Op het einde van het seizoen is het de moment om een voorraad lekkere verse tomatensaus te maken, de tomaten zijn dan rijp en goedkoop.
Het recept is heeeeeeeel simpel! kijk maar!
![](http://blogimages.seniorennet.be/culimieke/102706-57e38d935963020132f555f57e21b129.jpg)
zal recept geven voor 2 kilo tomaten
-doe alle tomaten in grove stukken in een grote pan, samen met zout en peper, 1 koffielepel provencaalse kruiden, een handvol verse kruiden (basilicum, peterselie, rozemarijn, laurier....), een koffielepel geperste look, een scheut witte wijn en een scheut goede olijfolie, en twee handen vol vers geraspte parmezaan -laat alles een uurtje pruttelen en mix fijn -voor heeeeeeeeel fijne saus doe je alles even door een zeef zodat alle velletjes en pitjes verdwenen zijn. -dan de tip, doe de parmezaan, erbij en ze zal je saus prachtig binden, zonder bloemsmaakje, die toch de smaak van de verse tomaten anders voor een stuk overheerst vind ik. -dan de diepvries in
te gebruiken bij zoveel gerechtjes, pasta, pizza, bij torentje van aubergine, lasagne.....enz.....
smakelijk
|