DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
11-09-2012
uitsmijter
ingrediënten : wit brood - gekookte ham - eieren - peper - zout - rauwe groenten bereiding : een witte snede brood met een snede gekookte ham en daarop een spiegeleitje en wat rauwe groentjes erbij
ingrediënten : 3/4 l halfvolle melk - 10 klontjes suiker - 1 zakje vanillebloem (50 gr) - speculoos koekjes bereiding : schep 1 kopje melk uit de 3/4 l melk , meng daarin de inhoud van het zakje , roer tot er geen klonters meer zijn , voeg de klontjes bij de resterende melk en breng aan de kook , de pan van het vuur nemen en de oplossing er al roerend bijgieten , de bereiding al roerend even laten doorkoken en in schaaltjes gieten , er een koekje induwen en één koekje bovenop voor versiering , laten afkoelen
ingrediënten : varkensgebraad - 1 ui - 1 klontje boter - peper en zout - bruine maizena bereiding : laat het gebraad rondom bruin bakken in de boter , voeg de grof gesneden ui bij en laat even meebakken , kruid met peper en zout , voeg een klein beetje water bij en laat op een kleiner vuur gaar worden ( 50 à 60 minuten voor één kilo ) haal het vlees uit de pan giet eventueel nog een beetje water bij de saus en bind met de maizena
ingrediënten : 250 gram tagliatelle - 2 dl melk - 200 gram philadelphia kaas natuur - 200 gram gerookte zalm in reepjes - 1 klontje boter - 1 ajuintje fijngesneden - lookpoeder - fijn gesneden bieslook - peper bereiding : laat het ajuintje in het klontje boter enkele minuten stoven , strooi er wat lookpoeder over , giet de 2 dl melk erbij en laat de philadelphia kaas erin uitsmelten , voeg wat peper de gerookte zalm en bieslook toe , giet de saus over de beetgaar gekookte tagliatelle
ingrediënten : aardappelpuree voor 4 personen - 1 blikje spinazie 280 gram of diepvries spinazie - 250 gram rundsgehakt - 4 hard gekookte eieren - 1/4 liter bechamelsaus - 1 klontje boter - 50 gram gemalen gryére bereiding : maak de aardappelpuree en stamp er de spinazie onder , bak het rundsgehakt rul , maak de bechamelsaus , neem een vuurvaste ovenschotel en verdeel het gehakt over de bodem , daarop een laagje spinaziepuree , bestrijk de puree met een paar lepels bechamelsaus en leg de in plakjes gesneden ei op , de rest van de spinaziepuree erover en bestrijken met de rest van de saus , strooi er de gemalen kaas over en zet een 30 tal minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
ingrediënten : 1 rol kruimeldeeg - 150 gram spekblokjes - gekookte brocolliroosjes - 4 eieren - 2 dl halfvolle room - 50 gram gemalen gryérekaas - muskaatnoot - peper en zout - 1 klontje boter bereiding : bak de spekblokjes even in de boter (niet krokant) , leg het kruimeldeeg met bakpapier in een taartvorm , prik met een vork er enkele gaatjes in , verdeel de spekblokjes gryérekaas en brocolliroosjes over het kruimeldeeg , meng de eieren met de room , kruid met muskaatnoot peper en zout , giet het mengsel over de brocllolivulling , bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de bovenlaag goudkleurig is
ingrediënten : chipolata worsten of merguez worsten - bladerdeeg - gesmolten boter bereiding : verwarm de oven op 180 à 200 graden , bak de worsten in enkele minuten bruin , haal uit de pan en dep ze droog met keukenpapier , rol de worsten in een op maat gesneden velletje bladerdeeg , bestrijk met gesmolten boter , bak de worstebroodjes 20 minuten in de oven en serveer meteen
ingrediënten : 1 lamsboutsnede - 1 ajuin - 1 teentje look - peper en zout - 1 klontje boter - bruine maizena bereiding : snij de ajuin in reepjes , kruid het vlees met peper en zout , laat de boter goed heet worden enn bak langs èèn kant bruin , draai om en voeg de ajuin en look toe , bak de andere kant , neem het vlees uit de pan en houd warm , voeg een beetje water bij de ajuin en laat nog een paar minuutjes stoven , bind met bruine maizena
ingrediënten : 4 stevige tomaten - 250 gram gehakt - 1 ei - chaplure - 1 sjalotje fijngesneden - 1/2 koffielepel provençaalse kruiden - 3 eetlepels water - 1 eetlepel olijfolie bereiding : snij de hoedjes van de tomaten en hol de tomaten uit , strooi er wat zout in en draai om , meng het gehakt met ei , chaplure , sjalotje en provencaalse kruiden , vul de tomaten met het gehaktmengsel , meng het water met de olijfolie in een ovenschotel schik hierin de gevulde tomaten , bak de tomaten 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden
ingrediënten: 200 gram tagliatelle - 150 gram gerookte ham - 1 teentje look - 2 sjalotjes - peper - 1 potje kruidenkaas - 100 gram gemalen gryérekaas - 1/4 l light room - fijn gesneden bieslook bereiding : kook de tagliatelle in gezouten water met een scheutje olijfolie , sjalotjes en look fijn snijden , snij de ham in reepjes en samen met de sjalotjes en look aanfruiten in de wok met een beetje olijfolie , de wok blussen met de room , kruidenkaas bijvoegen en goed mengen , de tagliatelle bij de saus doen ook de bieslook , in diepe borden schikken en afwerken met de gemalen kaas
ingrediënten : vierkante sneden brood - sneetjes jonge kaas - sneetjes gekookte hesp bereiding : neem een snede brood een snede hesp , 2 sneden kaas terug een snede hesp , dek af met een snede brood en steek tussen de grill
ingrediënten : 500 gram wortels - 1 grote ajuin - 1 liter water - 2 kippeblokjes - 1 teentje knoflook of wat lookpoeder - laurier - 1 klontje boter bereiding : smelt de boter en fruit de ui op middelmatig vuur , voeg hierbij de grof gesneden wortels en knoflook , laat even stoven en voeg het water de bouillonblokjes en het laurierblad toe ,breng aan de kook en laat op een zacht vuur gaar koken ongeveer 45 minuten , neem het laurierblad uit de soep en mix , kruid naar smaak met peper en zout
ingrediënten : 250 gr champignons in schijfjes - 2 tomaten ontvelt ontpit en in blokjes gesneden - 2 uien in fijne ringen - 1 teentje knoflook fijngehakt - 2 soeplepels olijfolie - 1 soeplepel tomatenpuree - scheutje witte wijn - half tasje water - laurierblad - takje thym - 1/2 groentenblokje - 1 snuifje suiker - zout en peper naar smaak bereiding : doe de olie in de pan en stoof de uiringen 10 minuten zonder te kleuren onder deksel , voeg alle overige ingrediënten toe en laat nog 10 minuten pruttelen , bind met een beetje maizena , laat afkoelen , lekker op een boterham of op een toostje
ingrediënten : 250 gram gehakt - 1 ei - paneermeel - 50 gram gemalen kaas naar keuze - ketchup - olie - 1 tomaat bereiding : oven voorverwarmen op 200 graden , het gehakt mengen met ei paneermeel en geraspte kaas , gehakt goed doorkneden en in de holtes van de muffinvorm duwen , de bovenkant van het gehakt gladstrijken en een beetje ketchup opsmeren , een plakje tomaat erop leggen en enkele druppels olie erover , in het midden van de oven schuiven en 25 minuten laten bruin en gaar bakken
ingrediënten : bloemkool - zout - peper -1 koffielepel kerriepoeder ( meer of minder naar smaak) -1 eetlepel bloem - melk -1 klont boter bereiding : kook de bloemkoolroosjes gaar , verhit de boter voeg bloem en kerriepoeder toe en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen , giet de melk er in gedeelten bij blijf roeren tot een gladde saus , voeg peper en zout toe , giet de bloemkool af en leg op een bord , schenk de saus erover
ingrediënten : 250 gram americain natuur , 1 koffielepel mosterd , 1 eetlepel mayonaise , 1 eierdooier , 1 eetlepel kappertjes of fijn gesneden augurken , 1 eetlepel worcestersaus ,1sjalotje fijn gesneden , peper en zout indien nodig , tabasco naar smaak bereiding : doe alle ingrediënten samen in een kom , meng met een vork breng op smaak met peper en zout , meng de kappertjes of augurken erdoor tip : maak de bereiding niet te lang op voorhand
ingrediënten : 2 kalkoen onderbouten , 1 ajuin , boter , kipkruiden , 1 eetlepel tomatenpuree , bereiding : bestrooi de bouten met kipkruiden , bak de kalkoenbouten rondom bruin voeg op het laatste de in stukjes gesneden ajuin bij en laat even meebakken , voeg tomatenpuree en een beetje water bij , laat 45 minuten zachtjes garen , haal het vlees uit de pan en bind de saus indien nodig met een weinig maizena
ingrediënten : veldsla , witloof , sjalotje , mosterdvinaigrette bereiding : was de veldsla en maak droog , snij het witloof in fijne ringetjes , doe samen in een kom , snipper het sjalotje erover , dien op met een mosterdvinaigrette
ingrediënten : 1 liter bouillon (2 rundsblokje + 1 l water) 30 gram boter , 30 gram bloem , 1/4 l puree van verse tomaten , 1/2 dl melk of room bereiding : tomaten ontvellen in stukken snijden en mixen , door een zeef gieten , maak een roux van boter en bloem , voeg al roerend de bouillon toe en 1/4 l puree van de tomaten , laat goed doorkoken werk af met peper en zout en 1/2 dl room of melk , indien te zuur een klontje suiker bijdoen , dien op met croutons
ingrediënten : 150 gram gekookte ham in reepjes , 3 eetlepels mayonaise , 8 kleine augurken , 2 hard gekookte eieren , peper en zout bereiding : snij de ham in reepjes , de augurken in blokjes , snij de eieren met eiersnijder in blokjes , snij 2 keer door eerst in schijfjes , draai het ei een kwartslag om en snijd nog eens door , doe alles in een kom en kruid met peper en zout , meng er de mayonaise door
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.