Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    22-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaastaartflan met aardbeien
    Image Hosted by ImageShack.us



    wat heb ik nodig:

    -boter om in te vetten of bakvel
    -750gr magere kwark
    -175gr suiker (ik verhoogde het gewicht, het eigenlijke recept geeft 75gr, ik vond dit absoluut niet zoet genoeg)
    -2eetlepels suiker
    -250ml slagroom
    -3 eieren
    -50 gr maizena
    -200ml melk
    -50 gr amandelschilfers, licht geroosterd
    -750 gr aardbeien
    -200ml aardbeienjam
    -munt als versiering

    -hoe maak ik het:

    -vet een ovenschaal van 24cm doormeter in met boter of leg het bakvel erin
    -(inhoud ca 1,5liter)
    -klop de kwark, suiker, slagroom en de eieren met de mixer tot een massa
    -roer de maizena glad met de melk en voeg toe aan mengsel
    -verdeel de kwarkmassa over de schaal en bak au bain marie in een oven van 175gr (elektrisch), 150gr (hete lucht) gedurende 50 minuten
    -laat afkoelen
    -snij aardbeien in niet te kleine stukjes en meng met de 2 eetlepels suiker
    -roer de jam glad door eventueel een heeeel klein beetje water toe te voegen

    dresseer:

    -snij een mooi stuk flan en leg op bord, schep op een kant van dit stuk de gemarineerde aardbeien en werk af met een streepje jam en een blaadje munt
    -strooi er de amandelschilfers over
    (dit is niet zichtbaar op de foto, in origineel recept zitten ze in kwarkmassa, maar vond dit geen aangenaam gevoel bij het eten)

    smakelijk

    22-05-2009 om 08:15 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.asperges met kingkrab en een peterseliesausje
    Image Hosted by ImageShack.us



    asperges stomen gedurende 25min,
    kingkrab stomen gedurende 5minuten

    ham drogen in een oven van 200graden gedurende 5minuten

    sausje:

    -meng 1 volledige eidooier met een lepel mosterd, zout, peper, een beetje maggi (smaakversterker, vindt je bij de boullions in supermarkt) en 300 ml neutrale olie
    -zet staafmixer onderaan in beker en begin te mixen, haal de mixer traag naar boven terwijl je mixt
    -voeg dan een beetje soyaroom toe tot een licht gebonden saus onstaat
    -voeg zeer fijn gesneden peterselie toe

    smakelijk

    21-05-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etentje bij onze vrienden, Ingrid en Guido

    Ingrid t was weer zeer lekker, zoals gewoonlijk, bedankt voor de receptjes.

    Image Hosted by ImageShack.us


    cannellonni met een courgette-ricottamousse

    wat heb ik nodig:

    -cannellonnipijpjes of verse lasagneblaadjes
    -1 courget
    -1 tomaat, ontpit en in blokjes
    -1 eidooiers
    -300 gr ricotta
    -30gr gemalen parmezaan
    -olijfolie
    -1teentje knoflook
    -peper, zout en nootmuskaat


    voor de rucolacreme (=sausje):

    -150gr rucola
    -1 kartonnetje room
    -25gr parmezaan, geraspt
    -zout, peper


    hoe maak ik het:

    -kook de cannellonni 2 minuten in kokend water en spoel direct af. Of gebruik de verse lasagneblaadjes, daar hoef je niks aan te doen op voorhand
    -meng alle ingredienten voor de vulling en kruid flink af
    -vul de cannelonni's en leg ze in een vuurvaste schaal

    -breng de room aan de kook en voeg de gewassen rucola toe, mix zeer fijn en kruid af, indien de saus te dun is kan je ze een beetje indikken met bindmiddel (maizena)
    -giet over de cannellonni's en bestrooi met gemalen parmezaan
    -zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200graden en garneer met de tomaat

    smakelijk.


    pasta met saus van kalkoen en paddestoelen

    wat heb ik nodig:

    -2 sjalotjes
    -1 teentje knoflook
    -250 gr (kastanje)champignons
    -wat peterselie
    -150gr baconreepjes
    -600gr kalkoenfilets in blokjes
    -1,5dl kippeboullion
    -1,5dl rode wijn
    -250ml room
    -1 eetlepel gedroogde tym
    -zout en peper
    -400gr noedels
    -100 gr gemalen oude kaas




    hoe maak ik het:

    -bak in een braadpan de baconreepjes, knapperig
    -neem ze uit de pan
    -doe olie in de pan en braad de kalkoen mooi bruin aan, doe dit in delen om het bakproces te behouden
    -voeg de sjalotjes en champignons toe en bak 5 minuten
    -schep alles uit de pan , voeg wijn en boullion toe en breng aan de kook
    -voeg alles behalve de baconreepjes toe en laat 5 a 10 minuten garen
    -kruid bij met peper en zout
    -voeg voor serveren de bacon en peterselie toe
    -dien op met de warme noedels en zet de kaas op tafel voor de liefhebbers

    smakelijk.


    aperitiefhapje van sint-jacobsvrucht met bacon

    -smeer 12 sint jacobsvruchten in met een beetje pesto, rol ze in een plakje rauwe ham en prik vast met een rozemarijntakje
    -bak in een antikleefpan gedurende 1 min aan elke zijde









    17-05-2009 om 07:44 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sla bewaren-handige tip!
    Image Hosted by ImageShack.us



    Als je sla koopt heb je dikwijls teveel,
    je kan deze prachtig bewaren, tot 5dagen zelfs door hem even te spoelen in water waar je een flinke scheut azijn aan toegevoegd hebt, dan in een vergiet, met deksel, of als je dat niet hebt een bord erop zetten.

    zo, met de lente in t land , een handige tip voor veel sla-plezier

    15-05-2009 om 07:18 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appel-bruleecake met kaneel en saffraan



    wat heb ik nodig:

    -4 appels
    -100gram echte boter
    -100gram suiker
    -snuifje kaneel
    -10 saffraandraadjes

    -4 eieren
    -250gr zachte boter
    -250gr bloem met beetje bakpoeder
    -250gr witte suiker

    -een cakevorm die op de gaspit kan

    hoe maak ik het:

    -zet je bakvorm op de gaspit en doe hierin de boter en suiker en laat smelten,
    -doe de geschilde en in vieren gesneden appels (die je van het klokhuis hebt ontdaan) in de vorm met de bolle kant naar beneden, bestrooi met de kaneel en de saffraan en laat zachtjes bakken tot het boter/suikermengsel lichte karamel is geworden. Duurt ongeveer 15 minuten

    -maak terwijl het beslag, door alle ingredienten tegelijk in de keukenrobot te doen en kort te mengen tot een homogeen beslag

    -schep het beslag op de gekarameliseerde appels en strijk glad

    -bak in een voorverwarmde oven van 150graden gedurende 45 minuten

    -laat 10 minuten afkoelen op rooster

    -draai om op opdienschaal en geniet van de heerlijke geur

    -laat volledig afkoelen of dien lauw op met een bolletje vanilleijs

    smakelijk!

    10-05-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:gebak
    » Reageer (0)
    09-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.biscuitrolgebak met aardbeien
    Image Hosted by ImageShack.us



    wat ik nodig:

    -4 eieren
    -125gr fijne witte suiker
    -125gr gewone bloem

    -500gr aardbeien
    -2 zakjes vanillesuiker
    -2,5dl slagroom
    -beetje poedersuiker
    -chocaladeschaafsel

    hoe maak ik het:

    -meng met een keukenrobot of handmixer gedurende 15 minuten de eieren en de suiker tot een dikke bleke massa is onstaan
    -spatel er dan voorzichtig de gezeefde bloem door

    -bekleed een bakplaat met bakpapier (dit gaat makkelijk als je eerst een beetje neutrale olie op de bakplaat verdeelt met een borsteltje

    -bak in een voorverwarmde oven van 200gr gedurende 15 a 20 min tot lichtbruin en gaar

    -snij de aardbeien in plakjes en meng met de vanillesuiker

    -leg een vochtige keukenhanddoek op je aanrecht, en stort voorzichtig het gebak hierop

    -verwijder het bakpapier 

    -

    -rol samen met de handdoek op en laat zo volledig afkoelen



    -als de biscuit volledig afgekoeld is rol je die open en bestrijk met de stijfgeklopte slagroom (war je een beetje poedersuiker aan hebt toegevoegd) en beleg met de aardbeien (hou enkele plakjes achter voor de garnering)

    Image Hosted by ImageShack.us


    -rol de biscuit weer op, laat de keukenhanddoek je hierbij helpen om een mooie vorm te verkrijgen

    -bestrooi met poedersuiker en beleg met een paar achtergehouden schijfjes aardbei en eventueel een beetje geschaafde chocolade
     
    tip: je kan natuurlijk variëren met ander rood fruit, als frambozen, bosbessen enz...of je neemt geen fruit en mengt je slagroom met enkele lepels advokaat, al dan niet zelfgemaakt.

    smakelijk!




    09-05-2009 om 20:37 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Markt in Barcelona, LA BOQUERIA

    Dit is voor mij nog steeds de mooiste markt die ik ooit zag, echt waar...
    kijk en geniet...

    Image Hosted by ImageShack.us

    08-05-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lemon pie op mijn manier




    wat heb ik nodig:

    voor de citroencreme:

    -4 citroenen
    -100gr suiker
    -4 eetlepels maizena
    -6 eidooiers


    voor de meringue:

    -6 eiwitten
    -100 gram suiker



    een brandertje om eiwit te kleuren

    Ik geef er biscottikoekjes bij.

    hoe maak ik het:

    -vermeng voor de creme het citroensap met een beetje water en breng aan de kook, meng de maizena door een beetje water en bindt hiermee de kokende massa,
    voeg dan de eidooiers en 100 gram suiker toe en laat even goed doorkoken en roer flink om klonters te vermijden.
    -schenk in mooie glazen en laat afkoelen

    -klop de eiwitten met de suiker tot een zeer stijve, glanzende massa, en lepel, of spuit met een spuitzak over de afgekoelde creme.
    Brand even de merengue tot lichtbruin.

    serveer met de biscotti.

    smakelijk!

    07-05-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:dessert
    » Reageer (0)
    06-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosrijst met kaneel en in rozenwater gemarineerde sinaasappel


    wat heb ik nodig:

    -3/4de liter melk
    -1 klein blikje kokosmelk
    -125gr dessertrijst
    -mespuntje kaneel
    -50 gram suiker
    -1 sinaasappel
    -1 eetlepel rozenwater (kan ook oranjebloesemwater zijn)

    hoe maak ik het:

    -verwarm melk en kokosmelk tot kookpunt
    -voeg rijst toe
    -laat op zacht vuur en onder af en toe roeren onder gesloten deksel 40min garen
    -schil intussen de sinaasappel "a vive" (alle schil en wit verwijderen en partjes tussen vliezen uitsnijden, pers wat rest na dit proces stevig uit boven de partjes)
    -voeg het rozenwater toe en meng
    -voeg suiker toe aan de gare rijst en roer tot deze is opgelost
    -doe sinaasappel en sap in mooie glazen en vul verder aan met de rijst

    -garneer met een blaadje munt

    smakelijk!

    06-05-2009 om 17:01 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aspergeslaatje met ham en basilicumsausje


    wat heb ik nodig:

    -een kilo asperges (geschild, in stukken van 2cm gesneden en gaar gestoomd)
    -5 nieuwe aardappeltjes,geschild, in blokjes en gestoomd
    -een dikke snede natuurham in blokjes
    -een potje mayonaise met basilicum (delhaize)
    -een scheutje room, light
    -verse basilicum
    -zout, peper, beetje currypoeder

    hoe maak ik het:

    -vermeng asperges, aardappelen , ham en in stukjes gescheurde basilicum, met mayonaise, scheutje van de room en de kruiden (ik doe dit met de handen om de asperges niet te beschadigen)
    -garneer met een toefje basilicum en een beetje currypoeder


    een zalig gerechtje op een warme dag.

    Geef er een verse aspergesoep voor en je hebt een heerlijk aspergemenuutje

    smakelijk!

    04-05-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.barcelona, zo mooi.

    architectuur, een pracht van een aanbod...

    Image Hosted by ImageShack.us

    03-05-2009 om 14:36 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mmmmmmmmmmmmm
    waar zal ik eerst kijken???

    Image Hosted by ImageShack.us

    02-05-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lunchen in oudste tapasbar in barcelona
    wat een sfeer...

    Image Hosted by ImageShack.us

    01-05-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste bloggertjes

    Ik ga voor een paar daagjes naar Barcelona, een beetje nieuwe inspiratie opdoen.

    Tot dan.

    knuffels culimieke

    26-04-2009 om 20:23 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomaatje gevuld met tonijnsla op een fris slabedje
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig:

    -een mooie vleestomaat p.p.
    -een blik of aluverpakking tonijn
    -zelfgemaakte mayonaise
    -een paar kappertjes
    -een fijnegesneden lenteuitje
    -kropsla


    hoe maak ik het:

    -was de tomaten en snij het kapje eraf, haal de tomaat uit, zonder de buitenkant te beschadigen
    -vermeng de tonijn met de zelfgemaakte tonijn en de kappertjes, kruid met peper en eventueel wat zout. Eeen beetje cayennepeper voor wie van pittig houdt mag altijd.
    -vul de tomaat met het mengsel
    -leg een mooi bedje van kropsla op een bord, daarop de tomaat en versier met de fijngesneden lente-ui

    lekker met gebakken aardappeltjes, frietjes, of gewoon een stukje stokbrood

    26-04-2009 om 20:21 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pesto van postelein en basilicum, heerlijk bij verse asperges

    Op de foto zie je de asperges met de pesto, een kalfsfiletje, gegrild met een gestoomd aardappeltje met een blaadje basilicum ertussen.

    Image Hosted by ImageShack.us


    wat heb ik nodig:

    -een handvol verse postelein
    -een handvol verse basilicum
    -100 ml room
    -zout, peper, klein, beetje curry (amper een mespuntje), beetje cayennepeper
    -olijfolie en een mini stukje look
    -2 soeplepels fijngemalen parmezaan

    hoe maak ik het:

    -verwarm een beetje olijfolie met het stukje look en bak hierin kort de postelein, tot net geslonken
    -doe in cutter samen met de basilicum, kruiden en room, en kaas, cutter alles glad en klaar!

    -TIP: ook bij vis is deze pesto heeeeeel lekker en zelfs met een zomers tomaatje en een beetje mozarella,

    smakelijk!

    26-04-2009 om 10:46 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.robbe en de lente

    Is dit niet genieten????

    Image Hosted by ImageShack.us

    25-04-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met curry, ananas en rijst

    simpel, lekker, eenvoudig.

    Image Hosted by ImageShack.us

    Bak zachtjes enkele kipfiletjes, kook de rijst, voeg de currysaus bij de kip als die gaar is en garneer met wat verse koriander

    24-04-2009 om 07:15 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met gepaneerde kip en zomers sausje
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us
    wat ik nodig:
    -spaghetti of linguine
    -een lekkere verse tomatensaus (zie recept op dit blog)
    -kappertjes op zout (gespoeld onder veel koud water)
    -zongedroogde tomaatjes
    -schijfjes koningsolijf
    -schilfers parmezaan
    -kipfilet in schijfjes van cm dik
    -broodkruim of paneermeel of matzemeel, met een beetje provencaalse kruiden en zout en peper
    -ei
    -bloem

    hoe maak ik het:
    -wentel de kipstukjes eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en dan door paneer
    -zet een uurtje in de koelkast
    -kook de pasta
    -doe bij de verse saus, enkele kappertjes, en de tomaatjes
    -meng pasta en saus
    -bak terwijl de kip in een laagje olie krokant
    -doe pasta in bordje, kip erbovenop, garneren met de parmezaanschilfers en olijf en een flinke draai van de pepermolen.

    smakelijk

    17-04-2009 om 21:49 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handige nieuwe aankoop.

    En wat erin zit......zelfgebakken frangipannekes.

    Image Hosted by ImageShack.us

    16-04-2009 om 06:21 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!