Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    26-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomaatje gevuld met tonijnsla op een fris slabedje
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig:

    -een mooie vleestomaat p.p.
    -een blik of aluverpakking tonijn
    -zelfgemaakte mayonaise
    -een paar kappertjes
    -een fijnegesneden lenteuitje
    -kropsla


    hoe maak ik het:

    -was de tomaten en snij het kapje eraf, haal de tomaat uit, zonder de buitenkant te beschadigen
    -vermeng de tonijn met de zelfgemaakte tonijn en de kappertjes, kruid met peper en eventueel wat zout. Eeen beetje cayennepeper voor wie van pittig houdt mag altijd.
    -vul de tomaat met het mengsel
    -leg een mooi bedje van kropsla op een bord, daarop de tomaat en versier met de fijngesneden lente-ui

    lekker met gebakken aardappeltjes, frietjes, of gewoon een stukje stokbrood

    26-04-2009 om 20:21 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pesto van postelein en basilicum, heerlijk bij verse asperges

    Op de foto zie je de asperges met de pesto, een kalfsfiletje, gegrild met een gestoomd aardappeltje met een blaadje basilicum ertussen.

    Image Hosted by ImageShack.us


    wat heb ik nodig:

    -een handvol verse postelein
    -een handvol verse basilicum
    -100 ml room
    -zout, peper, klein, beetje curry (amper een mespuntje), beetje cayennepeper
    -olijfolie en een mini stukje look
    -2 soeplepels fijngemalen parmezaan

    hoe maak ik het:

    -verwarm een beetje olijfolie met het stukje look en bak hierin kort de postelein, tot net geslonken
    -doe in cutter samen met de basilicum, kruiden en room, en kaas, cutter alles glad en klaar!

    -TIP: ook bij vis is deze pesto heeeeeel lekker en zelfs met een zomers tomaatje en een beetje mozarella,

    smakelijk!

    26-04-2009 om 10:46 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.robbe en de lente

    Is dit niet genieten????

    Image Hosted by ImageShack.us

    25-04-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met curry, ananas en rijst

    simpel, lekker, eenvoudig.

    Image Hosted by ImageShack.us

    Bak zachtjes enkele kipfiletjes, kook de rijst, voeg de currysaus bij de kip als die gaar is en garneer met wat verse koriander

    24-04-2009 om 07:15 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met gepaneerde kip en zomers sausje
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us
    wat ik nodig:
    -spaghetti of linguine
    -een lekkere verse tomatensaus (zie recept op dit blog)
    -kappertjes op zout (gespoeld onder veel koud water)
    -zongedroogde tomaatjes
    -schijfjes koningsolijf
    -schilfers parmezaan
    -kipfilet in schijfjes van cm dik
    -broodkruim of paneermeel of matzemeel, met een beetje provencaalse kruiden en zout en peper
    -ei
    -bloem

    hoe maak ik het:
    -wentel de kipstukjes eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en dan door paneer
    -zet een uurtje in de koelkast
    -kook de pasta
    -doe bij de verse saus, enkele kappertjes, en de tomaatjes
    -meng pasta en saus
    -bak terwijl de kip in een laagje olie krokant
    -doe pasta in bordje, kip erbovenop, garneren met de parmezaanschilfers en olijf en een flinke draai van de pepermolen.

    smakelijk

    17-04-2009 om 21:49 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handige nieuwe aankoop.

    En wat erin zit......zelfgebakken frangipannekes.

    Image Hosted by ImageShack.us

    16-04-2009 om 06:21 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lente brengt een nieuw soort rood fruit

    Voor het eerst geproefd en super bevonden door ons huispannel.
    Fraise-Framboise


    Image Hosted by ImageShack.us

    12-04-2009 om 09:07 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paaswensen
    Image Hosted by ImageShack.us
    beste bezoekertjes,
    wij wensen idereen mooie paasdagen, vol vrede, liefde en gezelligheid.
    Ik hoop spoedig weer enkele receptjes te posten maar zit al een week met een geblokkeerde rug, en dat geneest maar zeer langzaam, dus mijn grootste plezier het koken moet ik even aan man en dochter overlaten.

    knuffels mieke en dirk

    11-04-2009 om 10:30 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    01-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koffiecake




    Image Hosted by ImageShack.us
    wat heb ik nodig:

    -3 eieren
    -200 gram zachte boter
    -200 gram rietsuiker
    -200 zelfrijzende bloem of gewone bloem en 1/2 tl bakpoeder
    -enkele druppels moccaextract (te koop in winkels waar ze bakproducten hebben)

    garnering:

    -chocoladekoffieboontjes

    glazuur:

    -100 gram bloemsuiker
    -10 gram zachte boter
    -moccaextract en beetje sterke koffie naar smaak

    hoe maak ik het:

    -meng boter en suiker tot smuiige massa
    -voeg eieren bij en mix
    -voeg bloem bij
    -voeg enkele druppels mocca toe
    -vet springvorm van 20cm in en stort daarin het deeg
    -bak op 170 graden gedurende 45minuten

    glazuur:

    -meng bloemsuiker en boter en mocca in een pannetje dat je boven op een pannetje met kokend water zet, roer mooi glad, voeg eventueel een beetke koffie toe tot dik vloeibare massa ontstaat, proef of resultaat is zoals jij wil
    -giet over ontvormde cake en versier met de chocoladekoffieboontjes
    -laat glazuur mooi opstijven

    geef er een lekkere expresso bij voor de liefhebbers


    01-04-2009 om 16:56 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.asperges zijn er, dus de lente is begonnen....
    Image Hosted by ImageShack.us

    gewoon lekker gestoomde asperges, een nieuw aardappeltje en een stukje vlees,
    wat is het leven mooi....

    30-03-2009 om 19:41 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toast cannibal, snel en makkelijk
    .
    Image Hosted by ImageShack.us

    27-03-2009 om 19:57 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade broodpudding
    Image Hosted by ImageShack.us
    Wat heb ik nodig:

    -10 sneetjes brood zonder korst
    -1/2l melk
    -1/2 zakje puddingpoeder
    -75gram (rietsuiker)
    -10 gedroogde abrikoosjes in stukjes (je kan ook een handvol rozijntjes gebruiken)
    -1 ei
    -50 gram zelfrijzende bloem
    -1/2 zakje chocoladepastilles

    Hoe maak ik het:

    -doe een beetje melk in een kopje en los hier het puddingpoeder in op
    -kook de andere melk in de microgolf
    -doe brood in stukjes en giet de hete melk erover
    -laat 5 minuten staan
    -doe dan de andere ingredienten erbij en meng goed
    -vet een springvorm van 20 cm in en bebloem
    -stort deeg erin en bestrooi met nog een beetje suiker
    -bak in voorverwarmde oven op 170graden vàor 50  minuten
    -laat 10 minuten afkoelen in vorm
    -leg op mooie schaal en geniet


    24-03-2009 om 20:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijsstaart met tagatesse of echte suiker


    Wat heb ik nodig:

    -1/2l melk
    -75 gr desserrijst
    -80gram suiker of 40gram tagatesse
    -beetje saffraandraadjes
    -hele vanillestok opengesneden
    -2 eieren
    -1 vel bladerdeeg

    Hoe maak ik het:

    -breng melk aan de kook voeg rijst, suiker, vanillestok en saffraan toe.
    -laat afgedekt ongeveer 45min zachtjes koken, vergeet niet af en toe te roeren

    -verwarm oven voor op 180 graden (conventioneel) 150 a 160gr warme lucht
    -vul springvorm van 20 cm met vel bladerdeeg
    -laat rijstpap afkoelen tot lauw in koudwaterbad en meng met 2 hele eieren
    -doe de nog vrij vloeibare rijstpap in de vorm en bak 45minuten
    -laat afkoelen op rooster

    smakelijk

    22-03-2009 om 08:04 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleurtje

    We hadden er al 3.
    Deze had ook een slechte thuis
    Toen vondt ze plots ons huis

    Altijd eten, een warme plek
    nee poezen zijn niet helemaal gek

    ze heeft gekozen en blijft maar hier
    dus ja...nu hebben we er 4.

    Image Hosted by ImageShack.us

    18-03-2009 om 07:41 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met zalm en roomspinazie express!
    Image Hosted by ImageShack.us



    wat heb ik nodig:

    -1 pak verse tagliatelli
    -1 zakje bearnaisesaus of als je hier niet van houdt, hollandaisesaus
    -1/2 doos spinazieblokjes met room van Iglo
    -500 verse zalmfilet zonder vel in bokjes van 3cm
    -zout+viskruiden
    -olie

    hoe maak ik het:

    -bestrooi de blokjes zalm met de viskuiden en meng, laat even hierin marineren
    -kook de pasta, verwarm de saus en de spinazie (apart)
    -voeg bij de saus een klein scheutje melk of sojaroom
    -verwarm de olie in een tefalpan en bak hierin de zalmblokjes , 2 minuten aan elke kant
    -meng pasta met saus en spinazie en leg er de zalmblokjes op.

    smakelijk!
    -

    18-03-2009 om 07:25 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde aubergines van Adri
    Gevulde aubergines uit de oven - Aantal personen: 4 terug naar overzicht
       
    Ingredienten:  
       
    4 aubergines
    2 grote uien fijn gesneden
    potje kappertjes
    blikje ansjovis
    2 hard gekookte eieren ( klein gehakt)
    dikke plak gorgonzola kaas
    blik tomatenblokjes
    zout
    peper
    gedroogde italiaanse kruiden
     
       
    Bereiding:
       
    Halveer de aubergines in de lengte en leg ze met het vruchtvlees naar beneden in een pan met water en breng deze aan de kook en laat ze 5 minuten koken.
    Hierna afgieten en laten afkoelen.
    Schep na afkoeling het vruchtvlees voorzichtig uit de schil maar laat een cm randje zitten voor de stevigheid.
    Bewaar het vruchtvlees.
    Fruit de fijn gesneden uien in een pan met olie.
    Snij de ansjovisjes heel fijn en prak ze samen de kappertjes, voeg deze bij de uien in de panen laat ze even mee bakken, voeg ook het aubergine vlees toe.
    Daarna pan van vuur halen en even apart zetten.
    Neem een grote ovenschaal en vet deze in met olijolie of desgewenst boter.
    Maak een bodem van tomatenblokjes en bestrooi deze met de gedroogde kruiden en wat zout en peper naar smaak.
    Pak het uienmengsel uit de pan en roer daar de twee hard gekookte eieren ( in stukjes) door en brokkel de gorgonzala ook in kleinere stukjes en roer deze ook door het mengsel.
    Vul met dit mengsel de auberginehelften.
    Leg de aubergines op het tomatenbed in de ovenschaal.
    Besprenkel alles goed met olijfolie en zet de schaal in een oven van 200 graden.
    Laat het 30 minuten in de oven staan.
    Direkt daarna serveren. Heerlijk met stokbrood en een glas witte wijn.
       

    18-03-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kropsla met geitekaas en gedroogd spek
    Een makkelijke lentesla, met kropsla, verse princesseboontjes en komkommer in een mosterdvinaegrette, tomaatjes, een spekgeitekaasje even gebakken en afgewerkt met een beetje gedroogd spek.
    Image Hosted by ImageShack.us

    17-03-2009 om 17:30 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.skrei met aardappelpuree met jonge sla
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig: voor 2 personen

    -2 moten skrei
    -1/2 kropsla
    -aardappelpuree
    -een ajuintje fijngesnipperd en zachtjes gestoofd
    -boter-olie
    -peper-zout
    -citroen
    -lepeltje (honing)mosterd

    hoe maak ik het:

    -bak de skrei in een mengsel van boter en olie en kruid hem met peper en zout
    -meng de warme aardappelpuree met de ui en de grofgesneden sla
    -voeg bij de bakboter een beetje citroensap en een lepeltje mosterd.

    16-03-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tulband met abrikoosjes en kletskoppen
    Image Hosted by ImageShack.us
    wat heb ik nodig:

    -500 gr bloem
    -1 zakje bakpoeder
    -250gram zachte boter
    -250gram suiker
    -1 zakje vanillesuiker
    -150ml melk
    -4 eieren
    -blik of glas abrikozen in stukjes (325ml)
    -100 gram kletskoppen (zeer brosse koekjes)

    -boter en witte suiker voor het invetten en bestrooien van tulbandvorm

    hoe maak ik het:


    -meng suikers en boter tot een romige massa
    -voeg één voor één de eitjes toe
    -meng bloem met bakpoeder
    -voeg afwisselend bloem en melk bij beslag
    -snij abrikozen in stukjes en voeg bij deeg
    -verbrokkel zeer grof de kletskoppen en voeg ook toe
    -meng onder beslag
    -beboter zeer grondig de tulband en bestrooi met witte suiker
    -vul met het beslag en bak 1u op 150 graden warme lucht of 170graden conventionele warmte


    13-03-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maak eens een (andere) croque
    Image Hosted by ImageShack.us
    wat heb ik nodig:

    -een toastbrood

    -kalfsgehakt
    -een grote ui in dunnen schijfjes
    -curry-en paprikapoeder, zout en olie

    -kaas en ham en ananas

    -banaan en hagelslag

    hoe maak ik het:

    -doe een beetje olie in een pannetje, verwarm lichtjes en doe daar de uien in , bestrooi met de kruiden nr smaak, laat 10 minuten op zacht vuurtje garen,
    doe direct op een groot bord om af te koelen
    -besmeer een boterham met gehakt, bestrooi eventueel met nog wat paprika indien je van gekruid houdt en bedek met de koude gestoofde uien
    -bak in de croquemachine en serveer met een beetje tomatenketchup

    -ham, kaas en ananas....hoeft geen uitleg denk ik, alleen zorg dat je ananas flink droog is, dep hem af met keukenpapier en ook hier is een vleugje paprikapoeder lekker

    -beleg een boterham met plakjes rijpe banaan, bestrooi met hagelslag,
     een prima croquedessertje




    13-03-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!