Begin met een klein bordje in je diepvries te zetten. neem een kilogram gepelde en van de dikke witte vliezen ontdane mandarijntjes(dus nettogewicht) en meng die met een kilogram witte suiker in een grote pan. Voeg de zaadjes van een vers vanillestokje en het vanillestokje zelf toe en een half kaneelstokje of een beetje gemalen kaneel. Breng al roerend aan de kook, en laat 30 tot 40 minuten borrelend koken. Roer af en toe. Neem na 30 minuten je bordje uit de diepvries en doe daar een lepeltje van op het bordje wacht even en trek met je vinger een lijn door de confituur, als de confituur niet door mekaar loopt is hij klaar anders nog even verder koken en terug testen. dan kraakschone potjes vullen met confituur tot de rand, deksel erop en omgekeerd laten afkoelen. smakelijk.
Ook een heerlijk klein cadeautje als je rond deze periode ergens op de koffie gaat, mooi lintje errond en klaar. Om te testen
|