DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
22-02-2012
chocoladesoep met kokosmelk en rozijntjes
ingrediënten : 160 gram chocolade (melk of puur) - 330 ml kokosmelk - 2 eetlepels rozijnen - 60 gram suiker - 3 eetlepels rhum - 1 vanillestokje - amandelschilfers de dag voordien : laat 2 eetlepels rozijnen 1 nacht weken in 3 eetlepels rhum bereiding : snij de chocolade in kleine stukjes , rooster de amandelschilfers in een tefalpan zonder vetstof , breng in een steelpan 2,5 dl water aan de kook met de suiker en het vanillestokje in de lengte middendoor gesneden , haal de pan van het vuur wanneer de suiker opgelost is , meng er de chocolade bij en laat smelten , roer de kokosmelk door het chocolademengsel en giet door een zeef , zet minstens 8 uur in de koelkast , voeg de geweekte rozijnen samen met de rhum in de soep en meng goed , giet de soep in koude soepborden in het midden legt u een bolletje vanilleijs en bestrooi met geroosterde amandelschilfers , serveer met een fijn koekje
ingrediënten : 1 pakje speculaas - 250 gram mascarpone kaas - 1 geutje amaretto - 3 eetlepels fijne suiker - 2 eierdooiers - 3 eiwitten - 3 druppels amandelextract - cacaopoeder - 2 dl sterke koffie bereiding : doe de mascarpone met de suiker , het amandelextract en de eierdooiers in de kom , klop met de mixer tot een gladde massa , klop de eiwitten tot zeer stevig sneeuw en spatel voorzichtig door het mascarpone mengsel , leg een laag speculaasjes in een rechthoekige schotel wentel ze eerst door de koffie met amaretto (niet lang) leg er een laag mascarpone mengsel op terug koekjes enz.. laatst mascarpone , zet in de frigo tot de volgende dag , juist voor het opdienen bestrooien met cacaopoeder of verkruimelde speculaasjes
ingrediënten : 1/2 liter melk - 65 gram rijst - mespuntje safraan - 1 zakje vanillesuiker - 3 klontjes suiker bereiding : doe de melk en de rijst in een kookpot en breng al roerend aan de kook , laat 15 minuten pruttelen met het deksel net niet volledig gesloten , voeg safraan vanillesuiker en suiker toe , laat het geheel onder regelmatig roeren goed doorkoken zonder deksel tot de rijstpap dik begint te worden meestal 10 à 15 minuten , schep in kommetjes en laat afkoelen , serveer met bruine suiker
ingrediënten : 10 speculaaskoekjes - 2 eieren - 1 eetlepel suiker - 250 gram mascarpone kaas - een paar druppels amandelessence bereiding : maal de koekjes fijn , klop het eiwit tot sneeuw , doe de eierdooiers en de suiker in een kom en klop op tot een schuimige lichtgekleurde massa , voeg de mascarpone en een paar druppels amandelessence bij dit mengsel en klop los , voeg de speculaas toe , spatel voorzichtig het eiwit erdoor schep in glaasjes of kommetjes , laat opstijven in de koelkast
ingrediënten : 1 dl melk - 1 soeplepel kristalsuiker - 1 ei - 1 klontje boter - bruine suiker - oud brood of ronde beschuiten bereiding : in een diep bord ei + suiker + melk goed kloppen , leg het brood of de ronde beschuiten in het mengsel niet te lang , laat de boter smelten in de pan , vuur niet te hard zetten , bak het brood of de beschuiten langs beide kanten , leg op een bord en bestrooi met bruine suiker
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.