DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
28-08-2012
croque uit het vuistje
ingrediënten : vierkante sneden brood - sneetjes jonge kaas - sneetjes gekookte hesp bereiding : neem een snede brood een snede hesp , 2 sneden kaas terug een snede hesp , dek af met een snede brood en steek tussen de grill
ingrediënten : 500 gram wortels - 1 grote ajuin - 1 liter water - 2 kippeblokjes - 1 teentje knoflook of wat lookpoeder - laurier - 1 klontje boter bereiding : smelt de boter en fruit de ui op middelmatig vuur , voeg hierbij de grof gesneden wortels en knoflook , laat even stoven en voeg het water de bouillonblokjes en het laurierblad toe ,breng aan de kook en laat op een zacht vuur gaar koken ongeveer 45 minuten , neem het laurierblad uit de soep en mix , kruid naar smaak met peper en zout
ingrediënten : 250 gr champignons in schijfjes - 2 tomaten ontvelt ontpit en in blokjes gesneden - 2 uien in fijne ringen - 1 teentje knoflook fijngehakt - 2 soeplepels olijfolie - 1 soeplepel tomatenpuree - scheutje witte wijn - half tasje water - laurierblad - takje thym - 1/2 groentenblokje - 1 snuifje suiker - zout en peper naar smaak bereiding : doe de olie in de pan en stoof de uiringen 10 minuten zonder te kleuren onder deksel , voeg alle overige ingrediënten toe en laat nog 10 minuten pruttelen , bind met een beetje maizena , laat afkoelen , lekker op een boterham of op een toostje
ingrediënten : 250 gram gehakt - 1 ei - paneermeel - 50 gram gemalen kaas naar keuze - ketchup - olie - 1 tomaat bereiding : oven voorverwarmen op 200 graden , het gehakt mengen met ei paneermeel en geraspte kaas , gehakt goed doorkneden en in de holtes van de muffinvorm duwen , de bovenkant van het gehakt gladstrijken en een beetje ketchup opsmeren , een plakje tomaat erop leggen en enkele druppels olie erover , in het midden van de oven schuiven en 25 minuten laten bruin en gaar bakken
ingrediënten : bloemkool - zout - peper -1 koffielepel kerriepoeder ( meer of minder naar smaak) -1 eetlepel bloem - melk -1 klont boter bereiding : kook de bloemkoolroosjes gaar , verhit de boter voeg bloem en kerriepoeder toe en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen , giet de melk er in gedeelten bij blijf roeren tot een gladde saus , voeg peper en zout toe , giet de bloemkool af en leg op een bord , schenk de saus erover
ingrediënten : 250 gram americain natuur , 1 koffielepel mosterd , 1 eetlepel mayonaise , 1 eierdooier , 1 eetlepel kappertjes of fijn gesneden augurken , 1 eetlepel worcestersaus ,1sjalotje fijn gesneden , peper en zout indien nodig , tabasco naar smaak bereiding : doe alle ingrediënten samen in een kom , meng met een vork breng op smaak met peper en zout , meng de kappertjes of augurken erdoor tip : maak de bereiding niet te lang op voorhand
ingrediënten : 2 kalkoen onderbouten , 1 ajuin , boter , kipkruiden , 1 eetlepel tomatenpuree , bereiding : bestrooi de bouten met kipkruiden , bak de kalkoenbouten rondom bruin voeg op het laatste de in stukjes gesneden ajuin bij en laat even meebakken , voeg tomatenpuree en een beetje water bij , laat 45 minuten zachtjes garen , haal het vlees uit de pan en bind de saus indien nodig met een weinig maizena
ingrediënten : veldsla , witloof , sjalotje , mosterdvinaigrette bereiding : was de veldsla en maak droog , snij het witloof in fijne ringetjes , doe samen in een kom , snipper het sjalotje erover , dien op met een mosterdvinaigrette
ingrediënten : 1 liter bouillon (2 rundsblokje + 1 l water) 30 gram boter , 30 gram bloem , 1/4 l puree van verse tomaten , 1/2 dl melk of room bereiding : tomaten ontvellen in stukken snijden en mixen , door een zeef gieten , maak een roux van boter en bloem , voeg al roerend de bouillon toe en 1/4 l puree van de tomaten , laat goed doorkoken werk af met peper en zout en 1/2 dl room of melk , indien te zuur een klontje suiker bijdoen , dien op met croutons
ingrediënten : 150 gram gekookte ham in reepjes , 3 eetlepels mayonaise , 8 kleine augurken , 2 hard gekookte eieren , peper en zout bereiding : snij de ham in reepjes , de augurken in blokjes , snij de eieren met eiersnijder in blokjes , snij 2 keer door eerst in schijfjes , draai het ei een kwartslag om en snijd nog eens door , doe alles in een kom en kruid met peper en zout , meng er de mayonaise door
ingrediënten : 150 gram boter - 150 gram bloem - 1/2 liter melk - 75 gram gemalen gryére kaas - 150 gram gepelde garnalen - 2 à 3 eieren - paneermeel - peper - zout - muskaatnoot bereiding : maak een dikke witte saus van de boter , bloem en melk laat doorkoken en breng op smaak met peper , zout en nootmuskaat , roer er de eierdooiers door en laat opnieuw doorkoken tot er luchtbellen verschijnen , roer de garnalen door de saus en laat de kaas in de saus uitsmelten , giet de saus op een met bloem bestoven plank , spreid de saus gelijkmatig open tot een dikte van ongeveer 3 cm , laten afkoelen tot de volgende dag , in stukken snijden van 4 op 4 cm , wentel door de bloem , losgeklopt eiwit en paneermeel , bak ze goudbruin in hete frituurolie , versier met wat peterselie en partjes citroen
ingrediënten : 4 aardappelen middelgrote , 2,5 dl melk , 1 dl room , 1 teentje look , boter , muskaatnoot , peper en zout bereiding : snij de aardappelen in schijfjes , wrijf een ovenschaal in met boter en een teentje knoflook , leg de aardappelschijfjes dakpansgewijze in de ovenschotel , kruid met muskaatnoot peper en zout en giet er de melk en de room over , de aardappelen moeten helemaal onderstaan , schuif in een niet voorverwarmde oven en laat de aardappelen gaar worden gedurende één uur op 200 graden ( de vloeistof moet smeuig worden)
ingrediënten : boontjes - 1 fijngehakte ui - peper - zout - 1 klontje boter bereiding : reinig en spoel de boontjes , kook ze 10 à 15 minuten tot ze beetgaar zijn , giet af en houd onder koud stromend water (voor de groene kleur) stoof de ui in de boter , doe er de boontjes bij , kruid met peper en zout , laat wat stoven en schud goed op
ingrediënten : 200 gram aardbeien - 100 gram kristalsuiker - 1/2 dl water - sap van een halve citroen bereiding : los de suiker op in het water en kook tot dat je een siroopje krijgt , mix de aardbeien en doe de puree door een zeef , meng de puree met het siroopje en het citroensap , laat afkoelen
ingrediënten : 500 gram gekookte aardappelen (niet te zacht) -400 gram gekookte boontjes - 2 uien in ringen of blokjes - 200 gram gerookte spekblokjes - peper en zout -1 scheutje azijn - olie bereiding :
maak de olie warm in de wok , bak er de spekblokjes goed aan , voeg er de ajuin bij en laat meebakken , bak ondertussen de aardappelen goudbruin in de pan met boter , voeg de boontjes bij de ui en het spek , goed laten doorwarmen daarna de gebakken aardappelen doormengen , bijkruiden met peper en zout en naar smaak besprenkelen met azijn
ingrediënten : gekookte mosselen , gerookte spekblokjes , 1 ei , bloem , chaplure , 1 klontje boter bereiding : rijg de mosselen aan spiesjes afwisselend met de gerookte spekblokjes , haal de spiesjes door de bloem het losgeklopte ei en het paneermeel , bak ze vervolgens in de boter op een middelmatig vuur , dien op met tartaarsaus en bruin brood
ingrediënten: mosselen - ajuin - prei - wortel - groene selder - peterselie - 1 klont boter - peper en zout bereiding: kuis en spoel de mosselen , stoof de fijngesneden groenten in een klont boter tien minuten kruid met peper en zout , neem een grote kookpot en schik laag om laag mosselen en groenten , strooi er de peterselie over en dek af , laat 5 minuten koken , schud de mosselen goed om en laat nog 5 minuten koken , de mosselen zijn gaar als ze mooi open zijn
ingrediënten : 2 sjalotjes - 2 tomaten - 2 eetlepels olijfolie - 2 koffielepels oregano - peper en zout - gemalen gryérekaas - 1 vel bladerdeeg bereiding : snipper de 2 sjalotjes en fruit een paar minuten in de olijfolie , voeg de gepelde en ontpitte in blokjes gesneden tomaten toe en laat nog een paar minuten stoven , breng op smaak met peper en zout en 2 koffielepels oregano , steek met een glas rondjes uit het bladerdeeg , beleg met het tomatenmengsel en werk af met wat gryérekaas , bak 10 à 15 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.