wat heb ik nodig: (2 personen)
-2 gefileerde tongen (8filets) -500 gr mosselen -100 gr grijze garnalen -1 aluzakje mousselinesaus -1/2 sjalot -1/2 glas witte wijn -beetje visfondpoeder of 1/2 visboullionblokje -zout en peper -beetje room
Hoe maak ik het:
-stoom de visfilets 4minuten in stoomkoker, schakel uit en laat ze der gewoon inzitten -doe sjalotsnippers en wijn in pannetje en laat tot de helft inkoken -laat de mosselen op hoog vuur openkomen (4 a 5 min) bestrooi eventueel met wat viskruiden -zeef wijnmengsel en voeg de mousselinesaus toe -haal de meest mosselen uit hun schelp, hou een deel in de schelp apart vr de garnering -doe de mosselen en de garnaaltjes door de saus en zet van het vuur -leg 4 mooie visfilets op een bord, dresseer de saus erover, en garneer met de mosselen in de schelp -dien op met aardappelpuree
klassiek maar lekker!
|