DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
09-01-2012
champignonsoep
ingrëdienten : 1ui fijn gesneden - 250 gram champignons fijn gesneden - 150 gram boursin (potje kruidenkaas) 2 liter water + 3 kippeblokjes - 1 klontje boter bereiding : stoof de ui + de champignons in een klontje boter , voeg de bouillon toe en laat zachtjes 30 minuten koken , neem van het vuur en doe er de kaas bij , heeft u liever een gebonden soep maak dan een roux van boter en bloem en leng aan met de soep , afwerken met peterselie of bieslook
ingrediënten : 1 prei - 1ui - 2 aardappelen - 2 bosjes kervel (of een potje diepvries kervel ) 1 klontje boter - 2 liter water - 3 kippeblokjes bereiding : snij de groenten in stukken en stoof in de boter , snij de kervel zeer fijn , bewaar wat kervel om af te werken , doe de kervel bij de groenten en bevochtig met de bouillon , laat 30 minuten koken en mix , eventueel een lepeltje room in elk bord bestrooi met wat kervel
ingrediënten : 1 kg courgettes min of meer - 1 ui - 1 liter kippebouillon van 2 blokjes - 80 gram mascarpone - 2 eetlepels groene pesto - 1 eetlepel boter - peper en zout bereiding : snij de courgettes in blokjes niet schillen , hak de ui in grove stukken , verhit de boter voeg de ui bij en laat even stoven dan courgetteblokjes erbij goed doorroeren bouillon erbij , dek af en 20 minuten laten koken , voeg de mascarpone toe en mix de soep , leng indien nodig aan met een beetje water , voeg al roerend de pesto toe en laat nog even doorwarmen , de pesto zorgt voor een apart en pittig accent in combinatie met de courgette
ingrediënten : 250 gram gedroogde spliterwten (half pakje) - 2 uien - 1 prei - 1 wortel - klontje boter - 2 liter water + 4 rundsblokjes - 1 doosje spekblokjes bereiding : uien laten fruiten in de boter , prei , wortel en gedroogde erwten bijdoen 2 liter water +rundsblokjes en een groot uur laten koken ondertussen de spekblokjes bakken in een beetje boter , soep mixen en de spekblokjes toevoegen , indien te dik water bijdoen , het is niet nodig de spliterwten te wassen of te spoelen of te weken lekker met gebakken broodkorstjes
ingrediënten : 3 dikke sneden breydelspek - 1 eetlepel mosterd - 1 eetlepel vloeibare honing bereiding : grill of bak het spek op hoge temperatuur tot het een mooi bruin kleurtje heeft , meng de mosterd met de honing in een potje , snij het spek in reepjes en presenteer dit op tapasschaaltjes met prikkertjes , dippen met de saus
ingrediënten : 200 gram gerookte zalm in sneetjes - 200 gram philadelphia natuur - 6 sneetjes geroosterd brood - kleine partjes citroen - takje dille bereiding : bestrijk de sneetjes zalm met kaas en rol ze in de breedte op , wikkel in huishoudfolie en leg ze 20 minuten in de diepvries , snij driehoekjes van het brood , snij de bevroren zalm in schijfjes van ongeveer 1 cm , beleg de driehoekjes brood met 1 of 2 zalmrolletjes en garneer met een takje dille en een klein partje citroen
ingrediënten : 1 blik gecondenseerde melk - 20 gram vanillesuiker - 200ml alcohol - 350 gram kristalsuiker - 8 à 10 eieren afhankelijk van de grootte bereiding : doe de eigelen in een kom en voeg er de suiker bij , klop lang genoeg op tot een witte schuimige massa , voeg de alcohol en de gecondenseerde melk al mixend toe ( anders verbrandt de alcohol de eiers ) giet in een bokaal met deksel , zet minstens 1 week in de koelkast
ingrediënten: 1 1/2 liter sangria rood - 25 cl triple orange (likeur) - 10 cl cassis bereiding: sangria , cassis en triple orange mengen in een grote kom fruit naar believen bijdoen en klaar
bereiding : alles in een grote bokaal doen die kan afgedekt worden ,koel en donker wegzetten , 3 maanden laten trekken (af en toe eens omroeren ) door een kaasdoek gieten en flessen vullen
om op te dienen: in een speciaal glaasje verwarmen en een laagje licht gezoete opgeklopte room toevoegen
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.