DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
18-12-2011
apèritiefhapje met breydelspek
ingrediënten : 3 dikke sneden breydelspek - 1 eetlepel mosterd - 1 eetlepel vloeibare honing bereiding : grill of bak het spek op hoge temperatuur tot het een mooi bruin kleurtje heeft , meng de mosterd met de honing in een potje , snij het spek in reepjes en presenteer dit op tapasschaaltjes met prikkertjes , dippen met de saus
ingrediënten : 200 gram gerookte zalm in sneetjes - 200 gram philadelphia natuur - 6 sneetjes geroosterd brood - kleine partjes citroen - takje dille bereiding : bestrijk de sneetjes zalm met kaas en rol ze in de breedte op , wikkel in huishoudfolie en leg ze 20 minuten in de diepvries , snij driehoekjes van het brood , snij de bevroren zalm in schijfjes van ongeveer 1 cm , beleg de driehoekjes brood met 1 of 2 zalmrolletjes en garneer met een takje dille en een klein partje citroen
ingrediënten : 1 blik gecondenseerde melk - 20 gram vanillesuiker - 200ml alcohol - 350 gram kristalsuiker - 8 à 10 eieren afhankelijk van de grootte bereiding : doe de eigelen in een kom en voeg er de suiker bij , klop lang genoeg op tot een witte schuimige massa , voeg de alcohol en de gecondenseerde melk al mixend toe ( anders verbrandt de alcohol de eiers ) giet in een bokaal met deksel , zet minstens 1 week in de koelkast
ingrediënten: 1 1/2 liter sangria rood - 25 cl triple orange (likeur) - 10 cl cassis bereiding: sangria , cassis en triple orange mengen in een grote kom fruit naar believen bijdoen en klaar
bereiding : alles in een grote bokaal doen die kan afgedekt worden ,koel en donker wegzetten , 3 maanden laten trekken (af en toe eens omroeren ) door een kaasdoek gieten en flessen vullen
om op te dienen: in een speciaal glaasje verwarmen en een laagje licht gezoete opgeklopte room toevoegen
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.