DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
27-09-2012
blinde vinken in tomatensaus
ingrediënten: blinde vinken - boter - tomatensaus - 1 blikje gesneden champignons (of verse champignons bereiding: laat een klont boter smelten en bak de blinde vinken aan beide kanten bruin, giet er een klein beetje water bij en laat 15 à 20 minuten sudderen met deksel op de pan op een klein vuurtje, voeg de uitgelekte champignons bij de tomatensaus (zie sausen) en lepel over de blinde vinken
ingrediënten: aardappelen - boter - peper en zout bereiding: schil de aardappelen en rasp ze, smelt boter in een tefal koekepan en doe de geraspte aardappelen erin,verdeel gelijkmatig en druk goed aan, bestrooi met peper en zout, bak 4 minuten op een middelmatig vuur, draai om en bak nog eens 4 minuten, omdraaien lukt het best met een bord of deksel
ingrediënten: witte kool - 1 eetlepel olie - 1 koffielepel azijn - 1 koffielepel suiker - peper en zout bereiding: de witte kool raspen, olie azijn suiker peper en zout mengen en door de witte kool roeren, een paar uur laten rusten
ingrediënten: 1 rol pizzadeeg - tomatensaus (zie pizzasaus) - gekookte hespreepjes - olijfolie - 1 klein blikje champignons - 1 ajuin in fijne ringetjes - 1 bolletje mozzarellakaas in fijne sneetjes - gemalen gryèrekaas bereiding: laat de ui ringetjes 5 minuten stoven in een klontje boter, laat de oven voorverwarmen op 180 graden, rol het deeg open met bakpapier eraan op een bakplaat,snij het overtollige papier eraf, bestrijk de boorden van het deeg met een beetje olijfolie, strijk er een laag tomatensaus over en beleg met de overige ingrediënten, strooi er nog wat gryèrekaas over en bak 10 à 15 minuten op 180 graden
ingrediënten: 1 blik tomatenblokjes 400 gram - 1 soeplepel olijfolie - 1ajuintje fijngesneden - 1 teentje knoflook fijngesneden - 3 koffielepels oregano - peper en zout bereiding: laat het ajuintje en de look fruiten in de olijfolie, voeg het blik tomatenblokjes en de oregano bij, laat het mengsel op een klein vuurtje pruttelen zonder deksel 15 à 20 minuten tot het overtollige vocht verdampt is, mix de saus kruid met peper en zout indien te zuur een klontje suiker erbij
ingrediënten: kabeljauw - boter - peper en zout of viskruiden - bloem bereiding: wentel de vis lichtjes in bloem, kruid met peper en zout of viskruiden, smelt een klont boter in een tefalpan op middelmatig vuur en leg er de vis in, bak 5 minuten , draai om en laat gaar bakken
ingrediënten : 1 rol verse bladerdeeg - 4 eetlepels abrikozenconfituur - 100 gram malse boter - 100 gram kristalsuiker - 100 gram zelfrijzende bloem - 1 zakje vanillesuiker - sap van een halve citroen - 2 eieren - 50 gram gemalen amandelen - 1 eetlepel rhum of amaretto - enkele druppels amandelextract bereiding : leg het bladerdeeg met bakpapier in de taartvorm snij het overtollige eraf , doorprik het deeg met een vork , bestrijk met de confituur voor de vulling : klop de boter met de suiker en vanillesuiker tot de kleur lichter wordt klop er één voor één de eieren door meng met een houten lepel de gemalen amandelen en gezeefde bloem erdoor , schep de vulling in de beklede taartvorm en schuif in een voorverwarmde oven op 175 graden gedurende 25 minuten , schuif op een rooster en laat afkoelen glazuurlaag : roer enkele druppels citroensap en1 koffielepel koud water door een halve tas bloemsuiker , leng zo weinig mogelijk aan , het glazuur moet dik vloeibaar blijven , strijk de taart in met het glazuur
ingrediënten : witte kool - witte saus van (boter -bloem en melk) bereiding: snij de kool in fijne reepjes, kook de witte kool gaar ongeveer 15 minuten, laat goed uitlekken en vermeng met de witte saus, indien nodig bijkruiden met zout peper en muskaatnoot
ingrediënten : 500 gram aardappelen - 300 gram wortelen - 1 ajuin - 1 klontje boter - peper en zout - 1/2 vleesblokje bereiding : kuis en snij de aardappelen en wortelen in stukjes , laat de grof gesneden ajuin even stoven in een klontje boter , voeg er de wortelen aan toe , leg bovenop de wortelen de aardappelen , kruid met peper en zout , giet er een half tasje water bij en een half verkruimeld vleesblokje , zet deksel op de pan en laat op een klein vuurtje zacht komen (aardappelen bovenaan laten liggen ) haal van het vuur en stamp fijn voeg nog een klontje boter bij zodat je een smeuïge puree krijgt
ingrediënten : aardappelen - kruidenkaas bereiding : kook de aardappelen in de pel in gezouten water tot ze gaar zijn , snij ze overlangs door en laat er een klontje kruidenkaas op uitsmelten
ingrediënten : 200 gram aardbeien - 250 gram halfvolle plattekaas - 20 gram suiker - eiwit van 2 eieren bereiding : mix de aardbeien , klop het eiwit tot stevig schuim , vermeng de plattekaas met de suiker en de aardbeienpuree , voeg het geklopt eiwit voorzichtig toe aan de bereiding
ingrediënten : wit brood - gekookte ham - eieren - peper - zout - rauwe groenten bereiding : een witte snede brood met een snede gekookte ham en daarop een spiegeleitje en wat rauwe groentjes erbij
ingrediënten : 3/4 l halfvolle melk - 10 klontjes suiker - 1 zakje vanillebloem (50 gr) - speculoos koekjes bereiding : schep 1 kopje melk uit de 3/4 l melk , meng daarin de inhoud van het zakje , roer tot er geen klonters meer zijn , voeg de klontjes bij de resterende melk en breng aan de kook , de pan van het vuur nemen en de oplossing er al roerend bijgieten , de bereiding al roerend even laten doorkoken en in schaaltjes gieten , er een koekje induwen en één koekje bovenop voor versiering , laten afkoelen
ingrediënten : varkensgebraad - 1 ui - 1 klontje boter - peper en zout - bruine maizena bereiding : laat het gebraad rondom bruin bakken in de boter , voeg de grof gesneden ui bij en laat even meebakken , kruid met peper en zout , voeg een klein beetje water bij en laat op een kleiner vuur gaar worden ( 50 à 60 minuten voor één kilo ) haal het vlees uit de pan giet eventueel nog een beetje water bij de saus en bind met de maizena
ingrediënten : 250 gram tagliatelle - 2 dl melk - 200 gram philadelphia kaas natuur - 200 gram gerookte zalm in reepjes - 1 klontje boter - 1 ajuintje fijngesneden - lookpoeder - fijn gesneden bieslook - peper bereiding : laat het ajuintje in het klontje boter enkele minuten stoven , strooi er wat lookpoeder over , giet de 2 dl melk erbij en laat de philadelphia kaas erin uitsmelten , voeg wat peper de gerookte zalm en bieslook toe , giet de saus over de beetgaar gekookte tagliatelle
ingrediënten : aardappelpuree voor 4 personen - 1 blikje spinazie 280 gram of diepvries spinazie - 250 gram rundsgehakt - 4 hard gekookte eieren - 1/4 liter bechamelsaus - 1 klontje boter - 50 gram gemalen gryére bereiding : maak de aardappelpuree en stamp er de spinazie onder , bak het rundsgehakt rul , maak de bechamelsaus , neem een vuurvaste ovenschotel en verdeel het gehakt over de bodem , daarop een laagje spinaziepuree , bestrijk de puree met een paar lepels bechamelsaus en leg de in plakjes gesneden ei op , de rest van de spinaziepuree erover en bestrijken met de rest van de saus , strooi er de gemalen kaas over en zet een 30 tal minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
ingrediënten : 1 rol kruimeldeeg - 150 gram spekblokjes - gekookte brocolliroosjes - 4 eieren - 2 dl halfvolle room - 50 gram gemalen gryérekaas - muskaatnoot - peper en zout - 1 klontje boter bereiding : bak de spekblokjes even in de boter (niet krokant) , leg het kruimeldeeg met bakpapier in een taartvorm , prik met een vork er enkele gaatjes in , verdeel de spekblokjes gryérekaas en brocolliroosjes over het kruimeldeeg , meng de eieren met de room , kruid met muskaatnoot peper en zout , giet het mengsel over de brocllolivulling , bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de bovenlaag goudkleurig is
ingrediënten : chipolata worsten of merguez worsten - bladerdeeg - gesmolten boter bereiding : verwarm de oven op 180 à 200 graden , bak de worsten in enkele minuten bruin , haal uit de pan en dep ze droog met keukenpapier , rol de worsten in een op maat gesneden velletje bladerdeeg , bestrijk met gesmolten boter , bak de worstebroodjes 20 minuten in de oven en serveer meteen
ingrediënten : 1 lamsboutsnede - 1 ajuin - 1 teentje look - peper en zout - 1 klontje boter - bruine maizena bereiding : snij de ajuin in reepjes , kruid het vlees met peper en zout , laat de boter goed heet worden enn bak langs èèn kant bruin , draai om en voeg de ajuin en look toe , bak de andere kant , neem het vlees uit de pan en houd warm , voeg een beetje water bij de ajuin en laat nog een paar minuutjes stoven , bind met bruine maizena
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.