding :
    snij de ajuin in reepjes , kruid het vlees met peper en zout , laat de boter goed heet worden enn bak langs èèn kant bruin , draai om en voeg de ajuin en look toe , bak de andere kant , neem het vlees uit de pan en houd warm , voeg een beetje water bij de ajuin en laat nog een paar minuutjes stoven , bind met bruine maizena

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    30-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    4 stevige tomaten - 250 gram gehakt - 1 ei - chaplure - 1 sjalotje fijngesneden - 1/2 koffielepel provençaalse kruiden - 3 eetlepels water - 1 eetlepel olijfolie
    bereiding :
    snij de hoedjes van de tomaten en hol de tomaten uit , strooi er wat zout in en draai om , meng het gehakt met ei , chaplure , sjalotje en provencaalse kruiden , vul de tomaten met het gehaktmengsel , meng het water met de olijfolie in een ovenschotel schik hierin de gevulde tomaten , bak de tomaten 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!