Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    29-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speculaas mousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    10 speculaaskoekjes - 2 eieren - 1 eetlepel suiker - 250 gram mascarpone kaas - een paar druppels amandelessence
    bereiding :
    maal de koekjes fijn , klop het eiwit tot sneeuw , doe de eierdooiers en de suiker in een kom en klop op tot een schuimige lichtgekleurde massa , voeg de mascarpone en een paar druppels amandelessence bij dit mengsel en klop los , voeg de speculaas toe , spatel voorzichtig het eiwit erdoor schep in glaasjes of kommetjes , laat opstijven in de koelkast

    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    26-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.struisvogelbiefstuk met verfijnde saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    4 struisvogelbiefstukjes - 1/2 liter bruine fond (bouillon) - 3 eetlepels honing - 1/2 kop frambozenazijn - boter - peper en zout
    bereiding:
    smelt boter in de braadpan , bak hierin de biefstukjes , peper en zout op doen , haal uit de pan en houd warm , voeg aan de braadjus de bruine fond de honing en de azijn toe , roer goed en laat inkoken tot de gewenste dikte , dien op met de saus , lekker met boontjes met spek , gestoofd witloof of spruitjes

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    25-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.korteletten met blackwellsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    2 korteletten - 1 dl room - 3 eetlepels piekels - 1 dl water - gehakte peterselie - half rundsblokje
    bereiding :
    bak de korteletten in boter , neem ze uit de pan als ze klaar zijn , blus het aanbaksel met wat water , roer het aanbaksel goed los met een garde , voeg de piekels rundsblokje en room toe en laat 3 à 4 minuten inkoken , serveer de saus over de korteletten werk af met wat peterselie

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wentelteefjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 dl melk - 1 soeplepel kristalsuiker - 1 ei - 1 klontje boter - bruine suiker - oud brood of ronde beschuiten
    bereiding :
    in een diep bord ei + suiker + melk goed kloppen , leg het brood of de ronde beschuiten in het mengsel niet te lang , laat de boter smelten in de pan , vuur niet te hard zetten , bak het brood of de beschuiten langs beide kanten , leg op een bord en bestrooi met bruine suiker

    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    24-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.biefstuk met stroganofsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    2 steaks biefstuk - 1 klontje boter - 1 dl light room - 1 dl water - 1/2 rundsblokje - 1 koffielepel ketchup - 1 koffielepel tomatenpuree - 1/2 bakje champignons 125 gram - 1 geutje cognac - peper en zout - 1/2 rode paprika fijngesneden - 1/2 ui fijn gesneden - 1 teentje look fijngesneden - peterselie of bieslook
    bereiding :
    neem een braadpan en smelt een klontje boter goudbruin , bak de steaks 4 minuten langs beide kanten , als je de steaks omdraait om langs de tweede kant te bakken voeg dan de champignons , ajuin , look en paprika toe en laat een beetje stoven , blus met een geutje cognac en een beetje water + half rundsblokje , tomatenpuree en ketchup
    doe er de room bij werk af met bieslook

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    23-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hammetje met mosterdsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    2 varkenshammetjes - 1 wortel - 1 ui - takje selder + stukje prei - 1takje thym + laurierblad - 30 gram boter - 30 gram bloem - 1 liter kookvocht van de hammetjes - 1 eetlepel mosterd - 1 eetlepel graanmosterd - 1 dl room - 1/2 citroen (sap) - peper en zout
    bereiding :
    maak de groenten schoon en snij ze grof , doe ze samen met de hammetjes in de pan voeg ook laurier en thym peper en zout toe overgiet met koud water , breng aan de kook verminder het vuur en laat zachtjes 2 uur garen , neem het vlees uit de pan en laat wat afkoelen , zeef het kookvocht , maak een blonde roux van boter bloem en het gezeefde kookvocht tot een gladde saus , laat even doorkoken en werk af met de mosterd , room en citroensap eventueel nog wat peper en zout , ontvel de hammetjes en snij het overtollige vet weg , laat terug opwarmen in het kookvocht leg dan op een bord en overgiet met de mosterdsaus , dien op met frietjes

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    22-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vis met mosterdsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    4 visfilets - 100 gram boter - 50 gram bloem - 2 eetlepels mosterd - 1/2 liter water + visbouillonblokje -zout en peper
    bereiding :
    het visbouillonblokje al roerend oplossen in 1/2 liter warm water , voor de mosterdsaus 50 gram boter smelten bloem toevoegen en mengen met een klopper visbouillon beetje bij beetje toevoegen dan de mosterd ondermengen , de visfilets droogdeppen kruiden met peper en zout , in een tefalpan 50 gram boter verhitten en de visfilets een paar minuten bakken langs iedere kant opdienen met aardappelpuree TIP : bak de vis op hoog vuur na een paar minuten de pan schudden als de vis verschuift in de pan heeft de vis een mooi korstje en kan men de vis omdraaien , deze saus past ook bij gekookte of gepocheerde vis

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    18-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.champignons met boursin en spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    24 grote champignons - 1 potje kruidenkaas (boursin) - 1 eetlepel gehakte peterselie - 2 eetlepels spekblokjes - 1 klontje boter
    bereiding :
    haal de steel van de champignons ,meng de boursin met een klont zachte boter in de cutter samen met het spek en de peterselie , vul de champignons met het mengsel , zet in een vuurvaste schaal , zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden , verdeel in schaaltjes en werk af met wat bieslook
    kan als hapje of voorgerecht

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    15-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosterdsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten :
    1 fijngesneden ui - 50 gram spekblokjes - 1 dl room - 5 dl water - 1 bouillonblokje - 1 eetlepel boter - 3 eetlepels mosterd (zacht)
    bereiding :
    de spekblokjes in een weinig boter bakken uit de kookpot halen en apart houden , voeg wat boter bij en stoof de ui 5 minuten voeg water , bouillonblokje en mosterd toe en roer om , breng aan de kook en laat zachtjes 10 minuten koken roer voor het opdienen de room door de soep


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    14-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaasballetjes pizzaiola
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    50 gram boter - 75 gram bloem - 1/4 liter melk - 50 gram geraspte parmesan - 50 gram gemalen emmental - 70 gram tomatenpuree - 2 sneden italiaanse ham - 1 ei - paneermeel - 1 koffielepel oregano - 1 koffielepel basilicum - nootmuskaat - paprikapoeder - cayennepeper - peper en zout
    bereiding :
    smelt de boter in de pan , roer bloem onder en laat even bakken , meng er de tomatenpuree onder leng al roerend aan met de melk tot een hele dikke saus ,  eierdooier erbij doen (eiwit apart houden) haal van het vuur en laat er de kaas in smelten de kruiden bijdoen , snij de ham zeer fijn en meng door de saus , laat wat afkoelen en maak er balletjes van als voorgerecht 3 cm diameter als hapje 2 cm , klop het eiwit los doe paneermeel  in een ander bord , haal de balletjes eerst door het eiwit daarna door het paneermeel  , koel wegzetten tot de volgende dag ,laat de balletjes 2 tot 3 minuten bakken in frituurvet op 180 graden tot ze goudbruin zijn

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    10-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.doperwtensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    600 gram diepvrieserwten - 1 ui fijngesneden - 7 dl water - 1 kippeblokje  - peper en zout - 1 klontje boter - gebakken broodkorstjes
    bereiding :
    smelt de boter en stoof de ui voeg de erwten toe even laten stoven , giet water + kipblokje erbij , laat 30 minuten zachtjes koken mix de soep en breng op smaak met peper en zout , dien op met de gebakken broodkorstjes of gebakken spekblokjes

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    09-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.champignonsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrëdienten :
    1ui fijn gesneden - 250 gram champignons fijn gesneden - 150 gram boursin (potje kruidenkaas) 2 liter water + 3 kippeblokjes - 1 klontje boter
    bereiding :
    stoof de ui + de champignons in een klontje boter , voeg de bouillon toe en laat zachtjes 30 minuten koken , neem van het vuur en doe er de kaas bij , heeft u liever een gebonden soep maak dan een roux van boter en bloem en leng aan met de soep , afwerken met peterselie of bieslook

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    08-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kervelsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 prei - 1ui - 2 aardappelen - 2 bosjes kervel (of een potje diepvries kervel ) 1 klontje boter - 2 liter water - 3 kippeblokjes
    bereiding :
    snij de groenten in stukken en stoof in de boter , snij de kervel zeer fijn , bewaar wat kervel om af te werken , doe de kervel bij de groenten en bevochtig met de bouillon , laat 30 minuten koken en mix , eventueel een lepeltje room in elk bord bestrooi met wat kervel

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    07-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.courgettesoep met mascarpone
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 kg courgettes min of meer - 1 ui - 1 liter kippebouillon van 2 blokjes - 80 gram mascarpone - 2 eetlepels groene pesto - 1 eetlepel boter - peper en zout
    bereiding :
    snij de courgettes in blokjes niet schillen , hak de ui in grove stukken , verhit de boter voeg de ui bij en laat even stoven dan courgetteblokjes erbij goed doorroeren bouillon erbij , dek af en 20 minuten laten koken , voeg de mascarpone toe en mix de soep , leng indien nodig aan met een beetje water , voeg al roerend de pesto toe en laat nog even doorwarmen , de pesto zorgt voor een apart en pittig accent in combinatie met de courgette

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    26-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.erwtensoep met spekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    250 gram gedroogde spliterwten (half pakje) - 2 uien - 1 prei - 1 wortel - klontje boter - 2 liter water + 4 rundsblokjes - 1 doosje spekblokjes
    bereiding :
    uien laten fruiten in de boter , prei , wortel en gedroogde erwten bijdoen  2 liter water +rundsblokjes en een groot uur laten koken ondertussen de spekblokjes bakken in een beetje boter , soep mixen en de spekblokjes toevoegen , indien te dik water bijdoen , het is niet nodig de spliterwten te wassen of te spoelen of te weken
    lekker met gebakken broodkorstjes

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    18-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.apèritiefhapje met breydelspek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    3 dikke sneden breydelspek - 1 eetlepel mosterd - 1 eetlepel vloeibare honing
    bereiding :
    grill of bak het spek op hoge temperatuur tot het een mooi bruin kleurtje heeft , meng de mosterd met de honing in een potje , snij het spek in reepjes en presenteer dit op tapasschaaltjes met prikkertjes , dippen met de saus

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalmrolletje met philadelphia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    200 gram gerookte zalm in sneetjes - 200 gram philadelphia natuur - 6 sneetjes geroosterd brood - kleine partjes citroen - takje dille
    bereiding :
    bestrijk de sneetjes zalm met kaas en rol ze in de breedte op , wikkel in huishoudfolie en leg ze 20 minuten in de diepvries , snij driehoekjes van het brood , snij de bevroren zalm in schijfjes van ongeveer 1 cm , beleg de driehoekjes brood met 1 of 2 zalmrolletjes en garneer met een takje dille en een klein partje citroen

    >> Reageer (0)
    17-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.advocaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
     1 blik gecondenseerde melk -  20 gram vanillesuiker - 200ml alcohol - 350 gram kristalsuiker - 8 à 10 eieren afhankelijk van de grootte
    bereiding :
     doe de eigelen in een kom en voeg er de suiker bij , klop lang genoeg op tot een witte schuimige massa , voeg de alcohol en de gecondenseerde melk al mixend toe ( anders verbrandt de alcohol de eiers ) giet in een bokaal met deksel , zet minstens 1 week in de koelkast

    Categorie:drankjes
    >> Reageer (0)
    16-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sangria
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 1/2 liter sangria rood - 25 cl triple orange (likeur) - 10 cl
    cassis
    bereiding:
    sangria , cassis en triple orange mengen in een grote kom
    fruit naar believen bijdoen en klaar

    Categorie:drankjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hasseltse koffie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1fles jenever (30°) - 250 gram bruine kandijsuiker - 1/2 vanillestokje - 100 koffiebonen (ongeveer 15 gram)

    bereiding :
    alles in een grote bokaal doen die kan afgedekt worden ,koel en donker wegzetten , 3 maanden laten trekken (af en toe eens omroeren ) door een kaasdoek gieten en flessen vullen


    om op te dienen:
    in een speciaal glaasje verwarmen en een laagje licht gezoete opgeklopte room toevoegen

    tip : is ook lekker als likeurtje

    Categorie:drankjes
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!