DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
23-08-2012
gehaktmuffins
ingrediënten : 250 gram gehakt - 1 ei - paneermeel - 50 gram gemalen kaas naar keuze - ketchup - olie - 1 tomaat bereiding : oven voorverwarmen op 200 graden , het gehakt mengen met ei paneermeel en geraspte kaas , gehakt goed doorkneden en in de holtes van de muffinvorm duwen , de bovenkant van het gehakt gladstrijken en een beetje ketchup opsmeren , een plakje tomaat erop leggen en enkele druppels olie erover , in het midden van de oven schuiven en 25 minuten laten bruin en gaar bakken
ingrediënten : bloemkool - zout - peper -1 koffielepel kerriepoeder ( meer of minder naar smaak) -1 eetlepel bloem - melk -1 klont boter bereiding : kook de bloemkoolroosjes gaar , verhit de boter voeg bloem en kerriepoeder toe en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen , giet de melk er in gedeelten bij blijf roeren tot een gladde saus , voeg peper en zout toe , giet de bloemkool af en leg op een bord , schenk de saus erover
ingrediënten : 250 gram americain natuur , 1 koffielepel mosterd , 1 eetlepel mayonaise , 1 eierdooier , 1 eetlepel kappertjes of fijn gesneden augurken , 1 eetlepel worcestersaus ,1sjalotje fijn gesneden , peper en zout indien nodig , tabasco naar smaak bereiding : doe alle ingrediënten samen in een kom , meng met een vork breng op smaak met peper en zout , meng de kappertjes of augurken erdoor tip : maak de bereiding niet te lang op voorhand
ingrediënten : 2 kalkoen onderbouten , 1 ajuin , boter , kipkruiden , 1 eetlepel tomatenpuree , bereiding : bestrooi de bouten met kipkruiden , bak de kalkoenbouten rondom bruin voeg op het laatste de in stukjes gesneden ajuin bij en laat even meebakken , voeg tomatenpuree en een beetje water bij , laat 45 minuten zachtjes garen , haal het vlees uit de pan en bind de saus indien nodig met een weinig maizena
ingrediënten : veldsla , witloof , sjalotje , mosterdvinaigrette bereiding : was de veldsla en maak droog , snij het witloof in fijne ringetjes , doe samen in een kom , snipper het sjalotje erover , dien op met een mosterdvinaigrette
ingrediënten : 1 liter bouillon (2 rundsblokje + 1 l water) 30 gram boter , 30 gram bloem , 1/4 l puree van verse tomaten , 1/2 dl melk of room bereiding : tomaten ontvellen in stukken snijden en mixen , door een zeef gieten , maak een roux van boter en bloem , voeg al roerend de bouillon toe en 1/4 l puree van de tomaten , laat goed doorkoken werk af met peper en zout en 1/2 dl room of melk , indien te zuur een klontje suiker bijdoen , dien op met croutons
ingrediënten : 150 gram gekookte ham in reepjes , 3 eetlepels mayonaise , 8 kleine augurken , 2 hard gekookte eieren , peper en zout bereiding : snij de ham in reepjes , de augurken in blokjes , snij de eieren met eiersnijder in blokjes , snij 2 keer door eerst in schijfjes , draai het ei een kwartslag om en snijd nog eens door , doe alles in een kom en kruid met peper en zout , meng er de mayonaise door
ingrediënten : 150 gram boter - 150 gram bloem - 1/2 liter melk - 75 gram gemalen gryére kaas - 150 gram gepelde garnalen - 2 à 3 eieren - paneermeel - peper - zout - muskaatnoot bereiding : maak een dikke witte saus van de boter , bloem en melk laat doorkoken en breng op smaak met peper , zout en nootmuskaat , roer er de eierdooiers door en laat opnieuw doorkoken tot er luchtbellen verschijnen , roer de garnalen door de saus en laat de kaas in de saus uitsmelten , giet de saus op een met bloem bestoven plank , spreid de saus gelijkmatig open tot een dikte van ongeveer 3 cm , laten afkoelen tot de volgende dag , in stukken snijden van 4 op 4 cm , wentel door de bloem , losgeklopt eiwit en paneermeel , bak ze goudbruin in hete frituurolie , versier met wat peterselie en partjes citroen
ingrediënten : 4 aardappelen middelgrote , 2,5 dl melk , 1 dl room , 1 teentje look , boter , muskaatnoot , peper en zout bereiding : snij de aardappelen in schijfjes , wrijf een ovenschaal in met boter en een teentje knoflook , leg de aardappelschijfjes dakpansgewijze in de ovenschotel , kruid met muskaatnoot peper en zout en giet er de melk en de room over , de aardappelen moeten helemaal onderstaan , schuif in een niet voorverwarmde oven en laat de aardappelen gaar worden gedurende één uur op 200 graden ( de vloeistof moet smeuig worden)
ingrediënten : boontjes - 1 fijngehakte ui - peper - zout - 1 klontje boter bereiding : reinig en spoel de boontjes , kook ze 10 à 15 minuten tot ze beetgaar zijn , giet af en houd onder koud stromend water (voor de groene kleur) stoof de ui in de boter , doe er de boontjes bij , kruid met peper en zout , laat wat stoven en schud goed op
ingrediënten : 200 gram aardbeien - 100 gram kristalsuiker - 1/2 dl water - sap van een halve citroen bereiding : los de suiker op in het water en kook tot dat je een siroopje krijgt , mix de aardbeien en doe de puree door een zeef , meng de puree met het siroopje en het citroensap , laat afkoelen
ingrediënten : 500 gram gekookte aardappelen (niet te zacht) -400 gram gekookte boontjes - 2 uien in ringen of blokjes - 200 gram gerookte spekblokjes - peper en zout -1 scheutje azijn - olie bereiding :
maak de olie warm in de wok , bak er de spekblokjes goed aan , voeg er de ajuin bij en laat meebakken , bak ondertussen de aardappelen goudbruin in de pan met boter , voeg de boontjes bij de ui en het spek , goed laten doorwarmen daarna de gebakken aardappelen doormengen , bijkruiden met peper en zout en naar smaak besprenkelen met azijn
ingrediënten : gekookte mosselen , gerookte spekblokjes , 1 ei , bloem , chaplure , 1 klontje boter bereiding : rijg de mosselen aan spiesjes afwisselend met de gerookte spekblokjes , haal de spiesjes door de bloem het losgeklopte ei en het paneermeel , bak ze vervolgens in de boter op een middelmatig vuur , dien op met tartaarsaus en bruin brood
ingrediënten: mosselen - ajuin - prei - wortel - groene selder - peterselie - 1 klont boter - peper en zout bereiding: kuis en spoel de mosselen , stoof de fijngesneden groenten in een klont boter tien minuten kruid met peper en zout , neem een grote kookpot en schik laag om laag mosselen en groenten , strooi er de peterselie over en dek af , laat 5 minuten koken , schud de mosselen goed om en laat nog 5 minuten koken , de mosselen zijn gaar als ze mooi open zijn
ingrediënten : 2 sjalotjes - 2 tomaten - 2 eetlepels olijfolie - 2 koffielepels oregano - peper en zout - gemalen gryérekaas - 1 vel bladerdeeg bereiding : snipper de 2 sjalotjes en fruit een paar minuten in de olijfolie , voeg de gepelde en ontpitte in blokjes gesneden tomaten toe en laat nog een paar minuten stoven , breng op smaak met peper en zout en 2 koffielepels oregano , steek met een glas rondjes uit het bladerdeeg , beleg met het tomatenmengsel en werk af met wat gryérekaas , bak 10 à 15 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven
ingrediënten : 1 kg krieken - 1 liter jenever 30 graden - 300 gram kristalsuiker bereiding : spoel de krieken en doe de steeltjes eraf , schik laag om laag met de suiker in bokalen , overgiet met jenever , sluit de bokalen en zet ze een paar dagen in de zon zodat het suiker smelt , daarna bewaren op een koele plaats , minstens 2 maanden laten rusten
ingrediënten : fish sticks (diepvries) - boter bereiding : neem een braadpan en laat een klont boter smelten en goed warm worden , bak de bevroren fish sticks gedurende 6 minuten op een middelmatig vuur , draai ze na 3 minuten om tot ze een mooi korstje hebben dien op met tartaarsaus (zie sausen)
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.