wat heb ik nodig:
-boter om in te vetten of bakvel -750gr magere kwark -175gr suiker (ik verhoogde het gewicht, het eigenlijke recept geeft 75gr, ik vond dit absoluut niet zoet genoeg) -2eetlepels suiker -250ml slagroom -3 eieren -50 gr maizena -200ml melk -50 gr amandelschilfers, licht geroosterd -750 gr aardbeien -200ml aardbeienjam -munt als versiering
-hoe maak ik het:
-vet een ovenschaal van 24cm doormeter in met boter of leg het bakvel erin -(inhoud ca 1,5liter) -klop de kwark, suiker, slagroom en de eieren met de mixer tot een massa -roer de maizena glad met de melk en voeg toe aan mengsel -verdeel de kwarkmassa over de schaal en bak au bain marie in een oven van 175gr (elektrisch), 150gr (hete lucht) gedurende 50 minuten -laat afkoelen -snij aardbeien in niet te kleine stukjes en meng met de 2 eetlepels suiker -roer de jam glad door eventueel een heeeel klein beetje water toe te voegen
dresseer:
-snij een mooi stuk flan en leg op bord, schep op een kant van dit stuk de gemarineerde aardbeien en werk af met een streepje jam en een blaadje munt -strooi er de amandelschilfers over (dit is niet zichtbaar op de foto, in origineel recept zitten ze in kwarkmassa, maar vond dit geen aangenaam gevoel bij het eten)
smakelijk
|