Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    24-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade broodpudding
    Image Hosted by ImageShack.us
    Wat heb ik nodig:

    -10 sneetjes brood zonder korst
    -1/2l melk
    -1/2 zakje puddingpoeder
    -75gram (rietsuiker)
    -10 gedroogde abrikoosjes in stukjes (je kan ook een handvol rozijntjes gebruiken)
    -1 ei
    -50 gram zelfrijzende bloem
    -1/2 zakje chocoladepastilles

    Hoe maak ik het:

    -doe een beetje melk in een kopje en los hier het puddingpoeder in op
    -kook de andere melk in de microgolf
    -doe brood in stukjes en giet de hete melk erover
    -laat 5 minuten staan
    -doe dan de andere ingredienten erbij en meng goed
    -vet een springvorm van 20 cm in en bebloem
    -stort deeg erin en bestrooi met nog een beetje suiker
    -bak in voorverwarmde oven op 170graden vàor 50  minuten
    -laat 10 minuten afkoelen in vorm
    -leg op mooie schaal en geniet


    24-03-2009 om 20:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijsstaart met tagatesse of echte suiker


    Wat heb ik nodig:

    -1/2l melk
    -75 gr desserrijst
    -80gram suiker of 40gram tagatesse
    -beetje saffraandraadjes
    -hele vanillestok opengesneden
    -2 eieren
    -1 vel bladerdeeg

    Hoe maak ik het:

    -breng melk aan de kook voeg rijst, suiker, vanillestok en saffraan toe.
    -laat afgedekt ongeveer 45min zachtjes koken, vergeet niet af en toe te roeren

    -verwarm oven voor op 180 graden (conventioneel) 150 a 160gr warme lucht
    -vul springvorm van 20 cm met vel bladerdeeg
    -laat rijstpap afkoelen tot lauw in koudwaterbad en meng met 2 hele eieren
    -doe de nog vrij vloeibare rijstpap in de vorm en bak 45minuten
    -laat afkoelen op rooster

    smakelijk

    22-03-2009 om 08:04 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleurtje

    We hadden er al 3.
    Deze had ook een slechte thuis
    Toen vondt ze plots ons huis

    Altijd eten, een warme plek
    nee poezen zijn niet helemaal gek

    ze heeft gekozen en blijft maar hier
    dus ja...nu hebben we er 4.

    Image Hosted by ImageShack.us

    18-03-2009 om 07:41 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met zalm en roomspinazie express!
    Image Hosted by ImageShack.us



    wat heb ik nodig:

    -1 pak verse tagliatelli
    -1 zakje bearnaisesaus of als je hier niet van houdt, hollandaisesaus
    -1/2 doos spinazieblokjes met room van Iglo
    -500 verse zalmfilet zonder vel in bokjes van 3cm
    -zout+viskruiden
    -olie

    hoe maak ik het:

    -bestrooi de blokjes zalm met de viskuiden en meng, laat even hierin marineren
    -kook de pasta, verwarm de saus en de spinazie (apart)
    -voeg bij de saus een klein scheutje melk of sojaroom
    -verwarm de olie in een tefalpan en bak hierin de zalmblokjes , 2 minuten aan elke kant
    -meng pasta met saus en spinazie en leg er de zalmblokjes op.

    smakelijk!
    -

    18-03-2009 om 07:25 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde aubergines van Adri
    Gevulde aubergines uit de oven - Aantal personen: 4 terug naar overzicht
       
    Ingredienten:  
       
    4 aubergines
    2 grote uien fijn gesneden
    potje kappertjes
    blikje ansjovis
    2 hard gekookte eieren ( klein gehakt)
    dikke plak gorgonzola kaas
    blik tomatenblokjes
    zout
    peper
    gedroogde italiaanse kruiden
     
       
    Bereiding:
       
    Halveer de aubergines in de lengte en leg ze met het vruchtvlees naar beneden in een pan met water en breng deze aan de kook en laat ze 5 minuten koken.
    Hierna afgieten en laten afkoelen.
    Schep na afkoeling het vruchtvlees voorzichtig uit de schil maar laat een cm randje zitten voor de stevigheid.
    Bewaar het vruchtvlees.
    Fruit de fijn gesneden uien in een pan met olie.
    Snij de ansjovisjes heel fijn en prak ze samen de kappertjes, voeg deze bij de uien in de panen laat ze even mee bakken, voeg ook het aubergine vlees toe.
    Daarna pan van vuur halen en even apart zetten.
    Neem een grote ovenschaal en vet deze in met olijolie of desgewenst boter.
    Maak een bodem van tomatenblokjes en bestrooi deze met de gedroogde kruiden en wat zout en peper naar smaak.
    Pak het uienmengsel uit de pan en roer daar de twee hard gekookte eieren ( in stukjes) door en brokkel de gorgonzala ook in kleinere stukjes en roer deze ook door het mengsel.
    Vul met dit mengsel de auberginehelften.
    Leg de aubergines op het tomatenbed in de ovenschaal.
    Besprenkel alles goed met olijfolie en zet de schaal in een oven van 200 graden.
    Laat het 30 minuten in de oven staan.
    Direkt daarna serveren. Heerlijk met stokbrood en een glas witte wijn.
       

    18-03-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kropsla met geitekaas en gedroogd spek
    Een makkelijke lentesla, met kropsla, verse princesseboontjes en komkommer in een mosterdvinaegrette, tomaatjes, een spekgeitekaasje even gebakken en afgewerkt met een beetje gedroogd spek.
    Image Hosted by ImageShack.us

    17-03-2009 om 17:30 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.skrei met aardappelpuree met jonge sla
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig: voor 2 personen

    -2 moten skrei
    -1/2 kropsla
    -aardappelpuree
    -een ajuintje fijngesnipperd en zachtjes gestoofd
    -boter-olie
    -peper-zout
    -citroen
    -lepeltje (honing)mosterd

    hoe maak ik het:

    -bak de skrei in een mengsel van boter en olie en kruid hem met peper en zout
    -meng de warme aardappelpuree met de ui en de grofgesneden sla
    -voeg bij de bakboter een beetje citroensap en een lepeltje mosterd.

    16-03-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tulband met abrikoosjes en kletskoppen
    Image Hosted by ImageShack.us
    wat heb ik nodig:

    -500 gr bloem
    -1 zakje bakpoeder
    -250gram zachte boter
    -250gram suiker
    -1 zakje vanillesuiker
    -150ml melk
    -4 eieren
    -blik of glas abrikozen in stukjes (325ml)
    -100 gram kletskoppen (zeer brosse koekjes)

    -boter en witte suiker voor het invetten en bestrooien van tulbandvorm

    hoe maak ik het:


    -meng suikers en boter tot een romige massa
    -voeg één voor één de eitjes toe
    -meng bloem met bakpoeder
    -voeg afwisselend bloem en melk bij beslag
    -snij abrikozen in stukjes en voeg bij deeg
    -verbrokkel zeer grof de kletskoppen en voeg ook toe
    -meng onder beslag
    -beboter zeer grondig de tulband en bestrooi met witte suiker
    -vul met het beslag en bak 1u op 150 graden warme lucht of 170graden conventionele warmte


    13-03-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maak eens een (andere) croque
    Image Hosted by ImageShack.us
    wat heb ik nodig:

    -een toastbrood

    -kalfsgehakt
    -een grote ui in dunnen schijfjes
    -curry-en paprikapoeder, zout en olie

    -kaas en ham en ananas

    -banaan en hagelslag

    hoe maak ik het:

    -doe een beetje olie in een pannetje, verwarm lichtjes en doe daar de uien in , bestrooi met de kruiden nr smaak, laat 10 minuten op zacht vuurtje garen,
    doe direct op een groot bord om af te koelen
    -besmeer een boterham met gehakt, bestrooi eventueel met nog wat paprika indien je van gekruid houdt en bedek met de koude gestoofde uien
    -bak in de croquemachine en serveer met een beetje tomatenketchup

    -ham, kaas en ananas....hoeft geen uitleg denk ik, alleen zorg dat je ananas flink droog is, dep hem af met keukenpapier en ook hier is een vleugje paprikapoeder lekker

    -beleg een boterham met plakjes rijpe banaan, bestrooi met hagelslag,
     een prima croquedessertje




    13-03-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocoladetrifle
    Image Hosted by ImageShack.us
    wat heb ik nodig: (voor 4 personen)

    -4 plakken chocoladecake, kan gekochte zijn of zelf gemaakt
    -1 potje krieken op sap
    -beetke bloemsuiker
    -1/2 zakje chocoladepudding
    -400ml melk -beetje kersenconfituur
    -slagroom
    voor de liefhebbers, een beetje kersenlikeur

    Hoe maak ik het:

    -snij elke plak cake doormidden en bestrijk één helft met confituur, leg ander stukje erop zodat het een sandwich lijkt, leg in een mooi glas of een grote glazen schaal.
    -laat kriekjes even verwarmen met wat suiker
    -giet een beetje van het sap op de cake
    -giet de krieken af (sap kan je nog bewaren voor iets anders als je wil) en strooi krieken over de glaasjes
    -maak de chocoladepudding en meng eventueel met stukjes pure chocolade, giet over de krieken
    -laat afkoelen in koelkast
    -mix slagroom stijf en lepel op trifle
    -eventueel nog garneren met wat geraspte chocolade smakelijk


     

    11-03-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cannelloni de la casa
    Image Hosted by ImageShack.us
     voor 12 cannelloni's

    wat heb ik nodig:

    voor de rolletjes:
    -een pak verse lasagneblaadjes
    -400 gram gehakt
    -een paar halfgedroogde tomaatjes
    -een ei
    -250gr ricotta
    -paneermeel
    -vers gehalte platte peterselie
    -zout, peper, italiaanse kruiden
    -gemalen parmezaan en gemalen fontina (italiaanse kaas) (indien niet te vinden alleen parmezaan gebruiken

    voor de tomatensaus:
    -blik tomatenstukjes
    -3eetlepels rode wijnazijn
    -1 eetlepel suiker
    -beetje rozemarijn
    -beetje salie

    -1/2 liter bechamelsaus

    hoe maak ik het :

    -zet de azijn met suiker op vuur en laat tot de helft inkoken, let op dit gaat snel!
    -voeg tomatenbokjes en kruiden toe
    -laat terug inkoken tot dikke saus

    -vul alle ingredienten voor de rolletjes
    -leg op elk pastavel een flinke soeplepel vulling en rol stevig op

    -schep de tomatensaus onderaan in een ovenvaste schaal en schik de rolletjes met de vouwkant onderaan op de saus
    -meng de bechamelsaus met de helft van de kazen en proef of de saus nog extra kruiding nodig heeft
    -giet over de rolletjes
    -bestrooi met de resterende kaas

    -verwarm de oven voor op 180graden en laat 35min bakken.

    geef er een lekker stukje stokbrood bij en een fris slaatje met een mosterddressing.

    TIP:

    - van dit gerecht kan je een superlekkere vegetarische versie maken, door de vulling te veranderen.
    -snij drie preiwitten in dunne plakjes en stoof deze kort aan in een beetje boter, kruid met peper en zout.
    -meng met de ricotta en een handvol parmezaan
    -vul hiermee de rolletjes
    -volg verder het recept zoals hierboven beschreven


    05-03-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocoladecake met stukjes gecofijte gember
    Image Hosted by ImageShack.us
     
    wat heb ik nodig:

    -210 gr pure chocolade
    -180gr boter
    -210 gr bloemsuiker
    -6 eieren
    -90 gr bloem
    -1,5 kl gedroogde gist
    -120 gr gemalen amandelen
    -stukjes geconfijte gember (vindt je in een potje bij de oosterse producten in delhaize)
    (je kan de gember ook vervangen door de rasp van een sinaasappel of door helemaal niets.

    hoe maak ik het:

    -verwarm oven voor op 180 graden
    -beboter een cakevorm of leg er een antikleefvelletje in dat je op maat hebt geknipt, heel handig voor cake-of taartvormen die je veel gebruikt
    -smelt chocolade en boter au bain marie
    -meng met de eidooiers en de suiker
    -vermeng bloem, gist en amandelpoeder en meng door chocolademengsel
    -snij de gemberbolletjes in piepkleine stukjes en meng dr het beslag
    -klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door mengsel
    -doe beslag in vorm, verlaag oventemperatuur naar 150 graden en bak ongeveer 1u of tot een breinaald er droog uitkomt.

    heerlijk bij een geurig kopje koffie!

    04-03-2009 om 14:09 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.normandische tong in een paar ogenblikken



    wat heb ik nodig: (2 personen)

    -2 gefileerde tongen (8filets)
    -500 gr mosselen
    -100 gr grijze garnalen
    -1 aluzakje mousselinesaus
    -1/2 sjalot
    -1/2 glas witte wijn
    -beetje visfondpoeder of 1/2 visboullionblokje
    -zout en peper
    -beetje room


    Hoe maak ik het:

    -stoom de visfilets 4minuten in stoomkoker, schakel uit en laat ze der gewoon inzitten
    -doe sjalotsnippers en wijn in pannetje en laat tot de helft inkoken
    -laat de mosselen op hoog vuur openkomen (4 a 5 min) bestrooi eventueel met wat viskruiden
    -zeef wijnmengsel en voeg de mousselinesaus toe
    -haal de meest mosselen uit hun schelp, hou een deel in de schelp apart vr de garnering
    -doe de mosselen en de garnaaltjes door de saus en zet van het vuur
    -leg 4 mooie visfilets op een bord, dresseer de saus erover, en garneer met de mosselen in de schelp
    -dien op met aardappelpuree

    klassiek maar lekker!

    03-03-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (1)
    25-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.culimeke even buiten strijd....

    beste bloggertjes, bezoekers

    ik ben even "out"
    ben gisteren geopereerd aan rechtse pols wegens blijvende peesontsteking....
    hoop snel weer achter de potten te kunnen duiken....

    knuf mieke

    25-02-2009 om 13:19 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    22-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.semifreddo met noten en zoute karamel saus
    Image Hosted by ImageShack.us
     


    wat heb ik nodig;

     1/2 liter room
     100 gram suiker 
     3 eieren gesplitst
     150gr gehakte noten, amandel, pecan enz....
     scheut notenlikeur

    voor de karamel:

    100 gram witte suiker
    50 gram zoute boter
    1 scheut room

     siliconenvorm

    Hoe maak ik het:

    sla de slagroom stijf
    klop de eidooiers met de suiker
    klop de eiwitten stijf
    hak de noten
    meng alles onder mekaar en doe in een met koud water omgespoelde siliconenvorm
    bevries voor een nacht

    zet 15min voor het opdienen de selifreddo uit de diepvries.

    karamel:

    smelt in een pan met dikke bodem op zacht vuur de suiker, niet roeren, tot amberkleurig, voeg de boter toe en laat smelten, voeg dan de karamel toe en laat nog even opkoken, doe in een kannetje en bewaar op een koele plek.
    Je zal teveel ervan hebben maar is heerlijk op elk ander dessert, wees gerust

    seveertip:

    leg een plak semifreddo op een mooi bord, doe er een streepje zoute karamel bij en garneer met een noten koekje


    22-02-2009 om 11:50 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hartige cake voor bij het aperitief-dank u petra
    Image Hosted by ImageShack.us
     
    Wat heb ik nodig:

     250 gr bloem
     1 zakje bakpoeder
     4 eieren
     1,5 dl olijfolie
     1 dl witte wijn
     ontpitte olijven
     gedroogde ham in blokjes 
    150 gr gemalen gruyère
     Peper


    Hoe maak ik het:

    Meng bloem en bakpoeder in een kom, voeg dan de eieren, olijfolie en wijn toe en in dit geval de olijven in stukjes, de gedroogde ham en de kaas.

    Doe alles in een met koud water omgespoelde siliconen-cakevorm en bak 45min op 180graden.
    Laat afkoelen en snij in blokjes

    tip: Je kan hier echt alles indoen wat je maar wil
    -een vegetatrische versie met alleen groentjes, bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes, stukjes wortel( geblanceerd), bloemkool , broccolli enz...
    -je kan restjes kip opgebruiken
    -je kan er salami indoen
    -en een lepel mosterd door het beslag is ook erg lekker en pittig.

    succes verzekerd.

    20-02-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.millefeuille van rouget met gedroogde tomaat en pesto.

    Dit is een receptje van La coccerelle (zie link op deze pagina)




    Je hebt nodig voor 4 personen:

    -12 rougetfiletjes (of andere kleine visfiletjes zoals roodbaarsjes, pladijs, tong....
    -4 vellen brickdeeg (ronde liefst)
    -3 kleine tomaatjes
    -verse tomatensaus
    -verse pesto
    -zout-peper-look in heel dunne schijfjes-bloemsuiker
    -olijfolie

    Hoe maak ik dit:

    -snij de tomaatjes in plakjes en leg ze op een bakplaat op een non-stickvelletje
    -bestrooi met zout, peper, de look en een dun laagje bloemsuiker
    -besprenkel met olijfolie en zet in een voorverwarmde oven van 90graden gedurende 1,5u
    -vouw het brickvelletje dubbel en nog eens dubbel zodat je een driehoekje krijgt
    -beleg elk visje met een plakje tomaat en een beetje pesto
    -schik de visjes in de brick-envelop en laat de visjes er een beetje uitsteken zodat je mooi de kleurtjes ziet

    smakelijk!

    -zet maximum 10 minuten in een voorverwarmde oven van 210graden
    -dien op met een rucollapuree

    19-02-2009 om 07:58 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (3)
    18-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.makkelijk erwtensoepje



    Wat heb je nodig:

    -een zakje diepvrieserwtjes van 500gram
    -150 gram gerookte spekblokjes
    -1 grote ui
    -2 boullionblokjes
    -peper, olijfolie

    Hoe maak ik het:

    -doe de spekblokjes in een pan met een beetje olijfolie en laat ze even uitzweten,(niet kleuren), haal ze uit de pan en zet apart,
    -doe de gesnipperde ui in de pan samen met de erwtjes en stoof gedurende 5 minuten op zacht vuur, voeg 2 liter water toe en de boullionblokjes.
    -laat 10 minuten koken en mix tot een heel fijne soep (met soepmix of in blender voor een nog fijnere soep
    -voeg de spekblokjes toe en dien op.

    smakelijk!

    18-02-2009 om 16:17 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip, simple comme"bonjour"
    neem een lekkere kip en laat die in 8 stukken verdelen,

    neem een grote diepvrieszak en doe daarin:
     
    een flinke scheut olijfolie, peper en zeezout, rozemarijn of provencaalse kruiden, 5 tenen look ongepeld, een citroen in vier partjes gesneden en uitgeknepen, een theelepel kippekruiden.

    Knijp dit allemaal even goed door mekaar.

    Doe er de stukken kip bij, masseer alles flink in en leg in de plastiekzak in een schaal en steek de ijskast in, kan makkelijk de avond ervoor, maar minstens een uur.

    Neem de zak uit de koelkast, kieper alles in de ovenschaal, schil nog 2 uien, doe ze in groffe partjes en was een 6tal nicola-aardappeltjes en doe erbij,
    meng alles nog een keer door mekaar.



    steek voor een uurtje in een oven van 180graden,

    simple mes fantastique.


    15-02-2009 om 06:31 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    14-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jongste dochter met nieuw kapsel en een van onze poezen, Lotje

    Dit is niet direct culinair, maar wel iets waar een culi-mama trots op is..

    Image Hosted by ImageShack.us

    14-02-2009 om 14:50 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!